Vad ska man göra om Galaxy S9 inte laddar med trådlös billaddare

Dagens felsökningsavsnitt svarar på en annan fråga om en Galaxy S9 som inte laddas när du använder en trådlös laddare i fordonet. Om du också har detta speciella problem på din egen S9, kolla in saker du kan prova nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 laddas inte med trådlös billaddare

Jag kan inte få min S9 att ladda trådlöst i min Chevy Malibu 2016. Min bil har den trådlösa laddstationen som ligger framför armstödet. Jag har kontrollerat batteriinställningarna och tagit bort saken från telefonen. Jag har också kontaktat återförsäljaren men de hjälper inte. Tack.

Lösning: Att veta var problemet ligger är viktigt för att lösa problemet. I det här fallet kan problemet orsakas av en app- eller programvarufel, felaktig laddare eller hårdvarufel. Nedan finns felsökningsstegen som du behöver göra för att lösa problemet.

Kontrollera att snabb trådlös laddning är aktiverad

Din Galaxy S9 kanske faktiskt laddar trådlöst men den är så långsam att den knappt får batterinivån att gå upp. Se till att snabb trådlös laddning är aktiverad innan du laddar den igen. Det här är vad du behöver göra:

 1. Ta bort telefonen från din trådlösa laddare.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Klicka på Enhetsunderhåll.
 4. Knacka på Batteri.
 5. Klicka på Avancerade inställningar.
 6. Aktivera alternativ för snabb trådlös laddning.

Tvungen omstart

Om snabb trådlös laddning har pågått redan innan du märkte problemet, är nästa bra sak att göra att tvinga om telefonen. Detta simulerar effekten av att koppla ur batteriet, uppdatera systemet och rensa eventuella tillfälliga buggar som hindrar trådlös laddning från att fungera.

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Ta bort skyddsfodralet

Vissa skyddsfall kan ha en magnet i dem som kan störa trådlös laddning. För att kontrollera om du har problem med ditt ärende, helt enkelt ta bort det. Ladda sedan telefonen igen och se vad som händer.

Om du inte använder något skyddsfodral på din telefon hoppar du bara över detta förslag.

Flytta telefonen till mitten av dynan när du laddar

Ibland kanske det inte är det perfekta läget att placera telefonen på dynans sida. Försök att placera telefonen i mitten och se om det finns skillnad.

Se till att den trådlösa laddaren fungerar eller är ansluten

Vi vet inte vilken typ av trådlös laddare du har i din bil, men en grundläggande sak som du måste se till är att kontrollera om det fungerar. Är den ordentligt ansluten? Om du använder en inbyggd trådlös laddare och du inte kan kontrollera kabeln, ta din bil till återförsäljaren och låt dem kontrollera kapaciteten för trådlös laddare.

Installera uppdateringar

På din telefon, håll det alltid en punkt att installera uppdateringar när de blir tillgängliga. Se också till att alla appar uppdateras hela tiden för att minska risken för buggar som orsakar problem.

Observera i säkert läge

För att kontrollera om en nedladdad app stör Android och orsakar att trådlös laddning inte fungerar korrekt, försök att starta om din S9 till säkert läge. I det här läget avbryts alla appar från tredje part. Om din S9 bara laddar trådlöst i säkert läge har du ett appproblem.

Så här startar du upp din S9 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Ladda din telefon och kolla om problemet.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Använd original Samsung trådlös laddare

Din Galaxy S9 kanske inte laddar med andra trådlösa laddare. Om trådlös laddning inte fungerade på bilens trådlösa laddare sedan dess, är den inte korrekt kompatibel med din S9. Tänk på att inte alla trådlösa laddare fungerar med Galaxy-enheter. Prata med din biltillverkare eller återförsäljare för att kontrollera om kompatibilitetsinformation.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Slutligen, försök att torka av telefonen och återställa alla programinställningar till sina standardvärden med en fabriksinställning. Detta är en oundviklig lösning som du bör göra om alla våra förslag ovan inte hjälper. Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.