Varför tappas mitt Samsung Galaxy A3-batteri så snabbt och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]

Smarttelefonbatterier är utformade för att så småningom tömmas. Så fungerar batterierna i första hand. Ju större batterikapacitet, desto längre tid tar enheten att ta slut. Därför kan du maximera enhetsanvändningen. Men av vissa skäl kan även högdrivna enheter som är packade med högkapacitetsbatterier tömmas så snabbt. Och när det gäller Android-batteriproblem som snabbtömning såg Samsungs Galaxy-telefoner ut att vara bland de drabbade enheterna.

Vad får batteriet att tömmas så snabbt och vilka medel kan man göra för att bevara eller bromsa strömförbrukningen på Galaxy A3-smarttelefonen? Svaren på dessa frågor markeras nedan. Läs vidare för att ta reda på det.

Innan något annat, om du upplever ett annat problem med din telefon, besök vår Galaxy A3-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, känn dig fri att kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär.

Vanliga faktorer som kan orsaka snabba batteriladdningsproblem på din Galaxy A3-smartphone

Det finns faktiskt många faktorer som kan få batteriet att tömmas snabbt. Tänk bara på det faktum att allt i din enhet förbrukar en viss mängd ström när den används. Och om du råkar använda dem alla, kan du förvänta dig att din telefon bara blir död om några timmars användning. För att göra saker snabba, här är en lista över de vanligaste sökandena som du bör tänka på när du felsöker batteriproblem på din Galaxy A3:

 1. Rogue-appar - det här är felaktiga appar, oftast gratis nedladdningsbara appar. Majoriteten av dessa appar är inte energieffektiva jämfört med premium (betalda) appar. Att hålla dessa appar igång i bakgrunden kan använda allt kraft förr än väntat.
 2. Felaktiga uppdateringar - appar och programuppdateringar innehåller också buggar som kan påverka vissa funktioner och tjänster på enheten efter implementering. Felaktiga uppdateringar kräver ofta uppföljningskorrigeringar eller systemåterställning som åtgärd.
 3. Skärminställningar - en ljusare skärmdisplay kan använda strömmen snabbt än att ställa in skärmens ljusstyrka på en lägre nivå. Det tar mycket kraft att tända skärmen upp till önskad ljusstyrka. Så dimmer skärmen, desto långsammare använder den strömmen på enheten.
 4. Korrupta SD-kort - dåliga sektorer på SD-kortet kan göra att telefonen ständigt försöker hämta data från SD-kortet som kan tömma batteriet i tid. De flesta tycker inte om det som en möjlig utlösare men SD-kort kan också vara den bakomliggande orsaken till batteriproblem i mobila enheter. Att ta bort SD-kortet när det inte används kan betraktas som en lösning på detta problem.
 5. Nätverks- / anslutningsproblem - det är när enheten inte kan få en god signal eller inte har någon service eller nätverksstäckning. Under detta tillstånd kommer enheten att arbeta hårdare för att försöka återupprätta en signal eller anslutning med nätverkstornet för att hålla din enhet ansluten.
 6. Dåligt batteri - detta kan vara det värsta bland möjliga orsaker. Du kan överväga att få batteriet bytas ut eller repareras, särskilt när tidigare fall av att din enhet tappades eller blev våt.

Majoriteten av fallen är dock mjukvarorelaterad men så har du en större chans att lösa problemet i slutändan. Men om allt annat misslyckas, måste du alltid välja att söka ytterligare hjälp från rätt personer på rätt avdelning.

Potentiella lösningar och lösningar för att bevara batteritiden på din Galaxy A3-smartphone

Nedan markeras standardprocedurer och lösningar för att hantera batteriproblem på din Galaxy A3 och spara ström så mycket som möjligt. Gör gärna någon av de efterföljande lösningarna ett försök när det behövs.

Bestäm vilka appar som tappar ut det mesta av ditt batteri

Som uttalats tidigare kan dåliga appar vara utlösaren. För att utesluta detta från möjliga orsaker, kontrollera batteriförbrukningen och gräva ytterligare i detaljerna.

 • För att göra det, navigera till Inställningar-> Enhet-> Batteri eller Inställningar-> Ström-> Batterianvändningsmeny (i andra varianter) och visa sedan listan över alla appar tillsammans med den mängd ström de använder. Om du ser något ovanligt som om vissa appar verkar ta en oproportionerlig mängd kraft, kan du överväga att ta bort den appen.

Avinstallera onödiga appar

Appar använder batteriet när de öppnas eller inte. Alla appar som inte längre används bör tas bort från din enhet för att minska energiförbrukningen från appar.

 • För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Appar-> Alla- menyn, klicka sedan på varje app och tryck på Avinstallera för att ta bort den tillsammans med all data den har skapat.

Se till att ta bort oönskade appar som hela tiden visar annonser eftersom dessa annonser kan använda mycket kraft.

Ta bort oanvända widgetar från startskärmen

Visningskomponenter som widgets på hemskärmen kan också använda batteriet på din enhet. Flera Android-appar som väderappar, nyhetsappar och sociala nätverk har widgetar som placeras på hemskärmen för uppdateringar i realtid. På grund av deras ständiga synkronisering och animeringar kan dessa widgetar göra att batteriet tappas snabbare. Du har alltid Apps-lådan för åtkomst till någon av dessa appar när det behövs ändå.

Aktivera flygläge

När du använder din Galaxy A3 i områden med låg signal eller ingen nätverkstäckning, slå på Airplane-läge eftersom om du inte gör det kommer din enhet ständigt att leta efter en stark signal och försöka ansluta till alla tillgängliga nätverk i närheten. Att sätta din enhet i flygläge under sängtid kan också hjälpa dig att spara mycket och mycket ström.

 • För att komma åt detta alternativ, gå till Inställningar-> Flygplansläge-> Växla sedan omkopplaren för att slå på funktionen.

Anslutningsfunktioner som Wi-Fi, Bluetooth och GPS-positionstjänster kommer att inaktiveras i det här läget.

Stäng av aviseringar när det inte behövs

Att få uppdateringar i realtid är inte så nödvändigt om inte för samtal eller textmeddelanden. Andra saker som e-post eller sociala medier kan du stänga av aviseringar för dem eftersom det är mycket mindre användbart.

 • För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Appar-> ta sedan bort krysset från rutan Visa aviseringar för en app. I Android 7.0, gå till Inställningar-> Enhet-> Meddelanden-> Justera sedan meddelandenivån för varje app manuellt.

Du kan också välja alternativet att aldrig visa aviseringar eller visa tyst utan att väcka skärmen, vibrera eller pinga.

Inaktivera anslutningsfunktioner och lokationstjänster när de inte används

GPS, Bluetooth och Wi-Fi förbrukar också strömmen på din enhet när den är aktiverad eftersom den tvingar enheten att förbli ansluten till servern, kartor eller andra enheter de är anslutna till (Bluetooth). Alternativt kan du göra alla dessa på en gång med den tidigare metoden som är att aktivera flygplansläge på telefonen.

Minska skärmens ljusstyrka.

Återigen, ju ljusare skärmen, desto mer kraft krävs det och förbrukar det. Därför kan du sätta ner batteriet på en lämplig nivå genom att sätta det ner till en lämplig nivå.

Aktivera energisparläge

Android-enheter som Galaxy A3 har den här funktionen som hjälper till att maximera batteriets livslängd och förlänga strömmen till de senaste minuterna. När det är aktiverat inaktiveras andra funktioner som skärmanimationer, bakgrundssynkronisering och platstjänster, vilket minskar arbetsbelastningen för din telefon. Alternativt kan du konfigurera energisparalternativ manuellt genom att gå till Inställningar-> Ström-> och sedan göra nödvändiga strömkonfigurationer baserade på dina inställningar. Du kan ställa in den för att inte spara CPU-ström, skärmens ljusstyrka eller vibrationsåterkoppling och välja om du vill avaktivera dataförbindelsen när telefonen är inaktiv.

Uppdatera mjukvara

Marshmallow och Nougat har ett standardläge som heter Doze som minskar mängden batteri som används i vänteläge genom att hindra de flesta appar från att komma online eller förhindra att telefonen vaknar med aviseringar. Den uppdaterade Doze-versionen i Android Nougat har redan stramare begränsningar för vilka appar som får synkronisera för uppdateringar medan enhetsskärmen är av och hur ofta dessa appar kan väcka telefonen.

För att komma igång går du till telefonens Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering. Vanligtvis ser du ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Om det finns så följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den nya uppdateringsfilen för din enhetsprogramvara.

Kalibrera ditt batteri en gång på ett tag

Batterikalibrering innebär huvudsakligen helt urladdning och sedan laddning av telefonens batteri. Det rekommenderas att kalibrera batteriet en gång var tredje månad för att hjälpa det att behålla sin laddkapacitet. Så om du inte redan har gjort det, prova det och se de bra saker det erbjuder.

Sök mer hjälp

Om du tror att problemet är förknippat med ett dåligt batteri eller orsakas av ett programuppdateringsfel, kontakta Samsung Support eller din operatör för att öka problemet och andra rekommendationer. Glöm inte att använda garantin om din enhet fortfarande är täckt.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy A3 visar "fuktdetekterat" -fel [Felsökningsguide]
 • Vad ska jag göra med din Samsung Galaxy A3 som laddar långsamt? [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy A3 kommer inte att ladda på grund av "fukt har upptäckts" varning [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) med den svarta skärmen av dödsfrågan [Felsökningsguide]
 • Varför kraschar Facebook fortfarande på min Samsung Galaxy A3 och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 som kom in i bootloop och inte kan starta [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A3 som har en svart skärm och inte svarar men mjuka knappar lyser [Felsökningsguide]