Varför fungerar inte min Apple iPhone 6s GPS, Location Services och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]

Samtida prylar som avancerade smartphones anses redan bland de viktigaste enheterna av många människor. Bortsett från de vanliga uppringnings- och textfunktionerna kan nya smartphones utföra olika uppgifter som skulle gynna slutanvändarna. Mobila enheter som iPhone 6s, till exempel, kan användas som navigationsverktyg eller mobilkarta som pekar på destinationer och många andra funktioner. Detta görs möjligt med integration av GPS-teknik.

Generellt använder GPS-telefoner en metod som kallas trilateration för att bestämma din exakta plats, och dra en sfär runt var och en av tre tillgängliga satelliter. Det finns också vissa GPS-telefoner som använder trådlös assisterad GPS-teknik för att bestämma den aktuella platsen. Mobiltelefoner med trådlöst assisterad GPS-integration använder de kretsande GPS-satelliterna i samband med information om mobiltelefonens signal.

Bland de viktiga användningarna GPS-aktiverade telefoner inkluderar platsspårning, vägvisningsanvisningar och andra platsbaserade tjänster. Nedladdningsbara verktyg, appar och onlinetjänster för GPS-aktiverade enheter inklusive iPhone 6s görs också tillgängliga för slutanvändare för att få ut så mycket som möjligt av sina respektive mobiltelefoner. Men precis som alla andra smarttelefontjänster är iPhone: s GPS- och lokationstjänster känsliga för mindre och större brister. En del av detta faktum har många iPhone 6s-användare tagit upp relevanta klagomål på iPhone: s GPS som inte lokaliseras korrekt, vilket ger fel placeringar, GPS-navigationsfel, medan andra har problem med att använda GPS som kör appar på sin iOS-enhet. Problem med Bluetooth GPS-tillbehör visar sig också. Vad får dessa problem att uppstå på iPhone 6s och vilka är dina alternativ att hantera dem? Det här är de saker som det här inlägget försöker ta itu med. Läs vidare för att lära dig möjliga skäl till varför din iPhone 6s GPS-funktion inte fungerar som avsett på din enhet.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat en hel del problem rapporterade av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vår iPhone-frågeformulär och ge oss mer exakt information om ditt problem så att vi kan ge dig den bästa lösningen.

Vanliga faktorer som kan påverka iPhone 6s GPS-funktioner

Det finns olika skäl till varför GPS inte fungerar som avsett på din iPhone. Bland de allmänt kända syndarna inkluderar nätverksanslutning eller signalproblem, programvarufel eller appar glitches på GPS-aktiverade appar, felaktiga uppdateringar på GPS-appar och / eller iOS. I värsta fall är problemet direkt bundet till hårdvarufel som ett skadat eller dysfunktionellt GPS-chip på iPhone. Andra problem med GPS har kopplats till miljöfaktorer som ett stort träd, gigantiska infrastrukturer, väggar eller höga byggnader som kan hindra den signalstyrkan mellan iPhone och himlen (nätverkstorn eller GPS-satelliter).

Nätverks- / signalproblem som dålig eller ingen mottagning på iPhone gör att GPS-tjänster misslyckas eller visar fel. För att navigationsappar ska fungera korrekt krävs stabil anslutning, bra nätverkssignal eller mottagning. Så mycket som möjligt, håll dig borta från eventuella hinder när du använder navigationsappar eller GPS-tjänster med din iPhone 6s.

Felaktiga uppdateringar i appar eller iPhone iOS är också bland de möjliga syndarna, vilket gör att GPS- eller navigationsappen blir oberäknelig. Det är lätt att fastställa och fastställa detta som den främsta orsaken eftersom symptom vanligtvis startar direkt efter att uppdateringen har installerats på enheten.

Det finns också några fall där programvarufel är att klandra. Slumpmässiga programfel kan också påverka GPS-apps normala funktioner.

Begränsningar av platstjänster kan också orsaka relevanta problem på iPhone. Ett exempel är att begränsa eller neka en app för att komma åt din nuvarande plats. Vissa användare väljer att inaktivera platstjänster för integritets- och säkerhetsändamål medan andra gör det för att spara batteri. Vissa navigationsappar har ett alternativ för användare att aktivera eller inaktivera Dela min plats, aldrig, medan du använder eller alltid för att kontrollera vilka appar som kan använda din platsinformation och hur.

Maskinvaruskada är den värsta möjliga orsaken till GPS-problem. Som nämnts tidigare skulle GPS-tjänster inte fungera om GPS-chipet är skadat. Detta är troligtvis orsaken, särskilt om det tidigare förekommit fall av hårda droppar eller vätskeexponering på iPhone.

Möjliga lösningar och lösningar för att hantera iPhone 6s GPS-fel

Flera fall av GPS-problem på iPhone har inträffat under implementeringen av iOS 8. Under dessa tider klagade många människor om felaktigheter i GPS-platsutgångar. Relevanta problem har manifesterats efter iOS 9.3-uppdateringen. Många användare klagade över iPhone GPS som inte fungerar korrekt, särskilt när de använder platstjänster och navigationsappar som Waze och Pokemon GO. Även om många av dem som har upplevt problem med iPhone GPS har fått botemedel efter uppdatering till iOS 10, tyckte vissa ingen tur att göra detsamma. Om du också har problem med GPS 6-tjänsterna för iPhone 6s, hänvisa gärna till de föreslagna lösningarna och potentiella lösningar som markeras nedan. Se till att testa din enhet efter att ha slutfört varje steg för att avgöra om problemet redan är fixat och att din iPhone 6s GPS är säkerhetskopierad och fungerar korrekt.

Första saker att kontrollera när du hanterar problem på din iPhone 6s GPS

Innan du börjar felsöka problemet måste du kontrollera följande:

 • Platstjänster. Verifiera och se till att Location Services är aktiverade på din enhet. För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Sekretess-> Platstjänster-> Växla sedan för att växla för att slå på den, om det behövs.
 • Flygplansläge. Kontrollera och se till att flygplansläget är avstängt. Gå till Inställningar-> Flygplansläge-> vänd sedan omkopplaren för att stänga av den om det behövs .
 • Datum och tid. Kontrollera och se till att datum och tid för din iPhone är korrekt inställd. Vissa iPhone-tjänster inklusive GPS-verktyg eller appar kräver korrekta datum- och tidsinställningar för att fungera korrekt på enheten. Det rekommenderas att konfigurera datum- och tidsinställningar på din iPhone så att de ställer in automatiskt. För att göra det, gå till Inställningar-> Datum & tid-> och välj sedan Ställ in automatiskt från de angivna alternativen.
 • Nätverkssignal eller mottagning. Se till att din iPhone får god signalstyrka eller nätverksmottagning. En svag signal kan ibland göra att iPhone: s GPS visar fel placering.

Fortsätt till följande felsökningsmetoder om problemet kvarstår efter att ha kontrollerat och utfört ovan nämnda faktorer.

Första lösningen: Utför en mjuk återställning

Mjuk återställning eller omstart kan lösa många mindre mjukvaruproblem i mobila enheter. Om GPS-problemet du hanterar utlöses av slumpmässiga programvarufel, kan en mjuk återställning på din iPhone 6s kunna fixa det. För att göra det, stäng bara av din iPhone och slå sedan på igen som du brukar göra. En mjuk återställning påverkar eller raderar inte data på din enhet.

Alternativt kan du tvinga din iPhone att starta om. Processen liknar den för en mjuk återställning men genom hårda tangenter. För att göra det, tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen och Home-knappen samtidigt i minst 10 sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas. Den här metoden rekommenderas för iPhones som inte svarar på grund av GPS-apparfel eller programvarufel.

Andra lösningen: Stäng av LTE

LTE erbjuder högre mobilhastigheter eller laddar data snabbare. Trots det skulle det inte skada om du försöker växla till ett lägre nätverksband ett ögonblick för att se om det skulle göra bra när du löser GPS-problem på iPhone. Det här är en annan lösning du kan prova. Vissa användare kunde lösa problem med GPS genom att stänga av LTE och byta till andra tillgängliga nätverksband. Så här fungerar det:

 • Tryck på Inställningar .
 • Bläddra till och knacka på Cellular .
 • Välj datalternativ.
 • Tryck på röst & data.
 • Välj 3G från de angivna alternativen.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar

Ibland ligger den skyldige inom nätverksinställningarna. Det kan vara felaktig nätverkskonfiguration eller felaktiga inställningar, vilket resulterar i att iPhone 6s GPS som inte fungerar eller fungerar men som inte ger korrekt plats eller fel riktning ges. Återställa nätverksinställningarna på iPhone är ett potentiellt botemedel. Du måste dock notera att nätverksinformation inklusive Wi-Fi-nätverk och lösenord kommer att raderas i processen. Med detta sagt måste du ta del av denna information innan du börjar. När du är klar följer du dessa steg:

 • Gå över till Inställningar .
 • Tryck på Allmänt .
 • Bläddra till och tryck på Återställ .
 • Välj Återställ nätverksinställningar.
 • Ange ditt lösenord om du uppmanas att göra det.
 • Tryck på Återställ nätverksinställningar för att bekräfta åtgärden.

Fjärde lösningen: Uppdatera iOS

Om du inte redan har gjort det, bör du överväga att uppdatera din iPhone iOS till den senaste tillgängliga versionen. Vissa buggar kan orsaka att GPS-tjänster inte fungerar korrekt på iPhone och det är troligtvis anledningen till att du står inför samma problem just nu. Förutom nya funktioner och förbättrade funktioner, innehåller iOS-uppdateringar också bugfixar för att hantera vissa problem som transporteras i iOS-enheter, inklusive GPS-fel på iPhone 6s. Således kommer installationen av uppdateringen att radera felet också. Här är hur:

 • Navigera till Inställningar .
 • Tryck på Allmänt .
 • Klicka på Programuppdatering.
 • Om en uppdatering är tillgänglig ser du en avisering. För att fortsätta med implementeringen av uppdateringen, tryck på alternativet för att ladda ner och installera eller installera nu . Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera din iPhone för säkerhetsskydd.

Andra rekommenderade lösningar

Om ingen av de ovannämnda lösningarna kan fixa GPS-problemet som visas på din iPhone 6s, här är några andra lösningar du kan prova på.

 • Försök att hålla sig borta från höga byggnader eller stanna utomhus när du använder navigations- eller kartappar på din iPhone. Om du gör det gör det möjligt för din iPhone att få en god mottagning eller GPS-signal från närliggande torn eller satelliter.
 • Kontrollera och se till att inga avbrott påverkar GPS-tjänster i ditt område. Du kan navigera till Apple Supports systemstatussida för att se den här informationen.
 • Se till att din iPhone har anslutning till Internet antingen via Wi-Fi eller Cellular Data när du använder GPS-appar eller navigationsverktyg.
 • Överväg också att installera uppdateringar för kartappar på din enhet, särskilt om problemet är isolerat till en GPS-app eller bara inträffar i en applikation.

Sista utväg: fabriksåterställning

Om du fortfarande inte kan få lösning och att din iPhone 6s GPS fortfarande inte fungerar som avsett, är ditt nästa alternativ en fabriksinställning. Det är möjligt att problemet utlöses av att ett visst fel angriper iPhone: s interna systemstruktur och resulterar i att GPS: n iPhone blir dysfunktionell. Din sista utväg skulle vara en fabriksåterställning. Processen kommer att torka av din iPhone och ställa in den som ny. Allt innehåll, anpassade inställningar och systemfel raderas i processen. Du kan använda utföra en fabriksåterställning via iPhone-inställningarna eller med iTunes. Den senare metoden kräver en dator med den senaste versionen av iTunes installerad.

Om du är villig att göra en återställning från fabriken måste du säkerhetskopiera din enhet i förväg. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa och återställa din iPhone 6s med iTunes:

 • Öppna iTunes på datorn. Du kan använda antingen en Windows- eller Mac-dator som kör det senaste operativsystemet.
 • Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 • Ange ett lösenord eller välj alternativet att lita på den här datorn.
 • Följ instruktionerna på skärmen.
 • Välj dina iPhone 6s från listan över tillgängliga enheter i iTunes.
 • Navigera till avsnittet Sammanfattning .
 • Klicka på Återställ .
 • Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden.
 • Vänta tills iTunes slutför enhetens återställning och installera den senaste tillgängliga iOS-versionen. Din iPhone kommer sedan att starta om och sedan kan du gå vidare och ställa in din enhet som ny.

Sök mer hjälp

Så du har provat alla möjliga lösningar och lösningar för att hantera GPS-problem på din iPhone 6s men till ingen nytta. Vad ska jag göra härnäst?

Just nu är det näst bästa alternativet att eskalera problemet till din operatör eller Apple Support. Du kan begära ytterligare hjälp om du vill felsöka problemet ytterligare.

Alternativt kan du ta din iPhone till ett auktoriserat servicecenter för utvärdering och / eller reparation av hårdvara. Återigen är fysiska eller vätskeskador på iPhones GPS-chip också en möjlig orsak till varför problemet kvarstår.

Anslut oss

Om du har andra problem med din iOS-enhet, inklusive iPhone 6s, kan du besöka vår felsökningssida eller fylla i och skicka detta formulär för att få ytterligare hjälp från vårt supportteam. Se bara till att ge oss all nödvändig information, till exempel din iOS-enhetsmodell, samt mer information om problemet du har med din enhet. När började till exempel problemet uppstå eller vad du gjorde innan problemet visas. På så sätt skulle det vara lättare för oss att fastställa de huvudsakliga orsakerna och hjälpa dig att hitta den bästa möjliga lösningen.