Varför sitter min HTC U11 fast på startskärmen och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]

Kunde inte komma förbi startskärmen på din HTC U11? Ta reda på varför detta händer och lära dig hur du fixar det.

Stoppade skärmproblem i mobila enheter är ofta konsekvenser av ett allvarligt programfel om inte maskinvaruskada. Fastmonterad logotyp, svart skärm, vit skärm eller startskärm är vanliga symtom som slutanvändare av surfplattor och smartphones möter oavsett varumärke, variant eller operativsystem. Dessa problem tycktes emellertid vara mer utbredda i Android-telefoner och surfplattor än iOS. Även de som drivs av högklassiga processorer kan komma under en liknande fråga. Varför är det så?

I detta inlägg är ett relevant problem på en specifik enhet, som är HTC U11. Om du äger den här telefonen och här på grund av ett liknande problem, kan det här innehållet kunna hjälpa dig. Läs vidare för att ta reda på vad som gör att telefonen fastnar på startskärmen. Bortsett från de möjliga orsakerna belyser detta stycke också några möjliga lösningar och tillämpliga lösningar som du kan prova på. Rulla nedåt och prova någon av de tillämpliga lösningarna som kartläggs nedanför denna sida.

Men innan vi går till vår felsökning, om du råkar leta efter en lösning på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår HTC U11 felsökningssida för vi kanske redan har tagit upp problem som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka.

Vad får din HTC U11 att fastna på startskärmen?

Ditt är ett system som består av enskilda program (delsystem). Det finns ett program som ansvarar för att starta upp, ladda, bearbeta samtal, texter, e-post osv. Var och en av dessa program arbetar med en specifik hårdvarukomponent som strömbrytaren för att starta system eller volymknappar för ljud- eller ljudprogram. Och var och en av dem fungerar baserat på inmatningskommandon från slutanvändare. Både hårdvaran och programvaran måste vara bra för att de ska kunna utföra sin avsedda funktion. Med det sagt, om hårdvaran inte fungerar, kommer programvaran inte att kunna fungera lika bra och vice versa. Till exempel kunde din telefon inte komma förbi uppstartskärmen eftersom komponenten är skadad. Även om programvaran fungerar bra, skulle den fortfarande inte kunna få sitt huvudjobb gjort eftersom hårdvaran inte kunde köras. Detta är dock inte alltid fallet. Många har upptäckt att den bakomliggande orsaken till fastställda problem är inom enhetens system snarare än en felaktig hårdvara. Systemkrascher, skadade data och angrepp av skadlig programvara uppstod bland de vanliga syndarna. Om något av detta inträffar på din telefon skulle det inte kunna fortsätta arbeta med de tilldelade uppgifterna helt enkelt för att något stannar och att något måste fixas i förväg.

Hur får du din HTC U11 som fastnar på startskärmen?

Försök att isolera problemet så mycket som möjligt och avgöra om det beror på maskinvaruskada eller programvarufel. När du har bekräftat att den underliggande orsaken är relaterad till programvaran kan du fortsätta felsöka problemet i slutändan. Du kan hänvisa till den steg-för-steg-guide som jag har beskrivit nedan när det behövs.

Men innan du börjar med felsökningen ska du kontrollera telefonens interna minne och se till att den fortfarande har mer ledigt utrymme. Om du gör det kommer det att utesluta tillräckligt minne från den möjliga utlösaren. När en enhet tar slut på det interna minnet, visar det ofta relevanta symtom som fördröjningar och frusen skärm. Om det behövs frigör du lite utrymme genom att ta bort oönskade appar och innehåll från din enhet. I annat fall kan du fortsätta felsöka programvaruproblem på din HTC U11 med dessa efterföljande guider.

Tvinga om omstart

En omstart av kraft eller omstart av kraft är en simulerad procedur för borttagning av batterier i smartphones. I likhet med den vanliga omstarten påverkar inte en kraftåterstart någon av dina viktiga data på telefonen. Allt det gör är att eliminera mindre programvaruproblem som kan ha hindrat din telefon från att starta upp helt och fastna i startskärmen istället. Om du inte redan har gjort det och vill prova den här gången, följ dessa steg:

 1. Tryck på knapparna Power och Volume Down i cirka 10 till 20 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när telefonen vibrerar.
 3. Vänta tills din U11 startar om helt.

Förhoppningsvis kommer den inte längre att fastna på startskärmen den här gången.

En kraftåterstart löser ofta andra problem i mobila enheter, inklusive ständiga fördröjningar, svarsfria skärmar och startöglor.

Starta om telefonen i återställningsläge

Om en kraftåterstart inte lyckades lösa problemet och din telefon fortfarande inte kunde komma förbi startskärmen, försök sedan starta om till återställningsläge, torka cache-partitionen och starta sedan om enheten. Återställningsläge i Android-enheter är en dedikerad, startbar partition med återställningskonsol installerad. I det här läget kan du hitta alternativ som kan hjälpa dig att reparera eller återställa systemdata, återställa systemet samt installera officiella operativsystemuppdateringar på din HTC U11. Så här startar du din U11 i återställningsläge och försök sedan tillämpa några återställningskorrigeringar:

 1. Stäng av enheten helt.
 2. Tryck och håll in volymknappen och sedan på strömbrytaren.
 3. När en ny meny visas på skärmen släpper du båda knapparna på en gång.
 4. Använd eller tryck på Volym ned- knappen för att bläddra och markera alternativet Starta om till Bootloader .
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Från Bootloader, tryck på Volym ned- knappen för att välja eller markera alternativet Boot to Recovery Mode och tryck sedan på Power-knappen för att bekräfta.
 7. När du ser utropstecken på skärmen, tryck och håll ner strömbrytaren.
 8. När du håller ner strömbrytaren trycker du på och släpper sedan knappen V olume Up . Om du gör det kommer du till återställningsläget.
 9. Använd volymknapparna för att bläddra och välja alternativ med strömbrytaren.
  • För att torka cache-partitionen, tryck på Volym ned- knappen för att markera alternativet Wipe cache-partition och tryck sedan på Power- knappen för att bekräfta.
  • Om du vill starta om din telefon trycker du på Volymknappen för att markera alternativet Starta om nu system och tryck sedan på strömknappen för att bekräfta valet.

Se om det kommer att lösa problemet och få din telefon att slutföra uppstartsprocessen. Om inte, överväg fabriksåterställning eller återställning av master som ditt nästa alternativ.

Fabriksåterställning eller huvudåterställning i återställningsläge

Genom att utföra en fabriksåterställning eller en återställning på mobila enheter korrigeras ofta komplexa buggar som orsakade att systemet kraschade eller skadades. Om ingen av de tidigare metoderna kan ge dig några rättsmedel, kan du prova masteråterställning och se vad som händer. Observera dock att all din personliga information och kritiska data kommer att raderas i processen. Efter återställningen kommer din telefon att starta om till fabriksinställningarna. Då kan du fortsätta med den första installationen. Så här görs:

 1. Säkerhetskopiera data på din telefon.
 2. Stäng av enheten när säkerhetskopian har skapats.
 3. Håll ned volymknapparna och strömknapparna samtidigt i minst 10 sekunder.
 4. Släpp båda knapparna när nedladdningsläget går .
 5. Tryck på Volymknappen för att välja Bootloader- alternativet och tryck sedan på Power- knappen för att bekräfta.
 6. Tryck på Volym ned- knappen för att bläddra ner till och markera alternativet Starta om till återställningsläge .
 7. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 8. Vänta tills du ser utropstecken på skärmen och håll sedan ned strömbrytaren.
 9. När du håller ner strömbrytaren trycker du på Volym upp- knappen en gång.
 10. Du kommer då att se menyn Återställningsläge . Återigen använder du volymknapparna för att välja alternativ och strömknappen för att bekräfta valet.
 11. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra ner till och markera Wipe data / factory reset- alternativet. Tryck sedan på knappen P ower för att bekräfta.
 12. Använd knappen Volym ned för att välja Ja - ta bort alla användardataalternativ och bekräfta valet. Detta raderar och återställer ditt telefonsystem.
 13. Alternativet för omstart nu markeras sedan.
 14. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta och starta om telefonen.
 15. Din enhet startar sedan om och återställer till fabriksinställningarna.

Med tanke på att denna återställning kommer att rensa allt från ditt telefonsystem är det mycket troligt att systemfel utrotas under processen. Således kommer det att ge din telefon en ren ny start efteråt.

Andra alternativ att överväga

 • Försök använda Android Recovery-programvaran. Använd Android Recovery-verktyget för att försöka återställa alla dina kritiska data och fixa telefonsystemet genom en fullständig uttorkning. Många av dessa verktyg erbjuds nu i Play Store så allt du behöver göra är att välja rätt programvara, ladda ner och installera det på din dator. När programvaran har installerats, anslut din telefon till datorn med den medföljande USB-kabeln. Öppna sedan Android-återställningsverktyget på din dator och följ instruktionerna på skärmen för att säkerhetskopiera och återställa telefonen, och slutligen fixa problemet en gång för alla. Kontrollera och se till att din dator körs med det senaste operativsystemet för att undvika systemkonflikt i processen.
 • Sök ytterligare hjälp . Så du har provat allt du tror är en möjlig lösning men till ingen nytta. Om det är så, skulle ditt näst bästa alternativ vara en eskalering av problemet. Kontakta din operatørs kundtjänst eller HTC-support för att informera dem om problemet och be om mer hjälp eller alternativ. Upptrappning av problemet rekommenderas också särskilt om din HTC U11 började fastna på startskärmen efter att ha installerat en firmware-uppdatering. Det kan taggas bland andra problem efter uppdatering som kommer att tas upp i följande uppdateringsutrullning med nödvändig fix-patch.
 • Teknisk reparation. Om det inte är ditt alternativ att ringa teknisk support kan du bara ta telefonen direkt till ett auktoriserat servicecenter i närheten och få den diagnostiserad av en tekniker istället.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.