Varför fortsätter min Apple iPhone 6s att tappa samtal eller misslyckas med att missa samtal och hur åtgärdar jag det? [Felsökningsguide]

Tappade samtal har visat sig bland andra enhetsproblem som iPhone-användare möter, inklusive dem med iPhone 6s-varianten. Det som vanligtvis händer är att samtalet plötsligt har stängts av och sedan uppmanas användaren med ett samtal misslyckades. Vad orsakar att det misslyckade samtalet eller samtalet misslyckades med att uppstå på iPhone?

Om du är här för att ta reda på svaret på denna huvudfråga, bör du överväga att läsa hela detta inlägg. Och för att ytterligare hjälpa dig att felsöka problemet finns också en översikt av möjliga lösningar och lösningar i det senare avsnittet. Använd gärna denna information vid behov. Fortsätt läsa och få lite hjälp.

Om du letar efter en lösning på ett annat problem kan du besöka vår felsökningssida för iPhone 6s eftersom vi redan har åtgärdat en hel del problem med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Möjliga orsaker till tappade samtalsproblem på din iPhone 6s

En rekommenderad metod för felsökning av enhetsproblem är att identifiera den underliggande orsaken i förväg. Om du gör det kommer du att få den bästa möjliga lösningen på kort tid. Att veta vad som gick i första hand hjälper dig att bestämma var du ska börja när du felsöker ett problem. Med det sagt, låt oss försöka fastställa de möjliga orsakerna till varför samtal fortsätter att släppa på din iPhone 6s.

Ett antal faktorer måste beaktas eller granskas i detta fall. Samtal involverar nätverk och därför kan huvudproblemet troligen också vara associerat med nätverksproblem. Bland möjligheterna kan inkluderas men inte begränsas till nätverksavbrott och tekniska svårigheter i nätverkssystemet. Alla dessa är i din nätverksleverantörs slut, så du kan bara göra annat än att vänta tills dina nätverksfolk kan fixa det i slutändan. Nätverkstjänster ska återupptas när allt fungerar bra igen med din nätverksleverantörs nätverkssystem.

Tappade samtal eller misslyckade fel kan också bero på ett felaktigt SIM-kort som används på din iPhone 6s. I det här fallet kan SIM-kortet ha skadats på grund av vätskeexponering, repor eller bucklor. Felaktig placering eller osäkrat SIM-kort i SIM-kortfacket kan också vara den huvudsakliga utlösaren. I det här fallet kan det behövas en ersättning av SIM-kortet så kontakta din operatör för lämpliga rekommendationer.

Felaktiga nätverksinställningar på iPhone kan också orsaka relevanta problem med att ringa. Ibland blir du uppmanad med fel eller varningsmeddelande som berättar vad som gick fel och vad som måste göras för att ditt samtal ska gå igenom. En felaktig uppdatering inklusive större uppdatering till iOS kan rota dina nätverksinställningar eftersom det ofta åsidosätter din nuvarande konfiguration. Det finns också andra fall där problemet isoleras till Telefon-appen som har blivit falsk på grund av en dålig uppdatering som gör att appen glider.

Den värsta möjliga orsaken är hårdvaruproblem. Det är möjligt att vissa relevanta komponenter inklusive SIM-kortfacket kan ha skadats på grund av exponering för dropp eller vätska. Symtom på fysiska och vätskeskador kan dyka upp förr eller senare, så det kan vara den skyldige, särskilt om det fanns föregående fall när du av misstag tappade din iPhone eller blev våt.

Hur fixar jag tappade samtalsproblem eller misslyckade fel på din iPhone 6s?

Så mycket som möjligt, försök att utesluta möjligheten att en defekt hårdvarukomponent får din iPhone att fortsätta tappa samtal. När du har gjort det kan du prova några lösningar för att försöka lösa problemet i slutändan. Här är en lista över möjliga lösningar som du kan hänvisa till. Vid felsökning, se till att testa din iPhone 6s och se om den redan kan utföra samtalsfunktioner ordentligt och att du inte har fler tappade samtal efteråt. Du kan behöva använda en annan telefon och en följeslagare för att utföra och utvärdera ett testsamtal då.

Starta om din iPhone 6s (mjuk återställning)

För att utesluta möjligheten att en mjukvaruproblem orsakar att dina samtal fortsätter att tappa kan du prova att utföra en mjuk återställning eller helt enkelt starta om din iPhone 6s. Det är den enklaste och överlägset effektivaste lösningen på mindre enhetsproblem orsakade av slumpmässiga programvarufel på grund av vissa skadade appar eller innehåll. Med tanke på att det underliggande problemet ligger inom Telefon-appen eller iOS och att det är en mindre fel, kommer en mjuk återställning sannolikt att kunna åtgärda den.

 • För att utföra en mjuk återställning, tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills skärmen Dra till ström av visas. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Din iPhone startar sedan om igen. När uppstarten är klar kan du försöka utföra ett testsamtal för att ta reda på om problemet har åtgärdats. Om inte, prova nästa metod och se vad som händer då.

Ta bort och installera om SIM-kortet på din iPhone 6s

Om en mjuk återställning misslyckades med att åtgärda problemet och du fortfarande upplever tappade samtal eller felet på samtalet misslyckades på din iPhone, försök ta bort och installera sedan SIM-kortet igen. Så här gör du för att se till att du gör det på rätt sätt: hur du tar bort och installerar om SIM-kortet på din iPhone 6s på rätt sätt:

 1. Stäng av din iPhone helt.
 2. Använd SIM-utmatningsverktyget eller ett litet pappersklipp när du slår av SIM-facket.
 3. Ta bort SIM-kortet från magasinet.
 4. Undersök noggrant SIM-kortet för tecken på skador som vätskespår, bucklor eller repor. Gör samma sak med SIM-facket.
 5. Om du ser några tecken på möjliga skador på antingen SIM-kortet eller SIM-facket, kontakta din operatör för korrekt rekommendation.
 6. Om det inte finns något, lägg sedan tillbaka SIM-kortet i SIM-facket. Se till att hålla den säkrad.
 7. Placera SIM-facket försiktigt på plats.

När du har säkrat SIM-kortet och SIM-facket, slå på din iPhone och försök sedan ringa ett testsamtal efteråt. Denna metod rekommenderas också för iPhone-problem som manifesteras med fel som Ingen tjänst, Inget SIM-kort, Nätverksfel och liknande.

Konfigurera eller växla mellan alternativ för mobildata

Vissa människor som stötte på samma problem på avstängda samtal och kallade misslyckade fel på samma iPhone kunde hitta åtgärd genom att växla mellan alternativ för mobildata i sina enhetsinställningar. Till exempel, om din iPhone för närvarande är inställd på att använda LTE, kan du försöka ändra den till andra alternativ som bara data. Om du vill prova det så här gör du det:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Knacka på Cellular .
 3. Tryck på Aktivera LTE- alternativ. LTE låter dig få snabb internetuppkoppling så se till att du väljer det alternativet igen efter att du har ringt samtal.
 4. Välj andra alternativ som Endast data.

När du har gjort ändringar i inställningarna, starta om din iPhone och försök sedan utföra ett testsamtal.

Obs! Detta är dock bara en tillfällig lösning. Kontakta din operatör för andra alternativ.

Återställ nätverksinställningar på din iPhone 6s

Om du har gjort några ändringar i dina nätverksinställningar innan problemet med tappade samtal startar, är det antagligen något fel med de aktuella ändringarna. Om möjligt, försök att återställa ändringarna till dess tidigare konfiguration. Det kan vara svårt men särskilt om du har konfigurerat många alternativ. Som en alternativ lösning kan du bara återställa nätverksinställningarna istället. Alla dina tidigare ändringar raderas sedan när nätverksinställningarna ställs tillbaka till standardalternativ. Se bara till att notera dina nätverkslösenord eftersom du kommer att behöva dem i nätverksinstallationsprocessen. Så här återställer du nätverksinställningar på din iPhone 6s:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Bläddra till och välj Återställ nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Vänta tills din iPhone är klar när nätverksinställningarna återställs och startar om.

När det har startats kan du försöka ringa ett testsamtal och se om problemet har lösts.

Växla och stänga av flygläge

Detta enkla trick har också gjort underverk för många av dem som hade problem med nätverksrelaterade problem på iPhone inklusive tappade samtal och misslyckade fel. Om du inte redan har gjort det, bör du också ta dina chanser eftersom du inte har något att förlora ändå.

 • För att konfigurera flygplansläge, gå över till Inställningar-> Flygplansläge-> tryck sedan på strömbrytaren för att slå på funktionen och sedan av. Se till att den är avstängd.

Utför nu ett testsamtal och gör nödvändiga bedömningar av samtalskvaliteten.

Utför en fabriksåterställning eller huvudåterställning på din iPhone 6s.

En fabriksåterställning kan vara ditt sista alternativ om ingen av de angivna lösningarna kan lösa problemet. Även om du måste notera att all din information inklusive ditt personliga innehåll, appar och anpassade inställningar kommer att raderas i processen. Återställningen raderar allt från ditt iPhone-system inklusive buggar. Efter återställningen återställer din iPhone till fabriksinställningarna och så måste du konfigurera den igen som ny. Du kan göra en fabriksåterställning via menyn Inställningar på din enhet eller med iTunes.

Återställ fabrik med inställningsmenyn

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla innehåll och inställningar.
 5. Ange rätt lösenord om du blir ombedd.
 6. Klicka på Radera iPhone för att bekräfta fabriksinställning.

Din iPhone raderas sedan och senare återställs till fabriksinställningarna.

Återställ fabrik med iTunes

Om den tidigare metoden inte är tillämplig kan du använda iTunes för att återställa din iPhone 6s istället. För att fortsätta måste du säkra en dator (Windows eller Mac) med den senaste versionen av operativsystem och iTunes-programvara installerad. Följ sedan dessa steg:

 1. Anslut din iPhone 6s till datorn med den medföljande USB- eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn och vänta tills den känner igen din enhet.
 3. Annars klickar du på alternativet att lita på den här datorn på din enhetsskärm för att fortsätta.
 4. Välj din iPhone 6s i listan över iTunes-enheter.
 5. Klicka på avsnittet Sammanfattning .
 6. Klicka på Återställ [Enhet].
 7. Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden. iTunes raderar sedan din enhet till fabriksinställningarna och startar om. Just nu kan du ställa in det som nytt.

Andra alternativ att överväga

 • Uppdatera operatörsinställningar på iPhone 6s. Carrier släpper vanligtvis periodiska uppdateringar för att hålla alla relaterade tjänster optimerade och fungerar smidigt med den senaste iOS. Dessa inställningar är relaterade till din operatör och Apple, inklusive nätverkssamtal, mobildata, meddelanden, hotspot och röstbrevlåda. Om du inte redan har det, så skadar det inte att prova det och se vad som händer.
  • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Om avsnittet om du vill kontrollera om / installera uppdatering av operatörsinställningar på din iPhone 6s. Vanligtvis ser du ett varningsmeddelande eller ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Följ bara instruktionerna på skärmen för att implementera uppdateringar då. Se också till att din iPhone har internetanslutning via Wi-Fi.
 • Uppdatera programvaran till den senaste tillgängliga versionen. Även om det finns problem efter uppdatering, är det fortfarande starkt rekommenderat att hålla din iPhone-programvara uppdaterad för att säkerställa att allt i ditt enhetssystem är optimerat. Bortsett från att få in nya funktioner och förbättrade funktioner, innehåller programvaruuppdateringar också bugfixar. Så om någonsin de tappade samtal eller samtal som misslyckats med felet du står inför utlöses av några komplexa buggar, bör en uppdatering kunna hantera det. Se bara till att din iPhone har en stabil internetanslutning och tillräckligt med ström eller batteri för att slutföra hela iOS-uppdateringsprocessen.
  • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering för att leta efter / installera iOS-uppdatering . Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringsfilen.
 • Försök att ringa ett annat ställe. Om problemet orsakas av dålig / svag nätverkssignal kan du försöka ringa ett samtal på en annan plats med god signalstyrka. Det är möjligt att du redan är för avlägsen från eller till och med ut ditt nätverkstäckningsområde, så att din enhet inte kunde skapa en stark signal i första hand.
 • Kontakta din operatör / tjänsteleverantör. Om du är säker på att problemet inte är i slutet, särskilt om det bara inträffade så plötsligt utan att du ändrat något på enhetens inställningar överhuvudtaget, kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för att kontrollera om nätverkssystemet för närvarande är upp eller ner.
 • Uppgradera problemet till Apple Support. Om problemet uppstår efter att ha installerat en iOS-uppdatering på din iPhone 6s och att ingen av de tidigare metoderna kan rätta till felet, bör du vid denna punkt eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer från Apple. Om du gör det gör det också möjligt för dem att tagga det bland andra problem efter uppdateringen som bör tas upp i nästa iOS-version.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 6s överhettning: Varför får min iPhone 6s att bli så varm och batteriet tappas så snabbt? [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone 6S får snabbt batteri efter att telefonen blivit våt och andra relaterade problem
 • Varför slås inte min iPhone 6s på, fast i svart skärm under start [Felsökningsguide]
 • Varför kör min iPhone 6s väldigt långsamt och hur går det snabbare? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag min iPhone 6s som fortsätter att förlora signal, få dålig mottagning, slumpmässiga signalfall, andra nätverksproblem [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone 6s som inte säkerhetskopieras till iCloud [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone 6s fastnat i väntestatus, kan inte ladda ner, installera, uppdatera, appar och programvara [Felsökningsguide]
 • Varför kraschar Facebook, fel laddas på min iPhone 6s och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om du inte kan radera appar på din iPhone 6s efter iOS-uppdatering? [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone 6s E-postproblem: Det går inte att skicka eller ta emot e-postmeddelanden, serverfel, mailbox låst, andra Mail-app-problem [Felsökningsguide]