Varför laddar din Samsung Galaxy J7 inte och hur fixar du den? [Felsökningsguide]

När telefonen inte laddas skulle människor vanligtvis hoppa till en slutsats om att batteriet kan ha skadats och därför inte längre kunde ladda upp. Även om detta i vissa fall kan vara sant, är det ofta det största problemet med programvaran. Bortsett från ett dåligt batteri, vilka andra saker kan göra att din enhet inte laddas som avsett? Låt oss ta reda på det då.

Det här inlägget kommer att ta itu med laddningsproblem på en viss enhet - Samsung Galaxy J7. Om du har att göra med en relevant fråga på samma enhet, uppmuntrar jag dig därför att fortsätta läsa för att ta reda på hur du fixar vad som är i ditt fall.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din Galaxy J7, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta frågor som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar men använd dem på egen risk. Om du fortfarande behöver vår hjälp kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär.

Vad gör du när din Galaxy J7 inte laddas?

Som nämnts tidigare är det inte alltid batteriets fel. För det mesta är det en mjukvara som fungerar som falska appar och skadade filer som hindrar laddningssystemet från att utföra sin uppgift. Varje komponent på din enhet är programmerad för att utföra vissa funktioner som kameraprogrammet som ansvarar för att arbeta med den fysiska kameran. Den enda skillnaden är att laddningssystemet inte är synligt eller tillgängligt för slutanvändare. Kort sagt, det fungerar utan att du ens vet. Du märker att när batteriprocenten sjunker till 10 procent eller lägre kommer du att uppmanas med ett varningsmeddelande som säger att ditt batteri blir slut och att du måste ansluta enheten till laddaren. Det är en del av laddningssystemets jobb. När du ansluter din enhet till laddaren ser du laddningsindikatorn eller en förloppsindikator som visar den aktuella effektnivån som enheten har tills den slutligen blir full. Laddningssystemet ligger också bakom det. Alla dessa är en del av laddningssystemets programmerade rutin. Om något fel händer som om laddningssystemet blir fel, skadat eller påverkas av någon skadlig programvara, är det när laddningsproblem börjar manifestera. För att få saker och ting tillbaka till det normala med laddning måste du ta itu med vad som helst som får laddningssystemet att svika. Och det är när du behöver felsöka programvaran.

Om problemet kvarstår efter felsökning av programvaran är det troligt att hårdvaran är skyldig. Detta är när du behöver granska hårdvaran från telefonens laddningskomponenter till laddningsutrustningen och porten som används.

Hur felsöker programvarurelaterade problem med laddning på din Galaxy J7?

Nedan följer en sammanfattning av möjliga lösningar och tillämpliga lösningar för att hantera laddningsproblem på Galaxy J7 inklusive långsam laddning eller inte laddar alls. Testa enheten efter att ha utfört varje procedur för att avgöra om problemet har lösts. Om inte, prova nästa tillämpliga lösningar och / eller rekommendationer.

Kontrollera och se till att din laddningsutrustning och laddningsportar fungerar

Försök så mycket som möjligt att utesluta att en felaktig laddningskomponent orsakar att din telefon inte laddas. För att göra detta, kontrollera var och en av dina laddningsartiklar och se eventuella tecken på skador. Om det inte finns något så är det inte orsaken. I annat fall kan du försöka använda en alternativ laddare eller adapter som är kompatibel med din enhet. Om du har en extra OEM-laddare eller adapter, skulle det vara bättre.

Du kan också försöka använda en annan laddningsport eller strömkälla. Om du använder en väggladdning kan du prova att ladda enheten via en dators USB-port eller vice versa.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 (2017) som stängdes av och inte kommer att slås på igen [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 Prime som har tömt batteri, svart skärm och blinkande blått ljus [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som inte kommer att slås på efter att den stängts av på egen hand [Steg-för-steg felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som inte laddas, andra laddningsproblem [Steg för steg Felsökningsguide]

Tvinga din enhet att starta om och ladda

En kraftstart rekommenderas ofta för att fixa enhetsproblem på frusen eller svarsfri skärm och mindre systemfel. Processen är en simulerad borttagning av batteriet. Det påverkar inte dina personuppgifter på enheten också. Så här görs:

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt i cirka 30 sekunder eller tills enheten startar om.

Att utföra en omstart av kraft gör samma sak som mjuk återställning på enheten, vilket korrigerar programvarufel som kan ha hindrat den från att ladda. Observera att inte alla laddningsproblem utlöses av hårdvaruskada. Faktum är att många människor som har hanterat laddningsproblem senare fick reda på att en felaktig programvara faktiskt var den skyldige. Det kan finnas vissa skadade filer eller trasiga segment i programvaran, vilket hindrar laddningssystemet från att utföra sitt jobb.

Ge det mer tid att ladda

Ibland tar det längre tid för en enhet att visa laddningsindikatorn, särskilt när den tömdes helt innan den ansluts till laddaren. Om detta är fallet kan du starta om din enhet en gång till och sedan ansluta den till laddaren och låta den ladda i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Det bör vara tillräckligt med tid för laddningssystemet att behandla begäran om att tanka batteriet.

Ta bort och sätt i batteriet igen

Om du gör det elimineras möjligheten att ett batteriproblem stoppar enheten från att ladda ordentligt. En enhet kanske inte laddas om batteriet lossas eller inte är på plats. För att se till att det inte är problemet tar du bort batteriet och sätter sedan i det igen. Så här görs:

 1. Ta bort bakstycket med facket uppe till vänster på enheten.
 2. Lyft upp locket och åt höger om enheten.
 3. Dra försiktigt batteriet från enheten och kontrollera det så att det inte finns några spår av möjliga skador som svullnad, repor eller vätskeskador.
 4. Om allt är bra med batteriet, sätt in det i öppningen på baksidan av enheten. Se till att anslutningarna är korrekt inriktade.
 5. Tryck försiktigt nedåt för att säkra batteriet på plats.
 6. Placera bakstycket på baksidan av telefonen och tryck sedan ner för att säkra det på plats.

När batteriet är säkert, anslut enheten till strömkällan och se om det nu kan laddas.

Anslut din enhet till en bärbar dator

Att ansluta din Galaxy A3 till en dator hjälper dig att isolera om laddaren eller nätadaptern fungerar eller inte. Om din enhet svarar eller laddas när den är ansluten till en dators USB-port, har troligen laddaren eller adaptern problem. I detta fall ska du undersöka laddaren eller adaptern för eventuella tecken på skador. Kontrollera också porten för skräp som kan förhindra kontakter mellan kontakterna.

När du äntligen får din Galaxy J7 att ladda, kalibrera batteriet då. Om du gör det kommer du att optimera och förlänga batteriets livslängd. Processen med batterikalibrering innebär att stänga av enheten och sedan sätta på den igen. Töm sedan batteriet med hjälp av enheten normalt tills batteriet blir helt tomt. Ladda det igen tills batteriet blir fullt och använd sedan enheten som du normalt gör. Du kan kalibrera batteriet en gång var tredje månad för att se till att batterisystemet är optimerat, robust och stabilt.

Andra laddningstips och alternativ

 • Använd inte enheten medan du laddar . Dåliga laddningsvanor som att använda telefonen under laddning kan leda till batteriproblem på lång sikt. Medan din telefon kan multitasking gäller den inte vid laddning.
 • Undvik att använda tredjepartsladdare eller laddningstillbehör. Vissa laddare eller adaptrar är inte kompatibla med din enhets firmware så det finns en chans för dem att bryta antingen batteriet eller själva enheten.
 • Ladd inte över enheten. En uppfattning om för mycket är BAD är också tillämplig när du laddar smartphones. Således kan överladdning bryta batteriet i tid.
 • Ta bort eventuellt hölje eller lock. Vissa höljen, särskilt de som skapats av tillverkare av tredje part, passar inte riktigt med själva enhetens system. Så det finns en tendens att höljet kan blockera laddningsporten och förhindrar korrekta kontakter.
 • Fabriksåterställning (valfritt). Om du kan få din enhet att ladda igen kan du utföra en fabriksåterställning eller återställa återställningen för att radera alla typer av buggar som kan ha skadat laddningssystemet. Även om detta kommer att förlora dina personuppgifter, ger det din enhet en ren ny start.

Om problemet kvarstår och din Samsung Galaxy J7 fortfarande inte laddas, kan du redan nu överväga att välja tjänst. Eller så kan du kontakta din enhetsoperatör eller Samsungs support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Om din enhet fortfarande täcks av garantin, glöm inte att utnyttja garantier istället.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy J7 dyker upp felet "Foton har tyvärr slutat" [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 klocka problem efter större uppdatering
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 (2017) som visar "Inställningar har stoppat" -felet [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 (2017) som dyker upp “Tyvärr har telefonen stoppat” -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J7 dyker upp "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]