Varför startar min iPhone SE igen av sig själv och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]

Apples specialutgåva iPhone kallas iPhone SE har varit här i över ett år nu. Med tanke på perioden för dess existens förväntas det för de första användarna att uppleva prestandaproblem inklusive förseningar eller tröghet, slumpmässiga frysningar, systemkrasch och startfel. Saker som dessa inträffar vanligtvis vid åldrande enheter oavsett hur kraftfulla de kan vara när de först startades.

I detta inlägg är en relevant fråga på iPhone SE som fortsätter att starta om sig själv. Om du hamnade på den här sidan när du sökte efter information eller lösningar på en relevant fråga på samma iOS-enhet, kan det här inlägget kunna ge dig lite hjälp. Fortsätt läsa för att ta reda på vad som gör att din iPhone SE ständigt startar om av sig själv.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din nya iPhone SE, gå till vår felsökningssida för vi har redan publicerat några guider och handledning. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor. Detta är en gratis konsultationsservice som vi erbjuder och allt vi behöver är information om problemet. Så snälla, ge oss det så att vi kan hjälpa dig bättre.

Vanliga faktorer som kan orsaka slumpmässiga omstartproblem på din iPhone SE

Bland de vanligaste utlösarna av oväntade omstarter (startloops) är felaktiga appar, dåligt batteri, dåliga firmware-sektorer, programvarufel, minnesproblem och värst hårdvaruskada.

Merparten av problem med boot loop som transporteras i iOS-enheter som iPhone SE är associerade med en felaktig programvara. Ändå finns det också några där en hårdvaruskada är att skylla. Betrakta dig själv som lite tur om bootloop-problemet du för närvarande hanterar är bundet till en programvara. Annars har du inget annat val än att välja tjänst. Om du inte bestämmer dig för en uppgradering till iPhone 8, 8 Plus eller iPhone X. Men innan du bestämmer dig kan du ta dina chanser, prova några lösningar och försöka fixa problemet i slutändan för att få din iPhone SE backa upp och kör smidigt som det var tidigare. Det kanske inte är så riktigt smidigt men åtminstone presterar felfritt igen.

Potentiella lösningar och lösningar för att fixa din iPhone SE som fortsätter att starta om av sig själv

Innan du fortsätter och utför någon av följande metoder ska du undersöka enheten om det finns tecken på fysisk eller vätskeskada. Återigen kan problem med bootloop också beteckna ett hårdvaruproblem på iPhone. Om du är säker på att det inte är hårdvaran kan du börja felsöka programvaran med dessa efterföljande lösningar.

Tvinga om omstart

En kraftåterstart gör samma sak med den mjuka återställningen eller omstarten men varierar i processen. En kraftåterställning är en alternativ lösning för att starta om en svarsfri eller fryst enhet. Så om din iPhone sitter fast på vissa skärmar och inte kunde fungera normalt, är en kraftåterstart ett rekommenderat botemedel. Så här görs:

 • Tryck och håll ner strömbrytaren och Hem- knappen samtidigt i några sekunder eller tills Apple-logotypen visas.

Släpp knapparna när du ser Apple-logotypen och vänta tills enheten slutför sin startsekvens.

Starta i säkert läge

Att starta din iPhone SE i säkert läge kan hjälpa dig att diagnostisera appar och avgöra om problemet utlöses av en tredjepartsapp. Alla appar och tjänster från tredje part förbigås eller inaktiveras i det här läget, så det blir lättare för dig att isolera problemet. Försök att köra enheten en stund i säkert läge och se om den fortfarande startar om av sig själv. Om det inte gör det betyder det att en tredjepartsapp är den främsta skyldigheten. Problemet kommer troligtvis att åtgärdas genom att ta bort den felaktiga appen från din enhet. Att ta reda på vilka från dina nedladdade appar som skulle vara din nästa utmaning att göra. För att hjälpa dig att avgöra, försök att tänka på när problemet startade eller vilken ny app installerades innan din iPhone började starta om av sig själv. Avinstallering eller inaktivering av misstänkta appar är nyckeln till att få lösningen. Så här startar du din iPhone SE i säkert läge och diagnostiserar appar:

 1. Starta om din iPhone genom att hålla ner strömbrytaren tills skärmen Slide to Power Off visas. Dra sedan bilden till Power off.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren för att slå på den igen.
 3. Så snart du ser Apple-logotypen håller du ner Volym upp- knappen tills telefonen har startat om.

Just nu kör din iPhone i säkert läge.

 • Försök att använda din enhet i det här läget ett tag för att se om bootloop fortfarande inträffar eller inte. Om det inte gör det, gå till Cydia och ta bort det kränkande paketet. Det är troligtvis det senaste paketet du har lagt till innan det första bootloop-symptom inträffar.

Testa din enhet efter att du har tagit bort en app eller tjänst. Om problemet kvarstår kan du försöka ta bort nästa misstänkta paket. När du är klar med att diagnostisera appar i felsäkert läge, starta om din iPhone för att gå tillbaka till normaltillstånd.

Uppdatera iOS (om tillämpligt)

Om du inte redan har gjort det, försök att installera den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone SE. Om du gör det kommer du att bli av med alla fel som kan ha påverkat systemfunktionerna, särskilt telefonens uppstartsrutin. Programuppdateringar innehåller vanligtvis bugfixar som kan vara nyckeln till att korrigera eventuella fel på iOS. Du kan leta efter tillgängliga uppdateringar via din iPhone-inställningsmeny.

 • Navigera till Inställningar-> Allmänt-> Om- menyn. Du kommer att se ett uppdateringsmeddelande om en ny firmwareuppdatering är tillgänglig för din enhet. Granska programvaruversionens detaljer, säkerhetskopiera dina data och följ sedan instruktionerna på skärmen Ladda ner och installera uppdateringen.

Se bara till att din iPhone är ansluten till Internet via Wi-Fi, har gott om ström och lagringsutrymme för att tilldela och installera uppdateringsfilen utan att stöta på några problem.

Eller om du föredrar kan du uppdatera iOS med iTunes. Du behöver dock en dator med den senaste versionen av iOS- och iTunes-programvaran installerad för att fortsätta med den här metoden.

Se om uppdatering av iOS kan ge positiva resultat och bli av med bootloop-problemet helt.

RELEVANTA ARTIKlar:

 • Vad du ska göra när du stöter på aktiveringsfel på din iPhone SE efter fabriksinställning / återställning [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag en iPhone SE som inte kommer att uppdatera iOS, inte kan uppdatera programvara? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag en iPhone SE som fastnar på röd skärm efter installation av iOS 11-uppdateringen? [Felsökningsguide]
 • Hur man löser ett problem på Hitta min iPhone fungerar inte på Apple iPhone SE [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Apple iPhone SE Hem-knapp som sitter fast eller inte fungerar [Felsökningsguide]

Fabriksåterställning eller huvudåterställning

En huvudåterställning raderar alla dina data lagrade från din enhet och återställer dem till fabriksinställningar. All din personliga information, nedladdningar och anpassade inställningar raderas. Så om det finns några skadade segment eller data på din iPhone-lagring som utlöser enheten att starta av sig själv kommer också att raderas. Därefter får din iPhone en ren ny start. Det kommer att bli en tråkig process men särskilt om du redan har lagrat mycket på din iPhone. Men om det verkligen skulle vara nödvändigt, säkerhetskopiera din iPhone SE och fortsätt sedan med fabriksinställningen eller återställningen. Så här kommer du igång.

 1. Säkerhetskopiera din iPhone genom iTunes eller iCloud. För att säkerhetskopiera till iCloud, gå till Inställningar-> iCloud-> Säkerhetskopia och kontrollera sedan att funktionen är aktiverad.
 2. Klicka på Säkerhetskopiera nu för att installera säkerhetskopieringsprocessen till iCloud.
 3. För att återställa genom dina iPhone-inställningar, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar.
 4. Om du uppmanas, ange ditt lösenord för att fortsätta och tryck sedan på Radera iPhone för att bekräfta återställning.

Fabriksåterställning via iTunes

Om du vill använda iTunes måste du ansluta din iPhone till din dator (Windows eller Mac) med den medföljande USB- eller blixtkabeln. Öppna sedan iTunes på datorn och vänta tills den känner igen din iPhone. När din iPhone har identifierats, följ instruktionerna på iTunes-menyn för att säkerhetskopiera din enhet till iTunes på datorn, välj sedan alternativet Återställ iPhone för att torka din iPhone fullständigt och återställer sedan fabriksinställningarna.

DFU-läge återställning

Om ingenting annat fungerade och din iPhone SE fortsätter att starta om av sig själv, skulle ditt sista alternativ att överväga vara en återställning av DFU-läge. DFU-läget sätter din enhet i ett tillstånd där den fortfarande kan kommunicera med iTunes på Windows eller Mac utan att aktivera startladdaren för iOS. Detta gör att din enhet kan återställas från alla tillstånd och fixa eventuella komplexa buggar i systemet. Även om detta potentiellt kan lösa problemet, kan det också göra att din enhet går i tegel, särskilt när något går fel och DFU-återställningsprocessen avbryts eller inte slutförs. Om du vill ge den en bild, säkerhetskopiera din iPhone om du kan och följ dessa steg:

 1. Anslut din iPhone till din Mac- eller Windows-dator.
 2. Öppna iTunes på datorn.
 3. Stäng av din iPhone vid behov.
 4. Tryck och håll ner strömbrytaren i 3 sekunder.
 5. Tryck sedan ner och håll ner Hem- knappen medan du fortfarande håller ner strömbrytaren.
 6. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder . Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste börja om igen. Om du inte ser Apple-logotypen fortsätter du till nästa steg.
 7. Släpp strömbrytaren men håll ner Hem-knappen i cirka 5 sekunder. Om du ser Plug in iTunes- skärmen betyder det att du har hållit knappen för länge så att du måste starta igen från början.

Om skärmen förblir svart betyder det att du redan har gått in i DFU-läge och nu är inställt på att utföra en återställning av DFU-läge på din enhet.

Vid denna punkt kommer du att uppmanas med en iTunes-varning som säger att den har upptäckt din iPhone och gör att den kan återställas. Se sedan om det åtgärdar bootloop-problemet på din iPhone SE. Överväg annars några andra alternativ.

Sök mer hjälp

Vid denna tidpunkt kan du överväga att ta din iPhone SE till ett auktoriserat servicecenter och få en tekniker att diagnostisera eventuella hårdvaruproblem. Annars kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för att öka problemet om ingen av de tidigare metoderna kan lösa det. Problemet kan vara för komplicerat som redan kräver avancerade verktyg för felsökning. Eller så kan du också välja att ta en resa till en Apple Genius-bar och låta din iPhone SE kontrolleras av en Apple-tekniker för eventuell skada reparation, om det behövs.

iPhone SE-inlägg som du kanske också vill läsa:

 • Fixa Apple iPhone SE-batteriproblem vid snabb tömning och andra strömrelaterade problem [Rekommenderade lösningar]
 • Apple iPhone SE slås inte på, svart skärm, andra strömproblem [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone SE Överhettning: Varför är min iPhone SE väldigt het? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone SE Hem-knapp som sitter fast eller inte fungerar [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone SE som inte slås på [Felsökningsguide]