Varför kraschar Twitter hela tiden på min Samsung Galaxy S8? Så här fixar du det ...

High-end telefoner som din Samsung Galaxy S8 kan också stöta på hick då och då och det vanligaste tecknet är när en app kraschar. Nyligen har många av våra läsare klagat på Twitter-appen som enligt uppgift började krascha eller stänga på egen hand. Problem som detta kan orsakas av vissa appar eller det kan också vara ett tecken på ett allvarligt problem med firmware. Några av dem rapporterade ha fått felet "Tyvärr har Twitter slutat" medan andra sa att appen bara stänger utan varning.

Oftare än inte är den här typen av problem mycket lätt att fixa men det finns tillfällen då det faktiskt bara är ett tecken på en allvarligare fråga. Det är anledningen till att vi måste felsöka för att veta vad det handlar om. Du behöver bara några minuter för att kunna avgöra orsaken och formulera en lösning som kommer att fixa den för gott. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har något liknande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 med en Twitter-app som fortsätter att krascha

Låt oss först försöka undersöka varje möjlighet varför en populär app som Twitter kraschar på en avancerad telefon som din Galaxy S8. Bland de vanligaste möjligheterna är ...

 • Det är bara en tillfällig app eller firmware-problem
 • Andra appar orsakar att Twitter kraschar
 • Vissa av dess cachar eller data skadades
 • Din telefon har ett allvarligt firmware-relaterat problem

Vår felsökningsguide kommer att baseras på dessa möjligheter och så här utan vad du behöver göra, här är vad du bör göra åt det:

Steg 1: Tvinga om din Samsung Galaxy S8 igen

Den här proceduren kommer att uppdatera telefonens minne och kan åtgärda mindre app- och firmwarefel. Det är viktigt att du gör denna procedur innan något annat eftersom det är säkert för både din telefon och data men mycket effektiv när det gäller att hantera mindre programvaruproblem.

 • Tryck och håll ner volymknapparna och strömbrytarna i 10 sekunder så kommer din telefon att starta om normalt.

Tvungen omstart motsvarar faktiskt batteriets dragprocedur men eftersom din S8 inte har ett avtagbart batteri, simulerar det batteriets bortkoppling. Det här kan vara det enda du behöver göra för att bli av med felmeddelandet.

Steg 2: Rensa cache och data på Twitter

Om du gör den här proceduren återställs Twitter till sina ursprungliga inställningar eller en konfiguration när du först öppnade det. Cacheminne som används av systemet för att det ska fungera smidigt kommer att raderas och ersättas med nya och alla andra datafiler som du har samlat medan du använder appen kommer också att raderas från din telefon.

Om felmeddelandet bara utlöses av den app som kraschar, räcker den här proceduren för att fixa det ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Dra några gånger för att visa innehållet på fliken ALLA.
 4. Hitta och tryck på Twitter.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 7. Klicka på Rensa cache.

Efter detta kan du försöka öppna appen för att se om felet fortfarande dyker upp och i så fall gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Ta reda på om det finns en uppdatering tillgänglig för Twitter

Större utvecklare som de som ligger bakom framgången för Twitter uppdaterar ofta sina appar oftare särskilt om nya uppdateringar av firmware rullas ut. Det finns tillfällen då en app måste uppdateras så adress kompatibilitetsproblem med firmware. Så om du nyligen har uppdaterat operativsystemet för din telefon och sedan det här problemet började kanske du bara behöver uppdatera det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Hitta och tryck på Twitter och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera det.

Efter uppdateringen och problemet fortfarande kvarstår eller om det inte finns någon uppdatering tillgänglig för det, försök sedan nästa steg.

Steg 4: Avinstallera och installera om Twitter

Du befinner dig nu vid en punkt där du måste ta bort appen samt alla appar som är associerade med den och sedan ladda ner och installera om den så att din telefon får en ny kopia av appen. Det är en mycket effektiv metod för att hantera apprelaterade frågor och det löser ofta problem som detta. Så följ stegen nedan för att ta bort Twitter från din telefon och installera om den:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och tryck på Twitter.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Så här laddar du ner och installerar om Messenger:

 1. Navigera från hemskärmen: Apps> Play Store.
 2. Klicka på Google Play-sökfältet (längst upp), ange sedan Twitter och välj det från listan.
 3. Klicka nu på Installera.
 4. För att fortsätta, granska de nödvändiga appbehörigheterna och tryck sedan på Acceptera.

Steg 5: Återställ din Galaxy S8

Du behöver bara göra detta om felet fortfarande dyker upp efter att du har installerat om appen eller om andra fel fortsätter att dyka upp på din telefon. Det finns en chans att din telefon har ett allvarligt firmwareproblem och kraschar av appar är bara ett av tecken. Se dock till att du tar en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de alla kommer att raderas. Avaktivera Factory Reset Protection (FRP) efter säkerhetskopian så att du inte låses ur enheten efter återställningen. Så här gör du dessa saker ...

Hur du inaktiverar FRP på din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig. Lycka till!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.