Vad man ska göra om Galaxy S9 Plus är vattenskadad, visar svart skärm och inte kommer att slås på

Dagens felsökningspost för # GalaxyS9 och # GalaxyS9Plus talar om vad du kan göra om din enhet inte längre slår på igen efter att ha utsatts för vatten. Som många av er redan vet är Galaxy S9 och S9 Plus vattentåliga telefoner. Om du undrar varför vi fortfarande bryr oss om att diskutera problem med vattenskador i det här inlägget, beror det på att vattenbeständighet inte betyder att Galaxy S9 och S9 Plus är helt immun mot vattenskador. Vi säger att vattenresistens i telefoner är överskattade. Försök titta på något av fallen i det här inlägget och se hur vattenbeständigheten kan misslyckas.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad ska man göra om Galaxy S9 Plus är vattenskadad och inte tänds

Så jag var i bibelstudie och jag glömde mina glasögon på soffan så jag plockade upp mina glasögon men rotöl hade spillt över hela min telefon inklusive min laddningsport så jag började naturligtvis torka den och fästa min tandpetare för att få rotölen ute och jag använde en hårtork men jag hade den på högt och kallt, men jag hade släppt den svala knappen och värmen antar att jag rörde värmen var att lyssna och min telefon slår inte på eller laddar. Jag är för rädd för att ladda den och jag vet inte ens om rotölen är borta eftersom min telefon inte går på och berätta för mig, men varje gång jag försöker slå på den, visas den som en linje för en sekund då den gå av, då när jag försöker ladda det vibrerar det men det kommer inte att slå på och förra gången jag laddade upp det blev jag chockad på grund av fukt. Jag har inga idéer om att slå på min telefon. Snälla hjälp min telefon. Jag är bara 12 år gammal i ett enormt misstag. Jag har förresten S9 +. - A.kyabasinga9

Lösning: Hej A.kyabasinga9. Galaxy S9 och S9 Plus är vatten- eller vätskebeständiga så det kunde ha hanterat enstaka eller oavsiktliga vätskestänk. Allt du behöver göra om du hittade din S9 Plus våt, även i området för laddningsporten, är att skölja den försiktigt med rent vatten, torka av den med ren mjuk trasa och låt den lufttorka. Vatten avdunstar naturligtvis på några timmar, så att lämna telefonen på en varm plats som nära TV: ns baksida skulle hjälpa till att påskynda processen. Det finns ingen anledning att fästa något i laddningsporten eftersom det kan skada tätningen som håller vatten eller vätska ute, eller böja en stift som kommer i kontakt med laddningskabeln. Att applicera för mycket värme på laddningsporten med en hårtork är inte en bra idé eftersom det kan smälta nanopartiklarna som innehåller vattentätningen i porten.

För att se om du kan lösa problemet i slutet just nu, här är de saker du vill prova:

Låt telefonen lufta . Som nämnts ovan kommer vatten så småningom att torka ut på egen hand. Eftersom din telefon blev våt av rotöl, vill du se till att det inte finns några rester utan vatten i laddningsporten. Du kan göra det genom att skölja telefonen med rent vatten. Se till att använda vatten utan tryck för att rengöra laddningsporten. När du är övertygad om att laddningsporten rengörs ordentligt från eventuella rotölpartiklar, torka av telefonen med en ren handduk. Sedan vill du skaka telefonen försiktigt för att lossa vatten från laddningsporten. Lämna sedan telefonen nära en indirekt värmekälla. Placera inte din S9 nära en ugn eller ugn eller utanför där den kommer att utsättas för direkt solljus. Det är ett säkert sätt att skada din enhet. Låt telefonen torka ut sig i minst 8 timmar. Prova sedan att slå på telefonen igen och se om den fungerar eller om den laddas normalt igen.

Om du får det fuktapptäckta felet efter att ha torkat telefonen i flera timmar, betyder det att USB-portområdet fortfarande är vått, eller att det fortfarande finns några vattenpartiklar kvar. Låt telefonen torka i flera timmar i normal rumstemperatur innan du försöker slå på den igen.

Använd en annan uppsättning laddningstillbehör . Om din telefon inte längre visar fel som upptäckts av fukt men fortsätter att vägra att ladda, är det nästa goda att du kan göra att använda en annan laddkabel och adapter. Om du inte hittar en original Samsung-laddare till din S9, gå till en närliggande Samsung-butik och försök låna deras S9-laddare. Detta bör hjälpa dig att avgöra om problemet orsakas av en dålig laddare eller inte.

Ladda din S9 trådlöst . Om laddningsporten skadades när du sätter in en tandpetare i den kan du fortfarande fortsätta att ladda enheten med en trådlös laddare. Trådlös laddning är betydligt långsammare än vanlig kabelladdning men det är en bra lösning om du stöter på problem med USB-porten. Det är också ett bra tillfälligt alternativ om du inte vill skicka telefonen in för reparation direkt på grund av en dålig USB-port.

Få professionellt stöd . Om du redan har provat våra förslag ovan och din telefon vägrar fortfarande att ladda korrekt eller alls, betyder det att din S9 har ett hårdvaruproblem. För att fixa det, behöver du Samsung-tekniker för att öppna den så att en fullständig diagnostik av hårdvara kan utföras. Om du lyckades skada telefonen med vätska kommer Samsung att förklara garantin ogiltig och du kommer troligtvis att betala för reparationen. Men om du vill ha en garanterad fix, rekommenderar vi fortfarande att du låter Samsung fixa telefonen åt dig. Du kan definitivt skicka din telefon till ett oberoende servicecenter, men det finns en chans att de kanske inte kan reparera telefonen permanent.

Problem nr 2: Galaxy S9 visar svart skärm och vägrar att starta upp

Jag har haft problem i veckor med att batteriet har dött bara sekunder till minuter efter att jag tagit bort det från laddaren och det brände mig att bara ta på men mestadels av laddaren. Sedan började jag få meddelanden från telefonen och min anslutna dator som säger att blått ljusfilter inte fungerade. Det här är någonting som jag aldrig har tänt på eller trasslat med eftersom jag har svårt att se skärmen utan att det är mörkt. Nåväl idag tog jag råd från någon på t-mobile och jag rensade partitionscachen. När jag träffade ja och det var gjort försökte jag få omstart men telefonen stängdes av. När jag försöker sätta på den igen till alla typer av läge går det bara till svart skärm som säger omstart i övre vänstra hörnet och sedan visar droid kille. Det kommer bara att fortsätta göra detta om och om igen. Jag kunde nå en Samsung supporttekniker kastade en chatt men allt de kunde berätta för mig är hur man får den att stängas av genom att hålla ned volymknappen och strömknappen i 30+ sekunder. O och den här telefonen är rotad och ursprungligen en Verizon-telefon men låstes upp för att använda min bärare. Jag har redan spenderat så mycket pengar och tid på den här telefonen och hatar verkligen idén att behöva spendera mer på grund av ännu ett problem. Låt mig veta om det finns något jag kan göra för att spara mig en timmes bilresa och mer pengar på den här enheten. Tack, Mary Ps. Efter att ha läst all din felsökning önskar jag verkligen att jag hade hittat den här sidan först. - Mary Hoke

Lösning: Hej Mary. Vi kan inte se något samband mellan att göra en cache-partitionstorkning och din S9 som vägrar att starta normalt efteråt så det måste finnas en annan faktor vid spelningen. Vad den faktorn är kan vara vad som helst. Det bästa är att du troligtvis löser problemet i slutet eftersom du tidigare kunde rensa systemcachen innan den blev instabil. För att göra det, gör en fabriksåterställning och se vad som händer. Här är hur:

  1. Säkerhetskopiera data om det interna minnet om möjligt. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master. Om du inte kan skapa din säkerhetskopia eftersom telefonen vägrar att slå på igen normalt är det lyckligt. Följ resten av stegen för att fortsätta.
  2. Stäng av enheten.
  3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om fabriksåterställningen inte kommer att lösa problemet alls, kan du överväga att ta bort din S9 genom att blinka lager firmware till den. Vi antar att du vet hur du gör detta eftersom du för närvarande har en rotad telefon. Om du inte tror att du kan göra det ska du undersöka hur du tar bort din enhet. En del rotprogramvara har sitt eget sätt att avrota en enhet men ett universellt sätt att göra det är via Odin. Flashing stock firmware till din S9 kommer i princip att ta bort den nuvarande programvaran så att du också tappar dina personuppgifter, även om du hoppade från fabriksinställning ovan.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.