Vad gör man om Galaxy S8 inte kan skicka eller ta emot MMS [felsökningsguide]

Om din # GalaxyS8 inte kan skicka eller ta emot MMS finns det ett antal möjliga skäl till det. I den här artikeln diskuterar vi alla dessa möjligheter så att vi kan tillhandahålla lösningar för var och en.

Innan du börjar är det bra om du kan göra två enkla saker. Först är att tvinga omstart av din S8 för att simulera ett "batteridrag." Detta kommer att uppdatera enheten genom att rensa minnet och stoppa operativsystemet. Vissa buggar körs bara när det finns en aktiv session från en viss tjänst, app eller funktionalitet så genom att stänga av telefonen tillfälligt kan du också eliminera felet. För att tvinga om din S8:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Om problemet kvarstår efter att du har startat om, måste du också skapa säkerhetskopiering av dina viktiga filer. Detta är viktigt eftersom du förmodligen kommer att göra en fabriksåterställning om grundläggande lösningsalternativ inte hjälper. Det enklaste sättet att skapa en bild av din programvara är genom att använda Samsungs egen Smart Switch-app. Om du har en dator rekommenderar vi att du installerar Smart Switch på den. Efteråt kan du ansluta din S8 till den datorn så att du kan skapa säkerhetskopiering. Om du vill veta mer om hur du skapar en säkerhetskopia via Smart Switch kan du besöka den här sidan: Hur man skapar säkerhetskopia från Samsung-enheten till din dator via Smart Switch.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Kontrollera att mobildata fungerar

MMS kräver mobildatabonnemang. Detta är ett grundläggande krav och ett som bör kontrolleras först. Om din mobildatatjänst är fläckig hela tiden, eller om den inte fungerar alls, är det det mest troliga skälet till att du inte kan skicka eller ta emot MMS för närvarande. För att kontrollera om du har problem med mobildata öppnar du bara en app som YouTube eller Netflix och ser om du kan strömma videor medan du är på mobildataanslutning och inte på wifi. Om du inte kan, måste du arbeta med din operatör för att aktivera det. Vissa operatörer kanske inte automatiskt tillåter dig att njuta av MMS så se till att de berättar om ditt problem.

Om dina mobildata fungerade tidigare men inte nu kan det finnas ett kontorelaterat problem bakom det. Var noga med att kontakta din operatör för att kontrollera problemet.

Lösning 2: Växla och stänga av flygläge

Detta är en enkel lösning som delas av många Android-användare under åren så det kan också fungera på din S8. När det gäller nätverksdesign och infrastruktur finns det inget som har förändrats i Galaxy-enheter (andra än de marker som naturligtvis används) så det kan hjälpa. Genom att slå på och stänga av flygplansläge stänger du av alla enhetens nätverksfunktioner med ett enda kommando. Ibland fixas nätverksfel så det är värt att testa.

Om du inte har gjort det ännu, här är vad du behöver göra:

 1. Dra ner meddelandefältet uppifrån.,
 2. Leta efter flygplansläge och tryck på det.
 3. Vänta i cirka 5 sekunder innan du knackar på den igen för att stänga av den.

Lösning 3: Rensa app-cache för meddelanden

Varje app i en Android-enhet har en uppsättning tillfälliga filer som heter cache för att utföra vissa uppgifter effektivt. Denna cache byggs vanligtvis i det ögonblick en användare börjar använda appen. Ibland kan den här cachen bli föråldrad eller skadad, vilket gör att appen fungerar felaktigt eller långsamt. För att se om din cache för meddelanden appen är den som förhindrar MMS att fungera korrekt måste du rensa cachen genom att göra dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta meddelanden appen du använder och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR CACHE.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 4: Återställ meddelanden appinställningar till standardvärden

Om det inte går att rensa cache-cache-appens cache, är nästa sak du vill göra att ta bort appens data. Förhoppningsvis har du redan skapat en säkerhetskopia av dina meddelanden just nu eftersom det kommer att torka dina textmeddelanden. Om du inte har och vill spara dina konversationstrådar, var säker på att säkerhetskopiera dem först.

Följ sedan stegen nedan för att ta bort informationen i din meddelandeapp och återställa den till standardvärdena.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta meddelanden appen du använder och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Knacka CLEAR DATA.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 5: Återställ nätverksinställningar

Återställning av enhetens nätverksinställningar kan ibland fixa SMS- och MMS-problem. Det beror på att vissa buggar kan utlösas av vissa konfigurationer. Genom att återställa enhetens nätverksinställningar till fabrikstillstånd kan du faktiskt lösa problemet utan att ta till onödiga drastiska lösningar som fabriksåterställning.

Så här återställer du nätverksinställningarna på din S8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Lösning 6: Återställ inställningar

Helst bör ditt problem redan ha åtgärdats men om du fortfarande arbetar med det bör du överväga att återställa inställningarna. Den här proceduren simulerar en liknande effekt av en fabriksåterställning, även om du inte behöver torka av telefonen helt. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Lösning 7: Fabriksåterställning

För att kontrollera om det kan finnas ett okänt programvarufel som orsakar ditt problem kan du göra en fabriksinställning. Vi vet att fabrikstillståndsprogramvaran inte har det här problemet och meddelandefunktioner förväntas fungera så det löses efteråt, du vet att ett programfel måste stå bakom detta problem.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 8: Använd en annan meddelandeapp

Om du fortfarande inte kommer att kunna skicka och ta emot MMS efter en fabriksåterställning, finns det en chans att problemet kan komma från meddelanden-appen själv. Om du använder den vanliga meddelanden-appen kan du prova att använda en annan och se om det fungerar. Det finns många andra meddelandeappar som du kan prova i Google Play Store.

Lösning 9: Kontakta din operatör

Om allt annat misslyckas är det dags att du låter din transportör hjälpa dig. När du har gjort alla våra förslag ovan kan du vara säker på att vi redan har täckt allt på din enhet, inklusive APN-inställningarna. Vi nämner inte specifikt att du kontrollerar APN-inställningarna eftersom vi redan har bett dig om att kontrollera om mobildata fungerar i början av din felsökningsstege. Om alla sakerna ovan inte hjälper, se till att du också frågar support från din operatör för att ge dig rätt APN-inställningar som bör finnas på din telefon.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.