Varför blir min Samsung Galaxy S7 varm [Felsökningshandbok och potentiella lösningar]

 • Läs och förstå varför en premiumtelefon som #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) värms upp till punkten för överhettning medan den laddas.
 • Lär dig hur du felsöker eller vad du måste göra när det här problemet uppstår för dig.

Du kanske redan har sett nyheterna om Galaxy Note 7-enheter som exploderade, stekte eller orsakade eld. Dessa fall inträffade under och efter laddning, det är därför vi inte kan skylla andra smartphoneägare att vara oroliga när deras enheter värms upp medan de laddas. Nyligen fick vi många begäranden om support från Samsung Galaxy S7-ägare som klagar över sina enheter som värms upp när de är anslutna.

Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med just denna fråga för våra läsares skull som oroar sig för allvarliga avgiftsrelaterade frågor. Kom ihåg att även om smartphones är mycket små och verkar ofarliga, fanns det redan många fall där ägarna skadades på grund av dem. Och åh, har du redan sett en jeep bränd på grund av en smartphone? Ja, de sakerna händer också. Min poäng är att det är viktigt att du tar detta fall på allvar eftersom din säkerhet och din familj står på spel här.

Läs vidare för att förstå varför din Galaxy S7 värms upp medan du laddas och vet vad du ska göra om det händer dig. Om du har andra problem med din enhet ska du dock se till att falla vid vår felsökningssida för vi har redan tagit upp hundratals problem som skickats av våra läsare. Oddsen är att vi redan har svarat på ditt problem innan så ta dig tid att hitta problem som liknar ditt på vår webbplats. Om du inte hittar några eller om våra lösningar inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad du ska göra när din Galaxy S7 blir ovanligt het när du laddar

En smartphone som blir så varm när den laddas bör inte tas lätt eftersom det kan vara ett tecken på ett allvarligt hårdvaruproblem. Det är viktigt att du som ägare tar tid att felsöka din telefon och här är vad jag föreslår att du gör:

Steg 1: Kontrollera att det inte orsakas av fysisk skada

Det här är det första du bör göra eftersom du omedelbart berättar om din telefon har drabbats av fysiska trauma på grund av droppar eller något som kan ge en förödande inverkan på din enhet. En inverkan som kan göra att din telefon inte fungerar korrekt bör lämna ett märke så försök att kontrollera om det finns repor, raster eller något som tyder på att det har kommit i kontakt med något hårt.

Steg 2: Kontrollera din telefon för eventuella vätskeskador

Kortslutningar leder ofta till överhettning och andra allvarliga hårdvaruproblem. Det är därför det är nödvändigt att du kontrollerar att din enhet inte lider av något av det på grund av vätskeskada. Medan Galaxy S7 är vattentålig, garanterar den inte att vattnet inte kan hitta sin väg in i den. Faktum är att vi redan får många klagomål från våra läsare om deras S7-enheter som slutade fungera efter att ha använts under vatten.

Ta bort SD-kortet och SIM-kortfacket och titta in i porten för att se om det lilla vita klistermärket (Liquid Damage Indicator) blev rött, rosa eller lila eftersom det är vattenskador som orsakade problemet.

Steg 3: Försök att ladda telefonen medan den är i säkert läge

Vissa appar som du laddat ner kan ha körts i bakgrunden, vilket också hjälper till att tömma batteriet snabbare. Ju snabbare batteriet tappas, desto varmare blir telefonen om den används kontinuerligt och när du ansluter till det för att ladda, kommer enheten att värmas upp ännu mer.

Att ladda upp telefonen i säkert läge löser inte problemet utan kommer att isolera problemet omedelbart. Om det inte värms upp när du laddar i säkert läge, har tredjepartsappar något att göra med problemet. Du måste hitta apparna och avinstallera dem en efter en tills du kan hitta den skyldige, annars måste du fortsätta felsökningen. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 4. Om "Safe Mode" visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen kan du släppa Volym ned-knappen.

Om din Galaxy S7 fortfarande värms upp medan den laddas även i säkert läge, försök att göra nästa steg för att se om det gör skillnad.

Steg 4: Anslut din telefon till en dator för att se om den också värms upp

De flesta stationära och bärbara datorer ger ut en halv Ampere av elektrisk ström även om de också producerar 5 volt el. Din Galaxy S7 originalladdare ger ut 2 Amperes och fungerar mellan 5 och 9 volt, vilket beror på att du använder snabbladdningsfunktionen. Mellan datorn och laddaren kan den senare få telefonen att värmas upp mer än den förra. Så om din telefon fortfarande värms upp när den är ansluten till en dator eller en bärbar dator, kan vi nästan vara säkra på att det verkligen är något fel med din enhet. I så fall fortsätter du med nästa steg.

Steg 5: Ta bort systemcachen och försök ladda din telefon igen

Systemcachen kan lätt bli skadad. När det händer och om systemet fortsätter att använda det kan det uppstå prestandaproblem eller till och med problem relaterade till laddning som den vi tar itu med här. Cachar kan raderas när som helst utan negativa effekter eftersom systemet faktiskt skapar nya som är perfekt kompatibla med den nya firmwareversionen. Med andra ord, att ta bort systemcachar från tid till annan kan till och med bidra till att förbättra telefonens prestanda. Men låt oss sätta åt sidan för nu eftersom det som verkligen är viktigt vid denna tidpunkt är för oss att veta om din Galaxy S7 fortfarande skulle värmas upp medan du laddar efter att vi har rensat cache-partitionen och så gör du det:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Efter att ha följt stegen ovan och enheten fortfarande värms upp medan den laddas, har du inget annat alternativ än att återställa telefonen så att du i slutändan försöker utesluta möjligheten att problemet orsakas av ett firmwareproblem.

Steg 6: Gör Master Återställ din Galaxy S7 innan du skickar den till butiken för kontroll

Om appar som körs i bakgrunden kan få telefonen att värmas upp vid laddning, problem med firmware kan göra mer och för att utesluta denna möjlighet måste du återställa din enhet genom att starta upp den i återställningsläget igen och välja rätt alternativ. Efter återställningen, installera inte någonting ännu, försök istället att ladda telefonen för att veta om den fortfarande värms upp och i så fall har du inget annat alternativ än att skicka den eller ta den till butiken och fixa den:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om alla dessa steg inte löser problemet behöver du hjälp av en tekniker.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.