Vad gör man om Galaxy S8 har rött färgton på skärmfrågan [felsökningsguide]

Den röda nyansen # GalaxyS8 på skärmen har pågått sedan den här enheten släpptes och vad vår kunskap angår hade Samsung redan tagit upp det genom att släppa en patch. Det som händer är att skärmen verkar rödaktig även utan uppenbart skäl. Vissa användare bekräftar att detta inte är sant för alla S8-enheter, även om de köps från samma butik. Tydligen är problemet inte så lätt att fixa eftersom det fortfarande finns många S8-enheter som går runt med det här problemet. I den här felsökningsguiden ger vi dig stegen som du kan göra för att försöka lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Gör en mjuk återställning

Android kan vara en komplicerad mjukvaruplattform men många av dess mindre problem åtgärdas genom att helt enkelt göra en omstart. I ditt fall kan du försöka utföra en mjuk återställning istället för att se om det kan lösa problemet. Här är hur:

 • Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 • Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 • Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Mjuk återställning har en liknande effekt som att fysiskt ta bort batteriet, så det bör rensa minnet såväl som att uppdatera operativsystemet. Om det dock inte löser problemet med rött färgton, fortsätt med resten av möjliga lösningsalternativ nedan.

Kontrollera skärminställningarna

En Galaxy S8 Display-inställningar erbjuder inte mycket när det gäller anpassningar men det kan vara värt att kontrollera om att ändra alternativ under den här menyn kommer att hjälpa. Det finns inget specifikt alternativ som du vill ändra här så försök bara att växla eller ändra vad du har där. Till exempel kan du försöka ändra ljusstyrkan först för att se om det kommer att göra en skillnad eller inte. Sedan kan du gå vidare och se vad som händer om du slår på och av automatisk ljusstyrka. Med ett ord vill du justera alla inställningar under Display-menyn för att förhoppningsvis återföra det onormala skärmbeteendet till sitt normala tillstånd.

Avinstallera appar

Om skärmen på din S8 utvecklade den här röda nyheten efter installation av en uppdatering eller en app, kan det vara orsaken till det aktuella problemet. Försök ta bort appen från systemet och se vad som händer. Vissa appar, särskilt de som erbjuder sätt att anpassa skärm eller skärminställningar, ändra tapeter och skärmsläckare kan vara källor till buggar så se till att ta bort dem. Om du har tur kan det vara ett effektivt sätt att lösa problemet för gott.

Leta efter dåliga appar

Om du har massor av appar som du installerar nyligen eller om du bara inte är säker på om du har installerat en app nyligen finns det ett annat sätt att kontrollera - genom att starta om din S8 till säkert läge. Det här alternativet ger dig ett bredare sätt att kontrollera om en tillagd appar är problematisk. I säkert läge får endast förinstallerade appar köras så om en av apparna som du lagt till senare är orsaken till problemet bör det inte alls inträffa.

Så här startar du om S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Glöm inte, säkert läge är inte en lösning i sig. Om skärmen fungerar normalt utan den röda nyansen bara när enheten är i säkert läge kan du satsa på att du har ett appproblem till hands. Det näst bästa att göra nu är att identifiera vilken av appar som är ansvarig. För att göra det måste du i princip göra följande steg:

Steg 1: Avinstallera den första tredjepartsappen som du misstänker orsaka problemet

Steg 2: starta om telefonen till normalt läge,

Steg 3: Sök efter problemet

Steg 4: upprepa steg 1-3 om problemet kvarstår.

Installera väntande systemuppdateringar

Vi skulle vilja tro att orsaken till ditt problem är ett programvarufel så att installera rätt system kan vara det enda effektiva sättet att hantera problemet. Saken är att Samsung vanligtvis inte anger om en viss systemuppdatering fixar vissa buggar som den du upplever just nu. Det bästa för dig att göra just nu är att helt enkelt installera en app som kommer på din väg. Som standard bör din S8 automatiskt ladda ner och installera uppdateringar för dig men om du ändrar den här inställningen, se till att manuellt leta efter nya uppdateringar genom att gå under Inställningar> Programuppdatering .

Rensa cache-partition

Vanligtvis kommer systemets cache att rensas först i de flesta felsökningar för Android, men om problemet fortfarande kvarstår efter att ha gjort stegen ovan, se till att du gör det. Android-användare flera partitioner för att lagra olika typer av data och information. Detta schema är också ett effektivt sätt att dela in funktioner och mjukvarumiljöer. Ibland kan uppdatering eller appinstallationer förstöra partitionen som lagrar systemcachen cache-cache-partition. Detta kan leda till problem så mycket som möjligt, du vill se till att cache-partitionen rengörs regelbundet. Cache-partition behåller endast tillfälliga filer som Android behöver för att ladda appar effektivt. Genom att rensa denna partition tvingar du i själva verket enheten att bygga om systemcachen, eventuellt adressera fel som kan ha utvecklats.

För att torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fabriksåterställning

Slutligen, om problemet fortfarande är olöst efter att ha gjort alla lösningsalternativ ovan, bör du inte tveka att återställa programvaran till dess standardvärden. Detta är ofta en effektiv lösning för buggar med programvarorelaterade orsaker. Om du har tur och anledningen till den här röda nyansen beror bara på firmware-bugg kan fabriksinställning hjälpa dig.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta Samsungs support

Hittills har många Android-användare fått reda på att mjukvarulösningar inte hjälpte till att lösa denna röd nyansproblem alls, så att de bara har en möjlighet - maskinvarufel eller funktionsfel. Om ingenting förändrats efter att du har uttömt alla relevanta programvarulösningar som finns, finns det bara en sak du kan göra för att fixa den - reparation eller utbyte via Samsungs support. Ett sådant problem kommer sannolikt att sluta med en ersättning så se till att ta med nödvändig dokumentation när du går till en Samsung-butik. Om telefonen fortfarande är under garanti, kommer du troligtvis att få en gratis ersättning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.