Varför fryser min HTC U11 och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]

Enhetsproblem som avbildas av långsam prestanda, fördröjningar, fryser, kraschar och slumpmässiga omstarter är ofta knutna till ett minnesproblem som när enheten redan har blivit låg eller har tillräckligt med minne. Några av dessa symtom kan uppstå efter månader eller år med kontinuerlig användning, men kan inträffa tidigare om enheten har missbrukats.

Frekvent, långvarig och omfattande användning kan leda till att dessa symtom upptäcks tidigt, oavsett om det du har är en avancerad telefon eller en mellanslag handenhet. Här i det här inlägget kommer vi att ta itu med en specifik relevant fråga som påverkar HTC U11-smarttelefonen och det är problemet vid frysning eller svarsfri display. Bortsett från minnesfrågor, vad annat kan leda till att problemet uppstår på den här enheten och vilka alternativ har användare att hantera den? Det här är vad vi ska ta reda på. Fortsätt läsa för mer information.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din Note8, ska du se till att falla vid vår HTC U11 felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare om den nya enheten. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vanliga orsaker till att din HTC U11-smartphone plötsligt fryser eller ofta fryser

När din telefon plötsligt slutar svara och fryser, indikerar den att något gick fel och hindrar den från att slutföra en uppgift. Det kan vara en av dina appar som har blivit falska, en skadad fil du försöker öppna som videor, bilder eller filbilagor. En annan möjlig utlösare är en felaktig uppdatering som du nyligen installerade på en viss app eller själva enhetens operativsystem. Samtidig körning av flera appar kan också göra att din enhet fryser, särskilt om minnet redan krymper. Observera att även om smartphones kan multitaska har de också gränser. Processorn kanske inte längre kan utföra flera processer samtidigt eftersom den är slut. I själva verket skulle du till och med märka att din enhet är lite slädd eftersom den värms upp från långvarig tung användning.

Det finns också andra fall där ett felaktigt SD-kort har fel. Som sagt, om du använder ett SD-kort kan du försöka ta bort det från din enhet och se vilken skillnad det skulle göra när du arbetar utan att något SD-kort är isatt. Vissa data- eller filsegment på ditt SD-kort kan bli skadade eller kraschade och därmed påverka telefonens övergripande funktion.

Den värsta möjliga skyldigheten är hårdvaruskada. En felaktig hårdvara kan vara skyldig om din telefon inte längre kan utföra en enda uppgift eftersom den omedelbart fryser. I det här fallet kommer troligtvis maskinvaru reparation att vara nödvändig.

Hur fixar du din HTC U11 som fryser eller inte svarar?

Rätt nedanför denna sida har vi kartlagt en översikt av standardförfaranden och möjliga lösningar på frysproblem på din HTC-telefon. Alla dessa metoder är endast tillämpliga om problemet du hanterar är relaterat till programvaran. I fallet när din HTC U11 börjar frysa och hela tiden hänga och släppa efter vätskeexponering eller oavsiktligt fall kan troligen en felaktig hårdvara eller skadad komponent klandra. Tyvärr skulle hårdvarorelaterade problem i smartphones redan kräva en tekniker hjälp för att fixa. Det kan vara en ersättning eller tjänst som behövs.

Kontrollera om möjligt och se till att hårdvaran inte har något att göra med frysproblemet på din HTC U11. När du har bevisat att det inte är maskinvarorelaterat kan du fortsätta med följande metoder och börja felsöka enhetens programvara.

Första metoden: Utför en mjuk återställning eller tvingad omstart.

Återigen bör en mjuk återställning eller omstart vara den allra första lösningen att ta till när du upplever prestationsproblem inklusive frysning. Om det bara är ett mindre problem som din enhet stöter på bör en omstart kunna erbjuda snabba åtgärder.

En standardstart kanske dock inte är tillämplig i den här situationen, särskilt om skärmen fryser, fastnar och inte svarar på beröring. Som en alternativ lösning kan du istället göra en tvingad omstart. I likhet med en mjuk återställning kommer en tvångsstart inte att påverka data som lagras på din telefon så länge det är ordentligt gjort. Om du inte redan har gjort det, följ dessa steg för att tvinga din HTC U11 att starta om:

 • Tryck och håll in POWER- och VOLUME-NED- knapparna samtidigt tills telefonen vibrerar och släpp sedan knapparna. Obs: Du kan behöva hålla ned knapparna i 12 till 15 sekunder innan telefonen vibrerar.

Vänta tills din telefon startar helt och se sedan om problemet är rätt.

Andra metoden: Kontrollera och hantera internminnet

Många frysproblem i mobila enheter har kopplats till otillräckligt minne. Detta är troligt fallet om du är en typ av användare som är förtjust i att ladda ner nya appar och annat innehåll på din enhet. Även om din enhet har hög lagringskapacitet kan den fortfarande bli full i tid. För att se till att detta inte orsakar problemet kan du försöka kontrollera telefonens minnesstatus och om det finns ett behov av att hantera innehållet gör du det. Så här visar du tillgängligt lagringsutrymme på din HTC U11:

 1. Gå till menyn Inställningar, tryck på Minne för att se hur mycket minne som finns tillgängligt och hur telefonens minne har använts. Du kan också ta reda på hur enskilda appar använder telefonens interna minne.
 2. Klicka på Minne som används av appar för att ta reda på minnesanvändningen för appar.
 3. Peka på den svarta pilen-ikonen eller Längd och välj sedan den tidsperiod du vill se.
 4. Klicka på Menyikonen ( tre vertikala punkter ) och välj sedan Sortera efter maxanvändningsalternativ för att se toppminnesanvändningen för appar i listan.
 5. Tryck på namnet på en app för att se detaljer om minnesanvändningen.

Om mängden gratis lagring är under 10 procent, anger det att du behöver frigöra lite utrymme. Som sagt, ta bort eller ta bort alla oönskade eller oanvända appar och innehåll från din enhet. Du kan också överföra några av dina kritiska data till din dator eller molnskydd.

Tredje metoden: Rensa appcache och data.

Om din HTC U11 bara fryser när du använder en viss app, är det möjligt att problemet på något sätt förorsakas av någon av dina tillfälliga filer eller cachefiler. För att utesluta detta kan du göra en rensning av cache på dina appar. Förutom att rensa en app-cache kan rensning av app-data också hjälpa. Så här görs:

 1. Tryck på Hem-tangenten för att gå till Hem-skärmen.
 2. Klicka på ikonen för lådan för appar.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på appar.
 5. Bläddra och bläddra till appen som du vill rensa cache på och tryck sedan på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på alternativet för att rensa data och rensa cache.

Observera att rensning av en apps data också kommer att radera all personlig information som lagras i appen inklusive dina inloggningsuppgifter, profiler, sparade spel etc. På den positiva anmälan kan det vara mycket viktigt att rensa en appinformation särskilt om någon av appens data har kraschat eller blir skadad och därmed orsakar konflikt.

Att stänga alla appar i vänteläge eller de appar som du nyligen har öppnat och fortfarande kör i bakgrunden kan också erbjuda något botemedel eftersom det också hjälper till att rensa upp telefonens interna minne.

Fjärde metoden: Uppdatera appar eller din telefonprogramvara

Om problemet inte utlöses av en app, kolla efter och installera tillgänglig uppdatering på din telefon. Uppdateringar kan hjälpa dig att optimera en apps funktioner och funktion. Du kan också leta efter tillgängliga firmwareuppdateringar på din enhet.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> Om-> Programvaruuppdateringar-> Kontrollera nu.

Om en uppdatering finns tillgänglig, säkerhetskopiera dina data för säkerhetsförvaring och fortsätt sedan med nedladdning och installation av uppdateringen. Programuppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner utan innehåller också bugfixar som hjälper till att eliminera alla fel som orsakar konflikt.

Femte metoden: Starta i säkert läge och diagnostisera appar från tredje part.

För att hjälpa dig att isolera huruvida frysproblemet på din HTC U11 orsakas av vissa tredjepartsappar som är installerade på din enhet kan du försöka starta i säkert läge. Om problemet inte uppstår när du kör i säkert läge, betyder det att någon av dina tredjepartsappar är utlösaren. Försök att komma ihåg vilken från din senaste nedladdning av appar som är den skyldige. Tänk på när problemet började eller när din enhet började fungera eller frysa. Du kan behöva ta bort dina tredjepartsappar en i taget. Se bara till att testa din enhet efter att du har tagit bort eller avinstallerat en app för att ta reda på om problemet är rätt.

Om problemet uppstår igen i säkert läge, betyder det att du behöver felsöka enhetens operativsystem. Det du har med kan vara ett komplicerat programvaruproblem som kräver mer avancerade korrigeringar.

Så här startar du din HTC U11 i säkert läge:

 1. När telefonen är på trycker du på POWER- knappen i några sekunder för att stänga av telefonen.
 2. När du uppmanas att trycka på och hålla av strömmen.
 3. När du ser dialogrutan Reboot to Safe mode trycker du på OK . Telefonen startar om och du bör se Säkerhetsläge längst ned på skärmen.

Testa din telefon för att se om Safe-funktionen löser problemet. Om ja, avinstallera en nyligen nedladdad app som kan orsaka problemet. Växla tillbaka till normalt läge och felsöka programvaran.

 • För att växla tillbaka till normalt läge, stäng av telefonen och slå sedan på den igen.

Alternativt kan du starta din HTC U11 i säkert läge med hårdvaruknapparna.

 • För att göra det, tryck på POWER- knappen för att slå på telefonen. När du ser HTC-logotypen på skärmen, håll in VOLUME NED tills du ser Säker-läget längst ned på skärmen.

Om det behövs kan du försöka avinstallera alla misstänkta appar med dessa steg:

 1. Tryck på Hem-tangenten för att gå till Hem-skärmen.
 2. Klicka på ikonen för lådan för appar.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på appar .
 5. Tryck på appen som du vill avinstallera.
 6. Klicka på Avinstallera på skärmen för appinfo.
 7. Tryck på OK för att bekräfta.

Vänta tills appen har tagits bort och tryck sedan på strömbrytaren för att starta om telefonen i normalt läge.

Sjätte metoden: Torka av cachepartition i återställningsläget.

Problemet kvarstår efter de tidigare procedurerna, du kan gå vidare till en mer avancerad procedur som torkar cache-partition. Att torka av enhetens cache-partition kan ha en liknande effekt med en fabriksinställning utan att förlora någon av dina personliga uppgifter som lagras i det interna minnet. Så här gör du en torkcache-partition på din HTC U11:

 1. Se till att stänga av enheten.
 2. Medan den är avstängd trycker du och håller ned Volym-knappen.
 3. Slå på telefonen genom att trycka på strömbrytaren tills telefonen vibrerar och släpp sedan strömmen.
 4. Fortsätt hålla ned volymknappen.
 5. Släpp knappen Volym ned när den svarta skärmen med röda och blå textlinjer visas.
 6. Tryck på Volym ned-knappen upprepade gånger tills alternativet "starta om till startladdare" är markerat och välj det sedan med strömbrytaren. Enheten visar en vit skärm med färgad text.
 7. Tryck på Volym ned-knappen upprepade gånger tills alternativet BOOT TO RECOVERY MODE är markerat och välj det sedan med Power-knappen.
 8. Tryck och håll in strömbrytaren.
 9. Tryck och släpp upp volymknappen.
 10. Släpp strömbrytaren.
 11. Tryck på Volym ned-knappen upprepade gånger tills torka cache-partitionen är markerad och välj den sedan med strömbrytaren.
 12. Tryck på Volym ned-knappen för att välja Ja.
 13. När du är klar trycker du på strömbrytaren igen för att välja omstart av systemet nu.

Efter omstart, se hur din telefon fungerar. Det finns en god chans att frysproblemet redan har försvunnit efter återställningsläget men om det fortfarande kvarstår måste du överväga en fullständig återställning av systemet.

Sista utväg: Utför en fabriksåterställning

Detta återställer din enhet till fabriksinställningar. All data, media och andra filer raderas från din enhet. Se till att du har säkerhetskopierat alla dina viktiga data innan du fortsätter.

Se också till att telefonen har tillräcklig ström för att slutföra återställningen. Håll den vid behov ansluten till laddaren tills hela systemåterställningen är klar.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen.
 3. Slå på telefonen genom att trycka på strömbrytaren tills telefonen vibrerar och släpp sedan strömmen .
 4. Fortsätt hålla ned volymknappen.
 5. Släpp knappen V olume Down när den svarta skärmen med röda och blå textlinjer visas.
 6. Tryck på Volym ned-knappen upprepade gånger tills alternativet ”fabriksinställning” är markerat och välj det sedan med strömbrytaren.
 7. När datatorkningen är klar, se till att starta om systemet nu är valt och tryck på strömbrytaren.

Testa och använd din enhet som du brukar göra efter återställningen för att se om problemet är borta.

Andra alternativ att överväga om problemet kvarstår

Om frysproblemet på din HTC U11 började inträffa efter installation av en ny firmwareuppdatering och att det aldrig inträffat på din enhet förut, är det troligt att uppdateringen är fel. Kanske innehåller den nya uppdateringen några buggar som orsakade konflikter och ingriper med telefonens systemrutiner och processer. Programvarufel adresseras ofta av en uppföljningsuppdatering som innehåller en fix-patch. Men innan en lapp rullas ut måste problemet eskaleras så att det kommer att utvärderas och taggas bland andra problem efter uppdatering för att ta itu med nästa utbyggnad av firmware. Med det sagt, kontakta din operatör eller HTC Support för att eskalera problemet och ställa ytterligare rekommendationer.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar HTC U11 som inte kan ansluta till Wi-Fi, andra Wi-Fi-anslutningsproblem [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar du HTC U11 som inte kan ansluta till Wi-Fi-internet? [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din HTC U11 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden [Felsökningshandbok]
 • Vad ska man göra med HTC U11 med ett flimrande skärmproblem? [Felsökningsguide]
 • Varför sitter min HTC U11 fast på startskärmen och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du HTC U11 som laddas väldigt långsamt eller inte laddar alls? [Felsökningsguide]
 • Varför slår inte min HTC U11 på och hur fixar jag (enkla steg)
 • Vad du ska göra med din HTC U11 som inte laddar [Felsökningsguide]