Varför kraschar Google Chrome på min Samsung Galaxy S9 Plus och hur fixar jag det?

Det finns flera skäl till varför en förinstallerad app som Google Chrome kraschar även på en premiumtelefon som Samsung Galaxy S9 Plus. Någon gång beror det på ett mindre problem med själva appen och det finns tillfällen då problemet bara är ett av symtomen eller resultatet av ett allvarligare firmware-relaterat problem. Det är svårt att fastställa vad orsaken är utan att göra några felsökningsförfaranden.

Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Galaxy S9 Plus. Låt oss överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet är och hur vi ska hantera det. App-relaterade problem är egentligen inte så komplicerade. Du kanske kan fixa det på egen hand utan att be om hjälp. Så fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker Galaxy S9 Plus med Chrome-webbläsaren som fortsätter att krascha

Kursen med vår felsökning är att utesluta möjligheten att det bara är ett litet problem med appen och sedan går vi vidare till mer komplicerade procedurer som har direkt inverkan på firmware om problemet fortsätter. Så, med allt det som sägs, här är vad du bör göra för det här problemet:

Första lösningen: Starta om din Galaxy S9 Plus

Det är väldigt viktigt att du försöker göra detta, särskilt om det är första gången du stöter på problemet eftersom det alltid finns en möjlighet att det bara är ett resultat av en mycket liten fel i antingen appen eller systemet. Försök starta om din telefon normalt och öppna sedan Chrome när enheten blir aktiv. Om problemet fortsätter efter det, kan du prova den påtvingade omstarten.

Tryck och håll ner volym- och strömtangenterna i 10 sekunder eller mer. Det kommer att uppdatera enhetens minne och ladda om alla appar och tjänster. Om det bara är ett problem med appen eller på grund av ett mindre fel, är den här proceduren tillräcklig för att fixa den. Men om problemet fortsätter efter detta, gå vidare till nästa lösning.

Andra lösningen: Starta om din Galaxy S9 i säkert läge

Syftet med den här proceduren är att bestämma om problemet orsakas av en eller några av de tredjepartsprogram som du installerade. För om det är så är problemet mycket lättare att lösa eftersom det bara måste bli av med appen som orsakar problemet och det är det! Genom att köra din telefon i säkert läge inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar. Om Chrome inte kraschar i det här läget, betyder det att det finns en tredjepartsapp som orsakar problemet, varför det är mycket viktigt att göra detta.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Förutsatt att appen inte längre kraschar i det här läget, är nästa sak du bör göra att ta reda på vilka av dina appar som orsakar problemet och avinstallera det.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Peka på UNINSTALL > OK .

Men om Chrome fortfarande kraschar i säkert läge måste du göra nästa procedur.

Tredje lösningen: Rensa Chromes cache och data

Detta återställer appen till dess standardinställningar och tar bort alla dess cachar och datafiler som kan vara skadade. Det är viktigt att du gör det här förfarandet efter att de två första metoderna misslyckades eftersom vi fortfarande inte har uteslutit möjligheten att det bara är ett problem med appen. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Hitta och tryck på Chrome.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Knacka på Lagring > RENGÖR CACHE > RENA DATA > RADERA .

Du kan starta om din telefon för att uppdatera dess minne och sedan försöka öppna Chrome för att se om problemet fortfarande händer och om det fortfarande gör det, måste du gå vidare till nästa procedur.

Fjärde lösningen: Master Reset

Chrome är ett förinstallerat program och du kan inte bara avinstallera det som vad du kan göra med tredje parter. Vid denna tidpunkt är det bättre att återställa telefonen eftersom du kanske stöter på ett firmwareproblem och en återställning kommer säkert att fixa den. Se dock till att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data innan du gör det eftersom de kommer att raderas och du kanske inte kan hämta dem när de har tagits bort. Så här återställer du din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här enkla felsökningsguiden kan hjälpa dig att lösa problemet med din telefon. Om du har andra problem du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Artiklar som du kanske också kan vara till hjälp:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Plus med "Facebook har stoppat" -fel (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Plus med Galleri som stängs när du tar bilder (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Plus med appen Meddelanden som slutade skicka textmeddelanden (enkla steg)
 • Fixa Samsung Galaxy S9 Plus med Spotify-appen som stängs på egen hand medan den används (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Plus med Whatsapp som fortsätter att krascha (enkla steg)