10 bästa EDR-säkerhetstjänster 2023 för skydd av slutpunkter

Lista över de mest populära företagen och leverantörerna av Endpoint Detection and Response EDR Security Service 2023:

EDR-säkerhetstjänsten är ett verktyg som används för att kontinuerligt övervaka och reagera på internethot.

Agenter installeras på slutpunkterna för att samla in och skicka beteendedata till den centrala databasen för analys. Senare, genom att använda analysverktyg, identifieras mönster och anomalier.

Dessa agenter installeras på värdsystem.

Hur fungerar detektering och svar av slutpunkter?

Den övervakar kontinuerligt händelser i slutpunkten. Verktyget registrerar information i en central databas. Uppgifterna analyseras sedan och en utredning utförs. Rapportering och ändringar baseras på denna utredning. Ett värdsystem kommer att ha en programvaruagent. Denna programvaruagent utför övervakning och rapportering av händelser.

Enligt Gartners undersökning har EDR-marknaden fördubblat sin omsättning på ett år och 60 % av företagen har gått från EPP på plats till hanterade säkerhetstjänster för slutpunkter.

Denna teknik för upptäckt och svar av slutpunkter använder statisk AI som eliminerar behovet av återkommande skanningar. Denna teknik har ersatt användningen av en traditionell signatur. Varje EDR-tjänst fungerar på olika sätt och har olika kapacitet.

Syftet med tjänster för upptäckt och svar på slutpunktsfrågor är att utföra kontinuerlig övervakning och analys för att identifiera, upptäcka och förebygga avancerade hot. EDR-säkerhet är det verktyg som används för att upptäcka och undersöka misstänkta aktiviteter på slutpunkter. Denna nya teknik kan upptäcka och reagera på avancerade hot.

Ett proffstips: När du väljer EDR-tjänster måste du ta hänsyn till följande: EDR-svar, varning &, rapporteringskonsol, kärnfunktionalitet, geografiskt stöd, plattformar som stöds, hanterade tjänster och integrationer med tredje part.

Lista över de bästa EDR-säkerhetstjänsterna

Nedan listas de bästa företagen inom Endpoint Security som finns på marknaden.

Jämförelse av leverantörer av säkerhetstjänster för slutpunkter

EDR Bäst för Plattform Gratis provperiod
Cynet

Liten,

Medium, &

Stora företag.

Windows,

Linux,

Mac

Tillgänglig i 14 dagar
CrowdStrike

Liten,

Medium, &

Stora företag.

Windows,

Mac,

Webbaserad

Ingen
Säkerhetspersonal

Små, medelstora och stora företag som har förvärvat eller är intresserade av att förvärva en EDR-lösning.

Agnostisk (ovanpå befintlig EDR-lösning) De första 30 dagarna
Carbon Black

Liten,

Medium, &

Stora företag.

Windows,

Mac, och

Linux.

Tillgänglig i 15 dagar.
SentinelOne

Liten,

Medium, &

Stor.

Windows,

Linux,

Android,

iOS,

Mac,

Webbaserad,

Windows Mobile.

Ingen
Symantec EDR

Stora företag. Windows,

Mac,

Linux.

Ja

Låt oss utforska!!

#1) Cynet - Rekommenderad EDR-säkerhetstjänst

Cynet - Bäst för: Små, medelstora och stora företag.

Tillgänglighet : Cynet erbjuder en gratis provperiod på 14 dagar och du kan också begära en demo.

Cynet erbjuder Endpoint Detection & Response som en del av den holistiska plattformen som skyddar hela den interna miljön, inklusive värdar, nätverk, filer och användare. Det är därför Cynet kan ge en total miljööversikt snarare än bara över slutpunkten och förebygga och upptäcka hot som andra EDR-lösningar inte kan.

Den har också den bredaste uppsättningen av korrigeringsverktyg, inte bara för slutpunkterna utan också för användare och nätverkstrafik. Plattformen installeras på några timmar och har en mycket lättanvänd hanteringskonsol.

Cynet erbjuder också ett säkerhetsteam som övervakar kundernas miljöer dygnet runt, varnar för hot, letar proaktivt efter hot och hjälper till med incidenthantering - utan extra kostnad.

Funktioner:

 • Distribuerades på tusentals slutpunkter inom 2 timmar.
 • Total insyn i miljön, inklusive värdar, filer, nätverk och användare.
 • Förebyggande och upptäckt av ett brett spektrum av hot i alla faser av attacken.
 • Varje varning presenteras i sitt sammanhang och det går lätt att gå in för att förstå attackens hela omfattning.
 • Största möjliga uppsättning av korrigeringsverktyg för värdar, användare, filer och nätverk.
 • Svarsorkestrering: Kunderna har möjlighet att skapa anpassade regler för korrigering.
 • CyOps 24/7-säkerhetsteam varnar kunderna, letar efter hot och hjälper till med incidenthantering - utan extra kostnad.

Domslut: Till skillnad från traditionella lösningar för skydd av slutpunkter är Cynet en holistisk säkerhetslösning som inte bara omfattar skydd av slutpunkter och EDR, utan även ytterligare tekniker för att täcka hela den interna miljön - inklusive nätverkstrafik och användaraktivitet.

Detta gör det möjligt för Cynet att erbjuda total miljööversikt och en 360 ° Den är snabb att installera, enkel att använda och inkluderar support från säkerhetsteamet dygnet runt utan extra kostnad.

#2) ManageEngine Desktop Central

ManageEngine Desktop Central är en enhetlig lösning för hantering av slutpunkter och säkerhet som stöder hela livscykeln för hantering av slutpunkter.

Desktop Central stöder säkerhetstillägg som Vulnerability Manager Plus, Browser Security Plus, Application Control Plus och Device Control Plus för övergripande säkerhet och skydd av slutpunkter.

 • Säkerhetstilläggslösningarna hjälper till att skydda slutpunkter som stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor etc. för att förhindra att cyberattacker kommer in i företagsnätverket.
 • Agenten som installeras i slutpunkterna samlar in information om saknade patchar, sårbarheter, övergripande systemhälsostatus etc. och skickar den tillbaka till den centrala servern.
 • Det finns instrumentpaneler för bättre insyn i saknade patchar, zero-day-sårbarheter, misslyckade patchar, systemhälsodiagram etc.
 • Den hjälper administratörer att hantera problem som att konfigurera policyinställningar i alla system i nätverket, blockera vissa webbplatser, implementera säkerhetsprotokoll, lappa sårbarheter etc. i alla slutpunkter utan ansträngning.

Domslut: Ett verktyg för säkerhet för slutpunkter kan ta hand om säkerhetskraven, men en lösning för enhetlig hantering av slutpunkter kan hjälpa till att hantera alla slutpunkter på en enda plattform.

#3) Säkerhetspersonal

Arpia är Security Joes teknik som utnyttjar och förstärker EDR-skyddsmöjligheterna. Den integreras med EDR-produkter och skapar en intelligensfusion som ingen annan konkurrent på marknaden kan erbjuda. Arpia har flera högintressanta funktioner som gör det möjligt att ändra EDR:s interna policy när den upptäcker en skadlig aktivitet.

Funktioner:

 • Integreras med alla EDR-produkter på marknaden
 • Anpassa maskinens policy och aggressivitet mot skadligt beteende
 • Rekonstruera Command & kontrollera kommunikationen för hemlig trafik.
 • Enkel berikning av EDR-databaser med en knapptryckning
 • Ändrar maskininlärningens förmåga att tänka för att bättre upptäcka hot
 • Genomför likhetssökningar för att söka efter malware-familjer.
 • Integreras med populära SaaS-program för enkel användning

Bedömning: Arpia är agnostisk mot alla EDR-produkter på marknaden, vilket innebär att den inte är begränsad till redan köpta skydd. Den gör det möjligt att integrera med praktiska SaaS-program för att se till att du berikar dina databaser med ett enkelt knapptryck.

Arpia berikar alla typer av TTP och utvecklas för att stödja alla typer av underrättelsedatabaser.

Arpias hemliga sås ligger i dess mekanism för likheter, som gör att den kan ta en enda varning, inspektera filen, hitta likheter med samma malware-familj och berika IOC/IOA-databasen med en enorm mängd information. Arpia är också utbildad för att förproducera kommunikation till Command & Camp & Control-servrar, vilket gör att många olika varianter av infektioner också fångas upp.

#4) CrowdStrike

Bäst för Små, medelstora och stora företag.

CrowdStrike erbjuder den flexibla och utbyggbara plattformen Falcon och tillhandahåller en rad olika moduler som bygger på denna Falcon-plattform, t.ex. Falcon Prevent, Falcon Insight och Falcon Discover. CrowdStrike erbjuder produkter som Falcon Pro, Falcon Enterprise, Falcon Premium och Falcon Complete.

Funktioner:

 • Falcon Enterprise kommer att ha hanterad hotjakt och integrerad hotinformation.
 • Med Falcon Complete får du skydd av slutpunkter som en tjänst.
 • Falcon Premium ger dig fullständigt skydd för slutpunkter och utökad synlighet.
 • Falcon Pro är avsedd för integrerad hotinformation och omedelbar respons.
 • Hotgrafiken bygger på stora data och artificiell intelligens.

Domslut: CrowdStrike tillhandahåller den molnbaserade plattformen med en lätt agent på 25 MB. Den fångar och registrerar slutpunktsaktiviteten. Samtidigt kan den blockera både attacker, skadlig kod och skadlig kod samt skadlig kod-fri kod.

Webbplats: CrowdStrike

#5) Carbon Black

Bäst för Stora företag.

Tillgänglighet : Tjänsten kan provas gratis.

Carbon Black erbjuder lösningar för att säkra virtualiserade datacenter, malware &, skydd mot icke-malware, risk och efterlevnad, skydd mot utpressningstrojaner och antivirus. Det kan användas på plats eller som SaaS. Det kan analysera angriparens beteendemönster.

Funktioner:

 • Den ger fullständiga aktivitetsuppgifter för varje slutpunkt även om den är offline.
 • Dess svar isolerar infekterade system och tar bort skadliga filer.
 • Sökning och åtgärdande av slutpunkter i realtid.
 • Denna plattform ger dig nästa generations antivirus med EDR-funktioner.

Domslut: Carbon Black erbjuder en utbyggbar molnplattform för att skydda slutpunkterna, som ger överlägset skydd, förenklad drift och ger en praktisk synlighet.

Webbplats: Carbon Black

Läs också => Toppverktyg för att skanna skadlig programvara på webbplatser

#6) SentinelOne

Bäst för Små, medelstora och stora företag.

SentinelOne ger skydd mot olika typer av attacker och fungerar med hjälp av en statisk AI-motor som ger dig skydd före utförandet.

SentinelOnes beteendebaserade AI-motor kan spåra alla processer och deras inbördes relationer även om de är aktiva under lång tid och skyddar slutpunkterna från många olika typer av attacker.

#7) Symantec EDR

Bäst för stora företag.

Tillgänglighet : Enligt recensioner på nätet kan det kosta 40 dollar per plats och år. Du kan få en offert för att få information om priset.

Symantec EDR kan upptäcka, isolera och eliminera intrång i alla slutpunkter. Den använder sig av AI för att utföra detta. Den utför hotjakt dygnet runt. Den gör det möjligt för dig att skapa anpassade utredningsflöden. Du kan automatisera repetitiva manuella uppgifter utan komplexa skript.

Funktioner:

 • Avancerade attacker upptäcks med hjälp av beteendepolicyer. Symantecs forskare uppdaterar kontinuerligt dessa policyer.
 • Det ger samverkande skydd på enheten, appen och nätverket.
 • Det finns ingen komplexitet eftersom det finns en enda agent och konsol.

Domslut: Symantecs EDR-tjänster förenklar utredningar och hotjakt och hjälper till att automatisera komplexa utredningar och effektivisera SOC-verksamheten.

Webbplats: Symantec EDR

#8) Cybereason

Bäst för stora företag.

Tillgänglighet : Du kan kontakta företaget för att få en demo och prisuppgifter. Enligt recensioner på nätet ligger priset på mellan 12,99 och 109,99 dollar per år.

Cybereason tillhandahåller helhetslösningar för cybersäkerhet och erbjuder 24*7 hotövervakning och IR-tjänster. Distributionen kommer att ske inom 24 timmar.

Funktioner:

 • Varje slutpunkt kommer att ha sensorer som övervakar hela miljön. Det finns inget behov av att skriva en regel.
 • Den fungerar smartare genom att minnas, relatera och koppla samman tidigare och nuvarande aktiviteter.
 • Jaktmotorn använder sig av maskininlärning, som hjälper den att identifiera beteendet.
 • Den har en unik metod för jakt, dvs. en skräddarsydd minnesgraf. Denna metod ställer 8 miljoner frågor per sekund till varje slutpunkt.

Domslut: Cybereasons EDR-lösningar kan skydda dig mot attacker av utpressningstrojaner och har funktioner som djupgående jaktmotorer, fillöst skydd mot skadlig kod och sensorer etc.

Webbplats: Cybereason

Rekommenderad läsning => De bästa verktygen för nätverksskanning

#9) Palo Alto Networks XDR

Tillgänglighet : Få en offert för att få information om priserna.

XDR är en teknik som används för att upptäcka och reagera på hot. Den försvarar en organisations infrastruktur och skyddar data från skador, obehörig åtkomst och missbruk. Palo Alto Networks tillhandahåller XDR-tjänster som analyserar nätverks-, slutpunkts- och molndata för automatisk upptäckt av attacker.

Funktioner:

 • Den utför automatiserad grundorsaksanalys.
 • Den kan begränsa och samordna svaren på alla hot.
 • Cortex Data Lake kan lagra stora datamängder i månader och kommer att underlätta utredningar.

Domslut: Palo Alto introducerar kontinuerligt nya funktioner och detektionsmöjligheter och erbjuder 24*7 förvaltade tjänster.

Webbplats: Palo Alto Networks XDR

#10) Cisco AMP

Bäst för bank, finans, offentlig förvaltning, hälso- och sjukvård, utbildning, detaljhandel och tillverkning.

Tillgänglighet : Cisco AMP erbjuder en gratis provperiod. Enligt recensioner på nätet beror priset på abonnemangsplanerna. Priset bestäms baserat på antalet slutpunkter och antalet år som du har prenumererat på.

Cisco AMP (Advanced Malware Protection) tillhandahåller tjänster för skydd av slutpunkter. Den använder sig av en rad olika tekniker för att skanna filerna mot skadlig programvara. Den tillhandahåller Cisco-antivirusmotor. Den övervakar kontinuerligt varje fil i nätverket.

Funktioner:

 • Den kan försvara kända och nya hot baserat på en kontextrik kunskapsbas.
 • Den kan utföra automatiserad statisk och dynamisk analys av filer med hjälp av avancerade sandboxing-funktioner.
 • Den har AV-detekteringsmotorer som kan blockera skadlig kod i realtid.

Domslut: Cisco AMP för slutpunkter kan stoppa utpressningstrojaner. Den fungerar också bäst för fillös skadlig kod. Den ger flexibla distributionsalternativ, dvs. offentligt moln och på plats. Den stöder Windows-, Mac-, Linux-, iOS- och Android-enheter.

Webbplats: Cisco AMP

#11) FireEye HX

Bäst för Små, medelstora och stora företag.

Tillgänglighet : Enligt online-recensionerna är priset baserat på antalet slutpunkter. Det börjar från 30 dollar per slutpunkt. Om antalet slutpunkter ökar kommer priset att sjunka.

FireEyes skydd för slutpunkter ger mer säkerhet än ett antivirusprogram. FireEye-plattformen kan reagera i stor skala. Den har flera olika funktioner för upptäckt och förebyggande. Den tillhandahåller integrerade viktiga säkerhetsmekanismer i en enda agent.

Funktioner:

 • MalwareGuard är en skyddsmotor som bygger på maskininlärning.
 • Det gör det möjligt att samla in information om vilken aktivitet som helst.
 • Analytikern kommer att svara med välinformerade och skräddarsydda svar som baseras på detaljer i realtid.
 • Motorer bygger på signatur och beteende.

Domslut: FireEye erbjuder en omfattande lösning för försvar av slutpunkter med funktioner som en lättviktig agent med flera motorer, triage- och granskningsvisare, säkerhetssökning för företag och ett lättförståeligt gränssnitt.

Webbplats: FireEye HX

#12) McAfee EDR

Bäst för Små, medelstora och stora företag.

Tillgänglighet : Få en offert för att få information om priserna.

McAfee tillhandahåller en molnbaserad lösning och har därför ett lågt underhållsbehov. Den utför kontinuerlig övervakning av slutpunktsaktiviteter. Den tillhandahåller molnbaserad distribution och analys.

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att välja rätt EDR-tjänst för ditt företag.

Scrolla till toppen