Vad gör man om Galaxy S10-kameran är oskarp (kommer inte att fokusera)

Om din Galaxy S10-kamera är oskarp och inte fokuserar som den ska, betyder det inte nödvändigtvis att det är ett stort problem. I de flesta fall kan problemet försvinna på egen hand, eller kanske du helt enkelt inte håller enheten tillräckligt stabil för att låta den fokusera på ett ämne. I den här korta guiden visar vi dig felsökningsstegen som du kan göra för att lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10-kameran är suddiga problem (kommer inte att fokusera)

En av de mest sålda funktionerna i en Galaxy S10 är kameran. Det är därför förståeligt om du blir besviken när kameran inte fungerar som förväntat. Om din Galaxy S10-kamera är suddig eller har svårt att fokusera, lära dig hur du hanterar den nedan.

Lär dig hur du fokuserar kameran

Din Galaxy S10 är en fantastisk mini-dator och den hanterar i allmänhet kameran mycket bra i de flesta fall. Men precis som alla datorer kan den inte alltid förutse allt som rörelse när man tar en bild. Även om telefonens autofokus är fantastiskt kan den från tid till annan tappa fokus om den upptäcker rörelse i och utanför sökaren (skärmen). Galaxy S10-kameran ser bredare än vyn som visas på skärmen. Även om detta fungerar bra i de flesta fall kan det också distrahera systemet när det rör sig i kanterna eller på sidorna. Om du märker att telefonen tappar fokus och att kameran fortfarande är oskarp när du försöker skapa en bild eller en video klickar du helt enkelt på den del av skärmen där du vill att telefonen ska fokusera. Detta borde säga telefonen att fokusera i det området. Om det inte löser det, fortsätt till nästa steg nedan.

Uppdatera alla appar

Det finns två platser där du kan få uppdateringar för dina enheter. Den ena är från Play Store och den andra är från Galaxy App Store. Om du bara får appar från Play Store, se till att du regelbundet letar efter uppdateringar därifrån. Som standard är Galaxy App Store inställt på att automatiskt ladda ner appuppdateringar, men om du ändrade detta beteende, se till att regelbundet för uppdateringar.

Detsamma gäller generellt för Galaxy App Store. Du får normalt ett systemmeddelande om en Samsung-app har en uppdatering tillgänglig. Om din kameraapp inte uppträder som den ska, försök att gå under dess inställningar och kontrollera om det finns någon tillgänglig uppdatering för den.

Uppdatera OS

Vissa kameraprogram kan endast fixas genom att ändra vissa koder. Om din kamera är oskarp och inte kommer att fokusera, är det möjligt att det finns ett programfel bakom den. Nya enheter kan stöta på fel på grund av mindre programvarufel. Se till att installera systemuppdateringar när de kommer att minska risken för problem.

Rensa cache-partition

Dålig appprestanda kan ibland tillskrivas en skadad systemcache. Android använder denna cache för att ladda appar snabbt men ibland kan installation av en uppdatering eller app göra den föråldrad. För att hålla systemcachen i god form, se till att rensa cache-partitionen. Detta är en säker procedur att göra och kommer inte att leda till förlust av personuppgifter. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Rensa kameraapp och data

De flesta kameraproblem på Samsung Galaxy-enheter tidigare var vanligtvis fixbara genom att göra två saker: rensa cache-cache-cache och data.

Först vill du se vad som händer om du rensar app-cachen. Liksom operativsystemet använder appar en cache för att utföra uppgifter snabbare. Ibland kan en app-cache orsaka prestandaproblem. Så här raderar du en app-cache för att kontrollera om du har ett app-cache-problem:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och knacka på kamera-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Om ingenting fungerar efter att rensa app-cachen, är nästa bra sak att göra att rensa dess data.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och knacka på kamera-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa dataknappen.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Leta efter dåliga appar

En annan möjlig orsak till att kameran är suddig kan bero på en dålig tredjepartsapp. För att kontrollera varför kameran är oskarp, försök att köra enheten i säkert läge. Om du gör det kommer du att stoppa alla tredjepartsappar från att köras. Så om enheten fungerar betydligt snabbare i säkert läge kan du satsa att det finns ett problem med en av dina appar. För att isolera vilka av dina appar som kan orsaka det, följ dessa steg för att ladda telefonen till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När du är i säkert läge kan du försöka ladda telefonen i minst 30 minuter och se vad som händer.

Om du har bekräftat att det finns en dålig app i systemet är nästa sak att göra ta bort den senaste appen du installerade. Om du inte kommer ihåg vilken app som nyligen har installerats, eller om avinstallationen inte fungerar, använd processen för eliminering för att identifiera den. Så här görs:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Om att rensa cacheminnet på din telefon är ineffektiva och kameran är oskarp är det kvar, det sista du kan göra är att torka av enheten och återställa programvaran till standardvärden. Fabriksåterställning kommer att radera all personlig information så se till att säkerhetskopiera dem i förväg. Nedan följer stegen för att återställa din S10 från fabrik:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten

Få hjälp av Samsung

Om inget av ovanstående förslag fungerar och kameran fortfarande är oskarp för närvarande, måste du kontakta Samsung för att få hjälp. Vi känner inte till något betydande antal Galaxy S10-enheter som har kameraproblem för närvarande men det är möjligt att vissa enheter kan ha fabriksdefekter. Inte alla Galaxy S10 tillverkas i samma anläggning och ibland kan en bunt ha unika problem på grund av problem som är specifika för en specifik fabrik. Samsung kommer vanligtvis att göra en utredning och det kan ta lite tid att hitta orsaken till problemet. Beroende på butik kan de erbjuda att din enhet ska bytas ut. Prata med ditt lokala Samsung Service Center för dina alternativ.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.