Vad ska man göra om Galaxy S8 snabb trådlös laddning inte längre fungerar efter en uppdatering

Vår felsökningsartikel för idag täcker en ny fråga om vissa # GalaxyS8-enheter som har problem med snabbladdning. Liksom alla andra problem med kraft eller boot är lösningarna i det här inlägget de samma som vi alltid rekommenderar. När det gäller felsökning av programvara är Android-användare begränsade till de som vi tillhandahåller nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad man ska göra om Galaxy S8 snabb trådlös laddning inte längre fungerar efter en uppdatering

Hallå. När jag ansluter min Samsung ”Fast Charge” trådlös laddare får jag en blå, sedan grön, sedan blå blinkning på indikatorn, sedan ingenting. Allt detta med INGEN TELEFON på laddaren. Laddaren brukade fungera, nu gör den inte det. Ingenting med min telefon har förändrats (fall osv.), Men jag märkte detta efter min senaste systemuppdatering. Jag är inte så datorvänlig, så om du frågar en uppföljning kommer jag att göra mitt bästa för att hjälpa till. btw, telefonen är ungefär 6 månader gammal och köptes helt ny från Verizon. Tack för din tid och all hjälp du kan ge mig. - Laurence. Laurence D Mason

Lösning: Hej Laurence. Det är normalt att Samsung snabbladdningsplatta visar blått, grönt och ett annat blått ljus när du först startar upp den. Om denna LED-ljuskoppling sker hela tiden och även när det inte finns någon telefon som laddas, kan det vara ett tecken på något fel. Eftersom du inte nämnde det kommer vi bara att fråga direkt från dig: laddar den snabba trådlösa laddaren fortfarande din telefon normalt? Om det gör det, ignorera helt enkelt LED-beteendet. För närvarande är vi inte säkra på om det finns några pågående problem med S8-enheter som får trådlösa laddare att bete sig felaktigt eller inte. Vi kontrollerade minst 2 S8 trådlösa laddare och båda fungerar bra. Det som händer är förmodligen isolerat på din enhet.

Om din trådlösa laddare inte längre fungerar (laddar inte din S8) för närvarande, bör du göra några felsökningssteg för att se var problemet ligger. Om du är säker på att laddaren var bra innan du installerade en uppdatering till din telefon kan det vara ett programvaruproblem med din S8 och inte nödvändigtvis själva laddaren. Uppenbarligen kan din trådlösa laddare inte uppdateras så att något fel som påverkar den måste komma externt, i denna situation, din S8. Om inte den trådlösa laddaren har ett hårdvaruproblem måste all felsökning fokuseras på din telefon. Nedan finns de saker du behöver göra för att lösa problemet.

Använd en annan officiell trådlös Galaxy S8-laddare

Även om vi redan tror att problemet måste vara utanför själva den trådlösa laddaren måste du fortfarande bekräfta det själv. Och det finns inget bättre sätt att göra det än att använda en annan känd fungerande trådlös laddare. Vi vet att det finns många bra efter marknadsladdare där ute, men vi rekommenderar starkt att du begränsar dig till officiella Samsung trådlösa laddare. Tänk på att när vi säger trådlös laddare, hänvisar vi inte bara till den trådlösa dynan utan också till USB-kabeln och adaptern. Om du inte kan säkra en annan trådlös laddare kan du försöka besöka en Samsung-butik och se om de kan låta dig låna en officiell laddare för en S8. Eftersom du har problem med en trådlös Samsung-laddare, se till att du bara testar en annan officiell trådlös laddning för felsökningsändamål.

Om din S8 laddar böter med en andra trådlös laddare betyder det att du har en dålig trådlös laddare. Du måste byta ut den om du vill lösa problemet.

Å andra sidan, om din S8 förblir problematisk när du laddar med den andra laddaren, måste det finnas ett problem i själva telefonen. Se till att följa våra råd nedan.

Rensa cache-partitionen

Ett av de vanliga orsakerna till att buggar utvecklas efter installation av en uppdatering är en skadad systemcache. Detta är vanligtvis sant om denna cache skadas efter en uppdatering. För att kontrollera om din S8 har en skadad systemcache måste du rensa cache-partitionen, där systemcachen är lagrad. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 9. Ladda din S8 trådlöst och leta efter problemet.

Ladda i säkert läge

Om inget förändras efter att du torkat din S8-cachepartition, är det nästa bra du kan göra att ladda din telefon när den är i säkert läge. Syftet med detta felsökningssteg är att kontrollera om eventuell tredjepartsapp som kan störa Android-operativsystemet. Även känt som diagnostikläge, säkert läge, blockerar alla tredjepartsappar från att köras på din S8 så om din enhet laddar trådlöst bra är det ett tydligt tecken på att en av dina appar är skylden.

Så här kör du S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. Låt din telefon köra i några minuter och kolla om problemet.

Om du tror att det finns ett app-problem kan du försöka identifiera det genom att följa dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din J3 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

I slutändan måste du torka av telefonen genom att göra en fabriksinställning om ingenting någonsin skulle fungera. Detta är det enda sättet att åtgärda programvarufel som orsakar ditt laddningsproblem. Eftersom du redan har konstaterat det faktum att din trådlösa laddare fungerar vid denna tidpunkt, måste det finnas något i din telefon som hindrar den från att ladda trådlöst. Med en ny fabriksinställd enhet kan du vara säker på att alla programinställningar uppdateras. Vi vet faktiskt att det här problemet inte finns när alla programinställningar finns i fabriksinställningarna, så detta är det bästa sättet att veta om din S8 har ett programvaruproblem eller inte.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få Samsungs support

Om problemet kvarstår även efter att fabriken har återställt din S8, betyder det att en hårdvarufel troligen ligger bakom besväret. Om trådlös laddningsfunktion är viktig för dig bör du kontakta Samsung för en lösning. De kommer sannolikt att be dig att skicka in din enhet för undersökning och reparation.

Problem 2: Galaxy S8 tappar batteriet snabbt även vid laddning, snabbladdning fungerar inte längre

Min Samsung S8 har börjat ta slut på batteriet. Om laddning från 30% och en app är på tappas den till 0% under laddning.

Den laddar inte längre snabbt även när den är avstängd. Inom några minuter var mitt batteri 34 bara med krom och är nere på 16 på mindre än 10 minuter. Har aldrig varit så här förrän massor av appar, även whatsapp fungerar inte i bakgrunden. Kan ett batteri bytas ut om det behövs? Eller hur löser jag det här problemet snälla. Tack. - Mrsmmari

Lösning: Hej Mrsmmari. Med tanke på att det finns minst två symtom på din S8 just nu (snabbt batteriladdning och snabbladdning fungerar inte), säger vi att problemet förmodligen beror på en skadad laddningsport än ett dåligt batteri. De två frågorna som du nämner är vanligtvis de vanliga tecknen på fel i laddningsporten. Oavsett om du har en trasig laddningsport eller ett dåligt batteri behöver du fortfarande professionell hjälp så att du troligen kommer att hamna med reparation i något av dessa fall.

För att bekräfta att detta inte är ett programvaruproblem, se till att du kalibrerar Android och batteriet först. Så här gör du:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
 4. Utför en varm omstart genom att hålla ner ström- och hemknapparna samtidigt tills startlogotypen visas.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Batterikalibrering används om din enhet inte längre visar rätt batterinivåer eller om batteriet har blivit felaktigt efter laddning som i din situation. Om det dock inte hjälper till att lösa problemet, bör du göra fabriksinställningar.

Om båda programvarulösningarna inte alls löser problemet och du vill ha en permanent lösning på problemet måste du låta Samsung ta en titt på enheten så att de kan rekommendera reparation eller ersättning för den.

Alternativt kan du använda telefonens snabbladdningsfunktion om du inte vill gå igenom Samsungs reparationsprocess. Trådlös snabbladdning är långsammare än snabb kabelladdning men det är det enda bra valet för dig om du inte vill skicka telefonen in.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.