Varför kraschar Messenger hela tiden på min Samsung Galaxy S8? Så här fixar du det ...

Endast Facebook kommer förinstallerat på din Samsung Galaxy S8. Det är Messenger, du måste verkligen ladda ner och installera det för att kunna läsa och skriva privata meddelanden. Men saken är att dessa appar är djupt integrerade att om en kraschar kan den andra säkert påverkas och kraschar också.

Vi har redan tagit upp frågan där Facebook fortsätter kraschar på Galaxy S8, så i det här inlägget kommer jag att ta itu med nästan liknande problem men den här gången är det Messenger. Vi har faktiskt fått en hel del klagomål från våra läsare som tyder på att den här appen också kraschar så mycket som Facebook, det är därför vi måste skriva ett separat inlägg för det.

Baserat på vår erfarenhet är de vanligaste orsakerna till app-kraschar följande:

 • Appen som kraschar kan behöva uppdateras
 • Dess cache och / eller data kan ha skadats och måste raderas
 • Andra appar kan ha kraschat och påverkat appen i fråga
 • Din telefon kan ha några problem med den fasta programvaran

Med dessa saker i åtanke försöker vi felsöka din Galaxy S8 med sin Messenger-app kraschar men vi gör det på ett säkert sätt - säkert för både din telefon, dina filer och data.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 med Messenger-appen som fortsätter att krascha

När en app kraschar kan det hända två saker; antingen stängs det utan någon varning eller visar dig ett fel, i det här fallet skulle det vara "Tyvärr har Messenger slutat" och du har bara två alternativ för att tillfälligt bli av med det lilla fönstret på skärmen, antingen trycker du på OK eller RAPPORT men ingen av dem fixar problemet faktiskt.

Men oroa dig inte eftersom problem som orsakas av tredjepartsappar är enkla att fixa. Detta är inget undantag. Så fortsätt att läsa nedan för att veta vilka steg du ska vidta för att åtgärda detta fel:

Steg 1: Uppdatera Messenger om möjligt

Vi har sett liknande fall tidigare som orsakades av ett kompatibilitetsproblem. Till exempel har din telefon nyligen uppdaterat sin firmware och kort därefter dyker detta fel upp, då finns det en chans att versionen av Messenger inte längre är kompatibel med den nya firmware. Men det bra med appar som har utvecklats av stora företag som Facebook är att de alltid är uppdaterade. I det ögonblick en ny firmware rullas ut skulle utvecklarna också lansera en ny uppdatering för sina appar för att korrigera problemet. Du kanske får en ny uppdatering och du kanske inte så det är bättre att initiativet att veta om det finns en tillgänglig uppdatering kommer från dig. Med det sagt, så här tar du reda på om det finns en uppdatering för Messenger:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Hitta och knacka på Messenger och tryck sedan på Uppdatera. Om uppdateringsknappen är grå, betyder det att det inte finns någon uppdatering för appen.

Efter att ha gjort detta kan du försöka ta reda på om det också finns en uppdatering för själva Facebook-appen och uppdatera den om möjligt. Dessa appar är djupt kopplade till varandra och en kan få den andra att krascha.

Steg 2: Rensa cache och data från Messenger

Oavsett om du har uppdaterat appen eller inte, om felet fortfarande dyker upp varje gång du använder den, bör du försöka rensa dess cache och data för att återställa den. Du förlorar ingenting om du gör det eftersom appen fungerar som en klient och dina meddelanden faktiskt lagras i Facebook-servrar under ditt konto. Så i princip är det här förfarandet säkert:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och knacka på Messenger.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Om det här är ett problem på appnivå kan det här steget vara det enda du behöver göra. Men om problemet kvarstår, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Starta om telefonen i felsäkert läge

Först och främst, om du startar om telefonen i säkert felsäkert läge löser inte problemet utan ger dig ett tydligare perspektiv på vad som verkligen händer med din telefon. Detta kommer att isolera problemet omedelbart eftersom alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade. Så om problemet orsakas av en eller några av apparna som du laddade ner och installerade kanske felet inte dyker upp medan din S8 är i den här miljön. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När du har startat upp telefonen i det här läget kan du försöka använda Messenger för att veta om felet fortfarande hälsar dig och i så fall gå vidare till nästa steg annars, ta reda på vilken app som utlöser den och avinstallera den sedan :

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 4: Avinstallera Messenger och installera det sedan igen

Förutsatt att problemet fortfarande uppstår medan telefonen är i säkert läge, bör du försöka avinstallera Messenger-appen och sedan installera den igen. Så här avinstallerar du det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och knacka på Messenger.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Så här laddar du ner och installerar Messenger igen:

 1. Navigera från hemskärmen: Apps> Play Store.
 2. Klicka på Google Play-sökfältet (längst upp), ange sedan Messenger och välj det från listan.
 3. Klicka nu på Installera.
 4. För att fortsätta, granska de nödvändiga appbehörigheterna och tryck sedan på Acceptera.

När du har avinstallerat och installerat om Messenger och felet fortfarande dyker upp har du inget annat val än att återställa telefonen.

Steg 5: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din Galaxy S8

Som jag sa tidigare är felet "Tyvärr har Messenger slutat" ett litet problem och mycket lätt att fixa men om det fortsätter att hemsöka dig efter att ha gjort alla stegen ovan, måste du använda en återställning. Detta kommer säkerligen att lösa problemet men då måste du gå igenom besväret med att säkerhetskopiera dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas.

Följ stegen efter säkerhetskopian för att inaktivera Factory Reset Protection så att du inte låses ur enheten:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Följ sedan stegen för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din telefon.

Du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy S8 visar felmeddelandet "Tyvärr har kontakter slutat" [Felsökningshandbok]
 • Samsung Galaxy S8 Plus visar felmeddelandet "Tyvärr har Internet stoppat" [Felsökningshandbok]
 • Varför kraschar Facebook hela tiden på min Samsung Galaxy S8? Så här fixar du det ...
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 med "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som fortsätter att visa "Tyvärr har Galleri stoppat" -fel [Felsökningsguide]

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.