Vad gör man om Galaxy S9 inte skickar MMS och säger ogiltigt destinationsfel

Har du problem med att skicka MMS? Dagens Galaxy S9-inlägg behandlade denna fråga. Lösningarna som erbjuds nedan tillhandahålls i samband med det här fallet. I grunden stöter en användare på svårigheter att skicka MMS i en grupp och appen fortsätter att visa ogiltigt destinationsfel. Om du har en liknande upplevelse, se till stegen nedan för hur du löser det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 skickar inte MMS och säger fortfarande ogiltigt destinationsfel

Under de senaste veckorna eller så, varje gång jag försöker skicka en bild på min Galaxy S9 står det "misslyckades med att skicka meddelande" och hävdar att det är en ogiltig destination. Jag vet att de är riktiga telefonnummer eftersom jag just har ringt dem och sagt dem att förvänta sig bildmeddelanden. detta händer också då och då när du skickar vanliga textmeddelanden. Hur får jag dessa att gå igenom?

Lösning: Att lösa detta problem kräver att du gör ett antal olika saker. Följ dessa felsökningssteg för att ta reda på orsaken.

Starta om meddelanden app

Att stänga och öppna en meddelanden-app kan ibland rensa fel. Se till att du gör detta innan du gör resten av felsökningsförslagen nedan.

För att stänga en app, klicka bara på knappen Senaste appar (vänster om Hem-knappen), hitta meddelandeprogrammet och tryck på X på toppen.

Ta bort gammal konversationstråd

En annan enkel lösning för vissa SMS- och MMS-problem är att ta bort konversationstråd och börja om igen. Detta fungerar vanligtvis för gruppmeddelanden som är gamla eller de som innehåller många mediefiler. Sådana meddelanden kan ta lång tid att skanna och kan till och med bromsa appens prestanda. Genom att skapa ett nytt gruppmeddelande eliminerar du inte bara potentiella buggar i tråden, utan du gör också i praktiken också plats för inkommande och utgående meddelanden.

Rensa app-cache för meddelanden

Appar använder cacheminne för att utföra uppgifter effektivt. Ibland kan cacher bli föråldrade eller buggy. För att se om det här är ett problem, försök ta bort cacheminnet för din meddelandeapp.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp. OBS : Vissa appar kanske inte har ett alternativ att rensa cacheminnet. Om det är fallet här, hoppa bara över den här och hoppa till att rensa data.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Rensa meddelanden appdata

Att torka av en apps data är bra på att åtgärda problem på appnivå, särskilt de som kommer efter en uppdatering. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Observera, att radera din meddelandeapps data kommer också att radera alla dina textmeddelanden. Se till att säkerhetskopiera dem först om du inte vill tappa dem.

Skicka i Safe Mode

Det kan en app som stör Android eller meddelandeapp. För att kontrollera, starta om din S9 till säkert läge.

Så här startar du upp din S9 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Sök efter problemet genom att skicka ett meddelande du vill ha.

Om sändningen fungerar bra och det inte finns något ogiltigt destinationsfel, betyder det att en app är den skyldige. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Lägg till kontakter igen

Ett annat enkelt sätt att lösa ett problem som detta är att ta bort och lägga till kontakterna du har problem med. Kontakter-app och meddelandeappar fungerar vanligtvis tillsammans för att utföra en uppgift som att skicka och ta emot meddelanden. Ibland kan ett fel i det ena påverka det andra.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Att inte kunna skicka MMS är ett nätverksproblem, så se till att också återställa alla nätverksinställningar om ingenting har fungerat hittills.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Använd en annan meddelanden-app

Det här är knappast idealiskt, men om problemet kvarstår vid den här tidpunkten föreslår vi att du försöker se om det är en fråga om meddelanden. Använd en annan app och se vad som händer. Det finns många bra och gratis meddelandeappar i Play Store. Börja med Googles egen app för Android-meddelanden och se om den fungerar.

Kontakta din nätoperatör

Att informera din operatör om problemet är det sista logiska steget i denna felsökningsuppsättning. Problemet kan orsakas av tillfälligt nätverksavbrott eller kontoproblem. Se till att berätta vilka felsökningssteg du har gjort hittills.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.