Vad man ska göra när Samsung Galaxy S3 visar tomma microSD-kort

En av de mest nedslående upplevelserna som många Samsung Galaxy S3-ägare mötte sedan enheten släpptes var när allt på microSD-kortet raderades. Andra klagade också efter att ha upptäckt att deras kort var tomt. Här är en e-post från vår läsare:

Hej min Galaxy S3 har precis fått ett meddelande som säger att SD-kortet är tomt. Jag har tydligen tappat allt på detta SD-kort. Jag har läst på nätet att detta händer mycket med S3. Finns det ett sätt att återställa mitt SD-kort?

Mikrofon

I grund och botten, när det gäller detta problem, finns det inget mycket du kan göra än att kontrollera microSD-kortets tillstånd. Här är hur…

Läs också: Lösning på Samsung Galaxy S3 Micro SD-kortproblem

# 1. Starta om din telefon . Om detta bara hände med dig kan du försöka starta om din telefon först innan du överväger tanken på att microSD-kortet var skadat. Det fanns många rapporter från ägarna som hävdar att en omstart skulle kunna lösa problemet. I princip fungerar proceduren för mindre eller temporära enhetsproblem. Om en omstart åtgärdar problemet kan du försöka säkerhetskopiera allt på kortet eftersom problemet kan hända igen och det kanske inte är en nästa gång när det händer.

# 2. Låt din dator läsa kortet . Om telefonen ser ditt microSD-kort som en tom lagringsenhet, låt din dator bekräfta det. Ta ut kortet, sätt i det i en kortläsare och anslut det till din dator. Ofta tar det inte en minut att göra det beroende på hur snabbt din dator kunde upptäcka den. Om det inte finns några problem med kortet visar datorn alla dina filer. Men om kortet skadades säger datorn det och rekommenderar att du omformaterar det.

# 3. Omformatera microSD-kortet . Inse det nu, om datorn inte kunde läsa från SD-kortet är den antingen defekt eller behöver bara formateras. Du kan inte göra något annat än att köpa en ny om fallet är det förra. Du bör dock prova det senare eftersom det är din sista utväg. Omformatera microSD-kortet (FAT32) med din dator eller telefon och se om telefonen kan upptäcka det efter att ha gjort det. Om inte, gå med att köpa en ny.

Berätta för oss dina telefonproblem

Vi är bland de mycket få onlinemiljöer som är öppna för att få frågor från våra läsare om de problem de har stött på med sina telefoner. Tveka inte att skicka e-post till oss via [e-postskyddad] och berätta för oss om dina problem och vi kommer att göra vår egen forskning för att kunna ge dig lösningar och / eller idéer som kan leda till lösning av dina problem. Det är gratis. Allt vi ber dig är att nämna alla möjliga detaljer så att vi vet var vi ska börja.