Varför startar inte din Samsung Galaxy J7 och hur fixar du den? [Felsökningsguide]

Strömproblem i mobila enheter som att inte slå på är ofta associerade med ett programvaruproblem. I många fall drivs enheten faktiskt hela tiden men fastnar på svart skärm. Vad som faktiskt händer är att enheten bara inte kunde visa något eftersom något gick fel i systemet. Som ett resultat tänker användaren felaktigt på det som en strömproblem där det i själva verket är ett programfel.

Problem som detta kan uppstå för alla enheter oavsett status. Även de som är fodrade bland de högdrivna smartphones som Samsungs Galaxy-serie, inklusive Galaxy J7, kan komma under samma situation. Läs vidare och lära dig vad du ska göra om din Galaxy J7 plötsligt vägrar starta.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Vad får din Galaxy J7 att inte slå på?

Återigen kan problemet antingen bero på ett program- eller hårdvaruproblem i telefonen. Om det utlöses av en mjukvaruproblem, har du chansen att hitta lösning och få din enhet tillbaka och körs på nolltid. Nedan beskrivs vanliga faktorer som du måste tänka på när du hanterar strömproblem på din telefon.

Systemkrasch

Dåliga uppdateringar och skadlig programvara som orsakar att systemet kraschar. I det här fallet är problemet faktiskt inte med ström utan fastnat på svart skärm. I det här fallet är enheten faktiskt påslagen hela tiden bara att den fastnar på svart skärm på grund av komplexa systemproblem. Om du trycker på strömbrytaren i ungefär en minut eller två kan du avgöra om det är det du står inför. Om du hör ett ljud eller märker någon vibration på enheten medan du trycker på strömbrytaren, betyder det att telefonen bara fungerar.

Skadade filer / appar

Cache-filer kan bli skadade och så småningom trassla upp någon av telefonens funktioner inklusive ström. Vanligtvis händer detta när en felaktig uppdatering installeras i appen eller filen innehåller några buggar. Tillfälliga filer som lagras som cache kan också skadas när de är föråldrade. Så länge den skadade filen kvarstår, kvarstår symptomen. Det är därför du bör tänka på att rensa cache och data från dina appar eller enhetssystem själv en gång på ett tag.

Avladdat batteri

Ett dåligt batteri tar ofta skylden. Många fall av strömproblem i mobila enheter inklusive Galaxy J7-varianter är bundna till ett dåligt batteri. Batteriet kan bli defekt i tid eller från fysiska eller vätskeskador. Överväg att kontrollera batteriet först och se till att det är okej.

Maskinvaruskada

Detta är det värsta bland de möjliga orsakerna. En enhet kan vara helt död på grund av hårdvaruskada. Om din Galaxy J7 tidigare tappades eller blev våt och plötsligt inte kommer att slås på, är det möjligt att telefonen skadades från föregående instans. Det bästa alternativet du har för att möjligen återföra din hårdvaruskadade telefon till liv är en teknisk reparation. Uppenbarligen finns det inget mycket du kan göra för att fixa skadan.

Rekommenderade lösningar och potentiella lösningar

Att undersöka de möjliga orsakerna i förväg är en nyckel till att lösa enhetsproblem inklusive strömproblem. Nästa sak att göra är att isolera problemet. Detta indikerar att du från alla möjliga orsaker kommer att begränsa det till den mest troliga orsaken. För att underlätta saker, försök att tänka på vad som hände innan din enhet stängdes av och inte slogs på. Till exempel, hände det efter att ha gjort några ändringar i enhetsinställningarna, efter att ha installerat nya appar eller uppdaterat Android-firmware? När du har besvarat frågorna vet du var du ska komma igång med felsökning. Men i fallet där du verkligen inte kunde avgöra den bakomliggande orsaken kan du tänka på följande lösningar bland dina första alternativ när du felsöker din Galaxy J7. Testa enheten efter att ha utfört varje metod för att ta reda på om problemet har lösts eller inte.

Ta bort och sätt i batteriet igen (för tidigare modeller)

Att ta bort och sätta tillbaka batteriet är en alternativ metod för en mjuk återställning. Det hjälper till att korrigera slumpmässiga inkonsekvenser på enheten och ger den en ny start. Försiktighet är nödvändig i denna process eftersom det innebär att man tar ut vissa delar, särskilt på baksidan. Så här tar du bort och sätter tillbaka batteriet på din Galaxy J7:

 1. Öppna bakstycket.
 2. Dra försiktigt ut batteriet ur spåret.
 3. När batteriet har tagits bort håller du ner strömbrytaren i några sekunder.
 4. Sätt i batteriet och tryck sedan lite för att säkra det med bakstycket.
 5. Försök att slå på enheten efteråt.

Ibland kan en enhet vägra att slå på oavsett hur hårt du försökte trycka på strömknappen eftersom batteriet lossas.

Tvinga om omstart (för 2017-variant)

En kraftåterstart kan vara fixen du behöver, särskilt om en programvarufel är fel. Det är en rekommenderad alternativ metod till en mjuk återställning på enheter som inte svarar. Så här gör du en kraftåterstart på din Samsung Galaxy J7:

 • Tryck samtidigt på Volym ned och strömbrytaren i några sekunder eller tills du ser något på skärmen.

Du kan behöva trycka på dessa knappar i cirka 20-30 sekunder innan du ser ett svar.

Ta bort SD-kort och SIM-kort

Vissa användare hittade åtgärden från den här lösningen. Det visar sig att något på microSD-kortet eller SIM-kortet utlöser systemet till funktionsfel och enheten fastnar på svart skärm av vissa skäl. Om du använder ett SD-kort och din telefon inte slås på kan du också ta dina chanser att lösa problemet med den här metoden. Ta bort SD-kortet och försök sedan slå på enheten utan att ett SD-kort är isatt. Gör det noggrant så att du inte orsakar ytterligare skador på SD-kortet eller SD-kortspåret.

Anslut till laddaren

Det är viktigt att avgöra om problemet är på laddning snarare än ingen ström. Om telefonen inte laddar måste du ta itu med laddningsproblem först. När du har åtgärdat problemet med laddningen kommer din enhet troligen att kunna slå på som avsett.

Om du kan få enheten att starta under laddning kan du försöka gå till Safe Mode och diagnostisera appar. Om du gör det kommer det att hjälpa till att utesluta appar från tredje part bland de möjliga syndarna. Detta behövs sannolikt särskilt om problemet inställs efter installation av en ny app på telefonen. Så här startar du Galaxy J7 i säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (till höger) tills telefonalternativ visas och släpp sedan.
 2. Välj och håll ner strömmen tills prompten Omstart till säkert läge visas och släpp sedan.
 3. Tryck på alternativet för att starta om . Omstartsprocessen kan ta upp till en minut att slutföra.

När det har startats helt upp visas Safe Mod nederst till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

Du kan också försöka starta vår Galaxy J7 i återställningsläge och fortsätt med torka cache-partition om det lyckas. Att torka av cache-partitionen kan vara nödvändig om huvudutlösarna är tillfälliga filer eller cachedata i systemcachesegmentet. Så här görs:

 1. Stäng av din Galaxy J7 genom att trycka och hålla in strömbrytaren och tryck sedan på Stäng av två gånger för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, som i detta fall är ' torka data / fabriksinställning. '
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet ' Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."

Det kan ta lite längre tid för enheten att starta om så vänta bara tills återställningen är klar och strömmen går.

Anslut din enhet till en dator

Installera Samsung Kies på din dator och försök sedan öppna din enhet genom programvaran på din dator. Om Samsung Kies kan känna igen din enhet betyder det att programvaran fungerar bra. Det är bara inte möjligt att slutföra uppstartsrutinen eftersom något stoppar processen. Du kan välja att utföra en mjukvaruuppgradering genom Samsung Kies för att lösa potentiella problem genom att fixa buggar och fel i systemstrukturen. Uppgraderingsinstruktioner tillhandahålls av Kies så allt du behöver är att följa dem. All användardata bevaras efter uppgradering men det rekommenderas fortfarande att säkerhetskopiera dina data i förväg.

Söka ytterligare hjälp

Om din Galaxy J7 fortfarande inte slår på efter att ha utfört alla tidigare metoder, är det troligt att en felaktig hårdvara är skylden. Överväg vid denna tidpunkt att ta din enhet till en tekniker så snart som möjligt och få den diagnostiserad och / eller reparera vid behov. Det kan vara det enda alternativet kvar för dig att få din Galaxy J7 tillbaka och fungera ordentligt igen.

Inlägg som du kanske också är intresserad av att läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som inte kommer att slås på efter att den stängts av på egen hand [Steg-för-steg felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J7 överhettning efter att ha blivit våt och andra relaterade problem
 • Galaxy J7 laddar inte batteriet till 100%, stängs av på egen hand efter start
 • Anledningar till att Galaxy J7 inte kommer att ladda eller inte kommer att slå på andra problem
 • Samsung Galaxy J7 stängs av automatiskt och andra relaterade problem
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 (2017) som stängdes av och inte kommer att slås på igen [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 Prime som har tömt batteri, svart skärm och blinkande blått ljus [Felsökningsguide]