Vad ska man göra med HTC U11 med ett flimrande skärmproblem? [Felsökningsguide]

HTC U11 anses vara de bästa Android-smartphones hittills. Det är packat med många avancerade funktioner, vilket lovar alla slutanvändare med den bästa smartphoneupplevelsen. Ändå är den nya HTC U11 inte heller undantagen från problem. Bland de vanligt förekommande oron är en bildfråga om flimrande skärm. Vad kunde möjligen ha orsakat att dessa problem uppstod på en så kraftfull Android-handenhet och vad bör göras för att fixa dem? Dessa är de viktigaste frågorna som kommer att behandlas i detta inlägg. Därför, om du har hamnat på den här sidan när du letar efter möjliga lösningar på ett liknande problem på samma enhet, kan det här innehållet kunna hjälpa dig. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Men innan vi går till vår felsökning, om du råkar leta efter en lösning på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår HTC U11 felsökningssida för vi kanske redan har tagit upp problem som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka.

Vad får HTC U11-skärmen att flimra?

Det finns bara två möjligheter i det här fallet, antingen är det programvarufel eller hårdvaruskada. Först kan din HTC U11 ha något i sig som gör att skärmen flimrar. Ta till exempel när en viss app skadas och blir falsk. När den felaktiga appen öppnas eller körs kan det leda till att skärmen på enheten flimrar. Den flimrande skärmen i det här scenariot är ett av symptomen på appfel. En annan möjlig mjukvarorelaterad fråga som kan utlösa samma visningsproblem på telefonen är en trasig fil som skadade videor, ljud och annat innehåll. När du försöker öppna någon av dessa skadade filer på din enhet kommer de troligen inte att öppnas. Istället kommer de att göra att appen eller enheten själv fungerar konstigt också. Det finns också andra fall där telefonskärmen flimrar efter att ha installerat en uppdatering. I det här fallet måste du vanligtvis konfigurera om eller göra några justeringar av skärminställningarna och andra relevanta alternativ. Stora uppdateringar åsidosätter vanligtvis dina aktuella inställningar så att det troligtvis kan orsaka konflikter. Det finns också några fall där problemet isoleras på en applikation eftersom skärmen bara flimrar när du använder en viss app.

I värsta fall kan flimmer på skärmen vara en indikation på trasiga skärmar eller hårdvaruskador på telefonen. Detta är troligtvis den skyldige om problemet började efter att du tappade telefonen eller blötlägg den våta. Skulle detta vara fallet i slutet är ditt enda hopp att lösa problemet en teknisk reparation.

Rekommenderade lösningar och lösningar på skärmflimrande problem på HTC U11

Så länge problemet inte finns på hårdvaran kan du fortfarande göra något i ett försök att fixa det själv. Du kan hänvisa till de markerade lösningarna och lösningarna nedan om du vill felsöka det flimrande skärmproblemet på din HTC-telefon. Innan du fortsätter ska du kontrollera din enhet för eventuella tecken på maskinvaruskada.

Om du gör det kommer du att spara tid och ansträngningar för att utföra onödig felsökning eftersom det som din enhet verkligen behöver är teknisk service. Annars kan du gå vidare och prova några tillämpliga lösningar.

Första metoden: Starta om din enhet (mjuk återställning).

Mindre programvarufel korrigeras ofta genom en mjuk återställning eller enkel omstart på enheten. För att prova detta och se hur det fungerar, följ dessa steg:

 1. Tryck på strömbrytaren för att stänga av den.
 2. Om skärmen är av, tryck på strömbrytaren för att slå på den igen.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och tryck sedan på Starta om .
 4. Din telefon startas sedan upp.

Om din enhet inte svarar när du pekar på skärmen eller trycker på knapparna kan du använda hårdvaruknapparna för att få den att starta om. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned ström- och volymknapparna samtidigt i cirka 10 till 15 sekunder tills telefonen vibrerar.
 2. Släpp båda knapparna när telefonen vibrerar.

En mjuk återställning kommer inte att påverka data som lagras på din telefon och därmed betraktas som en säker metod att försöka när man hanterar mindre brister i enhetsprogramvaran.

Den andra metoden: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

För att utesluta möjligheten att en tredjepartsapp får skärmen att flimra kan du försöka starta din HTC U11 i säkert läge och diagnostisera appar i staten. Alla appar och tjänster från tredje part är tillfälligt inaktiverade i detta läge, vilket gör att du enkelt kan avgöra om en tredjepartsapp är den främsta skyldigheten eller inte. Så här startar du din HTC U11 i säkert läge:

 1. När enheten är på trycker du på strömbrytaren i några sekunder för att stänga av den.
 2. Tryck och håll ner Power Off när du uppmanas.
 3. När dialogrutan Starta om till säkert läge visas trycker du på OK.

Din telefon startar nu om och du bör se Safe Mode- etikett längst ner på skärmen. Detta betyder att den redan körs i säkert läge.

Observera din enhet i säkert läge. Om problemet är borta kan du försöka avinstallera den nyligen nedladdade appen som du misstänker orsakar att skärmen flimrar.

 • För att avinstallera appen på HTC U11, öppna Inställningar-> Telefon-> Appar-> Nedladdat-> välj sedan den misstänkta appen och tryck på Avinstallera sedan OK för att bekräfta åtgärden.

Om du vill växla tillbaka till normalt läge, starta bara om enheten.

Ett annat sätt att starta i säkert läge är att använda hårdvaruknapparna på din HTC U11. Här är hur:

 1. Tryck på strömbrytaren för att slå på telefonen.
 2. När HTC-logotypen visas på skärmen trycker du och håller ned Volym- knappen tills du ser Safe Mode längst ned på skärmen.

Om din telefon fungerar som avsedd och skärmen inte flimrar i säkert läge, utlöses problemet av en tredje parts app snarare än en felaktig hårdvara. Ta bort eller avinstallera den senaste appen du har laddat ner på din enhet och se sedan vad som händer.

Tredje metoden: Torka av cache-partition.

För att eliminera möjligheten att problemet utlöses av vissa skadade eller trasiga systemfiler på HTC U11 kan du utföra en torkcache-partition. Till skillnad från fabriksåterställning raderas inga personuppgifter i processen men kan ge samma positiva resultat. Om du är redo att ta det, så här gör du det:

 1. Stäng av din HTC U11. Se till att den är helt avstängd.
 2. Tryck och håll ned ström och volym ned samtidigt.
 3. Släpp strömmen när du hör telefonen vibrerar .
 4. Släpp Volym nedHTC Download Menu .
 5. För att navigera i menyn, tryck upprepade gånger på Volym ned för att markera alternativet Omstart till bootloader .
 6. Tryck på Power för att bekräfta valet.
 7. På skärmen Ingen kommando håller du ner Power and Volume Up.
 8. När du är i Android Recovery släpp ström.
 9. Tryck på Volymknapparna för att navigera och markera Torka cache-partition från återställningsmenyn.
 10. Tryck på Power för att bekräfta valet.
 11. Vänta tills cache-partitionen är klar och markera alternativet Reboot system now .
 12. Tryck på Power för att bekräfta åtgärden.

Observera din enhet och se om skärmen fortfarande flimrar efteråt.

Fjärde metoden: Master reset (fabriksåterställning).

En fabriksåterställning, även kallad en hård återställning eller en huvudåterställning, bör endast betraktas som den sista utväg om allt annat misslyckades med att lösa problemet. Processen kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga läge och fabriksinställningarna kommer att användas. Detta innebär att du kommer att förlora alla dina personuppgifter på din telefonlagring inklusive nedladdade appar, konton, innehåll, tillsammans med system- och appdata och inställningar. Med detta sagt måste du säkerhetskopiera din telefon innan du återställer den. Så här görs:

 1. Klicka på appar- ikonen från hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.

Obs! Var noga med att inte välja eller välja alternativet Radera SD-kort för att inte ta bort media och annan data från ditt SD-kort.

 1. Klicka på Återställ telefon.
 2. Tryck på OK för att bekräfta åtgärden.

Alternativt kan du göra en huvudåterställning eller hård återställning från start. Här är hur:

 1. Stäng av telefonen genom att hålla ned strömbrytaren i några sekunder och välj sedan alternativet Stäng av.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och tryck på Strömknappen för att slå på enheten igen.
 3. Släpp båda knapparna när du ser HTC-logotypen.
 4. Tryck på Volym ned för att markera alternativet Fabriksåterställning. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.

Din enhet startas sedan när den hårda återställningen är klar.

Andra användbara förslag du kan tänka på:

 • Försök justera skärmens ljusstyrka. Ibland brukar andra enheter agera lite konstiga när skärmens ljusstyrka är inställd på en högre nivå eller motsatt. För att se till att detta inte orsakar problemet, försök att justera skärminställningarna på din HTC U11. Här är hur:
 1. Klicka på appikonen (fyrkantiga prickar) från hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Visa & gester eller Visa, gester & knappar.
 4. Tryck på Ljusstyrka.
 5. Med alternativet Automatisk ljusstyrka valt, dra skjutreglaget för att ställa in maximal ljusstyrka. Om du gör det sätter du en gräns för hur ljus skärmen blir när automatisk ljusstyrka är vald.
 6. Om du vill ställa in skärmens ljusstyrka manuellt, rensa alternativet Automatisk ljusstyrka och dra sedan ljusstyrkan till vänster för att minska ljusstyrkan eller höger för att öka skärmens ljusstyrka.
 • Försök ta bort SD-kortet. Om du använder ett lagringskort och skärmen flimrar med SD-kortet inuti, försök ta bort SD-kortet och se om skärmen fortfarande flimrar utan SD-kortet. Om problemet kvarstår är SD-kortet bra, annars är det utlösaren. Omformatera SD-kortet kan kanske fixa felet eller få det att bytas ut mot ett nytt om det behövs.
 • Ta bort skärmskydd . Om du använder skärmskydd, fodral eller andra tillbehör kan du försöka ta bort dem och se vad som händer utan dem på. Vissa tillbehör kan beröra skärmen och få den att flimra.
 • Stäng alla löpande appar. Om skärmflimringen inträffar när du använder flera appar, försök att stänga alla appar. Om det inträffar när du kör en specifik app, försök att avinstallera den appen. Om problemet är rätt ska du inte installera det igen.

Sök ytterligare hjälp

Om ingen av de tidigare metoderna kan fixa skärmflimrande problemet på din HTC U11, kan du välja att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller kontakta HTCs support för ytterligare hjälp med felsökning eller andra alternativ.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.