Vad står LTE för?

Om du äger en av de senaste smarttelefonmodellerna som finns på marknaden är det troligt att du har hört talas om termen LTE. Detta kommer vanligtvis att visas på din telefonskärm när du har aktiverat din mobildataanslutning. I grund och botten är LTE eller Long Term Evolution en 4G trådlös bredbandsstandard. Just nu är detta det snabbaste nätverket (minst 10 gånger snabbare än ett 3G-nät) för mobila enheter och har ersatt den nu föråldrade 3G-tekniken.

För att dra nytta av LTE måste nätverket stödja den här tekniken och telefonen som du använder bör vara en LTE-kapabel enhet. Internethastigheten som du får på din telefon kommer att vara betydligt snabbare än en 3G-anslutning, men detta beror på flera faktorer. Dessa faktorer inkluderar din plats med avseende på nätverkstornen, antalet konsumenter som är anslutna till tornet med hjälp av LTE-nätverket och signalstörningar bland andra.

Några av fördelarna som slutkonsumenten kommer att få när de har en LTE-anslutning är följande.

  • Snabbare uppladdnings- och nedladdningshastigheter.
  • Låga dataöverföringstider. De som spelar onlinespel på sina mobiltelefoner känner till detta som fördröjning. Ju lägre fördröjning eller latens desto bättre är reaktionstiden när du spelar med spel.
  • Förbättrad support för mobilenheter.
  • Kan användas för att göra tydligare röstsamtal med VoLTE (Voice over LTE).