Varför du bara vill skicka din iPhone 8 med skadad skärm till Apple

Ett av de vanligaste problemen som iPhone 8-användare stöter på är skadad skärm. Detta händer vanligtvis efter att enheten har tappats eller fysiskt påverkat den. I den här artikeln förklarar vi kort vikten av att reparera en iPhone 8 av Apple. Vi vet att många tycker att Apple tjänar pengar på sin reparationstjänst genom att kräva hundratals dollar. Kanske. Pengar kan vara en känslig fråga för många människor men vi tror att Apple-reparation fortfarande är det bästa alternativet när det gäller att fixa iPhones.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: iPhone 8-skärmen slutar fungera efter reparation

Det djärva skrivandet är vad frågan är. Resten är hela historien om vad jag har att göra med. Tack. Hej, tack för din hjälp. Här är spelet efter spel.

För exakt en vecka sedan tappade jag min iPhone 8 på cementytan på min parkade. Skärmen sprack. Eftersom jag har en garanti, ringde jag min skyddslinje. Enhetsskyddslinjen sa till mig att jag är 280 km från närmaste centrum för att fixa min telefon, så mina alternativ var som följer:

  • Skicka telefonen in och vänta 2 - 3 dagar (eller troligen längre, sade de, på grund av "Post" situationen i Kanada) ELLER
  • Betala $ 200 för en helt ny enhet.

Så här mår jag: Vad är poängen med att få enhetsskydd om du inte ens kan använda den för att skydda din enhet? Betydelse: $ 200 för en ersättning är mer än det skulle kosta att fixa skärmen på en verkstad

Jag kan inte vara utan min telefon på 2-3 dagar eller längre. Jag behöver det för arbete (och livet). Jag sa till enhetsskyddet för dessa saker. De sa att min transportör (ROGERS) skulle kunna förse mig med en långivartelefon om min telefon skickades av, så jag skulle inte behöva oroa mig.

Nästa steg var att ringa Rogers om vad man ska göra för att få långivartelefonen. 1) Jag förklarade vad som hände med Rogers rep. 2) Han sa ingenting. 3) Jag frågade om långivartelefonen och sa till honom att jag råkar ha en gammal 4S, "Kan jag använda det medan jag väntar?" Jag frågade, 4) Han svarade med "Ja, vilken enhet du kommer att bli kunna använda ett SIM-kort i rätt? ”5) Jag sa: ja, jag är medveten om det, jag undrade bara vad jag gör för att få det att hända medan jag väntar på att min telefon skulle komma tillbaka, och jag ville också fråga För detaljer om låntagartelefonen, om några skäl inte fungerar, fungerar min gamla 4S inte. 6) Hans svar: "Varför skulle det inte fungera?" 7) Jag: "Jag vet inte varför det inte skulle fungera ... det har gått länge sedan jag använde den telefonen. Jag ville bara se till att jag hade detaljerna om allt innan jag fortsatte med att skicka min telefon som ska fixas. 8) Honom igen - fullständig och fullständig tystnad 9) MIG: ”du kan inte ge mig någon information om hur man får utlånatelefonen? 10) "Ja, om du behöver skicka din telefon bort, gå bara till någon Rogers-butik för att få en långivartelefon." Allvarligt? Det var bokstavligen allt detta rep hade att säga. Han var mycket hjälpsam.

Jag ringde tillbaka till garantin. Jag förklarade för representanten att jag skulle kunna använda min gamla telefon medan jag väntade på att den nya skulle återlämnas. Hon berättade för mig att stänga av "hitta min iPhone-funktion" för att underlätta att skicka telefonen. Jag var på väg att gå igenom alla steg för att torka av mitt telefons minne, stänga av hitta min iPhone och allt annat hon bad ... men sedan ... . av någon anledning, att min iPhone-funktion "hitta mig" inte registrerades på hennes slut. Hon berättade för mig att följa exakt samma procedur som jag redan var tvungen att stänga av, och det registrerade fortfarande inte. Jag försökte det fyra gånger. Funkar fortfarande inte.

Slutligen, efter tre timmar i telefon med dessa människor, gav jag bokstavligen upp. Jag tänkte - det här är för mycket krångel - varför går jag inte bara till en telefonverkstad istället? Och så här gjorde jag. Hela processen tog cirka 15 minuter, kanske mindre. det fanns ingen väntande i väntan, ingen pratade med människor om "vad exakt hade hänt", ingen behövde skicka min telefon till en annan stad och vänta bara för att "det finns inget centrum" där jag bor. Och jag kostar mycket mindre än det skulle ha kostat att få en ersättartelefon. Så jag går, lycklig lycklig lycklig. Ingen mer stress.

Nu, en vecka senare, kör jag hem från jobbet och ställer Siri en fråga. Inget svar. Ett snabbt blick på min telefon (på dess säkra fordonsfäste till min instrumentbräda - helt lagligt för körning - oroa dig inte) En snabb blick på min telefon: skärmen är täckt av färgglada linjer. Blekningen från lila till blå ... och ibland vit. De täcker hela skärmen ibland, ibland bara halva skärmen.

En hård återställning resulterar i att skärmen blir vit en kort stund och sedan övergår tillbaka till linjerna igen. Jag tog min telefon till Rogers den här gången. Jag berättade för dem vad som hände. De sa att det inte är något de kan göra för mig eftersom jag "tog den till en tredje part." Det finns tydligen regler om vem du har fixat din telefon som jag inte var medveten om. Av den anledningen sa repet ”mina händer är bundna. Du måste ringa Rogers och / eller Apple och fråga dem om de kommer att hjälpa dig även om du gick till tredje part. Eftersom du inte visste, kanske kommer de fortfarande att hjälpa. ”

Så det är vad jag får i 16 år som en lojal Rogers-kund. Jag vet att det här meddelandet bara ska handla om själva telefonerna, men jag kände att alla dessa uppgifter var relevanta eftersom:

  • Jag vill varna andra
  • Detaljerna kan vara relevanta eftersom jag har hört att iPhones är utrustade med en mekanism som får dem att sluta fungera om du tar dem till en tredje part för att fixa dem. Uppenbarligen vet telefonen bara att någon annan har fixat den andra än Apple, och den fortsätter sedan att gå in i någon form av "låst läge." Jag vet inte om det är vad min telefon gör just nu, eller vad är det fall ... Men eftersom jag gick till tredje part, är mitt enda alternativ nu att ersätta telefonen för $ 1000 + (vilket inte händer. Det har jag inte råd!

Så för tiden har ingen telefon åt mig. Och jag kommer att fundera över om en iPhone verkligen är värt det för någon som jag som "inte har råd att ha en i första hand" (som jag fick höra av apple när jag talade om min situation ...)

Lösning : Det finns tre viktiga punkter som vi vill diskutera kort här så att läsare av denna artikel kommer att upplysas när de hanterar en liknande situation.

Carrier- och Apple-garantin är begränsad

Vi kan inte skylla dig om du felaktigt trodde att din iPhone var helt täckt. Ibland ges företags garantisystem goda klingande namn för att presentera täckningen så omfattande som möjligt. Men i verkligheten är garantitäckningen för smartphones mycket begränsad. En liten repa som är synlig för en Apple-tekniker kan vara orsak till vägran för reparations- eller ersättningsförfrågningar. Detta är ganska standardexempel även för icke-Apple-telefoner som Samsung. Carrier-garanti kopierar vanligtvis villkoren för de flesta telefontillverkare som Apple så att oinitierade användare oftast måste betala även om deras enhet fortfarande ligger inom garantiperioden.

Vi förstår att genomsnittliga användare inte brukar bry sig om att kontrollera garantiinformationen. Villkor, särskilt de som täcker reparation kan vara full av lagar som de flesta inte riktigt gillar att slösa bort sin tid på. Tyvärr är det de som verkligen kan få stor betydelse när en användare begär reparation eller utbyte. Garantimässigt Apple är inte skyldigt att fixa eller byta ut en iPhone med en sprucken eller krossad skärm. Även om du betalar extra för AppleCare +, måste du fortfarande bidra med ett visst belopp för att reparera eller fixa skärmen som anges på denna officiella Apple-sida. Det viktigaste att komma ihåg om Apple reparation är dock att det garanteras. Vad det betyder är att du kan förvänta dig att de kommer att reparera enheten oavsett problem. Du kan också vila dig genom att veta att din iPhone kommer att använda äkta reservdelar.

Vad händer när du använder reparationer från tredje part

Att ha en oberoende tekniker som reparerar din iPhone 8 kan vara billigare än Apples eget reparationspris, men det är en stor nackdel med det: det garanteras inte att det fungerar. Vissa tredjepartsverkstäder kanske inte kan testa hårdvaran helt under reparation, vilket lämnar mindre uppenbara problem även efter att skärmen har reparerats. Att oavsiktligt släppa en elektronisk enhet kan ibland ignoreras och din enhet kan pågå i flera år efteråt. För vissa, inklusive din, kan inverkan av droppen skada skärmen eller andra hårdvarukomponenter dåligt för att orsaka allvarliga problem. Apple ser till att hela systemet är fullständigt kontrollerat under reparation men tekniker från tredje part kanske inte gör det. I många fall kan iPhone-användare hamna med samma problem eller värre, när de stöter på mer, efter att en tekniker från tredje part har utfört reparation.

I allmänhet är reparationer från tredje part hit-and-miss. Om du har tur och huvudproblemet åtgärdas av en tekniker som inte är Apple, kan din iPhone leva längre. Annars kommer du ibland med en fortfarande problematisk enhet efter reparation.

Tredjepartsreparationer kan använda undermåliga komponenter

En av de främsta orsakerna till att reparationer från tredje part kräver tur hos en iPhone-användare är det faktum att ibland används icke-äkta Apple-komponenter. Det här är förmodligen vad som hände med din enhet. Butiken som reparerade din enhet kan ha använt undermålig skärmmontering för att ersätta den ursprungliga skärmen. Vi har redan sett många sådana fall tidigare, så det är inte längre en överraskning för oss. Vi tror inte att Apple avsiktligt skickade en kod till din enhet för att bryta den efter att den har reparerats av en tredje part.

Vad ska man göra nu?

Det bästa du kan göra just nu, eftersom Apple eller Rogers inte längre kommer att hjälpa till att fixa din iPhone 8, är att gå tillbaka till butiken som reparerade enheten och kräva att de reparerar den igen, denna gång med en äkta komponent . Du kan förvänta dig att de säger att de reparerade enheten ordentligt med naturliga originella delar. Förhoppningsvis kommer de här att göra det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. TheDroidGuy har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.