Vad gör man om Note8-batteriet tappas snabbare efter en uppdatering [felsökningsguide]

Dagens inlägg hoppas kunna hjälpa de # GalaxyNote8-användare som har problem efter att ha installerat en systemuppdatering. Vi vet att fenomenet oftast handlar mer om perception snarare än en verklig fråga, men vi vill ändå ta itu med det för att utbilda alla. Vi hoppas att detta inlägg kommer att hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur litiumbaserade batterier fungerar

Alla smartphone-batterier, inklusive de på Samsung Galaxy-enheter, använder litiumkemi. För närvarande finns det inget bättre alternativ eller ett som kan utmana dess kommersiella framgång. Ett litiumbatteri förlitar sig på jons rörelse för att fungera. I princip rör sig dessa joner mellan positiva och negativa elektroder för att producera energi. Teoretiskt sett bör sådan rörelse vara evigt men tyvärr finns det andra faktorer som påverkar en sådan rörelse, vilket får ett litiumbatteri att så småningom dö ut. Joner kan inte fortsätta arbeta mellan dessa positiva och negativa noder för alltid eftersom hög temperatur, cykling och fysisk nedbrytning av cellen alla påverkar prestandan. Med andra ord, litiumbatterier kan bara hålla så länge. Om du tenderar att ladda ditt batteri minst en gång om dagen bör du börja se prestandaförsämring efter ungefär ett år.

Om ditt Note8-batteri tycktes ha avsevärt förkortat sin prestanda efter att ha installerat en systemuppdatering, måste det finnas andra skäl för det bortsett från den naturliga nedbrytning som det ska ha.

Använd din enhet smart

En viktig sak att komma ihåg när det gäller att hantera din Note8s batteriprestanda är att vara smart. Så länge din Note8 är på, tappar den batteri, så allt du behöver göra är att se till att du minimerar den. Ju fler appar du öppnar och lämnar i bakgrunden, desto snabbare tömmer batteriet. Även om du inte aktivt använder en app kan den fortfarande fungera i bakgrunden. Ju fler appar och tjänster som körs i bakgrunden, desto snabbare tappar batteriet.

Vi förstår att du köpte din telefon för att använda den, men med tanke på hur begränsad strömkällan den är, bör du också överväga att ändra användningsvanor. Vi kommer inte att diktera hur exakt du ska göra det men att komma ihåg att varje gång du gör något på enheten påverkar batteriet bör det vara en bra start. Med andra ord, det är upp till dig hur du strategiserar i att använda din enhet dag in och ut. Var och en av oss har sina egna användningsvanor och så länge du är medveten om att varje uppgift som din Note8 utövar kraft, är du i rätt riktning när du löser problemet.

Följ våra förslag nedan för mer konkreta tips om hur du hanterar det upplevda batteriladdningsfrågan på din Note8 efter en uppdatering.

Tips 1: Torka av cache-partitionen

Det första ofta föreslagna felsökningssteget när det gäller att åtgärda problem efter uppdateringen är cache-partitionstorkning. Det beror på att många buggar eller irritationer ofta beror på en skadad systemcache. Denna cache skadas ibland efter installation av en app eller uppdatering. För att kontrollera om du har problem med systemcachen, överväg att torka av cachepartitionen där den är lagrad. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka cache-partitionen.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 9. Kontrollera problemet genom att observera enheten i ett par dagar.

Tips # 2: Lägre skärmens ljusstyrka

Ett annat bra tips som du bör göra nästan hela tiden är att använda skärmens ljusstyrka på ett klokt sätt. Visst, Samsung byggde Note8 med en vacker skärm som kan sätta ut en fantastisk färgkombination men den kommer med ett pris. Den enorma, ljusa skärmen på din Note8 är en av de största anledningarna till att ditt batteri tappas snabbare än vanligt. Vi föreslår att du sänker skärmens ljusstyrka till lägsta tillgängliga inställning som är bekväm för dig och håller dig med den hela tiden. Kom ihåg att ju mörkare skärmen, desto mindre ström förbrukar den.

Tips 3: Ta bort appar

Om du inte vet det, ju fler appar du installerar, desto större är troligt att batteriet tömmer sig snabbare. Även om du inte använder appar aktivt, kan vissa av dem eller deras tillhörande tjänster fortfarande köra hela tiden - samla in information, kommunicera med fjärrservrar eller göra vad de ska göra. Ju fler appar av denna typ du har, desto mer blir din batterisituation värre. Det är därför det ibland lönar sig att hålla appar till ett minimum. Smarta användare installerar alltid bara appar som de behöver. Om du har massor av appar rekommenderar vi starkt att du går igenom alla och ser vilken av dem som kan raderas.

Om du ständigt har behov av längre batteritid föreslår vi att du kontrollerar dina appar för att se vilka av dem som är strömsnunga. Det finns en inbyggd applikation som du kan använda för att utföra den här uppgiften. Så här öppnar du det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Klicka på BATTERY ANVÄNDNING-knappen.
 5. Härifrån bör du kunna fatta ett informerat beslut vilka appar du ska avinstallera för att ge din enhet ett batteriökning du kan behöva.

Tips 4: Installera appuppdateringar

Vissa appar kan störa operativsystemet eller bete sig felaktigt när de blir oförenliga med den nuvarande Android-versionen du har. Så det säger sig självklart att du vill hålla dem alla uppdaterade. Ansvariga apputvecklare strävar efter att minimera buggar på sina produkter genom att regelbundet släppa uppdateringar. De flesta välfinansierade utgivare gör det och även då kan problem fortfarande uppstå från tid till annan. Tänk på appar byggda av resurssnäckta utvecklare. Kom ihåg att bygga och underhålla appar är dyrt och eftersom Android ständigt utvecklas riskerar appar som inte blir kompatibla efter en tid. Se till att du bara installerar appar från kända källor och undvik de från tvivelaktiga utvecklare. Innan du installerar en app ska du kontrollera vad andra säger om den. Du kan göra det genom att kontrollera recensioner.

Oavsett appar du väljer att lämna på systemet, se till att alla uppdateras för att minimera risken för att ha inkompatibla appar.

Tips 5: Ändra skärmupplösning

När det gäller större skärmar kan en högre upplösning avsevärt förbättra kvaliteten på fotot eller videon som visas. Men i en sådan relativt mindre skärmstorlek märks det knappast att använda låg upplösning. Din S8 har tre upplösningsalternativ som du kan använda och välja den högsta kan dramatiskt förbruka mer batterikraft. Försök välja det lägsta möjliga så kan vi försäkra dig, dina foton och videor kommer fortfarande att se bra ut.

För att ändra skärmupplösningen, gå bara till Inställningar> Skärm> Skärmupplösning .

Tips # 6: Inaktivera nätverkstjänster

Om du befinner dig i ett område med dålig signalmottagning kommer du att märka att din enhet tappar batteriet snabbare än väntat, även om du inte använder det så mycket. Det beror på att din enhets nätverksfunktion är ständigt upptagen med att skanna luftvågorna i hopp om att få en bättre signal. Om din nätverkssignal är svag och signalen tappar ständigt fortsätter din Note8 att arbeta i bakgrunden för att skapa en bra länk. Denna uppgift kan bli resurskrävande övertid och kan påverka batteriets prestanda negativt. Om du är i en sådan situation är det bättre om du helt enkelt kan aktivera flygplansläge. Om detta läge är aktiverat kommer alla nätverksfunktioner som Bluetooth, wifi och mobildata att inaktiveras.

Tips # 7: Håll dig borta från funktionen Always On Display (AOD)

AOD kan, när den används hela tiden, bidra till snabba batteriladdningsfrågor. Om du är orolig för att batteriets prestanda ska förkortas varje dag kan det hända att du stänger av den här funktionen.

Tips 8: Stäng av röstassistenter

Din Galaxy Note8 har minst 2 assistenter - Bixby och Google Assistant. På grund av arten av deras uppgift lyssnar och väntar dessa appar alltid på dina kommandon, vilket inte bara kan konsumera batteriet utan även dina mobildata. För många användare är båda värdelösa så om du inte använder dem eller någon av dem så mycket föreslår vi att du släpper dem.

Tips 9: Håll skärmen av

När du har stängt av AOD- och röstassistenter är nästa goda sak att göra att minimera vakttiden på skärmen. Som nämnts ovan påverkar faktiskt batteriets prestanda, inklusive den vanliga att hålla skärmen påslagen. Vi menar inte att berätta att inte använda din telefon alls utan bara att göra dig medveten om att hålla skärmen längre kommer till ett pris. Om du befinner dig på en lång dag och omöjligt kan ladda din enhet förr, försök att undvika att starta skärmen så länge som behövs.

Tips 10: Använd energisparläge

Om du verkligen vill förlänga batteriets prestanda och det inte finns något sätt du kan ladda kan du överväga att omvandla din enhet till en stum telefon genom att använda energisparläge. det finns två sådana lägen som du kan använda. För att komma åt energisparläge, gå bara till Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri .

Tips 11: Fabriksåterställ din S8

Om ditt Note8-batteri fortfarande verkar tömmas snabbare jämfört med när uppdateringen inte installerades, kan du försöka torka av enheten för att se om det kan hjälpa att återställa alla programinställningar till standardvärden.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills Ja - radera alla användardata är markerade.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.