WiFi fortsätter att släppa på Apple iPhone XS. Så här fixar du ...

Allt fungerade bra men efter att ha installerat den senaste iOS-uppdateringen fortsätter din iPhone XS WiFi att släppa och sedan dess blev din Internetanslutning instabil. Detta har hänt många människor från tidigare uppdateringar och fortsätter att plåga fler användare för närvarande. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du någonsin stöter på samma problem efter att ha uppdaterat din iPhone XS till iOS version 12.1.4.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt iPhone-frågeformulär.

Varför tappar din iPhone XS WiFi hela tiden?

Symptomen kan ha börjat från den senaste iOS-uppdateringen, men den underliggande orsaken är inte alltid ett uppdateringsfel. Det indikerar möjligheten att symtomen just hade inträffat sammanfallande efter att den nya uppdateringen installerades. Om det inte beror på ett iOS Wi-Fi-fel, kan andra faktorer som kan orsaka WiFi fortsätter att tappa problem inkludera tillfälligt strömavbrott, firmwareproblem i den trådlösa routern / modemet, skadade Wi-Fi-nätverk, ogiltiga eller felkonfigurerade nätverksinställningar och andra former av programvarufel. Det finns också några fall där problemet isoleras till webbläsarappen som används. I värsta fall kan frekventa Wi-Fi-droppar tillskrivas hårdvaruskador som en defekt router / modem som används, skadad Wi-Fi-komponent på iPhone och liknande.

För att utesluta mjukvarurelaterade faktorer från den underliggande orsaken kan du prova några lösningar och felsökningsförfaranden inklusive de som jag har beskrivit nedan. Läs vidare för att visa steg-för-steg-lösningar.

Innan du felsöker, se till att du är nära din trådlösa router eller modem. Din enhet kommer att ha en instabil Wi-Fi-signal om det är för långt från routern / modemet. Återigen kan avståndet mellan din telefon och den trådlösa routern / modemet också påverka din övergripande Wi-Fi-upplevelse.

Felsökning av iPhone XS med WiFi fortsätter att tappa problemet

Att använda dessa efterföljande lösningar hjälper dig att fastställa den bakomliggande orsaken och fixa din iPhone XS Wi-Fi-signal som fortsätter att tappa efter den senaste implementeringen av iOS-uppdateringen. Glöm inte att testa din Internet-anslutning efter att ha utfört varje metod för att ta reda på om problemet är löst.

Första lösningen: Starta om eller slå på din trådlösa router / modem.

När du hanterar Wi-Fi-internetproblem i datorer och mobila enheter är det den första rekommenderade lösningen att arbeta med huvudkällan för internetanslutningen. Detta är absolut nödvändigt om alla dina enheter upplever samma symtom med samma Wi-Fi-nätverk. Följ bara dessa steg för att komma igång:

 • Håll ner strömbrytaren på routern / modemet i några sekunder tills enheten stängs av.
 • Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd och håll den på så sätt i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 • Efter förfluten tid, koppla in den igen och tryck sedan på knappen för att slå på.

Vänta tills routern / modemlamporna är stabila och låt dina enheter återupprätta anslutningen. Din iPhone bör automatiskt ansluta till Wi-Fi-nätverket om du har ställt in den för att automatiskt ansluta till ditt nätverk. När den har anslutit sig igen kan du försöka starta en webbläsarapp och sedan navigera till olika webbplatser för att testa och se om WiFi fortsätter att tappa och gå vidare till nästa procedur.

Hur du fixar problem med fördröjning och frysning på din Apple iPhone XS

Andra lösningen: Starta om eller återställ mjukvaran på din iPhone.

Mindre fel uppstår vanligtvis efter installation av nya uppdateringar och det kan vara det som påverkar telefonens trådlösa nätverkstjänster. För att rensa detta rekommenderas att utföra en mjuk återställning eller starta om telefonen. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Vänta tills din iPhone är klar med uppstart, anslut sedan igen till nätverket och se sedan om WiFi fortsätter att tappa.

Tredje lösningen: Stäng av och slå på WiFi.

Om den föregående metoden misslyckades med att lösa problemet och Wi-Fi-signalens dropp fortsätter, försök att stänga av Wi-Fi och slå sedan på den igen. Detta hjälper till att uppdatera telefonens Wi-Fi-funktioner och eliminerar också mindre brister från den senaste iOS-installationen. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Wi-Fi.
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av och slå på funktionen inom kort.

Låt din enhet ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk och se sedan om det åtgärdar problemet.

Fjärde lösningen: Växla och stänga av flygläge.

En gammal enkel metod som har visat sig vara effektiv när det gäller att hantera olika typer av problem som påverkar trådlösa funktioner på en iPhone är det så kallade Airplane mode trick. Det fungerar genom att aktivera flygplansläge kort, vilket gör att trådlösa funktioner snabbt kan startas om. Så här fungerar det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att slå på funktionen. Om du gör det inaktiverar du telefonens trådlösa radio, inklusive Bluetooth-anslutningar och Wi-Fi.
 4. Medan flygplansläget är , startar du om eller mjuk återställer din iPhone.
 5. Låt din telefon slutföra omstarten och gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplansläge .
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Trådlösa radioapparater och relevanta tjänster återställs sedan. Se till att du är ansluten till rätt nätverk och se sedan om WiFi fortsätter att släppa problemet är borta.

Apple iPhone XS skickar inte SMS. Här är vad du bör göra för att fixa det ...

Femte lösningen: Glöm WiFi-nätverket och anslut sedan igen.

Det är möjligt att ditt Wi-Fi-nätverk har skadats efter installationen av den nya uppdateringen och därför fungerar det inte längre som avsett. För att åtgärda ett skadat nätverk måste du ta bort det och ställa in det igen. Så här gör du det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj sedan Wi-Fi . Se till att Wi-Fi är aktiverat eller aktiverat.
 3. Klicka på informationsikonen bredvid namnet på ditt Wi-Fi-nätverk .
 4. Välj sedan alternativet Glöm det här nätverket.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att bekräfta borttagning av Wi-Fi-nätverk. Om du ser andra sparade WiFi-nätverk på din enhet, följ stegen ovan för att ta bort eller glömma dessa nätverk. Om du gör det förhindrar alla andra sparade nätverk att orsaka konflikter.

När du har glömt WiFi-nätverk bör du starta om din iPhone och sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi-menyn för att ställa in och ansluta till ditt nätverk igen och sedan försöka se om WiFi fortsätter att tappa eftersom i så fall måste du återställa nätverksinställningarna.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Nätverksfel kan uppstå från en uppdatering, särskilt om automatiska åsidosättningar implementeras. När en uppdatering åsidosätter dina nätverksinställningar finns det en tendens till konflikter. Återställ nätverksfel efter uppdatering som kan ha utlöst din iPhone XS för att fortsätta att tappa Wi-Fi-signal genom att återställa nätverksinställningarna med följande steg:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Efter återställningen bör din telefon starta om och laddar sedan standardvärden för nätverket. Detta anger också behovet av att du ställer in och ansluter till ditt WiFi-nätverk igen. Sedan se om WiFi fortsätter att tappa problemet är borta.

Sjunde lösningen: Återställ alla inställningar för att fixa WiFi fortsätter att sjunka.

En annan återställning som du kan överväga att göra om den tidigare återställningen inte lyckades lösa problemet är alla inställningar återställs. Detta fungerar genom att ta bort alla anpassade inställningar på telefonen och återställer sedan standardvärden och alternativ. Eventuella felaktiga inställningar orsakade av den senaste uppdateringen kommer sannolikt att tas bort i processen. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att återställa alla inställningar.

Vänta tills återställningen är klar och låt sedan din iPhone starta om. Så fort din enhet startar kan du börja aktivera funktioner som du vill använda igen inklusive Bluetooth och Wi-Fi.

Åttonde lösningen: Återställ din iPhone till fabriksinställningarna.

Att utföra en fabriksåterställning kan betraktas bland de sista alternativen för att överväga om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet. Den senaste uppdateringen kan ha orsakat komplexa fel som främst påverkar dess Wi-Fi-funktioner. Innan du fabriksinställer din iPhone ska du säkerhetskopiera alla dina viktiga filer till iCloud eller iTunes så att du fortfarande kan återställa och använda dem senare. Observera att den här återställningen raderar allt från din enhet inklusive sparat innehåll från telefonminnet. Som sagt är det orsak till permanent dataförlust. Om du vill fortsätta är här stegen för att återställa din iPhone XS:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att återställa hela systemet.

Komplexa systemfel inklusive de som tillförs av de senaste iOS-uppdateringsbuggarna utplånas också i processen. Efter återställningen kan du fortsätta till den första installationen och ställa in din iPhone som ny. Du borde kunna ansluta till ett nätverk men observera noggrant för att se hur långt din enhet kan gå innan WiFi fortsätter att tappa igen.

Hur man fixar en Apple iPhone XS som fortsätter att koppla från Apple Airpods efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]

Nionde lösningen: Återställ din iPhone från en säkerhetskopia.

Om en fabriksåterställning inte räcker, kan en iOS-återställning via återställningsläge eller DFU-läge betraktas som den sista utväg. Problemet kan vara för dödligt att det kräver slutlig systemreparation. Men observera också att du kan tappa lite kritisk information i den här processen. Om du vill bearbeta, försök att säkerhetskopiera alla dina filer till iTunes i förväg.

Att utföra en iOS-återställning via iTunes kräver användning av en Windows- eller Mac-dator som har den senaste iTunes-versionen installerad. Om du har utrustningen inställd kan du gå vidare och ansluta din iPhone till datorn med den Apple-medföljande synkroniseringskabel eller Lightning-kabel. När du är ansluten fortsätter du med dessa steg för att sätta din enhet i återställningsläge och återställa iOS via iTunes:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan på och håll ned sid / strömknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes . Detta betyder att din iPhone har gått in i återställningsläge.
 4. När du ser alternativet att uppdatera eller återställa väljer du Uppdatera om du vill återställa utan att radera filer. Om du gör det uppmanas iTunes att börja ladda ner den senaste programvaran för din enhet. Om du väljer att återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia väljer du alternativet Återställ .

Processen kan ta 15 minuter (ytterst), så vänta bara tills den är klar. Följ bara instruktionerna på skärmen i iTunes för att slutföra hela återställningsprocessen.

Alternativt kan du prova att köra din iPhone XS i DFU-läge och sedan reparera iOS. Detta behövs ofta när du hanterar ett skadat operativsystem. En mer detaljerad genomgång om hur du återställer iPhone XS i DFU-läge kan hittas i webbplatsens handledningssektion. Du kan komma åt den guiden från felsökningssidan för iPhone XS på denna webbplats.

WiFi fortsätter att tappa på din iPhone XS efter felsökning?

Om din iPhone XS Wi-Fi-signal fortsätter att sjunka efter att ha utfört alla ovanstående lösningar, är det förmodligen ett problem i nätverksleverantörens slut som måste lösas. För att räkna ut det, kontakta din internetleverantör och kontrollera din Internet-tjänstens aktuella status. Vid behov kan du be dem att uppdatera eller reprovisionera din trådlösa router / modem på distans.

Alternativt kan du eskalera problemet direkt till Apple Support så att de kan göra ytterligare utvärderingar i slutändan. Om detta är en utbredd fråga, är Apple troligtvis skyldigt att tillhandahålla en dedikerad fix-patch.

Om du misstänker att problemet tillskrivs hårdvaruskada kan du ta din iPhone till närmaste Apple-servicecenter för noggrann utvärdering. Om alla dina enheter har samma symtom kan det vara ett problem med routern eller modemet du använder. I så fall skulle reparation av modem / router vara ett alternativ att överväga. Kontakta din tjänsteleverantör för ytterligare förslag i den frågan.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!