Väsentlig PH-1 mot Galaxy Note 8 Bästa 2020-jämförelse

Idag jämför vi två slående bezel-mindre smartphones från två slående olika företag: Essential PH-1 och Samsung Galaxy Note 8.

Essential Phone skapades av Andy Rubin, som är en av grundarna och tidigare VD för Android. Essential vill skapa ett ekosystem av elegant enkla men ändå kraftfulla smartphones och lättanvända tillbehör som ansluter via en magnetkontakt och överför data trådlöst. Essentials första smartphone, Essential PH-1, kostar 699 $ för den toppmodellen modellen och fungerar med företagets lilla 360-graders kamera och trådlös laddning, båda finns som tillbehör.

Väsentliga PH-1 mot Galaxy Note 8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy Note 8949, 99

Väsentliga produkterViktig telefon514, 81

Galaxy Note 8 från Samsung är en betydande utgåva för det sydkoreanska konglomeratet eftersom det måste reparera rykte skador orsakade av Note 7 batteri fiasko, som kostar Samsung miljarder dollar. Samsungs svar? Släpp en Note-enhet som är bättre på alla sätt, oavsett hur den påverkar dess pris, varför Note 8 kostar över $ 900 när den köps låst upp i en butik.

Vi vill veta om det är möjligt för en ung smarttelefontillverkare att komma in på marknaden och komma med ett erbjudande attraktivt att det kan övertyga även lojala kunder hos en stor smarttelefontillverkare som Samsung att defektera och aldrig se tillbaka.

Frånvaron av logotyper och kombinationen av titan och keramik säger att Essential PH-1 ger bordet en hantverksnivå som talar för sig själv. Smarttons baksida är platt och hungrig efter fingeravtryck, och fronten är nästan helt upptagen av en 5, 7-tums skärm från kant till kant.

Skärmen sveper runt den framåtvända kameran som om den försökte svälja den. Apple kommer troligen att använda en liknande skärm för iPhone 8, utom med en mycket större utskärning för sin framåtvända kamera. Det är värt att notera att Essential PH-1 inte har ett 3, 5 mm hörlursuttag.

Skärmen använder LTPS IPS-teknik, har 1312 x 2560 pixlar och är skyddad av Corning Gorilla Glass 5. Den förvåna inte med oändligt kontrastförhållande som AMOLED-skärmar gör, men det är en klass över de flesta smarttelefoner i mellanklass.

Samsung Note 8 är ännu större än föregångaren och har en enorm, 6, 3-tums Super AMOLED-skärm med 1440 x 2960 pixlar och Corning Gorilla Glass 5 för skydd. Skärmen är HDR10-kompatibel och kan konfigureras så att den alltid förblir på så att du kan se dina anteckningar och aviseringar på ett ögonkast. Med sin högsta ljusstyrka på upp till 1000 nits är det en av de mest fantastiska skärmarna på marknaden.

Som traditionen med Note-enheter stöder Note 8 den vattentåliga pennan som kallas S-Pen. Med det kan du rita dina egna emojis, skapa animerade GIF eller skriva handskrivna meddelanden. Tack vare 4096 nivåer av tryckkänslighet och en 0, 7 mm styluspunkt är pennan otroligt exakt och faktiskt kul att skriva med.

Inte mycket har förändrats vad gäller design. Skärmen tar nu ännu mer utrymme, och hörnen är ännu krökligare, men det handlar om det. Vad som är viktigare är Note 8: s IP68-klassificering, vilket innebär att den är skyddad mot damminträngning och är vattentät upp till 1, 5 meter vatten i upp till 30 minuter. Precis som på Note 7 finns det också ett 3, 5 mm hörlursuttag, vilket är en trevlig överraskning i dag och ålder för USB Type-C.

Både Essential PH-1 och Samsung Galaxy Note 8 har Qualcomm 835-processor och Adreno 540 GPU. I Europa, Mellanöstern och Afrika fartyget Note 8 med Exynos 8895 Octa, som för det mesta är i nivå med Qualcomm 835.

Not 8 levereras med 6 GB RAM och upp till 256 GB lagringsutrymme, medan Essential PH-1 bara erbjuder 4 GB och 128 GB lagringsutrymme. Ännu viktigare är att Note 8 har en eller två Micro SD-kortplatser, beroende på om du får enkel-SIM- eller dual-SIM-modellen. Essential PH-1 har inte ett Micro SD-kortplats.

Vad de två smartphones också har gemensamt är ointressanta batterier. Essential PH-1 har ett 3 040 mAh-batteri inuti, och Note 8 har ett 3 300 mAh-batteri. Vi förstår att Samsung vill spela det säkert och att Essential vill hålla priset på smarttelefonen under sin konkurrens, men vi kan inte skaka av oss känslan av att flaggskeppssmartphones under 2017 borde ha åtminstone ett 4 000 mAh-batteri.

Essential PH-1 erbjuder ett dubbla kamerasystem med en 13-megapixelsfärg och en 13-megapixels monokrom sensor och en framåtriktad kamera med en 8-megapixelsensor och förmågan att fånga 4K-video. Du kan förvänta dig att både den bakre och den främre kameran ska fungera bra, men den verkliga stjärnan i showen är den 360-graders kamera som tillval som klickar i telefonens överkant. Den här kameran är extremt enkel att använda och tar bilder som är otroligt mer uppslukande än traditionella bilder bara genom att fånga allt omkring dig med en enda tryckning på slutarknappen.

Samsung Galaxy Note 8 erbjuder ett förbättrat system med dubbla kameror med utmärkta funktioner för svagt ljus, 2x optisk zoom och optisk bildstabilisering. De båda baksensorerna fångar färgbilder och har 12 MP. Den framåtvända kameran är också stabiliserad och den har 8 MP och kan spela in 1440p-bilder med 30 bilder per sekund. Jämfört med bara-ben kamera-appen på Essential PH-1, lyfter Samsungs kamera-app både det bakre dubbla kamerasystemet och den framåtvända kameran till liv med flera roliga fotograferingslägen, redigeringseffekter och programjusteringar.

Essential PH-1 kommer med en ren version av Android 7.1.1. Många, men inte alla, appar har justerats för att ge plats för den framåtvända kameran, och aktiekamera-appen har ersatts med ett enklare alternativ. Sammantaget är Essential PH-1 en Android-enhet utan krusiduller som garanterat gör purister glada.

Enkelheten med Essential PH-1 står i kontrast till mängden funktioner som erbjuds av Samsung Galaxy Note 8 och det är Samsung Experience. Note 8 levereras med Android 7.1.1 och TouchWiz version 8.5, och många förändringar under huven innebär subtila tweaks för att göra S Pen och Bixby, en helt ny virtuell assistent från Samsung, mer användbar. Andra användbara funktioner inkluderar stöd för delad skärmvy, kompatibilitet med Samsung DeX Station, Gear VR med styrenhet och Gear 360, alla säljs separat.

Både Essential PH-1 och Samsung Galaxy Note 8 har uppnått de avser att uppnå. Essential PH-1 är en utmärkt första post från en ung smarttelefontillverkare med mycket potential att ge etablerade varumärken en löpning för sina pengar. För sitt pris erbjuder det en utmärkt blandning av byggkvalitet, funktioner och pris. Samsung Galaxy Note 8 visar att Samsung fortfarande är kungen i kategorin phablet, och den slutligen sätter hela Note 7-batteri-fiaskot bakom oss.

Som en barebones-enhet ser vi inte Essential PH-1 som ett livskraftigt alternativ till Note 8, men vi ser det som ett bra alternativ till mindre avancerade smartphones som säljs för cirka 600 dollar.

Väsentliga PH-1 mot Galaxy Note 8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy Note 8949, 99

Väsentliga produkterViktig telefon514, 81