Varför kör min Apple iPhone 6s Plus väldigt långsamt? [Felsökningsguide]

IPhone 6s Plus (# iPhone6sPlus) -telefonen anses vara en av de mest kraftfulla flaggskepps-iPhonerna som hittills släppts av #Apple. Den här enheten integrerar ett 2 GB RAM med en dual-core CPU, sexkärnig grafik GPU och inbäddar Apple A9-chipset. Med tanke på dessa specifikationer kan vi berätta att denna iPhone har en kraftfull processor och därför är det normalt att användare bör förvänta sig en snabbare och robust prestanda från den här enheten. Men precis som alla andra kraftfulla smartphones där ute, kan även iPhone 6s Plus-prestanda och bearbetningshastighet försvaga över tid.

Om du har märkt en minskning av hastigheten på din enhet och det händer oftare, kan det möjligen indikera att din iPhone redan visar några tecken på prestandaförsämring. Bortsett från långsamma eller tröga svar på användarkommandon kan du också se andra relevanta symtom som visas på din enhet. Dessa skulle inkludera men inte begränsas till långsamma apps svar, appar kraschar, slumpmässig omstart, frysta och svarar inte skärmen.

Innan du funderar på att köpa en ny telefon finns det fortfarande några lösningar du kan prova på, som kan hjälpa till att påskynda din iPhone 6s Plus och få den tillbaka till sin normala prestanda. Läs vidare för att lära dig vad som kan ha orsakat din iPhone 6s Plus att visa liknande symtom och hur du får den tillbaka till sin normala hastighet.

Jag kommer att leda dig genom felsökning av din nya iPhone 6s Plus som för närvarande upplever detta problem. Men innan något annat, om du har ett annat problem med din enhet, besöker du felsökningssidan som vi har konfigurerat för iPhone 6s Plus. Vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka på den sidan så försök att se om vi redan har tagit upp ditt problem tidigare. Om vi ​​gjorde det, försök att använda lösningarna som vi föreslog och om de inte fungerar kan du kontakta oss genom att fylla i detta formulär.

Vanliga faktorer som kan bromsa din iPhone 6s Plus

Förutom ålder och användarhistorik finns det också andra faktorer som kan utlösa relevanta prestandaproblem på din iPhone-enhet. Det visar sig att grundorsaken till problemet ligger inom programvaran.

Nedan är de vanliga faktorerna som gör att din iPhone 6s Plus underpresterar och visar andra symtom som fördröjningar, slumpmässiga krascher och omstarter, som inte svarar.

Steg 1. Det kan hända att din iPhone går tom för lagringsutrymme.

Långsam prestanda kan vara en indikation på minnesproblem som otillräckligt minne. Till exempel kanske din iPhone redan har slut på lagring och kan inte längre rymma nytt innehåll eller processer. Detta är sannolikt fallet när du är förtjust i att ladda ner komplexa appar och innehåll till din enhet som spelappar, liksom vissa videor och ljudfiler och hålla dem lagrade även om de inte längre behövs.

Problem med minnet kan också inträffa när du ofta multitask med din enhet eller använder flera appar samtidigt. Om du gör det kommer iPhone-minnet troligen att flyta över och kommer därför inte längre att kunna bearbeta andra uppgifter eller användarbegäranden i kö. Som ett resultat kommer din enhet att bli trög, fortsätter att släppa, svara eller ibland kraschar.

Multimediameddelanden och annat komplext innehåll som foton, videor och spelappar som har lagrats och staplats i din iPhone: s filkatalog och undermappar måste därför raderas eller flyttas till andra lagringsmedier för att frigöra lagringsutrymme på din iPhone . Filer av dessa typer kan konsumera en enorm mängd utrymme på din iPhone: s interna lagring och utlöser din enhet att underpresterar över tid.

Steg 2. Flera appar som körs i bakgrunden.

Även om iPhone 6s Plus integrerar ett kraftfullt chip kan öppning och användning av flera tunga applikationer samtidigt och lämnar dem köras i bakgrunden på något sätt påverka dess totala prestanda. Även helt nya enheter kan bromsa lite i detta fall.

Om flera tunga appar körs samtidigt kan processorn överbelastas med processer och inmatade förfrågningar. När detta händer staplas resten av dessa återstående processer i kö under en lång tid.

För att förhindra att detta händer rekommenderas starkt stängning av oanvända appar som körs i bakgrunden. Om du vill stänga appar som körs i bakgrunden trycker du två gånger på Hem-knappen och skjuter sedan en app uppåt för att avsluta eller avsluta den. Gör samma sak på resten av apparna. När du är klar med att avsluta alla appar trycker du på Hem-knappen igen för att slutföra processen och gå tillbaka till Hem-skärmen.

Steg 3. Programvarufel eller felaktiga appar.

Felaktiga applikationer och programvarufel kan också göra att enheten fungerar långsamt eller uppför sig fel. Vissa appar, särskilt tredjepartsverktyg, innehåller vanligtvis några skript eller programkoder som inte är kompatibla med iPhone: s befintliga iOS-struktur. Som ett resultat kanske vissa funktioner eller iPhone-funktioner inte fungerar som de ska. Men det finns också tillfällen då ett lager eller en inbyggd applikation kan lösa ut och utlösa din iPhone att visa liknande symptom eller agera konstigt.

Om du misstänker att problemet utlöses av en felaktig applikation kan du lika gärna göra något i den problematiska appen för att få din iPhone tillbaka till sitt vanliga tillstånd och fungera så snabbt som det borde. I sådana fall kan det att tvinga den felaktiga appen att sluta vara en potentiell lösning du kan prova på. Omstart av iPhone kan också hjälpa till att korrigera eventuella mindre programvaruproblem inklusive detta. Men om en enkel omstart inte kommer att göra något bra, kan du använda en kraftstart på iPhone 6s Plus genom att trycka och hålla ned strömbrytaren och hemknapparna samtidigt i minst 10 sekunder tills Apple-logotypen visas. Vänta tills telefonen slutför omstartprocessen och försök sedan se vad som händer efteråt.

Steg 4. Återställ alla inställningar.

Om din iPhone förblir långsam efter att ha provat allt ovan kan du försöka återställa alla inställningar på din iPhone. Om du gör det kan det hjälpa till att eliminera skadade inställningsfiler eller felinställda appinställningar som kan orsaka prestandaproblem på din enhet.

Alla dina appar återställs till sina standardinställningar efter processen utan att ta bort några appar eller data från din enhet. Detta innebär att du måste sucka in i dina appar igen, efter återställningen. Och därför bör detta bara göras om du redan har uttömt alla dina andra medel men till ingen nytta.

Om du vill prova, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ alla inställningar . Vänta tills din iPhone återställer tillbaka till fabriksinställningarna. Du bör se en betydande förbättring av din iPhone: s bearbetningshastighet efter processen.

Steg 5. iPhone-programvaran kräver uppdatering.

Det finns också andra fall där en iPhone börjar underpresterar, blir trög, ofta släpar, kraschar eller svarar inte på grund av en föråldrad plattform. Med andra ord, din enhetsprogramvara måste uppdateras för att upprätthålla hög prestanda.

Programuppdateringar rullas vanligtvis för att optimera en enhets programvara. I själva verket släpper Apple programvaruuppdateringar med jämna mellanrum för att se till att deras patenterade enheter inte stagnerar när det gäller funktioner och funktioner. Uppdateringar innehåller också officiella korrigeringar av vissa buggar som finns i den aktuella versionen av iOS som din enhet kör på. Därför rekommenderas starkt att hålla din iPhone-programvara uppdaterad.

Rekommenderade lösningar och viktiga tips för att påskynda din iPhone 6s Plus

Om du är säker på att det inte finns någon skada på någon av din iPhone hårdvarukomponenter, vilket kan ha orsakat att enheten fungerar långsamt, kan du fortsätta med följande procedurer.

Börja med att starta om din iPhone. Det är den enklaste men mest effektiva lösningen för att hantera programvarurelaterade problem som transporteras på mobila enheter inklusive din iPhone 6s Plus. Om du stänger av din iPhone rensar minnet på din iPhone och ger den en ny ren start. Efter omstarten ser du en märkbar ökning av hastigheten på din enhet.

Steg 1. Hantera din iPhone: s interna lagring på rätt sätt.

Som nämnts tidigare kan minnesfrågor vara det främsta skälet till varför din iPhone presterar långsammare än vanligt. Så du kan lika gärna överväga att gå över till dina iPhone-inställningar och kontrollera enhetens aktuella minnestatus. Och vid behov, ta bort eller avinstallera oönskade data inklusive appar, gamla meddelanden och andra onödiga dokument. Gör det genom att navigera till Inställningar-> Allmänt-> Lagring & iCloud-användning-> Hantera lagringsmeny . På följande skärmbild ska du se detaljer om vilka appar eller processer som tar ut det mesta av telefonens interna lagring.

Om du ser några appar som är ovanligt fungerar eller konsumerar för mycket av din iPhone-minne, ska du noggrant utvärdera och diagnostisera dessa appar och göra vad som behöver göras. Du kan frigöra massor av cachad data på vissa appar på din iPhone genom att ta bort apparna och sedan installera dem igen. Denna process kan tillämpas på vissa underhållningsappar som Twitter och Spotify.

Steg 2. Rensa webbläsarens cache, historik och data.

Ackumulerade historikfiler eller cachelagrade data kan också vara den skyldige till varför din iPhone går ner. Du kan se om problemet är isolerat med webbläsaren om symtomen uppstår när du använder en viss webbläsarapp som Safari på din enhet. Om så är fallet kan rensning av webbläsarens cache potentiellt åtgärda problemet och få din iPhone tillbaka till normal bearbetningshastighet.

Om du vill rensa cache i din iPhone: s Safari-app öppnar du Inställningar-> Safari . När du väl är i Safari-skärmen, letar du efter alternativen för att rensa historik och rensa kakor och data. Välj dessa alternativ för att rensa surfdata. Menyalternativ kan variera beroende på Safari-appversionen eller applikationen du använder på din telefon. När rensningsprocessen är klar bör du märka skillnaden i sidhastighetshastigheten.

Observera dock att rensning av webbläsardata också raderar dina nuvarande webbplatsinställningar och inställningar. Så se till att notera dem innan du börjar.

Steg 3. Ta bort alla onödiga MMS och komplexa innehåll som inte längre används.

Multimediainnehåll kan ta ett stort lagringsutrymme på din iPhone. Det är därför du bör ta bort dessa typer av innehåll, särskilt om de inte längre är nödvändiga. Multimediafiler eller MMS lagras vanligtvis i appkatalogen för meddelanden. För att radera några av dem, öppna appen Meddelanden, söka efter gamla meddelanden eller trådar, svep sedan åt höger till önskad meddelandetråd och knacka på Radera för att ta bort den.

Ett alternativt sätt att se till att alla gamla meddelanden inklusive MMS tas bort från din enhet kan du konfigurera din iPhone så att alla meddelanden som tas emot automatiskt tas bort under en viss tidsperiod. För att använda det här alternativet går du till din iPhone-inställningsmeny, knackar på Meddelanden, bläddrar nedåt och ändrar utgången av video- och röstmeddelanden från Aldrig till Efter 2 minuter eller som du föredrar. Med detta alternativ är alla video- och röstmeddelanden som du har tagit bort automatiskt efter den angivna tidsperioden.

Steg 4. Uppdatera din iPhone-programvara.

Din iPhone 6s Plus-programvara kan uppgraderas till iOS-version 10.2. För att kontrollera och se om den här uppdateringen är tillgänglig eller redan installerad på din enhet, gå till Inställningar -> Allmänt-> Om. Alternativt kan du använda iTunes för att bestämma eller hitta iOS-versionen som är installerad på din enhet. Följ de här stegen om du föredrar iTunes-metoden:

Obs! Du behöver en dator, antingen Mac eller Windows för att fortsätta med processen. Se till att ha den senaste versionen av iTunes installerad på din dator.

  • Öppna iTunes på din dator.
  • Anslut din iPhone till datorn.
  • Vänta tills iTunes upptäcker och känner igen din iPhone.
  • Klicka för att välja din iPhone från listan över tillgängliga enheter som visas i det övre vänstra hörnet på iTunes-skärmen.
  • Gå till avsnittet Sammanfattning eller Inställningar för att kontrollera programvaruversionen av din iPhone.
  • Klicka knappen Sök efter uppdatering för att leta efter tillgängliga programuppdateringar för din enhet. Om en uppdatering är tillgänglig följer du anvisningarna på skärmen för att fortsätta med nedladdning och installation av iOS-uppdatering.

Steg 5. Inaktivera uppdatering av bakgrundsappen, automatiska nedladdningar och minska rörelsen.

Det finns också några fall där en iPhone tenderar att prestera långsammare på grund av vissa aktiverade funktioner som uppdatering av bakgrundsappar, automatiska nedladdningar och minskar rörelse. Se hur var och en av dessa funktioner fungerar och varför de eventuellt kan påverka din iPhone: s prestanda och snabbhanteringsfunktion, när den är aktiverad.

  • Uppdatering av bakgrundsapp - den här funktionen gör att innehållet kan uppdateras automatiskt när din enhet är ansluten till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk. För att komma åt och konfigurera det här alternativet, gå till Inställningar-> Allmänt-> Uppdatera bakgrundsapp . Växla omkopplaren för att stänga av funktionen.
  • Automatiska nedladdningar - med den här funktionen aktiverad kan filnedladdningar ske automatiskt på din enhet. Detta indikerar att din iPhone-processor förblir upptagen även om enheten är i viloläge, vilket gör att den fungerar långsammare med tiden. Du kan inaktivera automatiska nedladdningar för specifika applikationer.
  • Minska rörelse - den här funktionen möjliggör skärmanimationer eller rörliga bakgrunder. Även om detta är en cool funktion att använda, är det också bland de faktorer som kan göra att din processor är överbelastad. För att hantera den här funktionen, gå till Inställningar-> Allmänt-> Tillgänglighet-> Minska rörelse . Om du inte känner behov av att använda funktionen, välj sedan brytaren för att stänga av den.

Steg 6. Prova att använda alternativa lösningar eller onlineverktyg för att påskynda din iPhone 6s Plus

Du kan också prova att använda andra alternativa lösningar eller programvara som är specifikt utformade för att påskynda din iPhone 6s Plus. Du kan hitta många av dessa verktyg från App Store, för köp eller gratis. Och om du vill prova detta kan du gå över till App Store och leta efter den bästa programvaran för din enhet.

Be om ytterligare stöd

Om ingen av dessa metoder kan återföra din iPhone 6s Plus till sin normala hastighet, föreslår jag att du kontaktar din enhetsoperatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och andra rekommendationer. Annars kan du nu överväga att köpa den nya iPhone 7 eller 7 Plus som ditt nästa alternativ istället.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.