Vad gör man om iTunes inte känner igen Apple iPhone

När det gäller iOS-filhanteringssystem är iTunes en allmänt känd plattform. Det faktum att det är designat av Apple själv gör det till ett mycket trovärdigt verktyg att använda. Förutom appnedladdningar används iTunes ofta också för att uppdatera och återställa iOS-enheter. För att göra allt detta måste din iOS-enhet vara ansluten till datorn via USB-kabel. När den är ansluten upptäcker och synkroniserar iTunes med din iOS-enhet.

Men här är några fall då iTunes inte känner igen din iPhone. Om detta händer måste du utesluta program- och hårdvaruproblem på både iPhone och dator som används. Nedan markeras potentiella lösningar som du kan använda när du stöter på samma problem på din iPhone. Fortsätt läsa för att lära dig vad du ska göra om iTunes inte känner igen din iPhone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av iPhone som inte känns igen av iTunes

Innan felsökning ska du kontrollera och se till att USB-kabeln som används och USB-porten på både iPhone och dator fungerar eller inte skadas. Att byta till andra USB-portar eller använda en annan kabel hjälper dig i processen.

Felsökning av din iPhone.

Följande metoder hjälper till att rensa programvarurelaterade faktorer på iOS som kan ha förhindrat iPhone från att synkronisera med iTunes.

Första lösningen: Starta om / mjuk återställ din iPhone.

Mindre appfel och programvarufel hör vanligtvis till de vanliga syndarna. Och det enklaste sättet att bli av med dessa slumpmässiga problem är en omstart av enheten eller mjuk återställning. Innan du gör det, se till att koppla bort din iPhone från datorn. Utför sedan dessa steg för att mjuk återställa / starta om en iPhone X, XS, XS Max eller XR, följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

För mjuk återställning / omstart av en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare versioner, se istället för dessa steg:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

Vänta tills telefonen startar om och när den startar upp, anslut den till datorn via USB-kabel och se om iTunes redan kan känna igen den.

LÄS Också: Facebook öppnas inte på Apple iPhone XR. Här är fixen.

Andra lösningen: Inaktivera begränsningar på din iPhone.

När det är aktiverat kan begränsningar också hindra synkroniseringsprocessen mellan din iPhone och iTunes. För att eliminera detta från möjliga orsaker, inaktivera begränsningar på din iPhone och försök sedan ansluta din enhet till datorn igen. Om din iPhone körs på iOS 11 eller tidigare version, följ dessa steg för att stänga av eller inaktivera begränsningar:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Begränsningar . Om funktionen är inaktiverad ska den säga AV och alternativet Aktivera begränsningar är aktivt. Om funktionen är aktiverad visar den motsatt.
 4. Tryck på alternativet för att inaktivera begränsningar.
 5. Ange ditt lösenord för begränsningar när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Klicka sedanAvaktivera begränsningar.
 7. Ange lösenord för begränsningar igen för att bekräfta.

Om din iPhone körs på iOS 12 eller senare, följ dessa steg för att hantera och inaktivera begränsningar:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Tryck på skärmtid.
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Ange ditt lösenord för att fortsätta.
 5. Tryck sedan på omkopplaren för att stänga av innehåll och integritetsbegränsningar.

När du har inaktiverat begränsningar, anslut din iPhone till datorn, starta iTunes och se om den nu kan känna igen din iOS-enhet.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Ogiltiga inställningar kan också utlösa synkroniseringsfel att uppstå. Det kan hjälpa dig att radera anpassade inställningar och återställa de ursprungliga värdena och alternativen. Återställ alla inställningar på din iPhone så här:

 1. Klicka på Inställningarhemskärmen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Låt din enhet slutföra återställa alla inställningar. När det är gjort återställs alla inställningar och alternativ till standardvärdena eller originalvärdena. Detta betyder att du måste aktivera enskilda funktioner så att du kan använda dem igen på din telefon.

Felsökning av din dator

Om allt fungerar bra på din iOS-enhet måste den bakomliggande orsaken till problemet vara på datorns hårdvaru- eller programvaraspekt. För att eliminera programvarurelaterade problem som kan ha orsakat iTunes att inte upptäcka eller synkronisera med din iPhone, försök att utföra dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Starta om datorn.

När datorn upplever slumpmässiga problem kan olika symtom uppenbaras. Och det är vanligtvis tiden då vissa funktioner och funktioner inte fungerar som avsett. Skulle detta bara vara ett mindre fel på datorns OS eller iTunes-app, kommer omstart av datorn sannolikt att kunna korrigera den. Stegen för att starta om en dator varierar beroende på vilken typ av dator som används eller operativsystem enheten körs på. Följ bara standardstartproceduren eller använd genvägsmetoderna som du föredrar.

LÄS Också: Hur man fixar AirDrop som inte fungerar på Apple iPhone XR [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Inaktivera säkerhetsprogramvara.

Bland de vanliga åtkomsthinder för externa enheter finns säkerhetsverktyg som antivirusprogram och brandvägg installerad på datorn. Om den är aktiverad kan säkerhetsprogramvaran hindra din iOS-enhet från att komma åt datorns system, särskilt när säkerhetshot uppfattas. Det här är möjligt att din iPhone kommer att känna igen bland andra externa enheter i det ögonblick du anslöt den till datorns USB-port. Om antivirusprogrammet eller brandväggen är programmerad eller konfigurerad för att spärra åtkomst till din iPhone kan varken iTunes eller systemet känna igen den.

Tredje lösningen: Uppdatera USB-drivrutiner.

En USB-drivrutin hänvisar till en speciell fil som gör att externa (USB) enheter kan kommunicera med datorns operativsystem. Utan en USB-drivrutin, MP3-spelare, flash-enheter, skrivare, kameror, tangentbord, externa hårddiskar, mus och smartphones kan andra USB-apparater inte arbeta med en dator.

Om du använder en Mac, se följande steg för att uppdatera USB-drivrutiner:

 1. Anslut din iPhone till datorn och se till att den är olåst.
 2. Håll ner alternativknappen på din dator och klicka sedan på Apple-menyn och välj Systeminformation eller Systemrapport.
 3. Välj USB i listan med alternativ till vänster.
 4. Hitta din iPhone under USB-enhetsträdet .

Om det är där, installera de senaste programuppdateringarna för din Mac och avinstallera all säkerhetsprogramvara från tredje part. Om din iPhone inte finns i listan, kontakta Apple Support för ytterligare hjälp.

Om du använder en Windows-dator och den inte känner igen din iPhone, är det möjligt att den nödvändiga USB-drivrutinen måste uppdateras. Den drivrutin som krävs för Windows-datorer för att upptäcka och kommunicera med Apple-enheter som iPhone är Apple Mobile Device USB Driver. Därför måste den här drivrutinen installeras på din dator i förväg. Så här kontrollerar och uppdaterar du Apple Driver på en Windows-dator:

 1. Klicka på Start- knappen och välj sedan Enhetshanteraren. Navigera till avsnittet Bärbara enheter . Klicka på högerpilen för att utvidga avsnittet om det behövs.
 2. Hitta och välj Apple iPhone i listan.
 3. Högerklicka sedan på Apple iPhone- namn. En lista med alternativ visas.
 4. Klicka på alternativet för att uppdatera drivrutinen.
 5. Välj alternativet att söka automatiskt efter uppdaterad drivrutin.
 6. Vänta tills programvaran installeras, gå sedan till Inställningar-> Uppdatering & säkerhet-> Windows Update- menyn.

Se till att det inte finns några andra uppdateringar tillgängliga. Installera annars nya uppdateringar.

Ett annat möjligt skäl till varför din dator inte känner igen din iPhone är att Apple Mobile Device USB-drivrutinen saknas. Följ de här stegen för att kontrollera om Apple Mobile Device USB-drivrutinen är installerad på din dator:

 1. Tryck på Windows och R på tangentbordet. Om du gör det öppnas kommandoskärmen Kör .
 2. Ange detta filnamn från kommandoskärmen : devmgmt.msc och tryck sedan på Enter-tangenten på tangentbordet eller klicka på OK- knappen. Detta öppnar skärmen Enhetshanterare.
 3. Navigera till avsnittet Universal Serial Bus-kontroller och leta sedan på Apple Mobile Device USB-drivrutinen.

Om Apple Mobile Device USB-drivrutin inte finns i den här listan kan du försöka använda en annan USB-kabel när du ansluter din iPhone till din dator. Eller prova att ansluta din iPhone till en annan dator. Om din iPhone fortfarande inte känns igen på den andra datorn, eskalera problemet till Microsoft Support eller Apple Support för ytterligare hjälp.

Fjärde lösningen: Avinstallera och installera sedan om iTunes.

Det är också möjligt att iTunes-appen på din dator skadas och att den inte fungerar. I det här fallet måste du avinstallera appen och sedan installera om den på din dator. Om du vill avinstallera en app på Windows-datorer hänvisar du till dessa steg:

 1. Klicka på Start för att komma igång.
 2. Klicka på Inställningar .
 3. Klicka på System på menyn Inställningar .
 4. Välj Appar & funktioner i den vänstra rutan.
 5. Hitta och välj iTunes .
 6. Klicka på knappen Avinstallera .

Du kan också avinstallera eller ta bort appen från Microsoft Store. Hitta och välj iTunes-appen från Start- menyn, högerklicka på appen och välj sedan Avinstallera .

Se också till att din dator körs med den senaste versionen av operativsystemet. Om det inte är det, bör du överväga att installera den senaste tillgängliga OS-uppdateringen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.