Varför värms min Samsung Galaxy Note 8 så snabbt och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]

Det är normalt att mobila enheter som smartphones värms upp särskilt med omfattande användning. Samma sak kan hända när du kör flera komplexa appar samtidigt och under laddning. I sådana fall har du ingenting att oroa dig för. Men om din smartphone värms upp till den punkten att det redan är outhärdligt för dig att röra, betyder det redan att något är fel och får din enhet att överhettas. Överhettning är överlägset taggad bland andra utbredda problem som transporteras i Android-enheter, vare sig det är mellanklass eller avancerade varianter. Faktum är att överhettningsproblemet redan plågar vissa ägare av den nya Samsung Galaxy Note 8.

Bortsett från långvarig eller omfattande användning, vilka andra faktorer kan leda till att smartphones överhettas och vad ska slutanvändare göra som botemedel? Dessa är de viktigaste frågorna som behandlas i detta inlägg. Om du någonsin är här på grund av att du också står inför den fruktade överhettningsfrågan på Galaxy Note 8-handenheten, läs sedan vidare för att ta reda på de vanliga triggersna och eventuella korrigeringar.

Innan vi flyttar en, om du letar efter en lösning på ett annat problem, besöker du felsökningssidan för Obs 8 eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad får din Galaxy Note 8 att bli extremt het?

Flera fall av problem med överhettning i smartphones har kopplats till ett dåligt batteri, men oftare är en felaktig app eller programvarufel skylden. Tidigare fall av problem med överhettning med Samsungs Galaxy Note 7 berodde uppenbarligen på ett hårdvaruproblem, vilket berodde på ett konstruktionsfel i batteriet och en tillverkningsfel. Lyckligtvis är det inte (överlägset) fallet med Galaxy Note 8.

Baserat på tidigare inlägg gjorda av vissa användare av Galaxy Note 8 beror problemet troligtvis på en felaktig uppdatering och vissa tredjepartsappar som har blivit falska. Bland de identifierade triggersna skulle inkludera men inte begränsas till Facebook-messenger, lokationstjänster och navigationsappar. Andra människor har upplevt samma problem där deras Galaxy Note 8 blir extremt heta medan de aktiverar Bluetooth- och Wi-Fi-funktioner. Ett vanligt scenario är att användaren uppmanas med ett varningsmeddelande som säger att enheten överhettas och därmed låter den svalna innan den används igen. Andra slutade med en frusen eller svarsfri display.

Förutom dåliga appar upptäckte vissa människor att problemet på samma sätt kan orsakas av ett felaktigt SD-kort. Kanske kan vissa segment eller innehåll på SD-kortet ha skadats och utlöst processorn att arbeta kontinuerligt. Detta resulterade så småningom i att din telefon blev extremt het.

En annan faktor som har förknippats med överhettningsproblem i smartphones som Galaxy Note 8 är miljön. Till exempel kan laddning eller användning av enheten på en plats med en extremt varm temperatur så småningom få den att värmas upp snabbare än vanligt. Snabbt batteriladdning följer vanligtvis i detta fall.

Det värsta bland de möjliga orsakerna som du måste tänka på är hårdvaruskada, särskilt dåligt batteri, processor eller andra relevanta komponenter. För att säkerställa säkerheten, låt en tekniker diagnostisera din Galaxy Note 8 så snart som möjligt om du misstänker att en felaktig hårdvara är skylden. Tänk bara på vad som har hänt tidigare med överhettning av Galaxy Note 7, vilket har resulterat i ett antal brandolyckor. Förhoppningsvis kommer det inte att hända igen med Note 8.

Hur fixar du din Samsung Galaxy Note 8 som överhettas?

Nu när vi redan har fastställt de möjliga orsakerna är det dags att gå vidare med korrigeringarna. Lösningen kan variera beroende på vad som gör att din enhet blir extremt varm eller överhettad. Om du har lyckats ta reda på vad som får din Galaxy Note 8 att överhettas, kan du arbeta direkt på den underliggande orsaken. I annat fall kan du prova några tillämpliga lösningar inklusive de markerade lösningarna nedan.

Följande rekommenderas förfaranden och potentiella lösningar på överhettningsproblem på Galaxy Note 8 som är mjukvarorelaterad. Med det sagt kan dessa metoder kanske inte ge positiva resultat med en skadad komponent som den huvudsakliga skyldigheten.

Första lösningen: Starta i säkert läge och diagnostisera appar

Att starta i säkert läge hjälper dig att enkelt diagnostisera appar och avgöra om överhettningsproblemet orsakas av tredjepartsappar och tjänster. Alla tredjepartsappar förbipasseras eller tillfälligt inaktiveras i det här läget. Om din Galaxy Note 8 inte överhettas när du kör i säkert läge, anger den att någon av dina installerade tredjepartsappar orsakar problemet. Försök att komma ihåg vilken av dessa appar som orsakar problemet. I de flesta fall är den senaste appen installerad fel. Du kan försöka avinstallera misstänkta appar individuellt och sedan testa din enhet. Till att börja med, här så startar du din Galaxy Note 8 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 3. Släpp sedan strömbrytaren när Samsung-logotypen visas.
 4. Håll omedelbart intryckt på Volym ned- knappen efter att du släppt strömbrytaren.
 5. Fortsätt att trycka på Volym ned- knappen tills enheten slutar starta om.
 6. Just nu ser du etiketten i Safe Mode längst ner till vänster på skärmen.
 7. Släpp knappen Volym ned när du ser den säkra läget.

Observera nu din enhet eller använd den normalt i säkert läge. Om den fortfarande överhettas när den körs i säkert läge, är det något fel i själva telefonsystemet. Om det inte överhettas i säkert läge, indikerar det att problemet orsakas av applikationer från tredje part. Avinstallera de misstänkta apparna som kan orsaka konflikt eller programvaruproblem som har lett till att din enhet överhettas.

Andra lösningen: Torka av cache-partition genom återställningsläge.

Att torka av cache-partitionen kan hjälpa till att eliminera alla programvaruproblem som utlöses av vissa skadade filer och data lagrade i cache-partitionen. Att rensa cache-partitionen raderar inte dina personuppgifter till skillnad från fabriksåterställning. Allt det är att radera alla systemcachefiler inklusive de som är skadade och som orsakar konflikt eller programvaruproblem i anmärkning 8. För säker säkerhetskopiering, säkerhetskopiera data i ditt interna minne. Fortsätt sedan med dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och Bixby- knapparna och tryck sedan på strömbrytaren.
 3. Släpp alla knappar när du ser den gröna Android-logotypen på skärmen. Du kommer då att se en fråga som säger "Installera systemuppdatering " i ungefär 30 sekunder innan du visar Android- systemåterställningsmenyn.
 4. När menyn för återställning av Android-system visas trycker du på knappen Volym ned flera gånger för att markera alternativet Wipe Cache Partition .
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills “ Ja ” är markerad och tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Vänta tills torka cache-partitionen är klar. När det är klart markeras alternativet Reboot system nu .
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om din enhet.

Observera enheten efteråt för att se om problemet med överhettning redan har lösts. Om inte, överväg nästa möjliga lösning.

Tredje lösningen: Installera den senaste Android-programvaruversionen.

Bortsett från att ställa in din enhet, innehåller programvaruuppdateringar också fix patch för att ta bort buggar och hålla enheten fungerar smidigt. Om överhettningsproblemet på din Galaxy Note 8 utlöses av vissa buggar i vissa appar eller själva enhetssystemet, bör en uppdatering kunna korrigera felet. Om du inte redan har gjort det, leta efter tillgängliga programuppdateringar för din enhet och installera den. Här är hur:

 1. Navigera till appar .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Sök och sök sedan efter och välj Systemuppdateringar.
 4. Tryck på alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.

Om en systemuppdatering är tillgänglig, ladda ner och installera uppdateringen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Fjärde lösningen: Fabriksåterställning.

Om ingen av de tidigare metoderna kan hjälpa till och att din Galaxy Note 8 fortfarande överhettas, är din senaste möjliga lösning att överväga en fabriksåterställning. Det är möjligt att problemet utlöses av vissa tuffa buggar som kräver en fullständig återställning. Observera dock att all din personliga information och kritiska data kommer att raderas från din enhet under processen. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera din enhet i förväg. Följ sedan stegen för att utföra en fabriksåterställning på din Galaxy Note 8 genom inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Välj sedan Cloud och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Tryck på skjutreglaget för att aktivera eller avaktivera Säkerhetskopiera mitt datalternativ.
 6. Tryck på skjutreglaget för att aktivera eller stänga av återställningsalternativet .
 7. Tryck på bakåtknappen för att gå tillbaka till inställningsmenyn .
 8. Tryck på General Management.
 9. Tryck på Återställ.
 10. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 11. Tryck på Återställ.
 12. Om du uppmanas att ange dina referenser för att låsa upp enheten trycker du på Fortsätt.
 13. För att bekräfta återställning av fabriken klickar du på Ta bort alla

Vänta tills återställningen är klar och fortsätt sedan med den första installationen.

Alternativt kan du använda hårdvaruknapparna för att utföra en huvudåterställning på din Galaxy Note 8. Överväg detta som ett alternativ om din enhet överhettas då inte svarar. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och Bixby-knappen och tryck sedan på strömbrytaren.
 3. Vänta tills den gröna Android-logotypen visas och släpp sedan alla knappar.
 4. Du kommer då att se skärmen Installera systemuppdatering, sedan kommer menyalternativen för Android- systemåterställning att visas nästa.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera alternativet Wipe data / factory reset .
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills Ja - radera alla användardataalternativ är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 8. Vänta tills fabriksinställningen är klar och när det görs kommer alternativet Reboot system nu att markeras.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen kan du försöka se om din Galaxy Note 8 fortfarande överhettas med normal användning. Om inte, så löser det problemet, annars måste du överväga andra alternativ, särskilt maskinvarufel.

Andra användbara förslag

 • Använd inte så många komplexa appar i taget som möjligt. Om du gör det kommer processorn att få fler arbetsbelastningar att utföra samtidigt. Precis som en dators CPU kan smarttelefonchips också bli utmattade med för mycket uppgifter att utföra på en gång. Så småningom blir telefonen extremt het eftersom processorn kontinuerligt fungerar.
 • Undvik att placera enheten i ett hett område, särskilt när du laddar. Telefonen blir normalt varm vid laddning och blir till och med extremt varm när omgivningen är för varm. Se också till att endast använda OEM-laddaren eller adaptern när du laddar. Icke-Samsung-laddare kanske inte är kompatibla med din Galaxy Note 8 och kan också göra att din enhet överhettas under laddning.

Felsöka / fixa maskinvaruproblem

Om ingen av de tidigare lösningarna kan lösa problemet och att din Samsung Galaxy Note 8 fortfarande överhettas, är det troligtvis ett hårdvaruproblem. I det här fallet är ditt bästa alternativ att ta din enhet till ett auktoriserat servicecenter för hårdvarubedömning och / eller reparation, om det behövs. Bortsett från att fixa problemet, kommer du också att garantera din säkerhet.

Glöm inte ditt ersättnings- eller reparationsgaranti. Med tanke på att det du har är en ny enhet är det troligtvis fortfarande under garanti. Prata med din mobiltelefonoperatör eller Samsung Support om hur du kan använda ersättnings- eller servicegaranti om det är behörigt.

Inlägg som du kanske också är intresserad av att läsa:

 • Hur lägger du till Samsung, Google, Microsoft Exchange ActiveSync-konton på dina Samsung Galaxy Note8 [Handledning]
 • Hur man hanterar Samsung Galaxy Note8 mobildata och Wi-Fi-inställningar [Handledning]
 • Hur man skapar, raderar och hanterar kontakter och samtalsgrupper på din Samsung Galaxy Note8 [Handledning]
 • Vad gör du med din nya Samsung Galaxy Note8 med en skärmflimrande fråga [Felsökningsguide]
 • Vad ska man göra med Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa “Camera failed” -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]
 • Verizon Galaxy Note 8 långa meddelanden delas upp i mindre meddelanden, SMS är inte i ordning, andra textfrågor