Verizon Grandfathered Unlimited vs New Unlimited Data Plan: Bör jag byta?

Verizons obegränsade planer har funnits länge. Transportören har varit fast vid att hjälpa kunderna byta till sina nyare obegränsade planer, men utan mycket nytta. Verizon har lagt till premiumavgifter till sin äldre eller farfarade obegränsade dataplan, minskat användningen av Wi-Fi-hotspot och lagt till några andra varningar också, men vissa användare håller sig fortfarande fast vid planen. För att inte tala om det faktum att dessa kunder måste betala det fulla detaljhandelspriset för sina nya smartphones, medan de i den nya obegränsade planen har förmågan att dela ut dessa betalningar.

Medan negativerna från den farfarliga planen verkar överväga positiva effekter, är det inte alltid fallet, som vi kommer att diskutera i den här artikeln. Det är viktigt att notera att de gamla Verizon obegränsade planerna erbjuder verkligen obegränsad användning eftersom det inte finns någon datastartning. Detta är delvis orsaken till att användare fortfarande inte har bytt till de nya planerna som erbjuds av Verizon, även om dessa planer är oerhört attraktiva och kostnadseffektiva.

Verizon farfar med obegränsad vs ny obegränsad dataplan: Ska jag byta?

Vem ska byta?

Om du inte använder mer än 20 GB per månad och vill spara nästan $ 20 på månadsavgifterna, bör du absolut byta till de nya planerna. Men vad är de dolda varningar? För det första kommer dina datahastigheter att vara betydligt långsammare efter gränsen på 22 GB (under 80 $ obegränsad plan). Verizon kommer i princip att sluta prioritera din anslutning efter att du har slutat datahuset. Hastigheterna kommer inte nödvändigtvis att vara långsamma vid alla tillfällen, men du kan möta uppehåll i anslutningen då och då.

Tänk på att detta bara är om du konsumerar mer än 22 GB data under en viss månad. Vidare får du bara 10 GB höghastighetsdata som du kan spendera via Wi-Fi-hotspot på din enhet. Men efter 10 GB kommer din hotspot-anslutning att stärkas till 3G-hastigheter. Detta är inte mycket oroande eftersom du fortfarande kommer att kunna använda hotspot från din smartphone. Du sparar fortfarande de extra pengarna som du kommer att spendera på de farfar som planerar att aktivera hotspot, så den nya planen är en win-win för båda parter här.

En annan anledning att byta är att du ringer en hel del internationella samtal regelbundet. Även om inte alla länder ingår i Verizons nya planer, är regioner som Kanada och Mexiko. Så om du har en obegränsad plan är chansen stor att du spenderar en bomb på att ringa dessa internationella samtal. Verizon-planen på 80 $ kommer med obegränsad uppringning till dessa regioner (kan skilja sig från planen), tillsammans med textmeddelanden. Så du sparar inte bara i månatliga kostnader, utan du kommer inte att spendera extra för samtal och textmeddelanden i din månadscykel. Enbart detta är tillräckligt med anledning för dig att byta till de nya obegränsade planerna som erbjuds av Verizon.

Vem ska inte få planen?

Om du är en fan av de "verkligen obegränsade" data som erbjuds av gamla planer är det inte riktigt meningsfullt att byta till den nya planen. Om du använder ditt Verizon-konto enbart för data och inte för samtal eller textmeddelanden, verkar det vara logiskt att byta. Det är viktigt att komma ihåg att när du väl har bytt till den nya planen är det omöjligt att gå tillbaka till den gamla obegränsade planen. Så kunderna måste fatta ett informerat beslut om detta efter att ha tänkt det mycket.

Du måste också inse att enligt den nya planen kommer din hastighet att reduceras avsevärt efter 22 GB-locket. Även om uppgifterna inte kommer att avskäras helt, kommer de att prioriteras för de användare som fortfarande har data kvar i sitt mössa. Detta kommer att vara ganska likt när du står inför datafel, även om det kan hända regelbundet när du har uttömt 22 GB. Detta kan vara ganska frustrerande om du snabbt behöver komma åt internet för något viktigt. Stopparna kommer dock inte att hålla länge och det är mestadels överlåtet till slumpen. Om du är okej med det är de nya obegränsade planerna värda ett skott. Så enligt min åsikt rekommenderas de gamla farfarsplanerna starkt för elanvändare som konsumerar norr om 20 GB per månad och vill ha oavbruten åtkomst.

Det sista ordet

Tyngdpunkten på att använda mobildata är mycket hög idag. Med tanke på den typ av konkurrens som transportören möter från andra nätverk som T-Mobile, AT&T och liknande, har Verizon pressats för att få de bästa planerna för kunderna. Verizon har för närvarande det bästa datanätverket i USA, vilket innebär att många kunder räknar med operatören för deras databehov. Men med tanke på vilken typ av alternativ som finns från transportören kan det vara ganska förvirrande att välja de bästa planerna ibland. Med detta i åtanke hjälper det att tänka länge och hårt på vad en användare behöver och om deras behov hanteras av transportörens planer. I de flesta fall skulle jag säga att de nya obegränsade planerna är mycket meningsfulla. Detta beror främst på att användare står för att spara mycket pengar regelbundet, inte bara när det gäller avgifter och andra avgifter, utan också om de vill uppgradera till en ny enhet.

Det finns tusentals användare som fortfarande använder den gamla obegränsade planen som erbjuds av Verizon, vilket innebär att transportören kommer att försöka svårare att få dem över till de nya planerna. Vi kan inte utesluta några ytterligare åtgärder som prisökning, förändring av förmåner etc. Tänk på att Verizon redan har gjort detta för användare av de farfar som planeras, så det är bara en tidsfråga innan det tar fler steg för att få sina användare till styrelse. Det beror i slutändan på kunderna, eftersom de ringer det sista samtalet om vad de vill ha från sin transportör.

Obegränsat eller inte, det är alltid vettigt att spara lite pengar när och var kunden kan. Det är också viktigt att notera att den nya planen erbjuder 500 MB 4G LTE-roaming i Kanada och Mexiko. Detta är något som den gamla planen inte erbjuder, så om du reser mycket till dessa länder och funderar på en växel, är detta tillräckligt med anledning att ta dig ombord.