Vad gör man om Galaxy S8 inte slumpmässigt skickar textmeddelanden [felsökningsguide]

Medan vissa människor kanske får reda på att deras telefon kanske inte kan skicka texter alls, kan andra inse att deras egen enhet kan göra det slumpmässigt. I denna felsökningsartikel försöker vi ge felsökningssteg och lösningar om en # GalaxyS8 inte kan sms slumpmässigt. Om du är en av dem som råkar uppleva det här problemet är nedanstående lösningar du bör prova.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 skickar inte slumpmässigt textmeddelanden

Jag har just uppdaterat min telefon och det verkar som om det slumpmässigt inte skickar texter till människor men inte dyker upp som misslyckades vid mitt slut. Flera kontakter med olika telefoner och operatörer. Det ser ut som om det gick bra, men jag har fått mina vänner att skicka skärmdumpar av vad de har fått och hälften av mina texter saknas. Jag får alla sina texter. Jag har skärmdumpar av hur det ser ut på min telefon kontra deras telefoner, om det hjälper. Inte säker på om det här är fjärranslutet, men när min vän lade till mig på Whatsapp, visade hans profil sitt korrekta nummer men profilnamnet var en slumpmässig medarbetare som jag inte känner till. När jag kollade min medarbetares information om mina telefonkontakter hade hon sitt korrekta nummer under smeknamnet som jag ursprungligen satte henne under, men det fanns också en separat kontakt med hennes fulla namn (som jag inte tror att jag någonsin har lagt till i min telefon) med min väns nummer istället. Samma väns nummer är också på hans korrekt namngivna kontaktprofil. Jag är förskräckt över att hon kan få dessa meddelanden till min vän. Andra konstiga mindre irritationer har plötsligt dyker upp med uppdateringen också som oönskade bokstäver eller ord som kommer in medan jag skriver / Swype på min telefon, eller duplicerar ord / bokstäver över alla appar. Det är som att uppdatera min telefon. - Kathleen S. Whitcomb

Lösning: Hej Kathleen. Det finns ett antal möjliga skäl till varför du har den här typen av meddelandeproblem. Låt oss diskutera var och en av dem och hur man löser problemet. Innan du gör någon av lösningarna nedan föreslår vi dock att du startar om Galaxy S8. Många mindre buggar åtgärdas genom att stänga av systemet till och med bara lite. Det beror på att vissa buggar bara kan utvecklas efter att ett system redan har körts länge. Om du vanligtvis inte startar om enheten regelbundet måste du göra detta enkla felsökningssteg. När du har startat om telefonen ska du använda den i några dagar och se hur meddelanden fungerar. Om det slumpmässiga problemet du fortfarande kvarstår fortsätter du och gör de möjliga lösningarna nedan.

Uppdatera systemcachen

Android stöter ibland på fel eller uppvisar glitchy prestanda på grund av skadad systemcache. För att se om dina problem beror på en dålig systemcache vill du rensa cache-partitionen. Om du gör det kommer du att ta bort den nuvarande systemcachen och tvinga din S8 att skapa en ny över tid. Så här tar du bort cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Tvinga stoppa meddelanden app

Om rensning av cache-partitionen inte kommer att ändra någonting, skulle ditt nästa drag vara att hantera meddelanden appen direkt. Det finns tre saker du kan göra åt det. Den första är att genom att starta om den, även om den inte innebär att starta om hela telefonen. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta meddelanden appen du använder (kan vara Samsung Messages app eller tredje part).
 4. Klicka på FORCE STOP-knappen.

Rensa cache och data

De två andra felsökningsstegen som du kan göra med din meddelanden-app är att rensa cachen och dess data. Du bör göra detta om din kraft som stoppar appen inte fungerar alls. Gör så här för att rensa appens cache och data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta meddelanden appen du använder (kan vara Samsung Messages app eller tredje part).
 4. Klicka på Lagrings-appen.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och se hur meddelanden fungerar så länge som det behövs.

Om problemet återkommer efter att cachen har rensats skulle nästa drag vara att rensa dess data. Tänk på att rensning av meddelandenappens data kommer att ta bort dina meddelanden också, så se till att säkerhetskopiera dem innan du fortsätter.

För att rensa data för en meddelandenapp, upprepa steg 1-4 och tryck på Rensa dataknappen.

Tvinga stängning och rensa cache och data kan också tillämpas på din tangentbordsapp för att se om det också är problem med det ..

Växla flygläge

Vissa nätverksproblem åtgärdas genom att helt enkelt slå på och stänga av flygläge. Se till att göra det för att se om det löser problemet. För att veta om detta steg är effektivt, se till att använda telefonen i minst en dag innan du gör andra felsökningssteg.

För att komma åt flygplansläge:

 1. Dra ner skärmen uppifrån.
 2. Hitta flygplansläge och knacka på det. Detta aktiverar flygplansläge. Vänta i 5 sekunder innan du trycker på Airplane Mode igen för att stänga av det.
 3. Starta om din S8 och observera den.

Återställ nätverksinställningar

Om problemet fortfarande händer efter att ha gjort de föreslagna lösningarna ovan, är ditt nästa steg att rensa enhetens sparade nätverkskonfiguration. Oroa dig inte, den här kommer bara att påverka nätverksaspekten på enheten som sparat wifi, mobildata, VPN och andra nätverksinställningar så att dina data ska vara säkra. Så här torkar du S8: s nätverksinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Prova en annan meddelanden-app

Helst bör problemet redan åtgärdas, men om det fortfarande kvarstår för närvarande bör du överväga att använda en annan meddelandenapp. Det finns många appar som du kan få från Play Store så var försiktig med ditt val. Försök att använda en app från en ansedd utvecklare för att undvika att installera skadlig programvara i enheten.

Starta till säkert läge

Ibland kan en dålig tredjepartsapp orsaka problem. För att se om en av dina installerade appar är orsaken till att din S8 verkar slumpmässigt inte skicka meddelanden, måste du köra den i säkert läge. Säker-läge blockerar appar från tredje part, så om problemet inte kommer att uppstå är det en tydlig indikation på att du har en problematisk app. Här är stegen för att starta upp din S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S8 köras i minst 24 timmar. Se till att försöka replikera problemet genom att skicka så många texter som möjligt. Om dina meddelanden fungerar ordentligt, betyder det att en app är skylden. Vi vet inte hur ofta problemet uppstår men låt din telefon köra i säkert läge så länge som möjligt.

Kom ihåg att säkert läge inte kommer att fastställa exakt app. Om du tycker att en app är problematisk måste du investera mer tid på att minska de möjliga orsakerna genom att avinstallera och observera telefonen efter varje avinstallation. Gör denna cykel tills problemet är löst.

Installera operatörsuppdateringar

De flesta nätverksfel fixas genom att installera uppdateringar. Se till att kontrollera om väntande uppdateringar manuellt om du inaktiverade automatiska uppdateringar på din S8 tidigare. För att göra det, gå bara under Inställningar> Programuppdatering och tryck på Ladda uppdateringar manuellt.

Kontakta ditt operatörssupport

Om problemet kvarstår efter att du har utfört allt i det här inlägget, betyder det att problemet är nätverksrelaterat. Allt som nämns ovan är avsett att ta itu med en mängd olika aspekter på din enhet. Eftersom du inte har åtgärdat problemet alls skulle bara din operatör kunna hjälpa dig härifrån.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.