Vad man ska göra om Galaxy S8-skärmen slutade fungera, slås på men skärmen förblir svart, andra problem

Hej Android fans! Välkommen till dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel. I det här inlägget hittar du fall om S8 som drabbas av variationer i maskinvarufel. För att ställa in dina förväntningar på rätt sätt kommer det här inlägget inte att tillhandahålla magi för programvara för att fixa hårdvaruskador som de som nämns nedan. Det mest du kan göra är att prova olika hårdvaruknappkombinationer för att se om problemet orsakas av dålig programvara. Det finns två uppsättningar av hårdvaruknappkombinationer som du kan prova, var och en leder till en annan mjukvarulösning. Till fördel för andra läsare, här är stegen hur man gör var och en av dem:

Starta din S8 till återställningsläge

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner Bixby- och Volume UP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla Bixby- och Volume Up-tangenterna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge :

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner Bixby- och Volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla Bixby- och Volym NED-tangenterna.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Om din S8 inte kan ladda något av dessa lägen alls, eller om skärmen förblir svart, har du troligtvis en dålig hårdvara till att börja med. Fortsätt läsa och se vad du kan göra i vissa situationer.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Galaxy S8 slås på men skärmen förblir svart

Min telefon är på, och jag kan säga genom att trycka på Volym upp-knappen och höra indikatorn att ljudet är som högst. Den blå LED-lampan blinkar då och då och håller sig ibland under en längre tid. Jag anslutit min telefon och telefonen blir varm, men skärmen tänds inte. Jag har försökt starta om telefonen genom att använda volym ner och strömbrytaren, såväl som volym upp, volym ned och strömbrytare men ingenting visas på skärmen. När jag försöker starta om den, tänds och släcks LED-lampan, telefonen surrar då och då men tänds inte på skärmen. När jag får en text eller ett samtal kan jag höra det / känna att det vibrerar, men kan fortfarande inte se skärmen - förblir svart. Min telefon är ansluten och orörd i minst 15 minuter, men det händer ingenting annat än att LED-lampan slocknar under laddning. - Liesel Wadsworth

Lösning: Hej Liesel. Vanligtvis misslyckas många Android-användare inte med skillnaden mellan No Display-problem och No Power-problem. Ditt är helt klart ett problem med ingen bildskärm eftersom din telefon slår på om skärmen förblir svart. Ingen strömproblem innebär att telefonen är helt död, inte svarar och inte visar några indikationer på att den är påslagen.

Under normala omständigheter är en smartphone-skärm vanligtvis en robust komponent som kan köra rakt i flera år utan problem. Om telefonens skärm har slutat fungera utan uppenbara orsaker kan det bero på dålig programvaru- eller maskinvarufel.

programvarorelaterade orsaker kan åtgärdas relativt enkelt eftersom allt du behöver göra är att försöka ta bort appen eller programvarufelet bakom den. Detta kan åstadkommas genom att starta upp telefonen till säkert läge och avinstallera den problematiska appen. I värsta fall bör en mjukvarorelaterad skärmproblem åtgärdas med en huvudåterställning, vilket vi tror att du redan har försökt innan du kontaktar oss.

Det säger oss att ditt fall orsakas av dålig hårdvara. Vi har inte historiken på din enhet så vi kan inte vara säkra men om skärmen förblir svart efter att du har försökt starta om den till återställningsläge är det nästan alltid ett säkert tecken på ett hårdvaruproblem. Om din telefon inte påverkades fysiskt kan den utsättas för extrema temperaturer (för mycket värme eller kyla) eller har undergått tillverkningsfel (mycket sällsynt). Som sagt, det enda sättet att fixa problemet är genom att skicka telefonen. En tekniker måste kontrollera enheten fysiskt så att en noggrann diagnostik kan utföras. Ännu bättre, försök att skicka telefonen till Samsung så att en välutbildad tekniker kan reparera eller byta ut telefonen.

Problem 2: Vad ska man göra om Galaxy S8-skärmen slutade fungera

Jag kontrollerade tiden och min telefon var cirka 49%, så jag använde laddaren ändå. En tid senare svarade inte skärmen. Jag trodde att det bara behövde lite mer tid så jag väntade till morgonen. Följande morgon skulle det inte slå på så jag försökte återställa det båda vägarna utan svar. Jag fick också en vän försöka ringa mig och det skickade dem automatiskt till röstbrevlådan medan jag inte fick något meddelande. Vad ska jag göra? Tack! - Robbyybounkanha

Lösning: Hej Robbyybounkanha. Det finns två möjligheter i din situation, som nämnts ovan - antingen har du ett No Power-problem eller ett No Display-problem. Om dina vänner inte kan kontakta ditt nummer och det inte alls ringer i slutet, måste enheten vara avstängd, vilket kan innebära att det underlåter att det inte finns någon strömproblem. För att kontrollera, försök att leta efter berättelser om att enheten fortfarande svarar. Saker att se upp för bör inkludera följande:

 • LED-ljus
 • Ljudaviseringar när det finns inkommande samtal, meddelanden eller uppdateringar
 • Vibrera aviseringar

Om din telefon inte visar någon av dessa artiklar alls, försök att ladda den med en annan uppsättning laddkabel och adapter. Telefonen kanske helt enkelt har tappat strömmen efter att batteriet tömts. Se till att ladda telefonen i minst en timme innan du försöker slå på den igen. Om den fortfarande inte slås på efter att den laddats i en timme måste du ha ett hårdvaruproblem. Kontakta Samsung om telefonen ska repareras eller bytas ut.

Om din telefon råkar slå på igen men skärmen visar ingenting alls (är tom eller svart), har du själv ett dåligt skärmproblem. Såvida du inte är villig att riskera att byta ut skärmen själv och upphäva garantin under processen föreslår vi att du låter Samsung göra det åt dig.

Problem 3: Galaxy S8 Plus har vattenskador och slås inte på

Hej. Jag har en Samsung Galaxy S8 plus och jag har en svart skärm som blinkar med grönt ljus på lysdioden. Det här är vad som hände igår. Jag badade och fick min telefon med mig i poolen. Vi tog några selfies och videor i cirka 30 minuter. Efter en timme var det helt svart med grönt ljus blinkande på lysdioden. Jag satt på ett ris en natt men ingenting hände. så vad föreslår du om telefonen. - Yosef

Lösning: Hej Yosef. Galaxy S8 har en IP68-certifiering, vilket innebär att den tål damm och är vattentät när den nedsänks i 1, 5 meter vatten i 30 minuter. Detta betyder emellertid inte att den tål det tryck som genereras när du simmar med det. I det verkliga livet kan IP68-certifiering bara fungera för tillfälliga stänk. Att avsiktligt dunka enheten i en pool och simma med den kan dock skada den eftersom tryck kan tvinga vatten inuti enheten. Vattenbeständighet i en Galaxy S8 möjliggörs av nanoteknologi som håller enheten tät. Men med tiden kan detta skydd äventyras, särskilt om telefonen tappas eller påverkas fysiskt. Sälarna som håller vattnet ute fungerar kanske inte längre när du simmade med det.

För att lösa problemet, försök att se om lufttorkning enheten kommer att lösa det. Annars bör du låta en professionell kontrollera telefonen åt dig.

Tänk på att Samsungs garanti upphör att gälla om vatten hittade sin väg inuti. Detta innebär att du troligtvis kommer ut något för reparation oavsett om du tar enheten till dem eller inte.

Uppenbarligen kan en vattenskadad S8 inte åtgärdas genom att justera programvaran, om du till och med lyckas få skärmen att fungera alls. Det minsta som du kan göra just nu är att skicka telefonen in.

Problem 4: Skuren Galaxy S8 fungerar inte korrekt

Min syster tappade nyligen min S8 Galaxy och sedan till det högra hörnet är internt knäckt (det finns ett litet svart hål på skärmen med en medföljande vit linje över toppen). Skärmen skakar subtilt upp och ner från toppen. Bortsett från det finns det ingen fråga. Men när jag stänger av min telefon och försöker slå på den igen, blinkar skärmen vit och blir svart. Det tar flera försök innan skärmen slås på. Men en gång i tiden är det bra. Finns det något jag kan försöka lösa problemet utan att behöva byta ut skärmen? - Suzane

Lösning: Hej Suzane. Nej, det finns inget du kan göra förutom att låta Samsung eller ett oberoende servicecenter ersätta skärmen. Det finns ingen kod som du kan köra på din enhet för att magiskt fixa en krossad skärm.

Förhoppningsvis isoleras skadorna endast på skärmen. Om logikbrädan också har drabbats av skador är du förmodligen bättre med en ny telefon. För att veta omfattningen av skadan måste du låta en tekniker kontrollera telefonens hårdvara.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.