Varför kraschar Snapchat fortfarande på min Samsung Galaxy J5? [Felsökningsguide]

Bortsett från Facebook och Twitter är smarttelefonanvändare också kända för att vara ivrig snapchatters, så många har Snapchat på sin primära Apps-lista eller personliga mappar. Men människor har inte alltid samma positiva upplevelse när de går live med Snapchat-appen på sin Samsung Galaxy J5-smartphone eftersom appen fortsätter att krascha av vissa skäl. Vad kunde möjligen ha orsakat en app som Snapchat att bli instabil ibland och vad måste användare göra för att få appen att fungera smidigt igen som avsett? Om du av någon slump har samma frågor i åtanke som behöver svar på, uppmuntrar jag dig att läsa det här inlägget eftersom det innehåller mer information om möjliga skäl till varför en Snapchat-app fortsätter att krascha på din Android-enhet, särskilt en Galaxy J5 .

Innan vi fortsätter, om du har andra problem med din telefon, se till att du besöker vår felsökningssida för Galaxy J5 för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Om du någonsin behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad utlöser en app som Snapchat att krascha på din Samsung Galaxy J5?

Det finns faktiskt många möjligheter till varför en app kraschar. Problemet kan vara i själva appen som är dåligt utformad för stabilitet, ett nätverksproblem, programvarufel, lågt minne på telefonen, andra dåliga appar samt dåliga uppdateringar. Under tiden finns det också några vars problem isolerats på telefonsystemet självt som inte stöder eller inte är kompatibelt med appens programstruktur, men detta borde inte vara fallet med Snapchat på Samsung Galaxy J5 eftersom det borde fungera bra bland andra appar installerade . Så hur orsakar dessa faktorer problem när du använder Snapchat i telefonen? Låt oss gå in i detaljerna då.

 • Apps stabilitet. Med tanke på de ständiga uppdateringarna och ändringarna som släppts av Snapchat devs, kan vi säga att appen själv blir bättre och bättre än tidigare. Men än en gång, precis som andra smarttelefonappar, kan det också sväva till mindre brister och slumpmässiga problem. Så länge inget mer allvarligt drabbar appens kärnsystemstruktur kan dessa brister korrigeras med en enkel omstart, antingen på appen eller på själva enheten.
 • Dåliga appar. Det finns också andra appar som på något sätt kan orsaka konflikt med Snapchat så när den dåliga appen körs och samtidigt som du använder Snapchat ger den senare appen upp och kraschar bara. Endast du kan veta om detta är den underliggande orsaken eftersom du vet när Snapchat-problem uppstår. Om det till exempel händer när du kör en annan app samtidigt med Snapchat och att kraschproblemet hela tiden inträffar, är det troligt att den dåliga appen gör det.
 • Nätverksproblem. En stark och stabil nätverksanslutning är en av kraven för dig för att skicka och ta emot snapchat-bilder och videor. Så när nätverksproblem uppstår blir appen själv ojämn. Varningsmeddelanden och meddelanden som gäller nätverksproblem berättar vanligtvis om vad som händer, så se till att uppmärksamma dem så att du får några tips om vad du ska göra nästa.
 • Otillräckligt minne. Appens natur som främst innebär att ta och skicka foton och videor för att dela med andra människor betyder att din enhet alltid ska ha tillräckligt eller ännu mer minne för att tilldela och bearbeta nya multimediafiler. Så om du redan har lagrat massor av appar och filer på din enhet, kommer du sannolikt att besöka alla typer av enhetsproblem som är förknippade med otillräcklig lagring.
 • Felaktiga uppdateringar. Förutom dåliga appar kan felaktiga uppdateringar också vara den skyldige. Bortsett från att få in nya funktioner och förbättrade funktioner, innehåller programvaruuppdateringar också några buggar som kan utlösa programvarufel vid implementering. Detta gäller antingen appuppdateringar och Android-uppdateringar. Det kan vara ganska lätt för alla att fastställa att uppdateringen är skyldig eftersom symptom alltid uppstår efter installationen av uppdateringen men att hitta den ultimata lösningen är lite svårt. Du måste gräva efter några möjliga lösningar och stöta på en serie steg tills du äntligen kan fixa det. I värsta fall skulle du i slutändan behöva vänta på att en ny uppdatering rullas ut eftersom ingen av lösningarna kan rätta till felet.

Ändå är alla dessa troliga orsaker associerade med programvaran så det betyder att det finns en chans för dig att fixa det i slutändan eftersom reparation inte kommer att behövas. Om inte din telefons kamera har fysiska eller vätskeskador och att du inte kan ta foton eller spela in videor för Snapchat på grund av kamerafel. Det är då reparation skulle vara nödvändig. Annars kan du ta dina chanser genom att prova alla tillgängliga lösningar. Läs vidare för att lära dig dina alternativ.

Hur åtgärdar du ett problem på Snapchat som fortsätter att krascha på din Galaxy J5?

Nu när du redan har en idé om möjliga triggers är det dags att ta itu med det aktuella problemet. Följande metoder anses generiska lösningar som används för att hantera olika typer av mobilapp-problem och fel inklusive Snapchat. Om du vill felsöka ett liknande problem på samma enhet kan du överväga dessa bland dina alternativ.

Innan något annat ska du kontrollera och se till att din enhet har tillräckligt med eller mer än tillräckligt med minnesutrymme tillgängligt. Ta om nödvändigt bort eller avinstallera alla onödiga appar och innehåll från din enhet eller flytta några av dina viktiga data till en säkerhetskopieringslagring.

Mjuk omstart

En mjuk återställning kan vara det enda du behöver, särskilt om problemet är bara bland andra mindre programvaruproblem som slumpmässigt uppstår på enheten. Processen anses vara säker eftersom den inte kommer att påverka data. Så här görs en mjuk återställning korrekt på din Galaxy J5:

 1. Håll ned strömbrytaren i 3 till 5 sekunder.
 2. Tryck på alternativet för att stänga av.
 3. Tryck på Power off igen för att bekräfta.
 4. Vänta tills din telefon stängs av helt. Håll enheten avstängd i ungefär 1 minut och tryck sedan på strömbrytaren för att slå på den igen.

Alternativt kan du göra en kraftåterstart om Snapchat får din enhet att frysas eller svara.

 • För att tvinga din Galaxy J5 att starta om, tryck och håll ned Volum e Down och Power- knapparna samtidigt i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när Samsung-logotypen visas.

Det borde fixa något fel utan att det påverkar dina telefondata.

Tvinga stäng Snapchat-appen

Bortsett från att starta om enheten kan du också göra en kraft nära Snapchat-appen. Detta tvingar appen att stoppa och på samma gång rensar minnet på appen och själva enheten. Glitches kommer också troligt att utrotas i processen. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar för att öppna appen Inställningar.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Välj appinfo.
 4. Leta reda på och knacka sedan på Snapchat-appen.
 5. Klicka på alternativet Tvinga stopp .

Efter att ha gjort det, starta om din enhet igen och kör sedan Snapchat efteråt. Om appen fortfarande kraschar eller inte fungerar kan du prova andra lösningar.

Rensa appens cache och data

Bugs bor också bland andra tillfälliga filer eller cachade filer och data på din enhet. Så om inte cachefilerna tas bort fortsätter buggen att förstöra appens normala funktioner. Detta är när rensning av appens cache och data spelar sin roll. Om du inte har gjort det ännu, följ sedan dessa steg:

 1. Klicka på Appar & aviseringar.
 2. Klicka på Appinfo.
 3. Klicka på Snapchat-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache och / eller Rensa data .

Obs: Observera att medan du rensar all apps data kan lösa problemet, kommer du att radera dina data som sparats i appen inklusive lösenord och anpassade inställningar på Snapchat. Så innan du gör det, se till att du noterar dina Snapchat-referenser inklusive lösenord eftersom du måste ange dem igen efteråt.

Vänta tills cache-rensningen är klar, försök sedan att starta och använda Facebook-appen igen på din telefon.

Avinstallera och installera om Snapchat-appen

Om det fortfarande är problematiskt att rensa appens cache och data inte kan fixa felet och Snapchat kan du försöka avinstallera appen och sedan installera om. Om det finns några felaktiga inställningar på appen som har orsakat att appen själv verkar konstig, bör den raderas under avinstallationsprocessen. Så här görs:

 1. Tryck och håll ner Snapchat- appen till att börja med.
 2. Dra appikonen till Avinstallera längst upp på skärmen. Om du inte ser Uninstall- etiketten betyder det att den valda appen är en systemapp som inte kan avinstalleras.
 3. Vänta tills appen är helt borttagen.
 4. Starta sedan om telefonen.
 5. Efter omstarten installerar du Facebook-appen igen genom att gå till Google Play Store och ladda ner och installera programmet.

Så här installerar du Snapchat på din Galaxy J5 igen:

 1. Klicka för att öppna appen Google Play Store på din telefon.
 2. Tryck på Meny.
 3. Gå till Mina appar och spel.
 4. Välj bibliotek.
 5. Knacka på Snapchat .
 6. Klicka på alternativet för att installera eller aktivera .

Alternativt kan du använda en dator för att ladda ner och installera om Snapchat-appen på din Galaxy J5. Om du hittar behovet av att göra det, så här gör du det:

 1. Öppna en webbläsare på din dator och gå sedan till play.google.com.
 2. Klicka på Apps .
 3. Klicka på Mina appar.
 4. Klicka på Snapchat.
 5. Klicka på Installera, installerat eller aktivera .
 6. Logga in på ditt Google-konto om det behövs för att fortsätta.
 7. Välj din Galaxy J5 och klicka sedan på Installera .

Verifiera och se till att den Snapchat-app du väljer är i den senaste versionen och att den är kompatibel med den nuvarande Android-versionen din enhet kör på. Om du gör det förhindrar du problem som orsakas av systemkonflikt.

Uppdatera Snapchat eller Android till den senaste tillgängliga versionen

Om du inte redan har gjort det, ladda ner och installera den senaste Snapchat-versionen på din enhet. Eller så kan du bara ta bort appen och sedan ladda ner den senaste Snapchat-versionen av appen i Play Store. Om du gör det utesluts möjligheten att vissa buggar orsakar att den aktuella appens version på din enhet blir skadad, vilket inte kan fungera som avsett.

Fabriksåterställning

Du kan betrakta en fabriksåterställning som din sista utväg om allt annat har misslyckats med att lösa problemet och Snapchat fortfarande kraschar på din enhet. Du kan välja att utföra en fabriksåterställning via telefoninställningarna eller med hårdvaruknapparna. För en steg-för-steg-guide om hur du fabriksinställer en Android-enhet som din Samsung Galaxy J5, besöker du instruktionsavsnittet på våra dedikerade felsökningssidor.

Sök mer hjälp

Om fabriksåterställning inte är ditt alternativ och Snapchat förblir problematiskt, måste du välja att inte använda appen eller använda andra alternativa appar istället. Eller så kan du också försöka kontakta Snapchat-supporten för att eskalera problemet och be ytterligare hjälp med att göra en mer avancerad felsökning med hjälp av vissa dedikerade verktyg i slutändan.

Inlägg som du kanske är intresserad av att läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J5 som visar "Tyvärr har Galleri stoppat" -fel [Felsökningshandbok]
 • Varför fryser min Samsung Galaxy J5 när jag öppnar Instagram? Här är fixen ...
 • Fixa Samsung Galaxy J5 som fryser innan felet "Tyvärr har inställningar stannat" dyker upp [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J5 fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J5 som fortsätter att visa "Tyvärr har Facebook slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J5 fortsätter att visa "Tyvärr har kontakter slutat" -fel [Felsökningshandbok]