Vad man ska göra om Galaxy Note8 spelar onormalt långsam Youtube-, Facebook- och Gallery-videor

Det har ökat ett antal # GalaxyNote8-användare som har upplevt problem med videouppspelning under de senaste veckorna så det här inlägget är ett svar på det. I den här artikeln presenterar vi ett exempel på detta problem såväl som de lösningar du kan prova.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy Note8 spelar onormalt långsam Youtube, Facebook och Gallery-videor

Mitt problem är att min Note 8 ibland visar filmerna mycket långsamt i alla appar inklusive Facebook och YouTube och till och med Galleri. Omstart löste problemet direkt men efter ett par dagar kommer det igen. Telefonen är snabb men jag står inför det här problemet bara i videor som spelas. Min vän använde Not 8 i 6 månader utan problem. Vet inte vad jag ska göra ?? - Mohammad YA Mohammed

Lösning: Hej Mohammad. Om problemet försvinner endast tillfälligt efter att du har startat om enheten kan det vara ett tecken på att orsaken kan vara i systemet hela tiden. Vi misstänker att det är en app men det kan också vara ett kodningsproblem med operativsystemet eller till och med hårdvarufel. Nedan är de saker du kan göra för att hjälpa dig identifiera problemet.

Rensa cache och data för appar

I många fall där appar fungerar dåligt är det vanligtvis effektiv lösning att rensa cache och data. Varje app i en Android-enhet använder lagrade tillfälliga filer och information som kallas cache för att utföra uppgifter effektivt. Ibland kan denna cache och / eller data bli skadade och orsaka att appen som använder den för att sakta ner eller inte fungerar korrekt.

Om du rensar appens cache raderas icke-viktig information och en app kan bygga den igen senare. Att rensa en apps data kan dock leda till permanent förlust. Om du till exempel tar bort dina Galleri-apps data raderas också alla foton och videor. Så även om det kan vara säkert att rensa cache-cache-cachen kan det rensas att ta bort viktig information som är kopplad till den. Naturligtvis vill du säkerhetskopiera dina filer innan du raderar någon av dina apps data. Du kan använda

Så här rensar du appens cache och / eller data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta appen du har problem med.
 4. Klicka på Lagrings-appen.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och se hur uppspelning av en video fungerar på någon av eller alla dessa appar.

Om problemet återkommer efter att cachen har rensats skulle nästa drag vara att rensa dess data.

För att rensa data för en meddelandenapp, upprepa steg 1-4 och tryck på Rensa dataknappen.

Återställ appens inställningar

Om rensning av cache och data för appar med problem inte fungerar, bör ditt nästa steg vara att se till att alla appar och tjänster återgår till sina standardkonfigurationer. Appar fungerar vanligtvis knappast ensamma. I nästan alla fall beror varje app på en annan app eller tjänst för att utföra en uppgift, så om den tillhörande appen inte fungerar eller om den har inaktiverats kan ett problem uppstå. Återställning av appinställningar gör följande:

 1. aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 2. återställer standardappar för åtgärder
 3. stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 4. returnera appbehörigheter till standardvärdena
 5. avblockera appaviseringar

Så här återställer du appinställningar på din Note8:

 1. Klicka på Inställningar-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Klicka på Återställ appinställningar.
 5. Tryck på RESET för att bekräfta.

Återställ alla inställningar

Vissa appproblem åtgärdas genom att återställa systeminställningarna tillbaka till sina standardvärden, så om återställning av appinställningar inte kommer att ändra någonting, se till att försöka återställa operativsysteminställningarna. Här är hur:

 1. Klicka på Inställningar-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Rensa cache-partition

Vissa appar kan laddas långsamt eller fungerar generellt dåligt när systemcachen är skadad. För att säkerställa att din Note8 använder färskt systemcache just nu vill du rensa cache-partitionen. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 9. När din Note8 har startat om, kolla igenom problemet igen.

Starta till säkert läge och observera

I vissa situationer kan appar fungera dåligt eftersom en annan app kan störa dem eller med operativsystemet. För att kontrollera om ditt problem beror på en dålig tredjepartsapp kan du starta om enheten till säkert läge. I det här läget får bara förinstallerade appar köras så om problemet inte kommer upp, vet du att en av dina appar måste stå bakom besväret.

Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Glöm inte, säkert läge kommer inte att berätta vilken app som är besvärligt. Om du redan har fastställt att problemet bara inträffar när enheten är i normalt läge och inte när det är i säkert läge, måste du investera mer tid på att identifiera den skyldige. Du kan göra det genom att avinstallera en app och kontrollera om problemet är i normalt läge. Om problemet återkommer fortsätter du med att avinstallera nästa app i raden och kontrollera om problemet efteråt. Gör samma cykel tills du har identifierat den problematiska appen.

Fabriksåterställning

Om alla lösningar ovan inte hjälper alls, har du inget annat val än att torka av telefonen genom att återställa fabriken. Detta är en drastisk lösning som kommer att återställa alla programinställningar tillbaka till sina standardvärden. Om felet är doldt djupt i operativsystemet måste återställning av fabriken vara till hjälp. För att återställa fabriksinställningen Obs8:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Innan du återställer enheten, se till att du har skapat en säkerhetskopia av dina personuppgifter.

Kontakta Samsungs support

Helst bör problemet redan åtgärdas nu, men om det kvarstår även efter att du har återställt din enhet från fabrik kan det vara en indikation på ett eventuellt maskinvarufel. Du bör skicka in enheten för en hårdvarukontroll så att Samsung kan berätta för dig om den kräver reparation eller om en ersättning är nödvändig.

Vi har inga direkta diagnostiska verktyg att erbjuda för att veta var hårdvarufunktionen ligger så att endast Samsung servicecenter kan hjälpa dig i detta avseende.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.