Varför du ska uppdatera din Samsung Galaxy S9-programvara

#Samsung #Galay # S9 är en flaggskeppstelefon som släpptes i år och släpptes med Android Oreo 8.0 operativsystem. Detta är en populär telefon bland konsumenterna eftersom den har flera enastående funktioner inklusive en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm, en Snapdragon 845-processor kombinerad med 4 GB RAM och en bakre kamera med variabel bländare på 12 MP för att nämna några. En av våra läsare som råkar äga den här enheten vill veta om det rekommenderas att få mjukvaruuppdateringarna som är avsedda för enheten. Detta är vad vi kommer att ta itu med i dag.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Varför du ska uppdatera din Samsung Galaxy S9-programvara

Problem: Jag, min mamma och min bror köpte nyligen Samsung Galaxy S9 med T-Mobile. Bör vi omedelbart ha en mjukvaruuppdatering på telefonerna? Jag vet att uppdateringar ska fixa eventuella korrigeringar som kan ha funnits under den tid då telefonen ursprungligen installerades, men är det värt det eller kommer det att skapa mer skada än nytta genom att uppdatera programvaran? Här är lite information om från min ruta: SM-G960U, H / W: REV1.1, Datum: 09/27/2020, S / W: G960USQS3ARG8. Här är informationen från min mammas ruta: SM-G960U, H / W: REV1.1, Datum: 07/26/2020, S / W: G960USQS2ARF4. Och här är informationen från min brors låda: SM-G960U, H / W: REV1.1, Datum: 10/31/2020, S / W: G960USQS3ARIB. Jag skulle mycket uppskatta om det kan finnas lite hjälp med att förklara vad all denna information betyder, liksom om att ha programuppdateringen är något vi behöver göra. Till exempel uppdaterade min mamma programvaran men den bad henne omedelbart att uppdatera om och om igen. Stämmer det, för nu säger Baseband-versionen för min mammas telefon G960USQU3BRJ5? Är det för att när den uppdateras insåg det att det finns en ny uppdatering och den uppdateras till den versionen och igen när den versionen har uppdaterats märker det att det finns en mer uppdaterad version? Jag skulle uppskatta all hjälp med denna fråga eftersom vi ibland inte vill ha en programuppdatering eftersom vi tidigare har upplevt / ändrat vissa inställningar och layouter på telefonen. Tack.

Lösning: Programvaruuppdateringar rullas ständigt ut av Samsung och T-Mobile på S9 för att fixa vissa buggar som finns i den aktuella programvaruversionen samt för att förbättra säkerheten. Generellt sett är det alltid en bra idé att se till att din telefon körs med den senaste programvaruversionen, eftersom detta inte bara skyddar dina telefondata utan också ser till att enheten fungerar effektivt. Även om det har förekommit fall där problem kan uppstå efter mjukvaruuppdateringen, kan det enkelt lösas med en fabriksinställning (se bara till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du återställer) Om problemet inte kan åtgärdas med en återställning kommer en ny uppdatering, som vanligtvis kommer att släppas på kort tid, att definitivt fixa eventuella problem som du kanske upplever med uppdateringen.

För att se till att uppdateringsprocessen går smidigt måste du se till att telefonen uppfyller följande krav.

 • 50% eller högre batteritid
 • Dataförbindelse (helst Wi-Fi)
 • Tillräckligt med internt lagringsutrymme

Du kan uppdatera telefonprogramvaran med OTA-metoden

 • Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 • Klicka på Inställningar> Programuppdatering> Ladda ner uppdateringar manuellt.
 • Vänta tills enheten ser efter uppdateringar.
 • Klicka på OK> Start.
 • När omstartmeddelandet visas klickar du på OK.

Du kan också uppdatera telefonprogramvaran med hjälp av en dator.

 • Ladda ner och installera Samsung Smart Switch som är kompatibel med din dator från //www.samsung.com/us/support/smart-switch-support/#!/
 • Anslut kabeln till en kompatibel USB-port på din dator.
 • Anslut den andra änden av kabeln till din mobila enhet.
 • Låt din dator installera alla drivrutiner som krävs för din enhet. Denna process kan ta några minuter.
 • Öppna Smart Switch på din dator och låt den ansluta.
 • Om en mjukvaruuppdatering är tillgänglig för din enhet kommer Smart Switch automatiskt att uppmana dig att uppdatera. När som helst kan du klicka på Uppdatera.
 • Klicka på Uppdatera för att börja ladda ner de nödvändiga filerna.
 • Klicka på OK för att fortsätta.
 • Din enhet kan stängas av och på några gånger under uppdateringsprocessen.
 • När den är klar kommer enheten att återgå till hemskärmen.

När det gäller förklaringen av koderna som du skickade här är en kort förklaring

SM-G960U - USA: s version av S9

H / W: REV1.1 - hårdvaruversion

Datum: 09/27/2020 - tillverkningsdatum

S / W: G960USQS3ARG8 - mjukvaruversion

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.