Vad man ska göra med Fitbit Alta HR som inte längre laddar

Små elektroniska enheter som din Fitbit Alta HR förlitar sig bara på batteriet för att slå på det och medan Fitbit gjorde ett bra jobb med att göra sina enheter tillräckligt effektiva, skulle du fortfarande behöva ladda dem efter en dag eller två. Normalt borde det inte vara några problem med att ladda din Alta HR men när den inte svarar när den är ansluten till laddaren kan något vara avstängt.

I det här inlägget kommer jag att guida dig i felsökning av din Fitbit Alta HR som inte längre laddas. Vi kommer att undersöka alla möjliga scenarier och se om vi kan få din tracker att ladda igen. Efter vår felsökning och det fortfarande inte laddas har du alltid ett alternativ att antingen ringa teknisk support eller ta med enheten tillbaka till butiken så att teknikern kan kontrollera det åt dig.

Innan vi felsöker din tracker, om du råkar uppleva andra problem, besök vår Fitbit Alta HR felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Det kan redan finnas artiklar som vi publicerade på vår webbplats som kan hjälpa dig att lösa ditt problem. Om inte, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär och trycka på skicka efter det.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om din Fitbit Alta HR inte längre laddar ...

 1. Se till att USB-porten eller uttaget inte är felaktigt.
 2. Kontrollera att kontakterna på tracker eller laddkabel inte är smutsiga.
 3. Se till att spåraren är ordentligt ansluten till laddkabeln.
 4. Starta om din Fitbit Alta HR eftersom det kan fungera som fel.
 5. Kontrollera att trackaren inte är våt.

Du kan försöka ansluta laddaren till en annan USB-port eftersom det alltid finns en möjlighet att den port som den för närvarande är ansluten till är felaktig. Eller så kan du försöka använda en powerbank eller en UL-certifierad väggladdare från tredje part.

När du har gjort detta och din Alta HR fortfarande inte laddas, kontrollera om kontakterna på din tracker är rena såväl som kabeln du använder. Om det finns främmande föremål som ludd eller skräp, ta bort dem eftersom de kan hindra laddningsprocessen.

Nästa sak att göra är att se till att Alta HR är ordentligt ansluten till laddkabeln; det ska vara löst. Koppla loss kabeln från tracker och anslut den igen så att den passar rätt in.

En annan möjlighet du behöver utesluta är att det bara kan vara en mindre firmwareproblem. Så uppdatera spårarens minne genom att starta om det:

 1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
 2. Kläm fast den andra änden av laddkabeln till porten på spårarens baksida. Pinnarna på laddningskabeln måste låsas ordentligt med porten. Du vet att anslutningen är säker när trackaren vibrerar och att du ser en batteriikon på din trackers display. Din tracker börjar ladda.
 3. Tryck på knappen på laddningskabeln 3 gånger inom några sekunder, kort paus mellan pressarna. Knappen är på slutet av laddningskabeln som är ansluten till din dator. När du ser Fitbit-logotypen och trackaren vibrerar, betyder det att trackaren har startat om.
 4. Koppla ur trackern från laddningskabeln.

När du har utfört procedurerna och att din tracker fortfarande inte laddar, kontrollera sedan att den inte är våt och sedan ta den tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera det åt dig. Problemet kan vara med hårdvaran.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte synkroniseras
 • Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte tar emot aviseringar från Android-enheten

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.