Vad var den sista iPhone som hade ett hörlursuttag?

Apple har revolutionerat hur vi lyssnar på musik. Även om det inte är särskilt lätt just nu startade företaget musikrevolutionen med iTunes och därefter iPod. Idag har varje iPhone samma löfte om bästa musikprestanda och ett brett utbud av verktyg på enheten som gör att du kan finjustera din musikprestanda i enlighet därmed.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple iPhone 6S, GSM Unlocked, 64 GB - Space Grey (Renewed)Kolla pris på Amazon

ÄPPLEApple iPhone 8, olåst, 64 GB - Space Gray (förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 8 Plus, GSM olåst, 64 GB - Space Grey (Förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 6s Plus, Verizon olåst, 128 GB - Rose Gold - (Förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone SE 32 GB Factory Unlocked, Rose Gold (Förnyad)Kolla pris på Amazon

Företaget säljer emellertid inte längre iPhones med ett hörlursuttag, vilket omedelbart gör dessa telefoner oförenliga med trådbundna hörlurar. Den uppenbara lösningen är att få företagets dyra AirPods eller något annat Bluetooth-headset men det är inte meningsfullt för alla.

Så om du undrar om det fortfarande finns iPhones på marknaden som har ett hörlursuttag, ja, nu har du svaret.

Vad var den sista iPhone som hade ett hörlursuttag?

iPhone 6s och iPhone 6s Plus

Det är värt att påpeka just nu att iPhone SE (mars 2016) är den sista iPhone som har ett hörlursuttag. Men iPhone 6s och 6s Plus (september 2015) var tidigare flaggskepp från företaget för att packa denna funktion. Så med det ur vägen, låt oss förstå varför företaget var tvungen att göra detta och hur det försökte underlätta övergången.

När Apple tillkännagav iPhone 7 och 7 Plus var det snabbt mycket oro bland fans och blivande köpare om bristen på ett hörlursuttag. Men som det visade sig var Apple vänlig nog att erbjuda en hörlurskontakt till användare av de nya flaggskeppen, en tradition som gick fram till iPhone 8 2017 men upprepades inte med iPhone XS och XS Max förra året. Detta är ett tydligt tecken på att Apple nu är redo att äntligen flytta bort från trådbundna hörlurar och övergå till världen av trådlösa hörlurar.

Detta är dock inte särskilt bekvämt för alla. En lösning för dem som använder en iPhone utan hörlursuttag är att få företagets officiella Lightning till 3, 5 mm adapter. Denna adapter är för närvarande relativt billig med tanke på vad användare betalar för den nya iPhone.

Apple dödade officiellt iPhones med hörlursuttag 2020

Den här nyheten chockade en hel del användare, inklusive mig. Trots att de säljer i tredjeparts butiker ganska anständigt beslutade Apple att dra i kontakten på försäljningen av iPhone 6s / 6s Plus såväl som iPhone SE, vilket faktiskt innebar att kunder inte längre skulle kunna köpa iPhones med en inbäddad hörlurar jack. Lyckligtvis fortsätter Apple att sälja Lighting till 3, 5 mm hörlurskontakt, så företaget bör inte bli slut på sina lager snart.

Kan du fortfarande köpa iPhone 6s och 6s Plus?

Tack och lov, ja, det kan du. Du kan antagligen inte få det om du gick in i en Apple Store eller en återförsäljare, det finns all anledning till att du kan hitta det online. Återförsäljare som Amazon erbjuder för närvarande flera modeller av iPhone 6s och 6s Plus i en mängd olika färger. Det finns dock inget att säga hur länge lagren kan pågå, så vi rekommenderar starkt intresserade kunder att kolla in det direkt.

Vad händer om du inte hittar iPhone 6s eller 6s Plus?

Tja, om du desperat behöver en iPhone med hörlursuttag men inte kan hitta iPhone 6s eller 6s Plus på lager kan det vara värt att leta efter iPhone SE. För alla ändamål är iPhone SE bara en uppgraderad version av iPhone 5s. Även om det inte paketerar världens bästa hårdvara, borde det verkligen få jobbet gjort. Som det nu är är iPhone SE inte särskilt svagare än iPhone 6s eller 6s Plus, även om dess visningsstorlek förblir en av de största bekymmerna för blivande köpare.

Apple fortsätter att sälja iPhone 7, iPhone 8 och iPhone 8 Plus, vilket kan vara ditt näst bästa hopp om du letar efter ny hårdvara utan att offra på hörlursuttaget. Som jag förstår fortsätter Apple att sälja hörlursuttaget med modellerna iPhone 7 och iPhone 8. Det kan dock hända att du måste kontakta säljaren du får.

Kunder kan också försöka spara pengar genom att få förnyade modeller av de flaggskepp som nämns ovan. Dessa iPhones återställs till sitt ursprungliga skick, och med några (om några) tecken på användning kommer telefonen att vara helt ny, åtminstone när det gäller intern hårdvara och mjukvara.

Så där har du det. Om du letar efter en iPhone med ett hörlursuttag (eller åtminstone ett kontaktdon) finns alternativen i överflöd.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple iPhone 6S, GSM Unlocked, 64 GB - Space Grey (Renewed)Kolla pris på Amazon

ÄPPLEApple iPhone 8, olåst, 64 GB - Space Gray (förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 8 Plus, GSM olåst, 64 GB - Space Grey (Förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 6s Plus, Verizon Unlocked, 128 GB - Rose Gold - (Förnyat)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone SE 32 GB Factory Unlocked, Rose Gold (Förnyad)Kolla pris på Amazon