Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]

När det gäller iOS-enhetsproblem uppstår överhettning av iPhone bland de mest utbredda. Många människor stötte på problemet vanligtvis efter att ha installerat en ny uppdatering inklusive stora iOS-utgåvor. Det gick till alla iOS-enheter även på den senaste iPhone X-flaggskeppsenheten. Bortsett från en felaktig uppdatering till iOS, finns det också andra faktorer som kan utlösa en iPhone att överhettas och så småningom leder till snabb batteriladdning.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka eller fixa din iPhone X som värms upp så snabbt. Vi kommer att undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra orsaken till problemet och så småningom fixa det. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har samma problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Vad orsakar problem med överhettning av iPhone?

Det är normalt att en iPhone känner sig lite varmare, särskilt när du laddar eller när du använder den i timmar. Men när du känner att din telefon är så varm att den kan bränna din hand, är det redan en annan historia. Det är en indikation på att något är fel med din enhet och att det måste fixas innan det blir värre. För att komma igång, försök att tänka på vad som har inträffat innan problemet började. Till exempel började din iPhone X att överhettas efter att ha installerat en uppdatering eller lagt till nya appar? På så sätt har du åtminstone en idé om var du ska börja och vad som måste lösas.

I allmänhet kan problem med överhettning på en iPhone antingen bero på programvarufel eller dålig hårdvara. Många har tänkt på att problemet orsakas av ett skadat eller defekt batteri på enheten. Även om detta kan vara sant för vissa människor, har överhettningsproblem i de flesta fall kopplats till mjukvaruproblem, särskilt falska appar och processer.

Tänk på det här sättet. Din iPhone är en mindre version av en dator. Det fungerar som en dator gör. Och som en dator, är din iPhone X också drivs av processor känd som A11 Bionic-chip, som dess kärnkomponent.

Varje gång du matar in kommandon genom kranar och skärmberöring betyder det också ett jobb för processorn att utföra. Så ju fler kommandon du matar in, desto mer upptagande blir processorn. Detta är det främsta skälet till att processorn (CPU) värms upp snabbare. Att trycka på processorn så hårt som den kan gå kan göra den utmattad och det är när den överhettas. Det här är vad som händer när du använder din iPhone i flera timmar rakt utan att ha en paus. Men detta är också möjligt att uppstå på din enhet även utan omfattande användning. Din iPhone har många appar. Om någon av dessa appar blir falska, finns det en chans att den kommer att förbli aktiv och kör i bakgrunden. Detta kan bli värre om fler appar har blivit falska och utlöste processorn att arbeta och fungera tills den är helt ny. Det är då du skulle behöva avgöra vilken av dina appar som inte fungerar och sedan sätta stopp för det.

Lyckligtvis hanterades programvarrelaterade fall av överhettning framgångsrikt genom att utföra några användbara lösningar och standardförfaranden inklusive de som markeras nedan.

Om du är här eftersom du har att göra med en liknande fråga på din nya iPhone X-handenhet, kan du lika gärna överväga att läsa hela detta inlägg och på samma sätt referera till de följande guiderna om hur du felsöker din iPhone som överhettas.

LÄS Också: Vad ska man göra när din Apple iPhone X inte slås på? [Felsökningsguide]

Vad ska man göra när din iPhone X överhettas?

Nedan följer standardprocedurer och lösningar som du kan prova när din iPhone X överhettas. Försök se vilken procedur som fungerar för dig ...

Stäng alla appar.

Att stänga appar kan hjälpa till att göra arbetsbelastningen på din iPhone-processor lättare. Om du tror att du redan har öppnat flera appar bör du överväga att stänga dem nu. Så här görs:

 1. Gå till Hem- skärmen eller någon appskärm.
 2. Dra upp från botten av skärmen och pausa sedan. Om du gör det kommer app-switcharen eller iOS-multitasking-skärmen att anropas.
 3. Tryck och håll ner i valfri appruta. Om du gör det visas en röd ikon med ett minustecken längst upp till vänster i varje appruta.
 4. Dra åt vänster eller höger till önskad app.
 5. Klicka sedan på den röda ikonen för att stänga appen.

Ta bort batterikonsumtiva appar från din iPhone X.

Om du går igenom information om batterianvändning hjälper du att avgöra vilka från dina appar som använder mest av din iPhone X-batteritid, eftersom den här appen också kan orsaka att din enhet blir varm. Att avinstallera komplexa appar som egentligen inte är nödvändigt är oerhört användbart eftersom dessa appar förbrukar mycket energi och kan leda till att din iPhone-processor överarbetar.

 1. För att göra det, gå över till Inställningar-> Batteri-> Batterianvändningsmeny och gå sedan över med detaljer om batterianvändning för varje app. Om möjligt avinstallera appen som förbrukar mycket batterikraft.
 2. Om du vill avinstallera en app trycker du på och håller på valfri ikon på hemskärmen i några sekunder. När appikonerna börjar jiggla, hitta appen som du vill avinstallera och tryck sedan på X i hörnet av appikonen. Tryck till slut på Radera för att bekräfta åtgärden.

Utför en mjuk återställning på din iPhone X.

En mjuk återställning eller helt enkelt starta om på din iPhone X kan hjälpa till att korrigera mindre programvaruproblem som kan ha fått vissa appar att fungera felaktigt och kan ha tvingat processorn att arbeta tills den blir utmattad. Denna återställning kommer inte att påverka någon av dina iPhone-data så att du inte behöver oroa dig för dataförluster. Till att börja med, här gör du hur du utför en mjuk återställning eller omstart på din iPhone X:

 1. Tryck och håll in sidoknappen (ström) och endera volymknapparna i några sekunder.
 2. När skärmen Slide to Power off visas släpper du båda knapparna.
 3. Skjut strömmen från häxan höger.
 4. Låt din telefon stängas av i cirka 30 sekunder.
 5. Håll sedan sidoknappen intryckt tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone X startar helt och använd den som du vanligtvis och se om problemet är fixat och din iPhone inte längre värms upp som tidigare.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone X som sitter fast på Apple-logotypen, oändliga startöglor [Felsökningsguide]

Uppdatera dina appar eller iOS.

Detta är endast tillämpligt om du ännu inte har installerat någon appuppdatering eller iOS-uppdatering på din iPhone X. Programvaruuppdateringar innehåller vanligtvis systemförbättringar och bugfixar inklusive en fix patch för batteriladning och problem med överhettning. Därför rekommenderas också att hålla dina appar och iOS uppdaterade. Vissa mjukvaruuppdateringar kan emellertid också innehålla buggar som kan utlösa problem efter uppdateringen, inklusive snabb batteriladdning och överhettning. I det här fallet kan du välja att försöka lösa problemet med vissa tillämpliga lösningar eller vänta på att Apple ska lansera nästa programuppdatering som innehåller den nödvändiga fixfixen.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering för att leta efter programuppdateringar . Du kommer att uppmanas med ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Om det finns det, säkerhetskopiera dina iPhone-data, följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdningen och installationen av uppdateringen.
 • Starta App Store och klicka sedan på Uppdateringar för att leta efter appuppdateringar . Klicka för att uppdatera enskilda appar eller tryck på Uppdatera alla för att installera flera appar-uppdateringar samtidigt.

Starta om din iPhone X när uppdateringarna har implementerats och se sedan om det åtgärdar problemet.

Återställ alla inställningar på din iPhone X.

Återställning av alla dina iPhone X-inställningar kan vara nyckeln till att lösa den underliggande orsaken om problemet har något att göra med felaktiga eller trassliga inställningar. Du kan använda denna metod om din iPhone X började överhettas efter att ha gjort ändringar i dina iPhone X-inställningar eller installerat nya uppdateringar till appar eller iOS. Vissa uppdateringar åsidosätter eller ändrar de aktuella inställningarna automatiskt på enheten, vilket leder till olika problem.

För att återställa alla inställningar på din iPhone X, gå till Allmänt-> Återställ-> Återställ alla inställningar. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord, vänta tills dina iPhone-inställningar återställs och återställs till standardvärden.

Som namnet antyder är återställning av alla inställningar ett återställningsalternativ som återställer alla inställningar på din iPhone till deras standardinställningar och alternativ. Men till skillnad från fabriksåterställning eller huvudåterställning kommer detta återställningsalternativ inte att påverka några filer, dokument, data eller appar på din telefon eftersom det bara återställer systeminställningarna. Så att göra säkerhetskopior kommer inte att vara så nödvändigt. Ändå rekommenderas det alltid att skapa en säkerhetskopia av din iPhone för förvaring så att det är upp till dig då.

Återställ din iPhone X via iTunes.

Om allt annat misslyckades med att fixa din iPhone X som överhettas, är det dags då du måste överväga att utföra en systemåterställning eller iOS-återställning. Problemet kan vara för komplicerat att det kvarstår efter alla tidigare procedurer. Och i detta fall är en mer avancerad lösning nödvändig. Det finns tre typer av iOS-återställning som du kan prova på då. Du kan börja med standard iOS-återställning via iTunes. Om det inte fungerar kan du försöka återställa ett återställningsläge med iTunes på din dator. Om återställningsläget fortfarande misslyckades med att lösa problemet är din sista utväg en återställning av DFU-läge. Detta betraktas som den mest djupgående typen av återställning du kan göra på din iPhone. Det fungerar genom att sätta din iOS-enhet i ett tillstånd där den kan kommunicera med iTunes på datorn utan att aktivera operativsystemet eller bootloader.

Du kan hänvisa till ett steg-för-steg genomgång om hur du utför en återställning av DFU-läge på din iPhone X från avsnittet Tutorials på felsökningssidan för iPhone X på denna webbplats.

Andra alternativ

Kontakta Apple Support om problemet med överhettning av iPhone fortsätter efter att ha genomfört alla tidigare lösningar. Det är möjligt att problemet du har att göra beror på ett mer komplext programvarufel som kräver en officiell fixfix. Upptrappning av problem rekommenderas också särskilt om överhettningsproblemet uppstår efter installation av en ny iOS-version av din iPhone-programvara. Det kan vara nödvändigt för Apple att installera en uppföljningsuppdatering som innehåller en fix patch för att lösa problemet. Glöm inte heller att utnyttja garantier. Med tanke på att iPhone X just har kommit på hyllan, är chansen stor att den fortfarande täcks av garantin. Du kan också kontakta din enhetsoperatör för ytterligare hjälp om hur du utnyttjar garantier i det här fallet.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du säkerhetskopierar iPhone X-filer och utför iTunes-återställning, återställningsläge återställning, återställning av DFU-läge på iPhone X [Tutorials]
 • Apple iPhone X Apps and Data Transfer Guide: Hur du överför filer från andra enheter till din nya iPhone X [Tutorials]
 • Vad ska jag göra när du stöter på problem under dataöverföringen till iPhone X?