Vad gör man om Galaxy S9 Plus trådlöst laddningsalternativ försvann

Hej Android fans! Välkommen till det senaste avsnittet om felsökning för Galaxy S9 (# GalaxyS9). Som vanligt ger vi dig några vanliga problem för den här enheten. Vi hoppas att du tycker att detta är till hjälp.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9 Plus fryser när SIM-kortet är isatt

Hej. Nyligen plockade upp en fin glänsande S9 Plus, laddade allt upp alla filer och appar som överförts från mina gamla trötta S5 Duos och allt fungerar bra. men sedan lägger jag till SIM-kortet, jag startar om telefonen och vid varje tillfälle hänger det på en svart skärm. Ingenting visas alls, ingen logotyp eller meddelande. Allt jag ser är det blå kontrollampan som pulserar bort. För att lösa det måste jag göra en mjukstart så fungerar allt. Någon aning om vad som händer eftersom den här telefonen inte är den billigaste och det känns som om jag är tillbaka i Windows 95-dagarna som ständigt hänger? Var bra om du har en lösning, förutom att ta ut SIM-kortet som är. Tack.

Lösning: När det gäller felsökning av elektronik finns det ingen tydlig lösning för allt. Om du har isolerat orsaken till problemet på SIM-kortet, bör du fokusera dina ansträngningar för att bekräfta det först. Så den första frågan som du vill ställa dig själv är denna: Fungerar din nya Galaxy S9 Plus normalt utan ett SIM-kort? Om svaret på det är ja, stör SIM-kortet antagligen Android. Om din S9 Plus ingår i ditt operatörskontrakt måste du be dem om ytterligare hjälp. Det kan finnas ett unikt fel i deras firmware som bara dem är medvetna om. Alternativt vill du se om felet kan åtgärdas genom att installera den senaste uppdateringen (det vill säga om du kan starta om telefonen normalt och leta efter uppdateringar under Inställningar> Programuppdatering.

Vi antar att du har en helt ny S9 Plus så om den köpts separat (och inte levererades av din operatör) kan du försöka återställa den från fabriken först. Detta gör att systemet kan bli av med tillfälliga problem som kan ha utvecklats efter installationen av enheten. När du har återställt enheten ska du sätta i SIM-kortet igen och se vad som händer. Om problemet återkommer efter det bör du kontakta Samsung så att de kan ta en titt och ge dig råd om vad du ska göra. De kan antingen reparera eller byta ut enheten.

Som referens, här är stegen för att fabriksinställa din S9 Plus:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem 2: Galaxy S9-appar får inte aviseringar

Hej. Jag har fått meddelandet om att uppdatera min telefonprogramvara ganska länge men fortsatte att försena. Igår fungerar plötsligt min twitter och telegram-aviseringar så jag bestämde mig för att installera programvaran och tänkte att det kan hjälpa. Men efter att ha installerat får inte min instagram meddelanden. Jag har försökt starta om, av och på, kontrollerat alla inställningar för aviseringar både i appen själv och i inställningen för allmän avisering. det fungerar inte för vissa utan arbetar för andra. Jag läste online för att avinstallera Security Master App / sweep, men jag kan inte hitta någon app med det namnet i min telefon eller i inställningarna. låt mig veta om du har en lösning på mitt problem. tack! Vänliga hälsningar.

Lösning: Om du är säker på att aviseringsinställningarna för apparna i fråga redan har ställts in korrekt bör ett av felsökningsstegen nedan hjälpa dig att lösa problemet.

Återställ appens inställningar

Appar behöver andra standardappar och tredjepartsappar eller tjänster för att fungera. Ibland kan en standardapp avaktiveras av misstag eller till och med av andra appar. Följ stegen nedan för att säkerställa att systemets standardappar fungerar som avsett.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Radera BadgeProvider-appdata

Ett annat sätt att åtgärda meddelandeproblem i Android är att se till att en viss app som heter BadgeProvider fungerar normalt. BadgeProvider hanterar aviseringar i Android och det är oftast den skyldige för många aviseringar som skickas på vårt sätt. Eftersom det inte finns något sätt att veta om telefonens BadgeProvider-app fungerar eller inte, är det bäst om du helt enkelt vänder tillbaka till standardläget. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Du bör överväga att göra en fabriksåterställning om inte något av förslagen ovan inte fungerar. Se stegen ovan för hur du utför det. Glöm inte att skapa en kopia av dina personuppgifter innan handen.

Problem nr 3: Vad ska man göra om Galaxy S9 Plus trådlöst laddningsalternativ försvann

Den senaste helgen köpte vi en S9 Plus. Jag har för närvarande en S9 som jag fick i maj. Vi har också en S7 & S8 i huset. Jag köpte en trådlös Qi-laddare från Costco, som har arbetat med alla våra enheter. Förutom att vi inte kan få den nya S9 Plus att ladda på den. Vi kan inte heller aktivera trådlös laddning på den, eftersom den funktionen har försvunnit från menyn. Bokstavligen. Någon aning om hur man får darn sak att ladda trådlöst?

Lösning: Både Galaxy S9 och S9 Plus är enheter för trådlös laddning, så det är inte meningsfullt varför det inte finns något sådant alternativ under Inställningar. Om detta alltid har varit fallet efter att du först har tagit bort detta S9 Plus-paket, bör du överväga att byta ut den.

Om du kunde ladda den trådlöst innan men sedan försvann en sådan kapacitet efter en tid, försök att starta om den till Safe Mode. Detta gör att du kan se om en tredjepartsapp står bakom denna fråga. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kontrollera alternativet för trådlös laddning under Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri .

Om trådlös laddning återgår under Inställningar när din S9 Plus är i säkert läge, kan du satsa att en av apparna är inblandade. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kom ihåg att trådlös laddning är en integrerad del av designen av Galaxy S9 Plus. Det försvinner bara inte på egen hand. Eftersom det inte finns något officiellt uttalande från Samsung om att den här funktionen tas bort från någon S9 Plus runt om i världen, måste problemet vara unikt för din enhet. För att återställa enhetens standardinställningar måste du göra en fabriksåterställning om ingenting fungerar eller om ingenting ändras när telefonen är i säkert läge.

Problem nr 4: Hur man löser problemet med Galaxy S9 SD-kort: foton blir skadade och visar grå stapel

Hej. Jag har en galax S9. Jag hade köpt ett mikro-SD-kort för att lagra bilder och videor eftersom jag inte har tillräckligt med lagring i telefonen. Jag hade inga problem att överföra mina bilder. Sedan ställer jag in min telefon så att alla bilder och videor som tas tagna kommer att sparas automatiskt på mikro-SD-kortet istället för intern lagring. Efter ett tag märkte jag att mina bilder började bli skadade. När jag öppnade en bild skulle det gå en stor grå stapel genom den. Men när jag tittade på miniatyrbilden av samma bild var det bra. Så småningom blev det värre och till och med miniatyrerna skulle ha den grå stapeln på sig. Så jag överförde mina bilder tillbaka till den interna lagringen. Jag formaterade mikro-SD-kortet och jag försökte igen. Jag satte några "test" -bilder på den och väntade ett par månader och kontrollerade dem regelbundet. Allt var bra så jag överförde fler bilder för att testa det och inom ett par veckor märkte jag att en bild blev skadad. Så vad skall jag göra? Får du ett nytt mikro-SD-kort? Formatera det på min telefon? Är det min telefon och inte kortet? Snälla hjälp.

Lösning: Vi tror inte att det här är ett SD-kortproblem eftersom om det är så blir antingen dina foton skadade direkt eller inte alls. Om foton som överförts till SD-kortet fungerar bra initialt måste orsaken till problemet komma från telefonen. Vi föreslår att du fabriksinställer din telefon istället för att ta bort eventuella fel som orsakar problemet.

Det är också möjligt att en av dina appar kan stå bakom det här problemet. Om problemet inträffade efter installation av en viss app, eller efter att torka telefonen genom fabriksinställning, bör du fokusera din felsökning för att hitta vilken av dina appar som är grundorsaken. Börja med att avinstallera alla appar som kan ändra kamerabeteenden eller komma åt och redigera foton. Eftersom bara du känner till dina appar, löser du problemet bara på dig.

Det skadar inte om du också kan byta ut SIM-kortet. Kom ihåg att vi bara kan spekulera i denna fråga. Vi har inte stött på det här problemet någonstans tidigare så det kan finnas ett unikt fel i ditt system som orsakar det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.