Vad gör man om Galaxy S8-aviseringar slutade fungera efter en uppdatering

Uppdateringar innebär vanligtvis drastiska förändringar så det är inte förvånande att vissa användare kan hitta bekanta funktioner eller funktionaliteter försvunna. I vissa andra fall kan uppdateringar direkt resultera i uppenbara problem. I dagens felsökningsartikel vill vi ta itu med en vanlig fråga som många Android-användare stöter på: meddelandeproblem efter installation av Android Oreo. Om du är en av de olyckliga användarna som har meddelandeproblem efter uppdateringen, se till att lösningarna som nämns i den här artikeln.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad ska man göra om Galaxy S8-aviseringar slutade fungera efter en uppdatering

Jag har samma problem som jag ser att många andra har. Jag får inte aviseringar från min meddelanden app.efter uppdatering till Oreo, som jag hatar och jag är ledsen att jag uppdaterade nu. Allt är aktiverat för att få aviseringar och jag har rensat alla cacheminne. Jag har tillbringat timmar på att gå igenom menyer. Och det finns inget sätt jag kan öppna ryggen för att ta ut batteriet. Jag tänkte att eftersom det var vattentätt, gjorde detta åtkomst till batteriet omöjligt för användaren. Så det finns inget sätt jag kan se för en mjuk återställning. Jag vill verkligen inte göra en fabriksåterställning, vilket kanske inte ens löser problemet. Det tar dagar att få allt tillbaka så det var och jag har inte tid. Men om den blir av med Oreo och går tillbaka till vad den var, kan det vara värt det. Låt mig veta om det finns några korrigeringar för det här problemet som jag inte hittat ännu.

Lösning: Med Android Oreo-uppdatering gjorde Samsung vissa förändringar av hur aviseringar fungerar. Användare kan nu inte använda anpassad ringsignal och aviseringar för textmeddelanden när de använder appen för textmeddelanden. Det finns ingen officiell förklaring från Samsung varför de gjorde det så att vi inte heller kan berätta varför det är så. Om du brukade ställa in anpassade (icke-standard) ringsignaler och aviseringar för dina meddelanden innan du uppdaterade, är det anledningen till att din S8 kanske inte längre får några aviseringar just nu. Om du vill använda samma textmeddelanden-app föreslår vi att du återställer alla aviseringsinställningar till standard och endast använder Samsung medföljande toner. Om du använder en tredjepartsapp för att anpassa ringsignaler och aviseringar låter som Zedge, kommer du inte att kunna använda den med Samsung-appen för textmeddelanden.

Om du kan använda en annan textmeddelanden-app bör du kunna fortsätta använda dina anpassade ringsignaler och aviseringar. Det finns många alternativa textmeddelanden-appar i Play Store som du kan prova. Du kan börja med Googles egna Android-meddelanden.

Om det finns ett problem med enhetens meddelande-app kan du försöka torka cachen och / eller data från BadgeProvider-appen. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på BadgeProvider-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Problem nr 2: Galaxy S8-appar öppnas inte när du använder genvägar till appen

Apparna visas på hemskärmen men när jag sveper till applikationslistan har alla appar som är lagrade på mitt SD-kort grå Android-ikoner och felmeddelandet "apps not found" dyker upp. Men jag vet att apparna fungerar och inte är skadade för när jag berättar för Bixby att öppna appen öppnas den. Men än en gång fungerar inte genvägen på applistan. Jag startade om flera gånger. Jag har demonterat och återmonterat SD-kortet. Jag försökte avinstallera och installera om apparna, och det är en mycket tillfällig fix ibland. Detta är en besvär dock att jag inte vill fortsätta. Telefonen är annars fenomenal. Jag har haft en utmärkt upplevelse fram till denna tidpunkt men skulle verkligen uppskatta det om detta problem kunde åtgärdas. Tack. Jose Mendez

Lösning: Vissa appar är inte utformade för att fungera på SD-kort så om du trycker på en appgenväg till en krasch eller misslyckas bör du överväga att flytta en sådan app till telefonens internetminne.

Du kan också försöka återställa alla appinställningar för att säkerställa att alla nödvändiga standardappar som kan behövas av appen du försöker öppna är aktiverade. Återställning av appinställningar har följande effekter:

 • aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 • återställer standardappar för åtgärder
 • stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 • returnera appbehörigheter till standardvärdena
 • avblockera appaviseringar

Så här återställer du appinställningar på din S8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Om ingenting fungerar just nu kan du också försöka rensa telefonens inställningar för att returnera all standardprogramvaruinformation. Detta är ofta en effektiv lösning när du hanterar appar eller meddelandeproblem. Så här tar du bort telefonens inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Problem nr 3: Vad man ska göra om Galaxy S8 har flera problem: appar laddas inte, överhettas, fortsätter att frysa

Min galax S8 för några månader sedan förlorade allt ljud, bara när hörlurarna är anslutna ljud fungerar, batterierna blir riktigt heta och telefonen generellt långsam och fryser men fungerar okej. För tre dagar sedan började plötsligt med det här meddelandet på en hemskärm i en loop: Ansökan TWLauncher (LogsProvider process com.sec.android.provider.logsprovider) har stoppat oväntat. Var god försök igen. Tvinga stäng. ”Jag kan inte få åtkomst till några appar eftersom tiden mellan loopmeddelanden är sekunder. Jag har tvingat nära men slingmeddelandet fortsätter. Jag har stängt av igen i utvecklarläge och torka cache-partition och startat om men jag får det här meddelandet. E: copy_kernel_file :: Kan inte öppna /data/log/recovery_kernel_log.txt, går sedan tillbaka till omstart och loopmeddelandena dyker upp igen. Jag har försökt ansluta till PC (Kies), men det kan inte anslutas eftersom dess applikationer öppnas på telefonen, och eftersom jag inte kan komma förbi slingan för att stänga någonting. Jag har tagit bort batterierna och satt i igen. Ingen tur. Massor av sentimentala familjefoton och meddelanden formar sig, men ingenting var säkerhetskopierat och telefonen inte rotad. Hjälp mig SOS tack. PC kunde inte välja enhet.

Lösning: Vi har inte hela enhetens historik för att fastställa var problemet ligger. Vi föreslår att du helt enkelt gör en fabriksåterställning direkt, särskilt eftersom du verkar ha flera problem just nu. Med en fabriksinställningsenhet vet du om problemen beror på ett programfel eller inte. Om de kvarstår efter fabriksinställningen kan du anta att det finns dålig hårdvara. I det här fallet måste du skicka enheten till Samsung så att de kan undersöka och reparera den.

Som referens, här är stegen för att fabriksinställa din S8:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem 4: Hur man tar bort mappen Blockerade meddelanden från appen för textmeddelanden Galaxy S8

Hur förhindrar jag att texter från blockerade nummer syns för mig? Jag hade berört de 3 punkterna och gick till inställningar i SMS-appen för min Galaxy S8 Active för att blockera ett nummer och såg valet “Blockerade meddelanden”. Jag berörde det och kunde läsa 200 texter från en mental missbrukare som jag redan hade blockerat. Jag blockerar siffror av en anledning och jag vill inte ta emot deras textperiod. Hur avaktiverar jag lagring av blockerade meddelanden? Jag är ny på Android. Min gamla iphone hade inte den här löjliga funktionen. Tack för hjälpen!

Lösning: Att blockera ett nummer eller nummer i din Samsung Galaxy-enhet betyder inte att meddelanden inte längre kommer att tas emot av din telefon. Blockerade meddelanden kommer fortfarande att tas emot av din S8 men de visas inte längre i inkorgen. Istället kommer de att vidarebefordras till mappen Blockerade meddelanden så om du ändrar dig kan du enkelt avblockera ett nummer. Det finns inget alternativ att ta bort mappen Blockerade meddelanden så du måste vara kreativ när du hanterar din specifika situation. För det första kan du helt enkelt sluta kontrollera din blockerade meddelandemapp. Om du av någon anledning inte kan sluta göra det kan du behöva testa mer drastiska lösningar som att ändra ditt nummer, rapportera personen till myndigheterna eller be support från din operatör för att se om de kan ge dig mer avancerade lösningar.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.