Топ 20 Преглед на онлајн видео рекордер

Изберете го најдобриот бесплатен онлајн видео рекордер според вашите барања од алатките прегледани и споредени овде:

Онлајн снимање видео или снимање на екран се дефинира како снимање на се што е прикажано на компјутерот екрани во реално време и правење видео од него. Ова најчесто се користи за демонстрации, упатства, презентации, виртуелна обука, воден печат што може да се уредува и така натаму.

Во оваа статија ќе разговараме за потребата од онлајн видео рекордер, факти поврзани со него, некои професионални совети , често поставувани прашања, врвни видео рекордери, споредба на најдобрите пет софтвери, детален преглед на најдобрите видео рекордери и заклучок.

Онлајн видео рекордер

Потреба од снимач на екран

Наведени подолу се неколку корисни точки за дефинирање на потребите :

 1. Подобрување на комуникацијата: Помага во подобрување на комуникацијата со клиенти во странство со снимање на презентација и поефикасно споделување.
 2. Создавање упатства: Тоа помага да се создадат упатства за да се подобри ефективноста на обуката и да се направи часот интерактивна и привлечна.
 3. Добивање подобро разбирање: Дава јасна слика за тоа кога и како се појавува грешката и им помага на техничарите и ИТ експертите да добијат подобро разбирање без да губат многу време.
 4. Заштеда на важни работи: Тоа е корисно во моменти кога треба дакомпјутерски екран без никакви трошоци.

  Цена: Бесплатна

  Веблокација: CamStudio

  #7 ) Veed

  Најдобро за уредување видео со преводи, препишување аудио и повеќе.

  Veed е едноставен онлајн уредувач на видео што помага при креирање видеа со еден клик со додавање преводи, транскрипција на аудио и повеќе според барањето. Помага при креирање видеа за маркетинг, социјални медиуми, учење и бизниси.

  Карактеристики:

  • Обезбедува бесплатна услуга за веб-камера без никакво ограничување.
  • Онлајн уредувањето видео е достапно со функции како додавање слики и музика на него и многу други опции.
  • Функциите за преводи и транскрипција се достапни како додавање преводи на видео, автоматско генерирање преводи итн.
  • 10 10>Обезбедува комплет со алатки со опции како сечење, отсекување, спојување/придружување, циклус и промена на големината на видеото.
 5. Пресуда: Veed е најдобар за онлајн креирање видео и снимање на веб-камера со многу достапни опции. Доаѓа и со разумни планови почнувајќи од 0 $ месечно.

  Цена:

  • Бесплатно-0 $ месечно
  • Основни- 12 $ по месец
  • Про-24 долари месечно
  • Контактирајте со претпријатието за цени.

  Веб-страница: Веед

  #8) Wondershare DemoAir за Chrome

  Најдобро за лесно за користење снимање и споделување на екранот за Chrome.

  DemoAir of Wondershare е бесплатно онлајн видеоалатка за рекордер корисна за тимска комуникација. Создаден е за сите да снимаат и споделуваат видеа на интернет и обезбедува ефективни начини за комуникација. Тоа е корисно за давање визуелна повратна информација/интеракција и забрзување на циклусот на продажба.

  Карактеристики:

  • Снимајте екран и камера за подобро изразување на вашата идеја.
  • Помага при истакнување на екранот со прибелешка при снимање.
  • Лесно управување со снимањето со помош на обезбедените папки.
  • Овозможува лесно уредување на видео кое го скратува видеото за неколку секунди.
  • Обезбедува врски за споделување на датотеките до различни платформи.
  • Се интегрира со тековниот работен тек на кој работите. Како Google Drive, Gmail, Youtube и така натаму.

  Пресуда: Wondershare DemoAir за Chrome се препорачува за неговата функција за снимање екран што помага при креирање и споделување видео пораки со снимање веб камера, десктоп или прелистувач. Достапен е и бесплатен пробен период.

  Цена:

  • Стандард-3,83 $ месечно
  • Премиум-5,67 $ месечно
  • Про- 9,99 долари месечно.

  Веблокација: Wondershare

  Исто така прочитајте ==> Карактеристики на Wondershare DemoCreator

  #9) Онлајн видео рекордер AceThinker

  Најдобар за екран за снимање со аудио.

  AceThinker Онлајн видео рекордер е едноставна и лесна за употреба платформа за снимање на екранот според вашите потреби.Обезбедени се неколку функции кои им помагаат на корисниците да ги прават нивните видеа по потреба, како што е снимање преку веб-камера, вклучувајќи или исклучување на звукот на системот и многу други функции.

  Функции:

  • Ви овозможува да снимате било што на екранот со многу опции.
  • Различни режими на снимање се достапни за снимање според вашата потреба.
  • Овозможува видеата да се зачувуваат во различни формати како AVI, MOV, WM и повеќе.
  • Лесен и едноставен за користење во само три чекори.

  Пресуда: AceThinker е најдобар за своите производи како AceThinker PDF конвертор и AceThinker музички рекордер.

  Цена: Бесплатна

  Веблокација: AceThinker

  #10) iSpring Cam Pro

  Најдобро за снимање на екран за целите на е-учење.

  iSpring Cam Pro е софтвер за снимање видео што им помага на корисниците да креираат видеа и упатства со професионален изглед со помош на неверојатните функции што ги обезбедуваат. Како снимки од екранот со гласови или прикажувања од екранот слика во слика, софтверски упатства со прибелешки, мазни транзиции на сцени и многу повеќе. Ова во основа се користи за целите на е-учење.

  Карактеристики:

  • Помага при прикажување на екранот со гласови за објаснување сложени теми.
  • Обезбедува слика -слика од екранот во слика со тоа што ќе ви овозможи да се додадете во упатството.
  • Ви овозможува да додавате прибелешки заедно со екранотснимање.
  • Ви овозможува да креирате професионални видеа со интерактивно платно, времеплов со повеќе песни и слично.
  • Лесно за споделување видеа создадени на LMS или YouTube.

  Пресуда: iSpring Cam Pro се препорачува за креирање професионални видеа или упатства и како да се- видеа.

  Цена: $227 по корисник месечно.

  Веблокација: iSpring Cam Pro

  #11) Снимање на екран

  Најдобро за бесплатен онлајн екран снимање без преземање.

  Screen Capture е бесплатен онлајн снимач на екран кој помага во снимањето на сè, од веб-камера до микрофон и системски звук до кој било екран, прозорец или картичка. Нејзините поддржани прелистувачи вклучуваат Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Opera. Овозможува бесплатно снимање на екранот без преземање со висока приватност и брзо зачувување.

  Функции:

  • Помага при снимање на сè, од веб-камера до кој било екран или прозорец.
  • Обезбедува лесен и едноставен интерфејс за снимање на екранот без потреба да преземате ништо.
  • Ви овозможува да го зачувате вашето видео во HD и обезбедува висока приватност за снимање.
  • Вие може да го додаде вашето лице на екранот додека снимате.
  • Ви овозможува да го додадете вашиот глас, како и звуците на компјутерскиот систем со снимање.

  Пресуда: Снимање на екранот најдобро е за лесно снимање на екрани кои не бараат преземање. Тоа обезбедува разуменплан за претплата во споредба со друг сличен софтвер.

  Цена:

  • Месечна претплата - 9,95 долари месечно
  • Годишна претплата - 39,95 долари месечно

  Веб-локација: Снимање екран

  #12) Веб-камера

  Најдобра за аудио , видео, PDF и алатки за конвертирање.

  Веб-камера е бесплатен онлајн софтвер за снимање видео што им овозможува на своите корисници безбеден, безбеден и бесплатен интерфејс за создавање и споделување видео снимки. Обезбедува различни видео алатки, аудио алатки, PDF алатки, конвертори и комунални услуги.

  Карактеристики:

  • Обезбедува онлајн услуги за снимање видео со пакет опции .
  • Овозможува флексибилни поставки за снимање, вклучувајќи режим на огледало, опции за квалитет на видео, ефект на ехо итн.
  • Овозможува и снимање и зачувување на долги видеа.
  • Обезбедува безбеден интерфејс без никакви пречки од трета страна.
  • Сите услуги обезбедени од нив се бесплатни, само треба да имате добра интернет конекција за снимање или креирање видео.

  Пресуда: Се препорачува за неговите PDF алатки кои вклучуваат датотеки да се конвертираат од/во PDF во/од други датотеки, да се подели, да се спои, да се компресира и повеќе опции.

  Цена:

  • Бесплатно-0 $ месечно
  • Премиум-5 $ месечно

  Веб-страница: веб-камера

  #13) Movavi

  Најдобро за снимање екрани во еднокликнете.

  Movavi е платформа за уредување видео за корисници на Windows и Mac. Помага при снимање и снимање вебинари, онлајн повици, упатства, стриминг видеа и онлајн настани и обезбедува пакет функции за да го олесни процесот на снимање и да го направи многу поатрактивен и привлечен. Вклучува цртање на видеа, снимање на вашата веб-камера, снимање само аудио и така натаму.

  Преглед на алатката Movavi Screen Recorder

  #14) Droplr

  Најдобро за брзо снимање слики од екранот и снимки од екранот заедно со основните функции за уредување.

  Droplr е софтвер за снимање екран кој им овозможува на своите корисници да снимаат екрани и снимајте слики од екранот заедно со пакет достапни опции. Различни функции обезбедени од него вклучуваат прибелешка & засилувач; ознаки, алатка за замаглување, видео со камера, делумно снимање на екранот, отсекување видео и многу повеќе. Ви овозможува да ја зачувате датотеката на облакот и може да испраќа датотеки до 10 GB со скратената URL-адреса.

  Функција:

  • Обезбедува услуги за Mac, Windows, Chrome Extension и Chromebook.
  • Помага при правење слики од екранот со опции како снимање дел или цел екран итн.
  • Функцијата за снимање екран вклучува опција за веб-камера, неограничено времетраење на снимање GIF и така натаму.
  • Ви овозможува да ја зачувате и споделувате снимката насекаде со опциите за преземање PNG, WebM или MPEG-4.
  • Ви овозможувада прикачувате датотеки на облакот и да ја споделите со нив скратената врска.

  Пресуда: Droplr се препорачува за нејзините ценовни планови, бидејќи тие се многу разумни во споредба со другиот софтвер.

  Цена:

  • Про плус-6 $ месечно
  • Тим-7 $ по корисник месечно
  • Претпријатие- Контактирајте за цените

  Веблокација: Droplr

  #15) Screencastify видео рекордер

  Најдобар за снимање, уредување и споделување видеа без претходно искуство.

  Screencastify е софтвер за снимање видео без напор. Наменет е за секого, од поединци до деловни професионалци и од студенти до наставници, и помага во лесно снимање, уредување и споделување видеа, заедно со различни опции достапни за да се направи попривлечен според барањата. Ви овозможува да ги следите гледачите и може да додавате и интерактивни прашања.

  Функции:

  • Обезбедува лесен интерфејс за секој да може да го совлада, вклучително и наставниците, деловни професионалци, студенти и поединци.
  • Услугите за снимање се достапни со опции како додавање интерактивни прашања и слично.
  • Алатките за уредување ви овозможуваат лесно да креирате видеа со професионален изглед.
  • Едноставно креирање и испраќање врски за доделување или поднесување видео поднесоци.

  Пресуда: Screencastify е најдобар поради неговиот лесен и едноставен интерфејс кој овозможувасекој да создава, уредува и споделува видеа со професионален изглед без никакво искуство.

  Цена:

  • За поединци - помеѓу 0-99 долари годишно
  • За наставници - помеѓу 0-49 долари годишно
  • За училиштата - контактирајте за цените.

  Веблокација: Screencastify

  #16) ShareX

  Најдобро за споделување екран, споделување датотеки и алатки за продуктивност.

  ShareX е бесплатен софтвер со отворен код за лесно снимање и споделување екрани. Обезбедува алатки како снимање, фаќање регион, прикачување, дестинации и продуктивност. Вклучува функции како снимање на цел екран, снимање на екран, GIF, снимање со лизгање, алатки за прибелешки, методи за прикачување, задачи по поставувањето, поставувач на слики, поставувачи на датотеки, услуги за споделување URL и повеќе.

  Функции:

   11>
  • Различни методи за поставување се достапни како датотека за прикачување, папка, текст, од URL, итн.
  • Ви овозможува да ја скратите врската со скратувачи на URL.
  • Обезбедува услуги за споделување URL, вклучувајќи е-пошта, Твитер, Фејсбук и повеќе.
  • Алатките за продуктивност вклучуваат избирач на бои, избирач на бои на екранот, уредувач на слики, ефекти на слики итн.

  Пресуда: ShareX се препорачува за неговата продуктивност алатки кои вклучуваатРазделувач на слики, сликички, видео конвертор, сликичка на видео, порака за твит, тест на монитор итн> ShareX

  #17) Fluvid

  Најдобро за извонредно снимање на екран за презентации, предавања, продажни точки и маркетинг видеа.

  Fluvid е бесплатен онлајн софтвер за снимање видео кој помага при правење презентации, маркетинг видеа и предавања. Олеснува лесна виртуелна комуникација со лесна за снимање, брза за уредување и подготвена за споделување опции достапни за секого без оглед на какво било претходно искуство. Вклучува функции како напредна видео аналитика, социјално објавување и стриминг, сечење и скратување, заштита со лозинка и повеќе.

  Функции:

  • Лесно за снимање, уредете или споделете го екранот.
  • Обезбедува алатки за цртање за да ги направи вашите видеа попривлечни.
  • Ви овозможува да додадете форма на олово и копче CTA на вашите видеа.
  • Ви овозможува креирајте лозинка за да ги заштитите вашите снимки.
  • Обезбедува опција за меѓуплатформска синхронизација за споделување на различни платформи за социјални медиуми.
  • Другите функции вклучуваат сечење и засилување; дотерување и напредна видео аналитика.

  Пресуда: Fluvid се препорачува за неговиот бесплатен онлајн интерфејс за видео рекордер, кој ја олеснува лесната виртуелна комуникација.

  Цена : Бесплатен

  Веб-страница: Fluvid

  #18) Screencast-o-Matic

  Најдобро за едноставни и интуитивни алатки за споделување на вашите идеи.

  Screencast-o-Matic е платформа која ви овозможува да снимате, креирате и споделувате видеа за подобра комуникација. Се користи во образованието, за лична употреба и за работа. Помага при комуникација, снимање, уредување, хостирање и споделување видеа и слики и ви овозможува да снимате слики од екранот, слики од екранот и видео снимки со интуитивни функции за уредување видео.

  Функции:

  • Брзо, бесплатно и лесно прикажување на снимање со функции како додавање веб камера или користење нарација.
  • Корисно за уредување видеа со текст, форми, слики, анимации, ефекти и повеќе.
  • Вградената збирка на акции е достапна за видеа, слики и музички записи.
  • Сликите од екранот може да се направат со опции како снимање на цел екран, негов дел или прозорец заедно со различно уредување опции.
  • Овозможува неограничено поставување и споделување на содржина без реклами.

  Пресуда: Screen-o-Matic е најдобар поради неговата функција за управување и споделување содржина преку интуитивно хостирање видео и слики.

  Цени:

  • Поединци и бизниси- помеѓу 4-5,75 долари месечно
  • Наставници- помеѓу 2,25-4 $ месечно
  • Училиште/Универзитет - помеѓу 13,50-17,50 $ месечно.

  Веблокација: Screencast-o-Matic

  #19) Loom Video Recorder за Chrome

  Најдобро за брзозачувајте важни работи што можеби ќе ви требаат подоцна.

 6. Поддршка на клиентите: Тоа помага да се обезбеди поддршка за клиентите на многу начини. Во време кога се заглавени помеѓу нешто, можете да им испратите снимка за да го решите нивниот проблем.
 7. За соработка: Помага во соработката со соработниците во текот на видеото кога не е можно физички да се стигне до истото место.

Совет од експерти:За да го изберете најдобриот онлајн видео рекордер, прво треба да земете во предвид две работи вашиот буџет бидејќи различен софтвер доаѓа со различни ценовни планови. Второ, треба да ги проверите основните карактеристики како преклопување на веб-камера, опција за избор на цел или дел од екранот за снимање, додавање опција за прибелешки, преводи и функции за транскрипција, поддршка за различни формати на датотеки, алатки за уредување и аудио за снимање на глас .

Најчесто поставувани прашања за видео рекордерот на екранот

П #1) Кој е најдобриот бесплатен онлајн видео рекордер?

Одговор: Најдобар бесплатен онлајн видео рекордери се:-

 1. Bandicam
 2. Snagit
 3. Clipchamp
 4. Camtasia
 5. Apowersoft бесплатен онлајн рекордер на екранот

П #2) Дали е безбедно снимањето на екранот?

Одговор: Тоа зависи од лиценцата на снимачот. Повеќето од снимачите на екранот се безбедни бидејќи доаѓаат со функција за обезбедување безбедност на содржината на нивните корисници и не даваат пристап на трета страна.

П #3)снимање видеа од екран и камера и за обезбедување основни алатки за хибридни работни простори.

Loom е платформа за снимање екрани и камера која е суштинска алатка за хибридни работни простори. Неговите услуги се бесплатни и се направени за корисници на Mac, Windows, iOS и Android. Достапно е од секаде, без разлика дали сте дома или во канцеларија, од каде и да можете да го отворите и споделите. Тоа е корисно за усогласување на тимот, преглед на кодови со копче за репродукција и слично.

Функции:

 • Корисно во соработката со тимот преку дизајнирање видеа заедно.
 • Функциите за дизајнирање вклучуваат додавање врски, алатки за цртање, додавање коментари и емотикони и друго.
 • Корисно за поврзување со клиенти преку видео пораки.
 • Маркетинг функциите вклучуваат повик -за акција, увид во ангажманот и повеќе.
 • Помага во комуникацијата и поврзувањето за усогласување на тимот, продажба, инженерство, дизајн, маркетинг, управување со производи и поддршка.

Пресуда: Видео рекордерот Loom за Chrome се препорачува поради неговите карактеристики што овозможуваат поефикасни, експресивни и ефективни начини за комуникација.

Цена:

 • Бесплатен за почеток
 • Бизнис- 8 долари по создавач месечно
 • Претпријатие- контактирајте за цените.

Веблокација: Разбој

#20) Дебитантско снимање видео

Најдобро за снимање екран од кој било извор како мрежна IP камера и другоуреди.

Debut Video Capture е софтвер кој ви овозможува да снимате видео од екран, веб камера или кој било уред за снимање без напор. Тој нуди бесплатна верзија за некомерцијални цели. Обезбедува различни основни функции, вклучувајќи преклопување на веб-камера, додавање натписи, практични прилагодувања на бојата на видеото, флексибилни поставки за излез на видео, избор на екран и повеќе.

Функции:

 • Овозможува опција за снимање на целиот екран или кој било одбран дел.
 • Боја и видео ефекти се достапни за прилагодување на бојата и ефектите.
 • Ви овозможува да додавате титли и временски ознаки на вашето видео.
 • Ги поддржува сите можни формати на датотеки како mpg, MP4, MOV и многу повеќе.
 • Со функцијата за преклопување на видео, можете да ги снимате екранот и веб-камерата истовремено.

Пресуда: Дебитото снимање видео се препорачува за неговата бесплатна верзија достапна за комерцијална употреба и неговите карактеристики како што се преклопување на веб-камера и флексибилни поставки за излез на видео.

Цена:

  1>Веб-страница: Дебитанско снимање видео

  Заклучок

  Преку истражувањето, го запознавме значењето и важноста на онлајн видео или снимач на екран. Постојат различни софтвери за снимање видео што доаѓа со различни ценовни планови и различни групи накарактеристики. Некои дури ги нудат своите услуги без трошоци како Camstudio, Appwersoft, ShareX и многу повеќе.

  Некои се добри во обезбедувањето функции за снимање со распоред, како што се Snagit, Movavi и Bandicam. Некои обезбедуваат алатки за цртање како- Fluvid, Movavi и Loom.

  Нашиот процес на преглед:

  • Потребно време за истражување и пишување на оваа статија: 62 часа
  • Вкупно истражени алатки на интернет: 35
  • Топ алатки во потесниот избор за преглед: 20
  Што е онлајн видео рекордер?

  Одговор: Ви овозможува да ги снимите сите активности што се случуваат на кој било екран или работна површина и да направите видео од него. Онлајн снимачот на екран доаѓа со различни функции, заедно со снимањето на екранот.

  Некои од нив се алатки за уредување, преклопување на веб-камера, снимање на цел или дел од екранот, прибелешки, ефекти итн.

  П #5) Може ли да снимам пренос во живо на мојот лаптоп?

  Одговор: Да, можеме да снимаме пренос во живо на нашиот лаптоп. За да снимаме, треба само да следиме 5 дадени чекори:-

  1. Изберете снимач на екран (како Camtasia или Snagit).
  2. Прилагодете ги поставките за снимање.
  3. Изберете ја областа што ќе се снима.
  4. Кликнете на опцијата за снимање.
  5. Зачувајте и поставете.

  Листа на најдобрите онлајн видео рекордери

  Извонредно импресивни онлајн платформи за видео рекордер:

  1. Bandicam
  2. Snagit
  3. Clipchamp
  4. Camtasia
  5. Apowersoft бесплатен онлајн рекордер на екран
  6. CamStudio
  7. Veed
  8. Wondershare DemoAir за Chrome
  9. AceThinker Онлајн видео рекордер
  10. iSpring Cam Pro
  11. Снимање на екранот
  12. Веб-камера
  13. Movavi
  14. Droplr
  15. Screencastify видео рекордер
  16. ShareX
  17. Fluvid
  18. Screencast-o-Matic
  19. Loom Video Recorder за Chrome
  20. Дебитантско снимање видео

  Споредба на најдобрите онлајн платформи за видео рекордер

  Софтвер Најдобар за Поддршка Распоредување Цена
  Bandicam Снимање на екран со висок сооднос на компресија. Windows Cloud-hosted Помеѓу $27,79-60,95
  Snagit Снимање на повеќе екрани Windows

  Mac

  Web -based

  On-premise Помеѓу 37,99-62,99 $
  Clipchamp Истовремено екран за снимање и веб камера. Windows

  Android

  iOS

  Cloud-hosted Помеѓу 9-39 $ месечно
  Camtasia Создавање висококвалитетни видеа на Windows и Mac. Windows

  Mac

  Во просторија Помеѓу 214,71-299,99 долари по корисник.
  Apowersoft Неограничени бесплатни онлајн снимки од екранот. Windows

  iPhone/iPad

  Mac

  On-premise Бесплатно

  Детални прегледи:

  #1) Bandicam

  Најдобар за снимање екран со висок сооднос на компресија.

  Bandicam е лесна платформа за снимање видео. Обезбедува снимање на екран, снимање видео, услуги за снимање игри на своите корисници.

  Главните услуги што ги обезбедува овој софтвер вклучуваат цртање во реално време, преклопување на веб-камера, закажано снимање, мешање на сопствен глас, ефекти на глувчето итн. . Тоа ви овозможува да исечете делови од видеа и да придружувате повеќе видеа споредбарања.

  Функции:

  • Достапна е функција за цртање во реално време за подобрување на вашето видео или слика од екранот.
  • Со преклопување на веб-камера, можете да го додадете вашето видео со снимањето на екранот.
  • Овозможува функција за снимање на распоред за снимање во одредено време.
  • Ви овозможува да го мешате вашиот глас со звукот на системот.
  • Ефектите на глувчето се достапни за одредени опции за анимација што треба да се додадат додека снимате.
  • Обезбедува Chroma клуч за преклопување на веб-камера за правење видео со хроматски копчиња заедно со снимање на екранот.

  Пресуда: Bandicam се препорачува за снимање екран, снимање веб-камера и снимање игра.

  Цена:

  • 1 лиценца за компјутер-39,95 $
  • 2 лиценца за компјутер - 59,96 $
  • Bandicam + Bandicut-60,95 $
  • Надградба на лиценцата- 27,79 $ по компјутер.

  Веблокација: Bandicam

  #2) Snagit

  Најдобар за снимање повеќе екрани.

  Snagit е едноставна алатка за снимање екран. Обезбедува функции како снимање слики од екранот, комбинирање слики, пребарување и прелистување печати, специјални ефекти и филтри и друго.

  Подржува повеќе формати на датотеки, вклучувајќи GIF, PSD, BMP, SWF, PDF, MHTML и други истакнати формати. Исто така, нуди компатибилност со облакот.

  Карактеристики:

  • Ајде да го снимиме целиот екран или дел од него според вашата потреба.
  • Карактеристиките вклучуваат снимање слика во слика, библиотека во облаккомпатибилност и така натаму.
  • Обезбедува функции за спојување на повеќе слики заедно со опции за обележување: текст, стрелки, податоци и други елементи.
  • Пребарувањето и прелистувањето печат ви овозможуваат да го барате достапниот печат во неговата библиотека.
  • Другите функции вклучуваат специјални ефекти и филтри, распоред на снимки, функции за лизгање итн.
  • Поддржува формати на датотеки како GIF, PSD, BMP, SWF, PDF, HTML и повеќе .

  Пресуда: Snagit се препорачува за неговиот едноставен процес на инсталација, функционалноста за брзо снимање екран и компатибилноста со облак.

  Цена:

   Snagit

   #3) Clipchamp

   Најдобро за истовремено снимање на екран и веб камера.

   Clipchamp е онлајн софтвер за снимање видео што помага при снимање екрани и веб камера истовремено. Ова помага при презентации, виртуелен тренинг и многу повеќе. Обезбедува видео производи, видео едитори и алатки за создавање видеа.

   Карактеристики:

   • Обезбедува професионални функции на алатката за уредување видео како што се скратување и сечење, разделување и комбинирајте и така натаму.
   • Достапни се бесплатни видео шаблони со целосно приспособливи опции.
   • Достапен е бесплатен рекордер на камера со резолуции за снимање, заштита на приватноста и повеќе.
   • Помош при снимање екрани кои се флексибилни, лесно текстможе да се уредува и да се споделува насекаде.
   • Други функции вклучуваат текст во говор, комплет за бренд, зелен екран, скратено видео и видео за вртење.

   Пресуда: Clipchamp се препорачува за неговиот видео едитор, камера и рекордер на екран. Повеќе од 14 милиони корисници го користат неговиот онлајн рекордер за камера.

   Цена:

   • Основно-бесплатно
   • Creator- 9$ месечно
   • Бизнис-19 $ месечно
   • Деловна платина-39 $ месечно

   Веб-страница: Clipchamp

   #4) Camtasia

   Најдобро за креирање висококвалитетни видеа на Windows и Mac.

   Camtasia е сè-ин -една платформа за снимање која овозможува снимање на екранот и уредување видео на својот корисник во исто време. Ви овозможува да креирате професионални снимки на Windows и Mac. Тој е преполн со пакет основни функции кои вклучуваат шаблони, поедноставено уредување, опции за снимање екран, снимање на веб камера, музика, интеграција на PowerPoint итн.

   Функции:

   • Обезбедува шаблони и омилени & засилувач; меморирани за лесно креирање видеа со најкористените алатки.
   • Помага при снимање што било со поедноставени опции за уредување како додавање, отсекување итн.
   • Обезбедени се различни опции за снимање на екранот за снимање одредени димензии, а регион или по потреба.
   • Средствата и музиката без авторски права се достапни со опции за приспособување.
   • Ви овозможува да увезувате аудио,видео или слика од вашиот уред до снимањето.
   • Други функции вклучуваат прибелешки, транзиции, анимации, теми, рамки на уредот и многу повеќе.

   Пресуда: Camtasia на TechSmith се препорачува за нејзините опции за уредување видео кои вклучуваат шаблони, теми, затворени натписи, аудио FX, опции за поставување/извоз и повеќе.

   Цена:

   • Поединец- 299,99 долари по корисник
   • Бизнис- 299,99 долари по корисник
   • Образование- 214,71 долари по корисник
   • Влада и засилувач; Непрофитна - 268,99 $ по корисник.

   Веблокација: Camtasia

   #5) Apowersoft бесплатен онлајн рекордер на екран

   Најдобро за неограничени бесплатни онлајн снимки од екранот.

   Apowersoft е наједноставниот онлајн интерфејс за снимање екран. Обезбедува решенија за мултимедија, мобилни и комунални услуги кои вклучуваат услуги како уредувач на PDF, обновување податоци, CAD прегледувач, создавач на видео, уредувач на видео, компресор на датотеки и многу повеќе. Тоа е бесплатен онлајн видео рекордер, со неограничени услуги. Потребен ви е само еден клик за да започнете со снимање.

   Карактеристики:

   • Обезбедува ултра едноставно снимање на упатства, предавања, смешни видеа или било што сакате.
   • Обезбедува разновидни начини за снимање како што се вметнување веб-камера додека снимате, снимање аудио и видео истовремено, итн.
   • Додека снимате, можете да правите прибелешки како боја, форми, белешки иповеќе.
   • Лесно зачувување видео во локален диск или RecCloud.
   • Достапен е широк опсег на формати за извоз на датотеката како MP4, WMV, AVI, FLV и друго.

   Пресуда: Apowersoft се препорачува за неговиот бесплатен едноставен интерфејс за снимање екран кој им овозможува на своите корисници да ги користат сите функции апсолутно бесплатно.

   Цена: Бесплатна

   Веблокација: Apowersoft

   #6) CamStudio

   Најдобро за создавање индустрија- стандардни AVI и SWF.

   CamStudio е бесплатен онлајн интерфејс за видео рекордер на екранот кој е корисен при креирањето на индустриски стандардни AVI видеа и SWF (стриминг флеш видеа). Се користи за создавање на демонстративни видеа, видео упатства, маркетиншки видеа и така натаму.

   Обезбедува услуги како титлови на екранот, видео прибелешки, преклопување на веб-камери, датотеки со помала големина, прилагодени курсори, опции за снимање на целина или дел од екранот и многу повеќе.

   Карактеристики:

   • Лесен за ракување и доаѓа со сеопфатна вградена датотека за помош.
   • Помага при креирање видеа со стриминг блиц (SFV) со AVI.
   • Ви овозможува да додадете веб-камера или слика-во-слика преку екранот.
   • Ви овозможува да го контролирате видео излезот со опции како снимање на цел или дел од екранот, квалитет на снимката итн.

   Пресуда: CamStudio се препорачува поради неговиот бесплатен и едноставен интерфејс за снимање видео и аудио активности на

Скролај на врв