Vad gör man om Galaxy S8 inte ansluter till PC

Hej Samsung fans! Välkommen till en annan felsökningsartikel för # GalaxyS8. Liksom våra andra inlägg kommer vi att ta itu med några vanliga S8-problem idag. Ett av fallen här handlar om att en S8 inte kan ansluta till en PC. Ta reda på vad du kan göra när du möter det här problemet.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 lyckas inte slå på efter oavsiktligt fall

Hallå. Jag tappade min telefon i går kväll. Jag har gjort detta några gånger med andra telefoner tyvärr och har knäckt skärmarna men telefonen fungerade fortfarande. Den här gången är den helt död, skärmen kommer inte in när den är ansluten till en laddare, ingen vibration absolut ingenting, inget svar alls. Min skärm är inte knäckt och jag är ingen skada alls.

Lösning: Det enda felsökningssteget som du kan prova just nu är att se om det finns ett laddningsproblem eller ett problem med laddningsporten eller inte. Du kan göra detta genom att använda en annan känd fungerande laddkabel och adapter. Om telefonen startar upp eller om den laddas, kan det hända att de gamla laddningstillbehören är skyldiga. Om laddningsporten har problem eller har skadats, bör du fortfarande kunna slå på telefonen genom att ladda trådlöst. Om du inte har en trådlös laddare redo kan du försöka låna en. Om det fortfarande inte lyckas slå på telefonen igen kan du anta att det sista oavsiktliga fallet måste ha dödat moderkortet. I det här fallet måste du antingen gå igenom ett dyrt (och opraktiskt) byte av moderkort, eller helt enkelt att hitta ett sätt att byta ut själva telefonen. Kontakta Samsung för rådgivning.

Problem nr 2: Vad gör man om knapparna Galaxy S8 Bixby och Back slutar fungera

Jag har Samsung S8. Just nu fungerar inte både Home Bixby Key och Back Button. Tillbaka-knappen fungerar om du startar om telefonen men efter flera timmar återgår den till att inte svara. Så vad jag gjorde är att jag aktiverade hjälpmenyn i mina inställningar och installerade en skärmdump-app. Jag har redan gjort grundläggande felsökning som Safe-läge, omstart av enheten och avinstallering av appar. Jag vill bara veta om det finns något annat jag kan göra i slutet eller andra felsökningssteg innan jag letar efter någon annan och betalar dem för att lösa problemet. Tack! Väntar på ditt svar.

Lösning: En viktig information som du inte gav oss är telefonens historik. Om problemet med Bixby- och Back-knappen uppstår direkt efter att telefonen har påverkats fysiskt eller utsatts för element (vatten, extrema temperaturer), kan du rädda dig från problem med att hitta programvarukonstruktioner för lösningar. Istället vill du låta en professionell titta på hårdvaran så att du vet om reparation behövs.

Om telefonen inte har skadats fysiskt alls och problemet inträffar ur det blå är den mest troliga orsaken programkodning eller dålig app. I detta fall bör du göra en fabriksåterställning för att återställa all mjukvaruinformation till deras standardvärden. Därefter kan du begränsa faktorerna.

Så här fabriksinställer du din S8:

  1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
  10. Ställ in telefonen som en ny enhet och kolla om problemet. Om båda knapparna fungerar betyder det att det antingen var ett fel med operativsystemet (och togs bort), eller att en av dina appar stör Android.

Eftersom du inte har någon aning om vilken av de två som är orsaken, bör du överväga att installera appar en efter en så att du kan kontrollera om problemet efter varje installation. Det finns inget direkt sätt att veta vilken av dina appar som är orsaken så du måste investera tid och ansträngning i den här uppgiften.

Å andra sidan, om problemet återkommer direkt efter en fabriksåterställning och även när det inte finns några appar från tredje part alls, är orsaken troligen oförändrad i slutet. Kontakta Samsung för mer hjälp.

Problem nr 3: Vad ska man göra om Galaxy S8 inte ansluter till PC

Hallå. min Samsung Galaxy S8 kommer inte att ansluta till min Win7 Pro PC. Det ansluts ibland sällan efter 100 försök. Jag tror att det på något sätt är relaterat till det faktum att min PC har en Samsung 500 gig SSD. När jag ansluter till min hustrus anteckningsbok, (ingen SSD), ansluts det helt fint. Så jag tror att det är min SSD. Jag har den senaste Samsung USB-drivrutinen installerad. Jag skickade en anteckning till Samsung som förklarade men till ingen nytta. Jag gick också till Verizon men de sa bara att de inte känner till datorer. Jag gjorde också en uppdatering med telefonen men fortfarande NG. Jag skulle säkert uppskatta din hjälp.

Lösning: Om din S8 ansluter utan problem till en annan dator, betyder det att problemet ligger utanför den. Försök att installera Samsung Smart Switch på din PC för att uppdatera drivrutinerna för Samsung-enheter. Se till att avinstallera alla Samsung-relaterade program från din dator innan du installerar Smart Switch. Det är också en bra idé att uppdatera Windows OS innan du gör det. Om din S8 fortfarande misslyckas med att ansluta till den efter att ha gjort alla dessa, spara dig själv från krångel och använd inte den datorn alls. En fråga som denna har många rörliga delar och att diskutera alla möjliga orsaker till ditt problem är utanför vårt stödområde. Försök leta efter andra webbplatser som är specialiserade på felsökning av datorer.

Problem 4: Galaxy S8 Reg90-fel när du använder wifi-samtal

Jag har en Samsung Galaxy S8 från Metro PCS men jag har inte längre service med dem och använde WiFi-samtal i ett år fram till igår den 22 september. Jag var mitt i ett samtal och det slutade precis och nu när jag försöker aktivera WiFi-samtal står det reg90-fel. Jag försökte rensa SIM-app-cachen och försökte rensa telefoncachen med att hålla hemknappen och volym upp-metoden jag har förlorat. finns det något sätt att få WiFi att ringa tillbaka? Jag har den konstigaste känslan av att de inaktiverar min telefons förmåga att göra WiFi-samtal och jag vill helst inte fabriksinställa min telefon. Jag försökte till och med byta simkort. snälla hjälp det finns lite eller ingen information om reg90-felet.

Lösning: Wifi-samtal reg90-fel är ett konto-relaterat fel så det finns inget felsökningssteg som du kan göra på din enhet för att fixa det. Den mest troliga orsaken till felet kan vara knuten till ditt konto (telefonnummer) så vi föreslår att du arbetar med din nätoperatör för att ta reda på orsaken. Vi arbetar inte för någon transportör i USA så vi kan bara spekulera om reg90-fel. En snabb Google-sökning om nämnda fel ger dock denna länk från T-Mobile-webbplatsen. Om du är en T-Mo-prenumerant kan felet uppmanas att ställa in en e911-adress.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.