Vad gör man om iPhone X-högtalaren inte fungerar under samtal

Hej iPhone-fans! Dagens felsökningspost kommer att behandla några problem om #iPhoneX. Vissa användare har rapporterat till oss om att deras nya iPhoneX plötsligt har problem under samtal som mikrofon och högtalare som inte fungerar, eller wifi och Bluetooth inte slås på. Om du har stött på något av dessa problem nyligen, se till att vi kontrollerar våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem nr 1: Hur man löser problemet med textmeddelanden i gruppen X X: meddelanden är försenade eller kommer inte alls

Igår fick jag grupptexter helt fint, med en blandning av iPhone- och Android-användare, både på min iPhone X och MacBook. I dag, inte så mycket. Jag har tre olika konvojer som pågår, och de har var och en ett unikt problem.

Ex 1: 1 Android på AT&T och 5 iOS [2 AT&T, 2 Sprint och 1 T-Mobile (mig)]: Jag skulle få texter från 2 Sprint iPhone-användare i realtid, och alla andra skulle komma i olika spurttimmar senare.

Ex 2: 2 iPhone på AT&T, min telefon och 1 Android på AT&T: Mottog 1 iPhone och Android i verkliga livet, men fick inte texter från den andra iPhone, SOM HÄNDER ATT VARA PÅ SAMT BÄRARE OCH SAMT HUS SOM ANDRA IPHONE-ANVÄNDARE !!

Ex 3: 3 Androids (inte säker på bärarna) och min iPhone på T-Mobile: Jag fick alla deras texter i realtid! Detta blir så frustrerande och jag har spenderat så mycket tid på att undersöka och i telefon med T-Mobile och Apple utan lösning. Konstigt nog får jag inte heller dessa saknade texter på min MacBook. Jag menar inte att låta snarkig, men ja, jag har gjort en hård återställning, raderat trådarna och startat nya, stängt av och på Ställ in automatiskt tid, har den senaste iOS och återställ nätverksinställningar. Jag reser nästa vecka och skulle verkligen älska en lösning! HELPPP!

Lösning: Grupptextmeddelanden, särskilt om det involverar olika plattformar och bärare, kanske ibland inte fungerar som förväntat. Den mest troliga orsaken till ditt problem är en faktor utanför enheten så att den vanliga felsökningen inte hjälper alls. Varje operatör har sitt eget nätverkssystem så skickande och mottagande mellan flera nätverk kanske ibland inte fungerar som planerat alls. Om din nätoperatör inte kan hjälpa dig med problemet eller inte kan identifiera var problemet ligger, så finns det inget mycket du kan göra heller.

Om din grupp har ett viktigt ämne att diskutera varje gång och du inte har råd att missa konversationer föreslår vi att du hoppar över traditionella gruppmeddelanden via transportnätverk. Istället föreslår vi att du använder appar som fungerar över plattformar som Facebook Messenger, Viber eller Slack eller liknande appar.

Problem nr 2: Vad ska man göra om iPhone X-högtalaren inte fungerar under samtal

Jag använder Apple iPhone X. När jag ringer kan jag inte lyssna på den andra personen men andra kan höra mig tydligt. Problemet kvarstår även när ljudsamtal via whatsapp. Jag måste alltid använda högtalarläget för att prata när jag är på samtal. Det finns inget ljud i örat. Min iPhones hörlursuttag fungerar inte heller. Även när jag fick nya hörlurar kunde jag inte använda dem. Alla dessa problem har börjat sedan jag har uppdaterat min iOS-programvara till den senaste. Jag har till och med försökt använda en trådlös Bluetooth-hörlurar? men ändå hör jag inte rösten när jag ringer och den andra personen kan höra mig tydligt. Men Bluetooth-hörlurar fungerar när jag ringer via WhatsApp. Snälla hjälp när det gäller både mitt hörluraröst och hörlursuttag.

Lösning: Det första felsökningssteget som du kan försöka är att återställa alla enhetens inställningar. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Bläddra till och tryck på Återställ.
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.

Starta om din iPhone när återställningen är klar och konfigurera sedan alternativ och inställningar baserade på dina tidigare inställningar innan problemet börjar. Denna återställning påverkar inte den information som sparats i det interna minnet, vilket kommer inte att leda till dataförlust.

Kontrollera om högtalaren fungerar

Ett annat enkelt felsökningssteg för att kontrollera om högtalaren fungerar är att spela in din röst och lyssna på den. Här är vad du behöver göra:

 1. Hitta appen Voice Memos och öppna den.
 2. Tryck på inspelningsknappen för att låta din iPhone: s mikrofon fånga ljud. Vi föreslår att du försöker spela in din röst som om du simulerar ett samtal.
 3. När inspelningen är klar klickar du på den röda inspelningsknappen igen.
 4. Klicka på Klar.
 5. Namnge det inspelade ljudet med allt du gillar. Om det inte finns något ljud när du spelar den inspelade filen har du ett hårdvaruproblem. I detta fall, kontakta Apple så att de kan reparera din enhet.

Fabriksåterställning

Om problemet beror på ett operativsystemfel kan du försöka torka av telefonen och se vad som händer. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

Problem nr 3: iPhone X wifi kommer inte att slås på, mikrofonen fungerar inte

Knappen som du skjuter för att slå på WiFi i inställningarna låter mig INTE slå på den alls. Igår sparkade det automatiskt av mig från WiFi utan att göra någonting och nu när jag försöker komma tillbaka kommer det inte ens att låta WiFi på / av-knappen fungera! Det är en IPhone X.

Mikrofonen på min telefon slutade också fungera för en vecka sedan. När jag spelar in filmer spelade den INGEN LJUD. När jag får eller ringer kan jag inte höra dem och de kan inte höra mig. När jag går in i röstmemo-appen blir knappen för att spela in inte ens röd för att låta mig spela in. Tack för all hjälp du kan ge.

Lösning: Det kan finnas ett operativsystemproblem som orsakar alla dessa problem. Försök återställa telefonens programvara till sitt tidigare läge med en tidigare sparad säkerhetskopia. Här är hur:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer. Du kan göra det på ett antal sätt, men det snabbaste och mest effektiva sättet är att använda iTunes på din PC eller Mac. Om du inte vill skapa en säkerhetskopia alls kan du helt enkelt radera allt på telefonen genom att följa stegen i den här länken.
 2. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 3. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 4. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 5. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet (Återställ).
 6. Bekräfta genom att klicka på Återställ-knappen.
 7. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 8. Efter återställningen ska alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Få Apple-support

Om problemen fortsätter efter din återställning från en gammal säkerhetskopia eller konfigurering som en ny enhet, är problemet troligen bortom din förmåga att fixa. Se till att du besöker ditt lokala Apple Service Center så att de fysiskt kan undersöka telefonen.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.