Vad man ska göra om Galaxy S9 Plus låter som om det är under vattnet eller i tunnel under samtal

Det här inlägget behandlar en vanlig fråga för Galaxy S9 och S9 Plus: Galaxy S9 Plus låter som om det är under vatten eller i tunnel under samtal. Om du råkar stöta på det här problemet på din egen enhet kan du lära dig att hantera det genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 Plus låter som om det är under vatten eller i tunnel under samtal

Jag har en S9 +. När jag är på ett telefonsamtal, om min mun inte är rätt framför högtalaren, kan den andra personen inte höra mig. Jag kan aldrig hålla telefonen med axeln en sekund osv. När jag använder högtalartelefonen säger de ofta att jag låter som om jag är i en tunnel eller under vatten. HJÄLP! Det gör mig galen!

Lösning: Det finns ett antal variabler att beakta när man identifierar orsaken till problemet. Nedan finns felsökningsstegen som du kan göra.

Tvungen omstart

Uppfriskande av systemet är ofta ett enkelt sätt att fixa buggar. Om du inte har provat detta ännu, följ stegen nedan för att simulera effekterna av att dra ut batteriet. I äldre telefoner rekommenderas att ta bort batteriet för att rensa systemet. Eftersom din Galaxy S9 Plus har ett icke-löstagbart batteripaket kan du bara simulera effekterna av att fysiskt koppla ur batteriet. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Rensa cache för telefon-appen

Om problemet bara uppstår under samtal är det möjligt att det finns ett problem med app-cachen. Prova att uppdatera cachen med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta Telefon-appen och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Rensa data för app-appen

Om ingenting ändras efter att ha rensat telefonapp-cache, gå vidare och rensa dess data istället. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta Telefon-appen och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Rensa cache-partition

Ibland kan buggar vara resultatet av en skadad systemcache. För att säkerställa att denna cache är i toppform, se till att rensa cache-partitionen då och då. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ appens inställningar

Apper för röstsamtal beror vanligtvis på grundläggande standardappar och tjänster för att fungera korrekt. För att se om det finns en inaktiverad standardapp eller felaktig standardappinställning kan du återställa alla appinställningar. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 Plus och kolla om problemet.

Kontrollera mikrofonen

Om problemet kvarstår vid denna tidpunkt är det stor sannolikhet att telefonens mikrofon kan ha skylden. För att kontrollera om så är fallet kan du försöka spela in din röst och lyssna på inspelningen efteråt. Om din röst låter dåligt eller som om du är i en tunnel är det en bekräftelse på att mikrofonen kan vara problemet.

Så här spelar du in din röst:

 1. Öppna Voice Recorder-appen. Det här är en Samsung-app, så om den inte är lättillgänglig på din Startskärm kan du försöka leta efter din Samsung-mapp.
 2. Klicka på den röda inspelningsknappen och försök spela in dig själv i minst 20 sekunder.
 3. Stoppa inspelningen.
 4. Spara inspelningen.
 5. Lyssna på din röst.

Om din inspelade röst låter dåligt kan du försöka återställa telefonen. Spela sedan in din röst igen när det inte finns några appar installerade. Om det inte finns någon förändring kan du anta att telefonens mikrofon kan vara skadad eller fungerar inte.

OBS : Ibland kan vatten eller fukt i mikrofonportarna dämpa ljudet som kommer in. Om din S9 Plus utsattes för vatten eller fukt innan detta problem började, se till att torka av det med ren, mjuk trasa och lufttorka den ordentligt. Vatten förångas naturligt i rumstemperatur efter några timmar så det kan vara tillräckligt att lämna telefonen i ett rum. Alternativt kan du lämna telefonen torkad genom att lägga den i en påse med ris i ett par dagar.

Fabriksåterställning

Att torka av telefonen och återställa dess inställningar till standard kan vara ett nödvändigt steg för att bekräfta om maskinvarufel fungerar eller inte. Fabriksåterställning är effektiv när det gäller att fixa programvarufel så om problemet kvarstår efter att alla inställningar har återgått till sina standardvärden kan du anta att dålig maskinvara är skyldig.

Så här fabriksinställer du din S9 Plus:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta operatören eller Samsung

Beroende på vilket alternativ som fungerar bäst för dig kan du antingen få tag på Samsung för reparation eller din operatör för felsökning eller byte av telefon. Om problemet bara uppstår när du röstsamtal finns det en chans att problemet kan vara nätverksrelaterat. Se till att din nätoperatör vet så att de kan hjälpa dig felsöka.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.