Vad ska man göra om Galaxy J7 Prime sitter fast, fryst, svarar inte eller slumpvis startar om [felsökningsguide]

Precis som de nuvarande Samsung topptelefonerna för närvarande har Galaxy J7 Prime (# GalaxyJ7Prime) ett icke-borttagbart batteripaket så det kan vara frustrerande om enheten blir svarsfri, precis som vad en användare har beskrivit nedan. Den här felsökningsguiden innehåller stegen som du kan vidta om du stöter på samma problem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad ska man göra om Galaxy J7 Prime sitter fast, fryst eller inte svarar

Jag använder Samsung Galaxy J7 Prime. när jag spelade Mobile Legends på min enhet i cirka 4 minuter slutade min telefon plötsligt att fungera. Jag har väntat på som i 3 timmar eller så, men jag kan fortfarande inte använda den. Jag har inte åtkomst till återställningsläge, etc. etc., jag har läst på din sida. det kommer inte att slå på eller till och med avstängning. min enhet är helt inaktiv. kartan över spelet jag har spelat är fortfarande där, den är frusen. TOTALT. pls hjälp. Jag vill inte tappa alla mina filer lagrade i min telefon. - Maj

Lösning: Hej maj. Om telefonen har fryst eller har svarat, bör det inte vara det första du behöver göra för att starta den till återställningsläget. För att starta om återställning måste du stänga av telefonen. Detta är ett krav. Att trycka på hårdvaruknappkombinationerna för att gå till Återställning utan att vrida telefonen först skulle vara värdelöst.

Vi vet inte vilka av våra J7-artiklar du har läst, men i sådana fall rekommenderar vi alltid att du försöker starta om enheten omstart. Om du inte kan slå av telefonen skulle alla andra försök att starta om din J7 Prime misslyckas. Nedan följer ordningen på saker du behöver göra för att ta reda på om problemet kan åtgärdas i slutändan.

Steg # 1: Tvinga om omstart

Om du inte kan starta om din J7 Prime regelbundet genom att trycka på strömbrytaren och välja alternativet Starta om från menyn, måste du starta om den på ett annat sätt. Denna process kallas force reboot och innebär att du trycker på en kombination av hårdvaruknappar. Följ stegen nedan för att göra det:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Tvinga omstart är ett viktigt felsökningssteg i din situation och bör avgöra resten av felsökningsstegen som följer.

Om din Galaxy J7 Prime inte svarar alls och förblir i sitt nuvarande tillstånd, betyder det att din enhet måste skickas till Samsung för eventuella hårdvaruproblem.

Om din J7 Prime startar om efter att ha följt stegen ovan men inte fortsätter att ladda Android som den borde (fast i Samsung-logotypskärmen), är det möjligt att det finns en pågående operativsystemproblem. Du kanske kan åtgärda problemet genom att blinka lagervaruprogramvaran. Om du vill gå den här vägen, se till att du följer en bra blinkande guide. Du kan besöka andra webbplatser för sådana guider.

Steg 2: Låt telefonen tömma sitt batteri

En annan väg att följa om din J7 Prime inte startar om är att se vad som händer när du startar om det till återställningsläge. Som nämnts ovan kan du dock inte köra din enhet till återställningsläge om du inte kan stänga av den först. Om du redan har uttömt alla steg för att stänga av enheten och ingenting fungerade kan du bara vänta på att det tappar batteriet till noll. Beroende på återstående batterinivå kan denna vänteprocess pågå i några timmar till dagar.

Steg 3: Ladda telefonen

När telefonen är avstängd, se till att ladda den i minst en timme med en känd arbetsladdare innan du försöker slå på den igen. Om det inte startar normalt efter det fortsätter du till nästa steg.

Steg 4: Starta om till alternativa startlägen

Det finns tre andra startlägen som du kan köra ditt J7 Prime till - Safe Mode, Recovery Mode och Download eller Odin Mode.

Nedan följer stegen för hur du gör var och en av dem:

Så här startar du upp J7 Prime till Safe Mode:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Så här startar du upp J7 Prime till Recovery Mode:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).

Hur du startar upp ditt J7 Prime till nedladdningsläge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.

Var och en av dessa alternativa startlägen är vanligtvis inte designade för användning av en genomsnittlig Android-användare eftersom de främst är avsedda att användas av tekniker. Med andra ord är de bara avsedda att användas för att felsöka enheten av en utbildad person. Men i verkligheten kan alla Android-användare använda dem för att fixa problem. Alla dessa lägen har sitt eget syfte. Till exempel används säkert läge för att bestämma om en nedladdad eller tredje parts app är problematisk, medan återställningsläge kan användas för att torka av telefonen genom att göra en fabriksåterställning (huvudåterställning). Dessa lägen behöver inte Android för att kunna köra eftersom de är separata programmiljöer. Om din J7 Prime inte kan starta om normalt kan det hända att det har stött på ett mjukvaruproblem. För att fixa det, bör du prova en serie felsökningssteg som torkar cache-partitio eller fabriksinställning via återställningsläge. Vid andra tillfällen kan en programvaruproblem bara åtgärdas genom att blinka fast programvaran. Tyvärr kommer fabriksinställning eller blinkning att torka din telefon. Om det här är de enda två lösningarna som du kan göra är du lycklig.

Problem nr 2: Hur man fixar Galaxy J7 Prime som stänger av sig själv hela tiden

Hej. De senaste veckorna har jag problem med min Galaxy J7 Prime. Det stänger av sig själv hela tiden. Samma sak händer när telefonen är ansluten eller i säkert läge (bara inte så ofta). När problemet först började tappades också batteriet. Det kan vara 100% och efter omstart visade det 0 men nu kan det stängas av med 50% och efter att det startat igen är det fortfarande 50%. - Joanna

Lösning: Hej Joanna. Det första felsökningssteget som du vill göra är att kalibrera batteriet och Android. Detta för att hjälpa till att omskolera operativsystemet för att få exakta batteriläsningar. Ibland kan Android få fel batterinivå vilket gör att enheten stängs av på egen hand. Det betyder inte nödvändigtvis att batteriet är dåligt. I vissa fall är det en indikation på att det finns ett programfel som skickar felaktiga data till operativsystemet. För att fixa det måste du kalibrera batteriet igen. Här är hur:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om din J7 Prime.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5 en gång till.

Om ingenting ändras efter att du har kalibrerat batteriet och Android kan du sedan prova en återställning av huvudet för att torka av telefonen. Detta skulle hjälpa dig att avgöra om din J7 har ett mjukvaruproblem eller om den behöver fixas av en professionell. Här är stegen för att återställa din J7 Prime från fabrik:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När du har återställt enheten, låt den köras i 24 timmar utan ytterligare appar. Om det fortsätter att starta om på egen hand är problemet hårdvara. Det kan vara ett batteriproblem eller ett moderkortproblem. Endera av dessa scenarier betyder reparation så se till att låta Samsung fixa din enhet åt dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.