Varför laddar inte min Google Pixel 2 XL, laddar mycket långsamt eller kan inte ladda helt [Felsökningsguide]

När din telefon inte laddas, är chansen stor att du omedelbart skulle skylla på någon av dina laddningsartiklar. Men för det mesta är problemet faktiskt på själva enheten. Något i din telefon förhindrar att det laddas ordentligt, så att det inte kommer att kunna tanka batteriet även när det är anslutet till en strömkälla. Vad skulle det vara och vad måste göras för att få saker att gå tillbaka till det normala? Det här är frågorna som det här inlägget kommer att försöka ta itu med. Om du är orolig med relevanta problem, särskilt på en Google Pixel 2 XL-enhet, kan det här innehållet kunna hjälpa dig. Senare i det här inlägget förklaras de möjliga orsakerna till varför en Google Pixel 2 XL-enhet inte laddar, laddar mycket långsamt eller inte kan ladda helt. Och för att ytterligare hjälpa dig i felsökning tillhandahålls också potentiella lösningar och lösningar. Läs vidare för att lära dig mer om hur du hanterar detta problem.

Om du försöker hitta en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för Pixel 2 XL eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som rapporterats av ägarna. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Möjliga skäl till varför din Google Pixel 2 XL inte laddar enligt avsikten

En felaktig laddare, adapter eller laddningsport och på samma sätt dåligt batteri i telefonen är bland de första faktorerna att tänka på när man hanterar laddningsproblem i mobila enheter. Så mycket som möjligt verifiera och se till att all din laddningsutrustning fungerar som avsett. Om du gör det kan du isolera problemet i själva enheten.

Till skillnad från vad många tyckte om en hårdvaruskada som orsakade att enheten inte laddas, laddas men är mycket långsam eller inte kan laddas helt, är problemet ofta kopplat till en programvarufel.

Det är programvaran som berättar din enhet när och om du ska ladda eller inte i första hand. Om programvaran eller programmet som ansvarar för laddning blir skadad av vissa buggar och plötsligt blir falska, är det när laddningsproblem startar. För att klargöra detta ytterligare, tänk på kameraprogrammet på din telefon. Kameran (hårdvaran) fungerar inte utan en kameraapp (programvara) och samma sak gäller appen som kan vara värdelös utan den fysiska kameran. Samma sak gäller telefonens laddningsfunktion. Ett specifikt program har till uppgift att instruera enheten att ladda det ögonblick då det upptäcker att batteriet är slut eller nästan tomt. När det programmet är trasslat av något, kommer det inte att kunna utföra sin funktion och så kommer enheten bara inte att ladda eftersom inget program utlöser det till det. Detta gäller för alla enheter eftersom var och en av dem är utformade som ett system, vilket indikerar att var och en av dem består av flera program eller applikationer som fungerar som ett för att göra det till en smartphone.

Bland de vanligaste källorna till buggar som kan förstöra en enhets normala funktion inklusive laddning är programvaruuppdateringar. Faktiskt verkade laddningsproblem vara ett av de utbredda problemen som slutanvändarna stöter på efter att ha installerat en uppdatering till appar eller Android-system. Dessa är alla programrelaterade problem, vilket innebär att de kan lösas i slutet eller utan att behöva ta en resa till ett servicecenter. Om du är säker på att problemet inte har något att göra med någon av telefonens hårdvarukomponenter, som kan ha skadats, kan du nu börja felsöka med följande alternativ.

Möjliga lösningar, lösningar och laddningstips

Använd följande lösningar för att isolera problemet, identifiera orsaken och få din Google Pixel 2 XL säkerhetskopiera och ladda ordentligt igen. Om du inte fick en upplösning från den första metoden, glöm inte att prova nästa tills problemet har åtgärdats.

Ladda din telefon igen

Den här gången, se till att du gör det på rätt sätt, vilket anger att du måste kontrollera och se till att laddkabeln är korrekt ansluten till strömkällan och laddningsporten på din enhet. Undersök också din laddningsutrustning för att se till att alla fungerar korrekt. Bortsett från laddningsartiklar, överväg också att kontrollera laddningsporten och strömkällan du använder. Se till att du använder den ursprungliga (OEM) laddaren och adaptern som medföljer din telefon och att de är fullt funktionella. Du kan försöka använda ett annat vägguttag eller en strömkälla som en USB-port på din dator, billaddare eller elbank. Om du gör det kommer du att hjälpa dig avgöra om problemet är i porten som används.

Använd inte telefonen så mycket som möjligt när du laddar. Det kan finnas några appar installerade på din telefon som förbrukar betydande mängd ström när de aktiveras eller startas. Så även om din telefon är ansluten till laddaren och strömkällan är det fortfarande möjligt att den inte kunde öka batteriet eftersom appen du använder fortsätter att tömma batteriladdningen. Detta är vanligtvis en av de främsta orsakerna till varför din enhet laddas väldigt långsamt eller inte kunde få 100 procent batteriladdning.

Utför en mjuk återställning på din Google Pixel 2 XL (om tillämpligt)

Om enheten fortfarande har lite ström kvar kan du försöka utföra en mjuk återställning eller starta om telefonen och försök sedan ladda den igen. Om du gör det kommer du att eliminera eventuella fel eller fel som kan ha hindrat enheten från att ladda. Processen påverkar inte någon av dina kritiska information lagrade på din telefon. Om du inte har gjort det ännu så här:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i det högra hörnet av telefonen.
 2. Tryck på alternativet för att stänga av.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder och tryck sedan på strömbrytaren igen för att slå på den igen.

Alternativt kan du också trycka och hålla ned strömbrytaren i cirka 10 sekunder eller tills Googles logotyp eller animeringsskärm visas.

Din enhet startar sedan om igen. Anslut den till laddaren och försök att ladda den igen när telefonen har startats helt upp.

Kalibrera batteriet på din Google Pixel 2 XL

Återigen är detta endast tillämpligt om du fortfarande har lite ström kvar på enheten. Kalibrering av batteriet är viktigt för att hålla batteriets prestanda optimerad och att telefonen bara visar rätt batterinivå hela tiden. Kalibreringsprocessen innebär att batteriet tappas helt och därför bör det bara göras ibland. Kalibrering av batteriet oftare kan avskriva batteriets livslängd från konstant tömning eller helt urladdning. Om du inte har gjort det ännu och vill skicka det, följ dessa steg:

 1. Använd enheten tills den tänds eller om batteriet är helt tömt.
 2. Slå på den igen och låt den sedan stängas av på egen hand.
 3. När din enhet är helt avstängd, anslut den till en laddare och låt den sedan laddas tills laddningsindikatorn eller batteriikonen säger att den har nått 100 procent.
 4. Koppla bort telefonen från laddaren och slå sedan på den.
 5. Om batteriets livslängd inte når 100 procent, koppla tillbaka den i laddaren och låt den laddas längre tills den är helt laddad med 100 procent.
 6. Koppla ur laddaren när batteriet är fullt.
 7. Starta om din telefon.
 8. Börja sedan använda din telefon igen som du vanligt gör tills den går tom för ström och stängs av på den.
 9. Ladda det igen tills batteriet är fulladdat.
 10. Slå på telefonen.

Ditt batteri är nu kalibrerat.

Andra alternativ att tänka på om möjligt

Du kan välja att prova felsökning av appar eller utföra en fabriksåterställning, om din enhet fortfarande har återstående ström att vara kvar på.

 • Starta i säkert läge. För att felsöka appar, starta upp din Google Pixel 2 XL i Safe Mode och diagnostisera sedan vilka appar som använder mycket kraft. Du kan välja att ta bort appen tillfälligt, om du inte använder den och sedan se om din enhet normalt laddas utan appen. Du kan också prova att ladda din enhet i säkert läge. Om en tredjepartsapp hindrar din enhet från att ladda ordentligt, bör den fungera eller ladda som avsett i säkert läge eftersom alla tredjepartsappar och tjänster är inaktiverade.
 • Huvudåterställning. En annan möjlig lösning, men bör endast betraktas som den sista utväg (om möjligt) är en återställning av master eller återställning av din Google Pixel 2 XL till fabriksinställningar. Om du gör det kommer det att hjälpa till att radera systemfel som kan ha påverkat enhetens laddningsfunktioner. Men du måste också notera att alla dina data kommer att raderas i processen inklusive dina personliga inställningar och innehåll. Med det sagt är det nödvändigt att skapa en säkerhetskopia av alla dina viktiga filer i förväg. Sedan kan du fortsätta med en fabriksåterställning via menyn Inställningar på din telefon eller använda hårdvaruknappkombinationerna ( ström- och volymknappar).

Upptrapp problemet för mer hjälp

Om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och att din Google Pixel 2 XL fortfarande inte kommer att ladda, ladda långsamt eller inte laddar helt, är det dags att söka mer hjälp. Kontakta din enhetsoperatör eller Googles support för att öka problemet och söka ytterligare hjälp och officiella rekommendationer.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.