Vad gör man om wifi-anslutningen fortsätter att tappa på Galaxy S10 | wifi kopplar bort slumpmässigt

Kopplar din Galaxy S10 wifi från sig själv? Denna felsökningsartikel hjälper dig att fixa den. Följ denna guide för detta problem för att begränsa orsakerna och identifiera den skyldige.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad du ska göra om wifi-anslutningen fortsätter att tappa på Galaxy S10

Om ditt internet via wifi kopplas bort utan uppenbara skäl kan det finnas ett antal möjliga skäl till det. Felsökning av det här problemet kräver många antal steg. Följ stegen nedan för att lösa problemet.

Starta om telefonen

Om wifi har börjat agera utan någon uppenbar anledning är det första felsökningssteget du vill göra om att uppdatera enheten. Många anslutningsproblem är tillfälliga och utvecklas ofta efter när en enhet har körts kontinuerligt under en tid. Försök starta om enheten normalt till en början för att se om det hjälper. Om ingenting ändras, överväg att simulera effekterna av ett batteridrag. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Glöm wifi

Många fall av wifi-problem fixas genom att göra ett enkelt steg: koppla bort anslutningen. Om du inte har provat det ännu, se till att göra det. Klicka bara på wifi-ikonen, koppla bort din S10 från ditt wifi-nätverk och anslut sedan igen efter några sekunder. Om detta steg inte fungerar, fortsätt till nästa steg.

Starta om routern och annan nätverksutrustning

Om du bara har problem med din hemwifi är det möjligt att din router och andra andra enheter i nätverket kan behöva uppdateras. Försök göra en sekventiell kraftcykel av all nätverksutrustning och se vad som händer. Detta är ofta effektivt för att fixa lokala buggar i ett hemnätverk. Koppla bort routern från eluttaget i minst 10 sekunder innan du kopplar in den igen. Om du har annan nätverksutrustning som ansluter till routern, se till att koppla bort dem från strömkällan i 10 sekunder också. Detta gör att enheterna kan uppdatera sitt system.

Bekräfta att wifi fungerar normalt

Innan du gör ytterligare felsökning på din Galaxy S10 är det en bra idé att bekräfta om problemet kommer från själva routern. Finns det andra trådlösa enheter som har samma problem? Om det finns fler enheter med samma situation är det troligtvis ett router- eller Internet-leverantörsproblem. Se till att prata med din internetleverantör för att få support.

Återställ nätverksinställningar

Om alla andra enheter i ditt hemnätverk inte upplever avkopplingar alls, måste du fokusera din felsökning på din S10. Det kan finnas några nätverksinställningar som måste konfigureras om för att fixa det. För att säkerställa att alla nätverksinställningar är korrekt konfigurerade kan du återställa nätverksinställningarna för din S10. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Växla och stänga av flygläge

Ibland kan du lösa nätverksproblem när du slår på och stänger av flygläge. Se till att slå på och stänga av flygläge om ingenting har fungerat hittills.

Torka av cache-partition

Ibland kan problem uppstå om systemcachen är skadad. Android använder en uppsättning tillfälliga filer för att ladda appar snabbt. Uppdateringar eller appinstallationer kan skada denna cache, vilket kan leda till problem. För att hålla systemcachen i god form, försök att rensa cache-partitionen. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera uppdateringar

Att installera uppdateringar anses ofta vara mindre viktiga än andra felsökningssteg i detta fall. Faktum är att vissa problem kan bara fixas genom att ändra vissa koder. Detta gäller oavsett om du har ett app-problem eller programvaruproblem. Se till att hålla dina appar och Android OS uppdaterade genom att installera uppdateringar för dem regelbundet. Om du har appar från tredje part tagna utanför Play Store måste du kontrollera med deras utvecklare om deras produkt är kompatibel med den nuvarande programvaran som körs på din S10. Ibland finns det problem med inkompatibilitet som kan hända när Android får en uppdatering och en app inte uppdateras för att arbeta med den.

Leta efter dåliga appar

En annan möjlig orsak till ditt problem kan vara en dålig app. Vi pratar om möjlig tredjepartsapp som du installerade omedelbart innan problemet startade, eller en dåligt kodad app som blev problematisk efter en uppdatering. Starta enheten till säkert läge för att kontrollera om en av apparna är skyldig. I det här läget avbryts alla appar från tredje part och körs inte. Om din S10 bara laddar normalt och snabbt i säkert läge, betyder det att du har ett dåligt appproblem.

Så här startar du om enheten till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

För att identifiera vilka av dina appar som är källan till problem måste du använda elimineringsmetod. Här kan du göra:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Om inget av stegen ovan hjälper bör du inte tveka att torka av telefonen med fabriksinställning. Innan du återställer fabriken, se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.

Lär dig hur du fabriksinställer din Galaxy S10 genom att följa dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.