Vad gör man om Galaxy S10 inte kan ta emot texter från en iPhone

Om du är Galaxy S10-ägare och inte kan ta emot texter från en iPhone finns det ett antal möjliga lösningar som du måste göra för att hantera den. I den här korta guiden tar vi dig igenom de saker som måste försöka lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 kan inte ta emot texter från en iPhone

Om din S10 har problem med att hämta texter eller MMS från en iPhone, är den mest troliga orsaken iMessage. Detta är en vanlig förekomst för dem som byter från iOS till Android. Om det inte är skälet till problemet inkluderar vi också andra felsökningssteg som du kan prova nedan.

Bekräfta att andra kontakter fungerar inte från iPhones

Först och främst vill du kontrollera om problemet verkligen händer när en iPhone endast är involverad. Försök att kontrollera om du har samma problem med att få meddelanden från en Android eller plattformar som inte är Android. Om din S10 får SMS och MMS böter från andra Androids eller från andra enheter som inte är iPhone eller iOS, är det mest troliga skälet till detta iMessage. Du måste stänga av iMessage först för att ditt nummer ska ta emot texter från en iPhone.

Stäng av iMessage

Det finns några sätt att stänga av eller avregistrera från Apples egna meddelandesystem. iMessage är exklusivt för iOS och Mac bara så om du inte stängde av det innan du bytte till Android, skickas meddelandena från dina iPhone-kontakter i det här slutna systemet. Om du inte kontrollerar dina meddelanden med en Mac- eller iOS-enhet får du aldrig chansen att se dem.

Om du har din gamla iPhone

Om du inte fick bort din iPhone eller om du fortfarande har den kan du avregistrera iMessage med din iPhone. Detta är det enklaste sättet att stänga av iMessage så att du vill prova det först. Så här går det:

 1. Sätt tillbaka SIM-kortet från din iPhone till din iPhone.
 2. Se till att du är ansluten till ett mobilt datanätverk (t.ex. 3G eller LTE).
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på Meddelanden och stäng av iMessage.
 5. Öppna Inställnings-appen.
 6. Peka på FaceTime och stäng av FaceTime.
Om du inte har din iPhone

Om du redan sålde din iPhone, gav den till någon annan eller om enheten har blivit icke-funktionell just nu är det andra sättet att stänga av iMessage genom att gå till Apples webbplats. När du är på webbplatsen anger du bara ditt telefonnummer i rutan. Se till att välja rätt land. Vänta sedan ett par ögonblick på bekräftelseskoden och ange den i den andra rutan.

Att stänga av iMessage är inte omedelbart och det kan ta lite tid att träda i kraft. Vänta i 24 timmar för att se om det har lyckats. Om din S10 fortfarande inte kan ta emot texter från en iPhone efteråt, fortsätt till nästa möjliga lösning.

Bekräfta att du har rätt Apple-ID

Om dina kontakter har skickat ett iMessage till ditt Apple-ID, kan detta ytterligare en anledning till att din S10 inte kan ta emot texter från iPhones. Kontrollera dina Apple ID-meddelanden först, berätta sedan för dina kontakter att skicka sina texter till ditt nummer istället. Du bör kunna kontrollera din iMessage skickad till ditt Apple ID med hjälp av en annan Apple-enhet.

Återställ nätverksinställningar

Om du är säker på att iMessage redan har inaktiverats och textmeddelanden inte skickas till ditt Apple-ID, kan det vara ett problem med din S10s nätverksinställningar. Försök rensa det och se vad som händer. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Torka av telefonen (fabriksinställning)

Om inget av stegen ovan hjälper bör du inte tveka att torka av telefonen med fabriksinställning. Innan du återställer fabriken, se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter. Lär dig hur du fabriksinställer din Galaxy S10 genom att följa dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta din transportör

Om din S10 fortfarande inte kan ta emot texter från en iPhone efter att ha gjort alla förslag ovan måste du överväga att få hjälp från din nätoperatör. Du har redan provat allt du kan göra på din nivå för att försöka fixa problemet så det kan tydligen vara problem med ditt konto eller med din operatørs nätverk. Se till att berätta vad du har gjort hittills så att de kan hoppa över samma felsökningssteg.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.