Vad man ska göra om en del av iPhone X-skärmen inte svarar

Inte alla skärmfrågor involverar hela skärmen. I den här artikeln visar vi dig ett fall där endast en del av en iPhone X-skärm tydligen har blivit svarslös. Lär dig hur du hanterar denna situation på din egen enhet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: iPhone X-delen av skärmen svarar inte

Hej, jag har haft iPhone X i cirka 8 månader nu. Jag har en skärmskydd glas sak. Och ett gummi bakomslag. Har inte riktigt tappat det eller något. Idag, mitt på dagen. Ingen skada vad som någonsin fysiskt, skärmen började fungera. Vissa delar fungerar inte. Sedan så småningom kom det bara på den extrema vänstra sidan, ungefär en halv centimeter av hela vänster sida av skärmen fungerade inte. Så det är svårt att välja nummer ett (kan inte skriva det fortfarande) och jag kan inte skriva Q (bara lutade min telefon till vänster och kunde skriva den). Jag tog bort skyddet, täckte, startade om det, återställde alla inställningar, uppdaterade firmware idag till den senaste från min bärbara dator och återställde hela saken. Men ingen förbättring. Jag undrar om det är hårdvarufel. Men jag förstår inte hur det plötsligt kan bli mitt på dagen. Förklara eftersom den här saken verkligen stör. Jag kan inte gå igenom någon ansökan. Hälsningar.

Lösning : Även om en iPhone-skärm vanligtvis anses vara en sårbar del, är det egentligen statistiskt en tillförlitlig komponent. Ja, det kan bryta relativt lätt när en enhet tappas men i normala funktioner är den ganska robust. Det blir vanligtvis inte fel på grund av app- eller programvarufel. När det gäller iPhones är skärmens firmware bland de mest stabila. Som sagt kan det ta ett unikt program- eller appproblem för att påverka skärmens funktioner. Största delen av tiden, vad som orsakar skärmproblem är hårdvarorelaterade situationer som tillfälliga droppar.

Om du är säker på att din iPhone X aldrig tappades eller utsattes för vatten, finns det en chans att det aktuella problemet med skärmen är mjukvarorelaterad. Det här är felsökningsstegen som du kan göra för att åtgärda det:

Tvinga om omstart

Ibland kan iOS stöta på buggar som den inte kan hantera på egen hand vilket sedan leder till frysning eller skärm blir svarsfri. Att tvinga din telefon att starta om kan vara den enda vägen ut i den här situationen. Om du inte har provat det ännu så här gör du det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, håll ned Sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Genom att göra stegen ovan säger systemet att starta om sig själv eftersom det simulerar effekten av att batteriet kopplas bort från enheten. Detta är ofta användbart när din iPhone fryser slumpmässigt, eller när det finns ett fel som tvingar systemet att sluta svara.

Återställ alla inställningar

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra i den här situationen är att se till att du returnerar alla inställningar till deras standardvärden. Här är hur:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar.
 2. Klicka på Allmänt.
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ.
 4. Tryck för att välja alternativet att Återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Utför en DFU-återställning

Om skärmen fortfarande inte är tillbaka till sitt normala läge måste du göra en drastisk lösning - DFU Restore. Detta kommer att tvinga telefonen att returnera all firmware till deras fabrikstillstånd och rensa systemet i allmänhet. För att detta ska fungera måste du ha en dator. Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter innan du gör DFU Restore.

 1. Installera den senaste iTunes-versionen på din dator.
 2. Stäng av din iPhone X.
 3. Anslut den till din dator med en Lightning to USB-kabel.
 4. Starta iTunes på din dator och kontrollera att din iPhone visas i listan över enheter.
 5. På din iPhone trycker du på knappen Volym upp omedelbart följt av knappen Volym ned.
 6. Håll sedan sidoknappen (eller strömbrytaren) intryckt tills din iPhone-skärm blir svart.
 7. Släpp sidoknappen och håll sedan ner både sidoknappen och volym ner-knappen tillsammans i cirka fem sekunder.
 8. Släpp nu Sidoknappen, men fortsätt att trycka på Volym ned-knappen.
 9. Vänta i minst fem sekunder tills iTunes känner igen DFU-återställningsläget har aktiverats. OBS! Om du lyckas bör du se: “iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge. Du måste återställa den här iPhone innan den kan användas med iTunes ”. Om du inte får detta meddelande på din iPhone, upprepa stegen ovan så detaljerat.
 10. Därefter går du vidare och återställer din iPhone till fabrikstillståndet genom att välja Återställ iPhone.

Låt Apple reparera

Om skärmen inte svarar bör du låta en professionell kontrollera hårdvaran så att den kan repareras. Skärmen kan ha stött på ett firmwareproblem eller så kan det vara fel i maskinvaran. Ta med enheten till Apple och låt deras tekniker köra en hårdvarukontroll.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.